Hotel Eftalia Resort Konakli ****

Eftalia Resort

Ocena hotelu (39 opinii)

5.1
  • Położenie
    4.4
    • Odległość od plaży / stoku 4.9
    • Plaża / stoki 3.8
    • Cicha i spokojna okolica 4.4
    • Restauracje w okolicy 3.8
    • Atrakcje w okolicy 4.1
    • Komunikacja 5.2
  • Pokoje
    5.3
    • Wielkość 5.5
    • Standard wyposażenia 5.4
    • Czystość 5.2
    • Łazienka 5.3
  • Wyżywienie
    5.5
    • Ilość i dostępność 5.8
    • Smak i jakość potraw 5.2
    • Różnorodność potraw 5.4
    • Obsługa 5.7
  • Hotel
    5.2
    • Basen 5.7
    • Udogodnienia dla dzieci 5.2
    • Animacje i rozrywka 4.7
    • Sport 4.7
    • Obsługa 5.1
    • Czystość 5.6
  • Jakość / cena
    5.1

Rekomendacja

100% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.0

    kaki_ rrr ocenił hotel Eftalia Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Pobyt w Eftalia Resort wspominam bardzo pozytywnie. Oczywiście nie było idealnie ale za te pieniądze uważam, że dostałam wspaniały wypoczynek. Pokój dostaliśmy wielki: dwie części- sypialniana i coś w stylu pokoju dziennego (gdzie były 2 wersalki, stoli i szafki kuchenne z czajnikiem i zlewem). Ogólnie czysto, w łazienkach jak wiadomo miejscami można było zauważyć przybrudzenia ale w tym kraju i w hotelach o tym standardzie widywałam dużo gorsze łazienki, plus za suszarkę i często zmieniane ręczniki, panie które sprzątały- na medal, zawsze ładnie poukładane rzeczy, łabędzie z ręczników lub inne motywy ze świeżymi kwiatkami (warto zostawić napiwek żeby się przekonać jakie fajne rzeczy potrafią z nich zrobić). Jedzenie nam bardzo odpowiadało, dość zróżnicowane i ciekawie podane, kolejki były ale przy takiej ilości turystów to normalne. Blisko hotelu bazarek na którym można kupić pamiątki, świeże przyprawy itp. warto przejść cały bazarek, sprawdzić gdzie jest najtaniej. Obsługa miła, nawet ktoś kto nie znał języków mógł bez problemu zamawiać o chciał, obsługa znała kilka zwrotów po polsku i chętnie je powtarzała na widok turystów z Polski. Ogólnie nie mogę narzekać, bawiłam się bardzo dobrze. Jeśli chodzi o turystów- Rosjanie i Niemcy stanowili znaczną większość,niektórzy głośni ale bawili się w miarę spokojnie w swoim towarzystwie. Muszę pochwalić wspaniałe zabawy przy basenie, tam zawsze się coś działo- water polo, aqua aerobik, zawody w staniu na desce i pojedynki na miecze z pianki-dla mnie bomba. Jedyny minus- a początku w drugim (nie głównym) budynku mieliśmy pokój na parterze i całą noc warczało coś z dołu, na szczęście bez problemu pokój wymieniono nam na inny, na piętrze :) W hotelu dużo rodzin z dziećmi, osób młodych mniej ale dla mnie plusem był brak bardzo hałaśliwych gości. Jeśli ktoś liczy na luksusy może uznać że za brudno itp. dla mnie było ok, nie chodziłam po brudnych podłogach, robaków też nie było :) Pokaż »

    2013-08-06
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.8

    ewa72 ocenił hotel Eftalia Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    hotel godny polecenia,bawiłyśmy się świetnie,jedzenie znakomite,obsługa rewelacyjna - z pewnością tam wrócimy

    2013-06-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.4

    Darek B. ocenił hotel Eftalia Resort

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    byłem z dziewczyną było fajnie ale już po sezonie więc nie było dużo osób ale chcę tam jeszcze wrócić.

    2012-11-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.6

    Andrzej Jurand ocenił hotel Eftalia Resort

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel położony ok.1 km od centrum Konakli. Składa się z dwóch 5-piętrowych budynków. Czystość hotelu , pokoi i basenów bez zastrzeżeń. Do plaży przejście deptakiem obok innego hotelu (ok.100 m). Leżaki przy basenach i na plaży z materacami. Należy jedynie mieć swój ręcznik na leżak. Ręczniki hotelowe z łazienek są zabierane przez obsługę. Jedzenie bardzo dobre w dużym asortymencie. Na plaży w barku smaczny kebab. Sporo owoców, lody,ciasta. Nie da się wszystkiego skosztować. W lobby, a nawet w pokojach dostępny internet WiFi. Czasem trudno się połączyć, ale jak się uda to hula nieźle. Animacje do przyjęcia. Dobre miejsce na wypady do Alanyi (busikiem), do Side, Manavgat, Aspendos itp. Wycieczek nie kupujcie u swoich rezydentów. Robią spotkania w pierwszym dniu aby wcisnąć Wam wycieczki 3 razy droższe niż w biurze 50 metrów od hotelu. Np. Kapadocja (dwudniowa) u naszego rezydenta kosztowała 125 Euro, a przed hotelem 45 Euro. Nie dajcie się nabić w butelkę. Co do butelek to uwaga na drinki. Robią bardzo mocne i mogą szybko powalić. W barku na plaży i przy basenie przed hotelem dostępne tylko piwo i napoje. W Konakli co środę jest bazar - dobry czas na zakupy. Warto zwiedzić miejscowy meczet. Hotel godny polecenia Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2012-11-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.7

    joannasmigiel1 ocenił hotel Eftalia Resort

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Właśnie wróciłam z rodziną z Eftali i jestem zachwycona, na terenie hotelu jak i w pokoju czysto,jedzenie bardzo dobre i wystarczało dla wszystkich,animacje dla dzieci i dorosłych,a obsługa zawsze uśmiechnięta.Naprawdę nie rozumiem osób,które czasami wyszukują drobiazgów i psują opinię hotelu.Ja polecam hotel i kto chce dobrze wypocząć to nie będzie z tym problemu.A dodatkowo były tam dwie super dziewczyny polskie animatorki Natalia i Klaudia którym dwie godz rano i popołudniu można było zostawić dzieci pod opieką w Mini Clubie.Jedyne zastrzeżenie mogę mieć do rezydenta Radka, którego widziałam raz na dzień dobry. Pokaż »

    2012-09-15
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.5

    agnieszka_332 ocenił hotel Eftalia Resort

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    W tym hotelu byliśmy na początku maja , z 3,5 letnią córką . Hotel czysty , bardzo miła obsługa - pokoje były sprzątane codziennie , ręczniki też codziennie wymieniane . W hotelu są 4 baseny - jeden duży , drugi ze zjeżdżalniami , mały dla dzieci i jeden wewnętrzny . Jedzenie bardzo urozmaicone i pod dostatkiem - nawet ktoś bardzo wybredny na pewno dla siebie coś znajdzie . Rozrywka dla dzieci super - w ciągu dnia mini klub , plac zabaw , animacje przy basenie a wieczorem mini disco . Wszystkiego pilnowały dwie bardzo miłe panie . Mały minus , za to , że nie znały polskiego , ale dzieci jakoś dogadywały się z nimi ( przynajmniej moja córka ) Plaża niestety niezbyt ciekawa , ale blisko hotelu . Dojazd do Alany ok . W pobliżu hotelu sporo sklepików , gdzie można się zaopatrzyć nie tylko w pamiątki . Wieczorami trochę głośno - głownie przez wieczorne animacje w hotelu a także w okolicznych hotelach - ale dało się to przeżyć :) Z pobytu jesteśmy bardzo zadowoleni i polecamy - szczególnie rodzinom z dziećmi Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (11) »

    2012-06-02
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.5

    marlenad ocenił hotel Eftalia Resort

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Hotel naprawdę godny polecenia. Pokoje duże, zadbane (codziennie sprzątane z wymianą pościeli),nowocześnie umeblowane- w pokoju dwuosobowym mieliśmy 3 łóżka do dyspozycji- łoże małżeńskie, tapczan oraz wersalkę, szafa z wieszakami, toaletka z wielkim lustrem, stolik,telewizor, lodówka, szafki nocne; łazienka także duża, przestronna i bardzo zadbana- całość wyłożona jasną glazurą- bardzo czysto bez jakichkolwiek "grzybów" . Obsługa bardzo miła ale wyraźnie dwukrotnie bardziej nadskakuje Niemcom...animacje też wszystkie w języku niemieckim mimo tego, ze w hotelu Polaków była taka sama ilość. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone, mnóstwo potraw do wyboru,- surówek, sałatek, marynat, sosów, gulaszy, potraw z grilla, kilkanaście rodzai pieczywa, ciast, owoców. Przy basenie w opcji all inc. snack bar gdzie od godziny 10-17 można się częstować ciastami, gotowymi kanapkami, lodami gałkowymi, kawą, sokami, mlekiem, mrożonym kefirem, piwem, wódką, winem. Na plaży także bar- do wyboru mięso kebab, hamburgery, surówki, frytki, i napoje jak w/w. Automaty z kawą i sokami oraz lodówki z butelkowana wodą są dostępne także w holu na parterze. Raz na pobyt należy się także bezpłatna wizyta w restauracji ala carte- ale nie warto iść bo w menu nie ma nic więc niż dają na każdej kolacji... Baseny także czyste, materace leżakowe codzienne myte- ale aby zając dobre miejsce należy wstać najpóźniej ok 8 i położyć sobie ręcznik na wybranym leżaczku...bowiem później wszystko jest już zajęte. Jedynym minusem hotelu jest plaża- leżaki i materace niezbyt zadbane, brudne a sama plaża do najczyściejszych tez nie należy- choć w porównaniu do innych miejsc nie jest najgorzej. Odległość od hotelu niewielka- ok 2 min spacerem między hotelami. Dobra rada dla kupujących pamiątki- w sklepikach przy hotelu ceny sa bardzo zawyżone, warto przejść się do centrum Konakli (droga na lewo od hotelu, przejście przez kładkę) a zakupu spożywcze w markecie BIM lub Hasbul- ceny słodyczy 4xmniejsze niż gdzie indziej Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (12) »

    2012-06-02
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.3

    madzia_l ocenił hotel Eftalia Resort

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłam z grupą znajomych i dziećmi. Byliśmy w maju, więc jeszcze nie w sezonie. Pogoda przywitała nas deszczem, ale od następnego dnia do końca wyjazdu było już ciepło. Hotel czysty, zadbany, w drugiej linii brzegowej, ale szybkie dojście do morza. Trochę się zawiodłam na sprzątaniu pokoi, kilka razy po sprzątnięciu kłębiły się jakieś włosy na podłodze, a przy dziecku, które jest na etapie brania wszystkiego do buzi z podłogi to trochę słabo :/ Jedzenie urozmaicone, smaczne, ale po 5 dniach gdy spróbowaliśmy już wszystkiego zrobiło się trochę monotonnie. Jeśli chodzi o atrakcje dla dzieci to jest mały basen brodzik, zjeżdżalnie na basenie, mini club, place zabaw, wieczorne disco - tylko to ostatnie to akurat nie po polsku a poza tym muzyka jest tak głośna, że dzieci musiały się przyzwyczaić, bo na początku płakały... ale tak wyglądają animacje we wszystkich pobliskich hotelach, mieliśmy w ich kierunku okna, więc nie dało się nie słyszeć... Byliśmy na zakupach i zwiedzaniu w Alanii, busiki jeżdżą bardzo często, płatne 2$ za osobę, jeśli ktoś nastawiony jest na większe zakupy to nawet się opłaca pojechać, ale duży wybór jest też w sklepikach na przeciwko hotelu. Można się też przejść spacerkiem 10min do centrum Konakli na bazar. Ale ogólnie wyjazd uznaję za udany, przecież tak na prawdę to głównie chodzi o pogodę ;) Pokaż »

    2012-05-29
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.5

    ciermar ocenił hotel Eftalia Resort

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byliśmy z córką w maju na wczasach w tym hotelu.Spędziliśmy wspaniałe wakacje.Hotel bardzo czysty,wspaniała obsługa,wyśmienite i różnorodne jedzenie którego nie byliśmy w stanie przejeść.Bardzo miła atmosfera wręcz rodzinna.Dużo atrakcji dla dzieci.Polecamy jako wczasy rodzinne i nie tylko. Pokaż »

    2012-05-21
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 4.8

    agnes big ocenił hotel Eftalia Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Było cudownie,wspaniale.Polecam.Chętnie bym tam wróciła.Nie mam zastrzeżeń. Cudowna obsługa.Pyszne jedzenie. Co więcej mogę powiedzieć? Tylko pakować się i jechać.

    2012-02-07
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny