Hotel Thapsus Mahdia ***+

Thapsus

Ocena hotelu (54 opinii)

4.6
  • Położenie
    4.6
    • Odległość od plaży / stoku 5.9
    • Plaża / stoki 5.4
    • Cicha i spokojna okolica 5.3
    • Restauracje w okolicy 3.1
    • Atrakcje w okolicy 3.3
    • Komunikacja 4.7
  • Pokoje
    4.1
    • Wielkość 4.5
    • Standard wyposażenia 3.8
    • Czystość 4.5
    • Łazienka 3.7
  • Wyżywienie
    4.7
    • Ilość i dostępność 4.8
    • Smak i jakość potraw 4.9
    • Różnorodność potraw 4.5
    • Obsługa 4.8
  • Hotel
    4.6
    • Basen 5.0
    • Udogodnienia dla dzieci 4.6
    • Animacje i rozrywka 4.8
    • Sport 4.2
    • Obsługa 4.9
    • Czystość 4.3
  • Jakość / cena
    5.0

Rekomendacja

85% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.5

    Marek_69 B ocenił hotel Thapsus

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Spędziliśmy tygodniowy urlop we wrześniu 2014 r. Nie mamy wątpliwości, hotel w 100 % zasługuje na miano trzygwiazdkowego Hotelu. Od samego powitania personel hotelowy bardzo miły i uczynny. Dostaliśmy pokój na drugim pietrze w zachodniej części hotelu. Pokoje przestronne z balkonem w nocy cisza i spokój. W pokoju niestety brak lodówki, suszarki, telefonu co jest niewątpliwie minusem, a klimatyzacja pozostawiała wiele do życzenia. Pokoje sprzątane a ręczniki wymieniane codziennie. Kuchnia naprawdę się starała. Potrawy bardzo dobre i różnorodne, każdy mógł wybrać coś dla siebie. Do posiłków zimne napoje, kawa herbata do obiadu piwo lane Celtia oraz wino. W hotelu znajdowały się trzy bary otwarte od 10 do 18 a bar główny do 24, gdzie podawano drinki oraz mocniejsze alkohole. Miedzy posiłkami w snack barze podawano przekąski typu frytki, makarony itp ... Napoje w szklankach podawane w barze głównym w pozostałych w plastikowych kubkach.Plaża szeroka i piaszczysta a może bajkowe niebieskie. My nie mieliśmy problemów z pustymi leżakami ani na plaży jak i na basenie. Wieczorową porą zbawiać nas będzie grupa sympatycznych animatorów ciekawym reperuarem. Polecam restaurację włoską alacarte którą mieliśmy w cenie. Zupełnie inna pizza niż serwowali przy barze. Stosunek jakości do ceny oceniać muszę bardzo wysoko zwłaszcza kiedy dowiedzieliśmy się że wczasowicze z innych biur płacili naprawdę słono. Kolejny tygodniowy urlop W Tunezji Dzięki biurze podróży TUI uważamy za bardzo udany.. :) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (18) »

    2014-09-12
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.5

    MarCza ocenił hotel Thapsus

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.3
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Hotel dla mniej wymagających. Piękna plaża i morze. Klimat śródziemnomorski bardzo przyjemny wiatr - nie odczuwalny upał, wieczory niekiedy chłodniejsze. Duży plus dla animacji. Brak atrakcji w okolicy - trzeba się nastawić na hotel i plaże ewentualnie wycieczki. Minusem były wszechobecne kolejki po wszystko, jeżeli chcecie poleżeć na leżaku przy morzu trzeba się wybrać o 5:30 na plaże i zarezerwować leżak ;) uwaga na rzeczy pozostawione na leżaku (kapelusze, ręczniki, zabawki dla dzieci) często znikają w niewyjaśnionych okolicznościach ;) Jedzenia dużo ale trzeba się uzbroić w cierpliwość bo dokładki pojawiają się po jakimś czasie...Pokoje sprzątane codziennie ale bez przykładania się, warto dać dolara przy zakwaterowaniu żeby nie dostać pokoju w suterenie (na dole w piwnicy z widokiem na barany) ;) Pokaż »

    2014-07-27
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.8

    Tonys37 ocenił hotel Thapsus

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Czytam opinie i mam wrażenie że są pisane na zlecenie. Kilka słów prawdy ; jedzenie podłe chyba że ktoś lubi skrzydełka z kurczaka w ogromnej ilości panierki, plaża owszem owszem ładna ale z czystością nie ma nic wspólnego, obsługa nachalna i momentami agresywna aby napić się drinka wieczorem trzeba odczekać w kolejce do 15 do 20 minut, a barman nie naleje ci więcej jak dwie płyciutkie szklaneczki. Poza tym coś nowego klienci miejscowi ( to jest miejscowe cwaniaczki) są obsługiwani poza kolejnością a to już dyskryminacja europejczyków. Na plus ładny basen , pokoje można wytrzymać jak na 3 ***. Podsumowując nie polecam to katastrofa . Dodam że w kilku hotelach byłem. Pokaż »

    2013-12-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.8

    rozyczka53 ocenił hotel Thapsus

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel zgodny z opisem,lokalizacja przy samej przepięknej plaży ,to daje 6 pkt.Pokoje czyste skromnie wyposażone,loteria kto gdzie dostanie,czy na niskich kondygnacjach,czy wyżej.My dostaliśmy pokój na parterze z widokiem na zieloną trawkę i basen.Całe szczęście,bo są pokoje z widokiem na beton i pustkowie.Wyżywienie bez szału,śniadania raczej mleczne,mnie to odpowiadało,ale gorzej z tymi więcej jedzącymi,i dorastającą młodzieżą męską,Obiad i kolacje z większym asortymentem stawiając na różne surówki no i powtarzający się drób.Przyprawy i jeszcze raz przyprawy-po prostu bez soli.Dało się wytrzymać ,gorzej jeśli pobyt trwa 2 tygodnie.Desery super,pyszne różne ciasta,gruszki,melony,arbuzy,winogrona zielone i czarne.Napoje chrzczone zarówno alkoholowe jak i bezalkoholowe.Drinki słabe,więc robiliśmy sami biorąc oddzielnie wódkę i colę.Duży minus co do animacji.Brak obsługi w j.polskim, a było nas Polaków sporo,nie wszyscy znamy j,francuski,czeski,bądż angielski,a w takim j,prowadzone były animacje i to tylko 1 godz.po Mini disco dla dzieci .Ogólnie dobrze spędzony urlop. Pokaż »

    2013-09-06
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.8

    kasiennienienka ocenił hotel Thapsus

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      5.0

    witam, właśnie wróciliśmy z mężem z tygodniowego pobytu w thapsusie. hotel położony jest w spokojnej okolicy, plaża naprawdę przepiękna, niebiesko-zielona woda i cudne muszle, które wyrzuca morze. hotel duży , nas po przyjeżdzie skierowali do pokoju w piwnicy, gdzie śmierdziało lizolem, był grzyb i nie można było otworzyć okna. po karczemnej awanturze wymienili na drugi dzień pokój na 1 piętro z widokiem na morze, jednak obsługa w recepcji fatalna, bez kultury, z rozdziawionymi gębami stoją i udają że nie wiedzą o co chodzi. poza tym hotel przystosowany dla około 800 gości i z organizacją dają radę, basen super , plaża też przy hotelu, leżaki materace parasole, ręcziki, wszystko jest, o nic nie trzeba się martwić, posiłki w formie bufetów szwedzkich, jedzenia dużo, duży wybór, także ok, drinki i wina w ofercie all inclusive sikacze, tak jakby kompletnie nie miały alkoholu. animacje codziennie od rana do wieczora, dla dorosł6ych i dzieci, jednak to samo i po 3 dniu już się nudzi. do sklepów daleko, w okolicy nie ma dyskotek itd, dla chcących spokojnego wypoczynku, polecam. najbliższe miasteczko mahdia, 5 km, jeżdżenie taksówką za 5 dinarów. według mnie najgorsza obsługa w recepcji, reszt znośna Pokaż »

    2013-08-09
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  • 4.7

    kinia24 ocenił hotel Thapsus

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    polecam jedzonko super, duza ilosc potraw owoców i ciast, kilka razy w tygodniu lody. w okolicy kilka sklepów plaza super duze muszelki płytkie morze. baseny dwa dla dzieci i głeboki wypas. żadnych robali nie było w hotelu. animacje superrr. do miasta taxi co chwile stalo pod hotelem i zawoziło. hotel malina. wiadomo 3 gwiazdki wiec to nie to co 5. jak ktos szuka hotelu w ktorym obsluga bedzie mu skakac to nie tam. ogólnie zero zastrzeżeń jak ktos szuka dyskotek i imprez to niema w okolicy my akurat wypoczelismy plaza strzezona. wkurzali tylko panowie co minute oferujacy towar czyli husty apaszki ciuszki arabskie to bylo wkurzajace lezac na leżaku. chetnie bysmty tam wrocili. naprawde jedzenie lux nikt sie nie zatruł pociagiem mozna samemu w 2godziny dojechac do sousse. pociąg tani okolo 6 zł na nasze ale uwaga jest łup!! ale dojechał. ludzie również mili. takze nie czytajcie tych bzdur ze beznadzieja. normalny hotel z rozrywkami basenami i bliskoscia pieknej plazy i morza w hotelu sklepy kantor ii czyte pokoje oraz lazienka. piekna duzaa z wanną czystą zero robali i innych mielismy za dopłatą widok na morze na 2 piętrze. Pokaż »

    2013-08-02
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.2

    asiczek ocenił hotel Thapsus

    • Położenie
      4.6
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Z narzeczonym bylismy w tym hotelu tydzien. Hotel jak na swoja cene rewelacja!blisko plazy(pieknej i czystej)jedzenie dobre i urozmaicone. Obsluga bardzo mila,ktora zawsze starala sie zeby niczego nie brakowalo. Animacje fajne. Nie mozna sie nudzic,choc wystepy sie powtarzaly:)sporty dostepne na terenie hotelu jak i na plazy.kazdy znajdzie cos dla siebie.ogolnie schludno i czysto.jedyn minus to okolica.w poblizu nic nie ma!moze 2sklepy.ok 5km mozna pojechac taksowka do starego miasta Mahdia.warto.ogolnie na terenie hotelu bylo wszystko co potrzeba do wypoczynku.goraco polecam!w razie pytan sluze pomoca. Pokaż »

    2013-07-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.1

    tomaszek71 ocenił hotel Thapsus

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Spędziliśmy z rodziną wspaniałe dwa tygodnie w hotelu Thapsus. Jeżeli chodzi o jedzenie to było naprawdę dobre i starczało dla wszystkich, nie wiem skąd się biorą opinie innych osób, że było go mało i było niedobre. Obsługa na stołówce bardzo dobra, kelnerzy bardzo sympatyczni i szukający kontaktu z gośćmi. Pokoje sprzątane codziennie i w czasie dwutygodniowego pobytu pościel została nam zmieniona trzy kronie i to bez żadnego płacenia za tę usługę. Plaża bardzo piękna ze wspaniałym piaskiem i bardzo czystą wodą. Naprawdę za niewielkie pieniądze bardzo dobry hotel i wspaniały wypoczynek. Polecamy i zapraszamy innych do jego odwiedzenia. Pokaż »

    2013-07-06
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.2

    paulinamu ocenił hotel Thapsus

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel spełnił moje oczekiwania. Położenie hotelu blisko plaży. Pokój sprawił dobre wrażenie, ale ciągle chodziły w nim mrówki (masa!) Co do wyżywienia do było dosyć urozmaicone (chodź na mało było lodów 3 razy na 2 tygodnie ;c ) Na animacje i rozrywkę na pewno nie mogę narzekać, animatorzy bardzo się starają aby turyści nie zanudzili się w hotelu <3 ... Chciałabym tam wrócić Pokaż »

    2013-07-04
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.9

    Ulla4 ocenił hotel Thapsus

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Świetny hotel, dałabym raczej cztery gwiazdki a nie trzy, bardzo miła obsługa, dbałość o czystość, świetne urozmaicone i w dużej ilości jedzenie, pyszne słodkości i owoce. Piękna czysta plaża, wspaniała pogoda jak dla mnie same superlatywy pod każdym względem. Szczerze polecam. Pokaż »

    2012-10-19
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny