Hotel Blue Star Alanya ****

Blue Star

Ocena hotelu (67 opinii)

5.0
  • Położenie
    4.8
    • Odległość od plaży / stoku 4.0
    • Plaża / stoki 5.0
    • Cicha i spokojna okolica 5.1
    • Restauracje w okolicy 4.9
    • Atrakcje w okolicy 4.6
    • Komunikacja 5.2
  • Pokoje
    5.0
    • Wielkość 5.0
    • Standard wyposażenia 4.9
    • Czystość 5.5
    • Łazienka 4.8
  • Wyżywienie
    5.2
    • Ilość i dostępność 5.4
    • Smak i jakość potraw 5.2
    • Różnorodność potraw 5.0
    • Obsługa 5.3
  • Hotel
    4.8
    • Basen 5.2
    • Udogodnienia dla dzieci 4.5
    • Animacje i rozrywka 4.8
    • Sport 4.2
    • Obsługa 5.2
    • Czystość 5.2
  • Jakość / cena
    5.3

Rekomendacja

81% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.6

    rycho ocenił hotel Blue Star

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Witam W Turcji byłem ósmy raz więc myślę, że moja opinia będzie rzetelna. Hotel mieści się w trzech budynkach ponad 300 pokoi, trochę moloch. Pokoje ładne duże dobrze wyposażone oprócz tv z poprzedniej epoki, balkony duże,łazienki jak na Turcję o dziwo czyste. Obsługa zasługuje na 6 + wszyscy bardzo starali się aby goście byli zadowoleni. Restauracja duża dla wszystkich było miejsce.Posiłki typowo hotelowe, wybór cieniutki i bardzo monotonny, wprawdzie jedzenia nigdy nie zabrakło ale... można przeżyć. Barek przy basenie z przekąskami to nieporozumienie, przez dwa tygodnie były twarde frytki i hamburgery, których nawet kotki nie chciały zjadać, okropne !!! Plaża daleko około 600m na piechotkę lub 3 razy dziennie bus hotelowy gratis. Na plaży barek ALL z napojami i hamburgerami "wspaniałymi" jak przy basenie w hotelu obrzydliwe. Na szczególne wyróżnienie zasługuje toaleta przy barku na plaży hotelowej, nawet na wdechu nie da się przeżyć więcej jak 15 sekund. Kobieta weszła do wewnątrz i po ok. 5 sekundach wybiegła wymiotując przed wejściem takiej "bardachy" nie było nawet w carskim wojsku. W hotelu czujemy się jak w Moskwie na Pl. Czerwonym. Goście hotelowi to 70% Rosjanie trochę śmieszni w zachowaniu szczególnie przy jedzeniu, ale bardzo fajni, grzeczni i uprzejmi, Polacy 20%, Skandynawi 5% i najgorsze "bydło" to małolaty z Niemiec nachlane i naćpane do granic możliwości, rozrabiali całymi nocami, a lawina skarg wielu osób do recepcji nie przynosiła ŻADNEGO skutku. Niektórzy " działali" sami żeby tą hołotę uciszyć. Reasumując, każdy nich sam podejmie decyzję czy wybrać ten hotel... warto przemyśleć bo wakacje są raz w roku. Pozdrawiam Pokaż »

    2014-07-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    Monika Wodara ocenił hotel Blue Star

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byliśmy z chłopakiem na początku maja więc można powiedzieć że poza sezonem . Pokój czysty, sprzątany bez żadnych zastrzeżeń. Z leżakami przy basenie nie było problemu, animatorzy MEGA ! Zawsze do zabawy zachęcili , animacje wieczorne dla dzieci i dla starszych, bardzo wesoło. Do plaży oraz centrum spacerkiem ok 10 min. Na plaży leżaki i parasole płatne, bar przy plaży w którym obsługiwał rewelacyjny barman! Jedzenie smaczne, codziennie na kolacje szef kuchni serwował różne specjały , desery zabójcze ! Obsługa hotelu poza kilkoma wyjątkami robiła po prostu swoje. Polecam jak najbardziej ;) Pokaż »

    2014-06-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    cobra311 ocenił hotel Blue Star

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel super. Byłem w sumie 3 razy w tym hotelu i nie zawiodłem się .Czysto , miła obsługa i animatorzy. Dużo jest osób z Niemiec ale i Polacy(nie zawsze kulturalni) Jeżeli znasz minimum angielskiego , niemieckiego to spokojnie się dogadasz . Po polsku znają kilka słów ale są pojętni. Ja spędziłem tam super wakacje za każdym razem . Raz byłem z GTI a potem z Wezyr Holiday ,ale wszystkie wycieszki kupowałem u znajomego Turka -zaraz obok hotelu ma swoją siedzibę Veysel Dinleyici-Joop .Super koleś i gościnność na 1 miejscu. Polecam -taniej a tak samo jak te hotelowe. Pokaż »

    2012-08-12
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.4

    tim2012 ocenił hotel Blue Star

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel czysty obsługa ok.żarcie może być,baseny super.Moim zdaniem DUŻY minus za nocne wybryki niemieckich turasów w chotelu,przez 2tygodnie możę 3 noce można było spokojnie przespać,tragedia.I nie wierzcie w to że 800 metrów do plaży przejdziecie w nie całe 5 minut tylko przynajmniej 20.Ludzie w opiniach piszą bzdury i wprowadzają w błąd. Pokaż »

    2012-08-09
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 4.9

    Tomasz Dąbrowski ocenił hotel Blue Star

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.6
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Super, hotel, czysto, przyjemnie, świetni animatorzy, uczynna obsługa. Do plaży jeżdżą busiki, ale my nie korzystaliśmy, 5 minut piechotą i jest się na miejscu. Do miasta (kluby, imprezy - Havana Club najlepszy) jeździliśmy taksówką za 6 euro w jedną stronę, ale w 20-25 minut można dojść na piechotę. HOTEL WARTY POLECENIA! Pokaż »

    2012-07-15
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.5

    jowitajablonska ocenił hotel Blue Star

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    hotel ok, wyzywienie dobre i roznorodne, okolice przepiekne . masa miejsc , ktore mozna zwiedzic masa atrakcji. obsluga baru doskonala( zwlaszcza jeden barman mehmet:)) hotel dobry dla ludzi ktorzy jada na wycieczke lub wypoczynek , ktory ma dostarczyc wrazen, nie nastawionych jedynie na lezenie plackiem na plazy lub przy basenie. nieprawda ,ze sa nastawieni tylko na niemcow. mozna odniesc takie wrazenie ,gdyz polacy nie sa nauczeni dawania napiwkow:) ,niemcy robia to odruchowo.... Pokaż »

    2012-06-03
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.0

    bankier ocenił hotel Blue Star

    • Położenie
      2.5
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    dużym minusem tego hotelu jest odległoś od plaży 800-900 metrów ( ok. 15 minut ), od centrum miasta 2 km. Gdy idzie się z hotelu nie ma problemu bo schodzimy w dół, z powrotem gorzej gdyż trzeba się wspinać . Hotel Blue Star jest hotelem starszego typu, położonym jest tuż przy ruchliwej autostradzie - hałas słyszalny w niektórych pokojach i na zewnątrz. Okolica hotelu nieciekawa , małe uliczki z małymi sklepikami głownie dla Turków. Pokoje czyste obsługa bardzo miła , władająca kilkoma językami. Jedzenie ogólnie o.k. smaczne i dużo , jednak brak urozmaicenia co sprawia że po tygodniu trzeba szukać czegoś dodatkowego na mieście. Maj 2012 okres 2-9.05 pokój rodzinny tzn dwa pomieszczenia dla rodziny z dwójką dzieci Pokaż »

    2012-05-09
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 6.0

    kicia147 ocenił hotel Blue Star

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel polecam bardzo. Odległość od plaży do hotelu jakieś nie całe 5 minut pieszo, ale codziennie jeździ bus na plaże co 15 minut. Okolica jest bardzo cicha i spokojna, tylko jedynym minusem mogą być meczety, ale można się przyzwyczaić. Atrakcji w okolicy i w hotelu nie brak. Komunikacja bardzo dobra, restauracje w okolicy dobre, ale w restauracji w hotelu najeść sie można za wszystkie czasy. Pokoje są duże, codziennie mogą być sprzątane jak chcemy, ale możemy wywiesić kartke na klamce i nie będą nam sprzątać. Jedzenia jest tyle, że nawet nie spróbuje się wszystkiego co jest serwowane. Hotel ma dwa duże baseny zewnątrz i jeden duży wewnątrz oraz dwa małe brodziki dla dzieci. Animacje i rozrywka na terenie hotelu są od godziny 10 rano do 23 wieczorem. Obsługa i czystość oraz sport bez zarzutów. Barmani przy basenie bardzo mili, ale jeden w szczególności (Mehmet):) Cena nie była wygórowana. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (2) »

    2012-05-06
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.9

    wojtas ocenił hotel Blue Star

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      1.8
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      1.0

    najbrzydszy 4* hotel w jakim byłem:( nie jestem wybredny, jeżdżę żeby zwiedzać nie leżę przy basenie, ale niestety mam porównanie z innymi hotelami.. dobre wrażenia z wczasów tylko dzięki rozrywkowej Alanyi (zagłębie naprawdę dobrych dyskotek z dobrą muzą), malowniczej okolicy (fajny widok z najdalej na południe wysuniętych skał (Twierdza) i Kapadocji.. sam hotel słaby Pokaż »

    2011-12-31
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (5)
  • 5.3

    pimko ocenił hotel Blue Star

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    We wrześniu tego roku (2011), odwiedziliśmy Blue Star i to był bardzo udany wyjazd. Obsługa nieziemsko miła, czasami az za bardzo. Pani sprzątająca, posprząta Wam pokój jeśli wywiesicie na drzwiach specjalną wywieszkę (w innym wypadku nie będzie was niepokoić, tak było w okrąglaku). daliśmy 10$ do paszportu, pokój ładny, w okrąglaku wszystkie są chyba takie same. Polacy, Niemcy, Rosjanie - wszyscy traktowani tak samo, plastikowe kubeczki na napoje, nawet czasem drinki do takich leją ale na wyraźną prośbę - dostaniesz w szklance i nie ma z tym problemu ;) Do centrum blisko, aczkolwiek mozna sie po drodze pogubić, co tez ma swoje plusy , bo zwiedzisz mniej uczęszczaną przez turystów część Alanii. Polecam wyprawę na górę Kale (piękny widok na zachód słońca i całą zatokę - niezapomniane wrażenia. Jeep safari - było czadowe, polecam tym, którzy nie marudzą i chca się dobrze bawić :) Nie pytajcie Turków o drogę, zamiast na Blue Star pokierują was na Blue Sky na drugi koniec miasta lub inne tego typu akcje, tam jest hotel na hotelu więc nazwy, samo przez się, też są podobne :) Z hotelu na plaze mozna dojsc spacerkiem przez miasteczko, jest ok. Jeżdża też busy chyba 4 razy dziennie, ale nie korzystaliśmy z nich, bo droga pieszo jest bardzo fajna. Nie polecam "hamburgerów" na plaży :D takiego suchara w zyciu nie jadłam. A ogolnie co do jedzenia - kurczak w 5 postaciach, jedna szynka w 3 daniach , zupa czasem ma smak wody, napoje przesłodzone ale w all inc, mozna sobie brac za free w barze colę sprite itd. (Cole light leją z butelki a nie z dystrybutora, więc nie jest chrzczona ;)) ) Ogolna ocena: 5! Polecam gorąco, naprawdę warty odwiedzenia hotel. Pokaż »

    2011-10-02
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny