Hotel Grand Kaptan Alanya *****

Grand Kaptan

Ocena hotelu (10 opinii)

4.4
  • Położenie
    4.1
    • Odległość od plaży / stoku 5.1
    • Plaża / stoki 4.0
    • Cicha i spokojna okolica 3.5
    • Restauracje w okolicy 3.5
    • Atrakcje w okolicy 3.6
    • Komunikacja 5.1
  • Pokoje
    4.8
    • Wielkość 4.7
    • Standard wyposażenia 4.7
    • Czystość 5.0
    • Łazienka 4.6
  • Wyżywienie
    4.7
    • Ilość i dostępność 4.9
    • Smak i jakość potraw 5.5
    • Różnorodność potraw 4.9
    • Obsługa 3.4
  • Hotel
    4.4
    • Basen 4.9
    • Udogodnienia dla dzieci 4.7
    • Animacje i rozrywka 3.9
    • Sport 4.2
    • Obsługa 3.9
    • Czystość 4.7
  • Jakość / cena
    4.0

Rekomendacja

71% nie poleca tego hotelu

Ranking

Proszę czekać

  • 2.7

    frot ocenił hotel Grand Kaptan

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      2.0

    - Animation team - dno, najgorszy prowadzący jakiego widziałem, uważam że bardziej szkodzi niż pomaga hotelowi. - Bar lobby - dno, czekasz wieki aż ktoś cię obsłuży. - Bar na plaży - dno, obsługiwał mnie młody człowiek, kapał mu pot po brodzie, wyglądał jakby był naćpany. zamówiłem gin and tonic, barman podał mi wódkę z tonikiem. - Plaża nie sprzątana, bardzo dożo niedopałków papierosów na plaży. - Plaża żwirowa, woda czysta, molo, skutery wodne, parasailing. Leżaki z materacami. - Recepcja - trzeba dać w łapę by dostać w miarę dobry pokój. - Recepcja - zamówiłem budzenie w dniu wyjazdu, nie zadzwonili, wyjazd o godzinie 06:45 - nie dostałem wczesnego śniadania, ani kanapek na drogę. - Obsługa jadłodajni - poza kilkoma kelnerami przypadkowi ludzie, nie mający pojęcia o serwowaniu czy obsłudze gości. - W trakcie posiłku udało mi się czasami zamówić kieliszek wina, na drugi kieliszek już nie można liczyć, kelner udawał że nie widzi gościa. - Bar przy basenie - profesjonalna obsługa. - Bar na dachu - Profesjonalna obsługa - za koktajle trzeba płacić. - Pokój każdego dnie posprzątany, pościel i ręczniki wymienione, lodówka uzupełniona. Hotel - bardzo ładny, czysty, windy, w pokojach klimatyzacja, internet. Stołówka - przeciętne jedzenie, bardzo dużo warzyw, surówek i różnego pieczywa, dostępne owoce, nie serwują wieprzowiny. Trochę serów, gotowana ryba w sosie, ryż, frytki, białe mięso kurczaków, gulasz z warzywami. Podsumowując: dobry hotel z byle-jaką obsługą. Raczej nie pięć a trzy i pół gwiazdki. Pokaż »

    2012-08-15
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 4.1

    zwioleta ocenił hotel Grand Kaptan

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Jak na hotel Itaka & Gala, to na pewno oczekiwałabym więcej. Plusem niewątpliwie mogę nazwać pokój, ale ten otrzymany po interwencji. Ładnie urządzony, po remoncie, przestronny. W miarę dobrze sprzątany. Smaczne były posiłki, chociaż czasem trzeba było postać w kolejce po wolny stolik. Bardzo dobra komunikacja do centrum miasta hotelowym autobusem. Fajny basen ze zjeżdżalniami. Idealna głębokość dla dzieci. Z minusów największy dramat - wieczorne animacje, co drugi dzień skecze, które nikogo nie bawiły. Aquaaerobik prowadził chyba człowiek z łapanki. Hałas rzeczywiście z każdej strony, a dodatkowo klaustrofobicznie mała przestrzeń wokół hotelu, zdjęcia kompletnie zniekształcają rzeczywistość! Pokaż »

    2012-08-07
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.0

    manio ocenił hotel Grand Kaptan

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Bardzo dziwią mnie pozytywne opinie o tym hotelu, hotel przy ruchliwej głównej ulicy co skutkuje dużym hałasem (zwłaszcza w nocy), pomimo opcji all inclusive w czasie głównych posiłków napoje dostępne tylko za pośrednictwem kelnerów ignorujących gości, od których nie dostali min. 5 Euro co dziennie. Przy basenie aby dostać napój pomimo opaski trzeba było legitymować się kartą od pokoju (najlepiej nosić ją w kąpielówkach lub zębach). Napoje też bez rewelacji. Rano bitwa o wolne leżaki przy małym basenie, Plaża brudna, zaśmiecona, potargane materace na leżakach, nie wspominając o toalecie przy plaży. Hotel zasługuje maksymalnie na 3 gwiazdki. Szczerze odradzam. Pojechaliśmy z Itaką i Galą, także określenie tego wyjazdu jako podróży w stylu gwiazd brzmi raczej groteskowo. Mariusz Pokaż »

    2012-06-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.9

    Ania ocenił hotel Grand Kaptan

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel oceniam bardzo dobrze. Miałam szczęście zostać zakwaterowana w skrzydle z widokiem na morze i basen. Początkowo przeraziły mnie tłumy ludzi na terenie hotelu i obyczaj zajmowania o 7 rano leżaków przy basenie. Lecz to mogę uznać za jedyne minusy. Plusami jest natomiast duża bliskość do szerokiej, ładnej plaży, fajne programy animacyjne, wyposażenie pokoju (barek, sejf), utrzymywanie czystości na bardzo wysokim poziomie (codzienne zmiany ręczników), fantastyczne jedzenie (urozmaicone i naprawdę smaczne), dobry dojazd do centrum Alanyi oraz bardzo uprzejma obsługa. Bardzo podobał mi się bar, z którego można było korzystać siedząc jednocześnie w basenie. Okolica jest bardzo ładna i spokojna. Polecam na miły, spokojny urlop wypoczynkowy. Ja spędziłam tam bardzo udane wakacje! Pokaż »

    2012-05-26
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.9

    katarzyna izdebska ocenił hotel Grand Kaptan

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    W hotelu spędziliśmy 2 wspaniałe, niezapomniane tygodnie. Hotel w pierwszym kontakcie - zaraz po przyjeździe - nie zachwyca. Dość ciemna recepcja i lobby bar, jednakże już na drugi dzień wszystko super - kwestia przyzwyczajenia, obsługi!. Pokoje z widokiem na basen, morze oraz na sąsiedni hotel. My po małym napiwku otrzymaliśmy pokój z widokiem częściowym na morze i basen. Jak dla nas super - no może mógłby być ciut większy ale... W opcji ultra all sejf free, mini barek codziennie uzupełniany wodą, fantą, colą i piwem - napoje oryginalne nie żadne podróby. W pokoju także czajnik oraz zestaw herbatek i kawa, więc o każdej porze dnia i nocy można było w pokoju wypić smaczną herbatę lub kawę. Codziennie wymieniane ręczniki kąpielowe i plażowe! Nie trzeba brac swoich. Największym atutem - chociaż dla nas nie było minusów - jest jedzenie - przepyszne, bardzo zróżnicowane, po prostu palce lizać! Ogromny wybór warzyw, owoców, ciast, mięs, pieczywka, nie sposób wszystkiego spróbować nawet w ciągu 14 dni! Lody dostępne w zasadzie cały dzień, bo od 10 aż do kolacji, mozna sie nimi objadać do woli! Dzieciaki wniebowzięte! Baseny czyste, z cieplutką wodą, jacuzzi, zjeżdżalnie. animatorzy staraja sie umilić czas, jak tylko potrafią. Nie wszyscy jednak chcą się bawić, więc narzekają na ich pracę! Wystarczy trochę wyluzować, przymknąc nieco oko i zabawa na całego:) Wieczorem też organizują zabawę, raz lepiej, raz gorzej, ale bardzo sympatyczni i pomocni. Jak dla nas wspaniali, zresztą sami często byliśmy animatotrami... Dla wtajemniczonych - Baby, Mister turnusu na początku lipca:) Plaża piaskowo - żwirkowa ale czysta i sprzątana. Polecamy restauracje a'carte, zwłaszcza rybną na plaży. Super romantyczna kolacja przy zachodzie słońca:) Doskonale zorganizowany dojazd z hotelu do centrum bezpłatnym busikiem. Był to nasz trzeci pobyt w Turcji i jak na razie najlepszy... ale jeszcze wiele - mam nadzieję - przed nami. Hotel w pełni zasługuje na 5 gwiazdek!!! Pokaż »

    2011-09-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.1

    MonaOptymistka ocenił hotel Grand Kaptan

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel dość kontrowersyjny ma sporo plusów ale i nie mniej minusów. Do pozytywów można zaliczyć bliskość do Alanyi (dobry dojazd do centrum), bardzo fajny basen dla dzieci (ze zjeżdżalniami i niezagłęboki), położenie przy plaży. Za to zdecydowanie gorzej w porównaniu z innymi hotelami wypada hałas (z 2 stron hotelu są bardzo ruchliwe i hałaśliwe ulice), brak przestrzeni na terenie hotelu (w Alanyi generalnie hotele są "wciśnięte" między siebie i usytuowane na małych działkach), tłumy (trzeba było sobie rezerwować leżaki najlepiej 2 dni wcześniej a i to nic nie gwarnatowało bo zdenerwowani goście hotelowi wykradali je sobie nawzajem, kolejki po jedzenie, itp.), dość niemiła obsługa (rzadko ktokolwiek się uśmiechał, a obługa restaruacyjna miała w zwyczaju ignorowanie gości - raz na lunch w barze hotelowym przy plaży czekaliśmy 1,5 godziny !), no i najgorsze animacje jakie kiedykolwiek w Turcji widziałam ! Podsumowując hotel za drogi do tego co oferuje, jest reklamowany jako hotel rzekomo lepszej jakości - czego w realu niestety nie widać. Pokaż »

    2011-07-26
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.1

    Marta84 ocenił hotel Grand Kaptan

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.3
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Może ktoś wreszcie napisze, że hotel ma dwie strony z czego jedna z widokiem na kurnik sąsiedniego hotelu i stację benzynową oraz ruchliwą ulicę. Panorama? Bloki i tańsze hotele. Pokoje z tej drugiej strony są też nieco mniejsze i zdecydowanie starsze (nie odnowione) w porównaniu ze stroną od morza. Pomimo, że prosiliśmy o zamianę (nie było pełnego obłożenia) kierownik nas olewał. Obsługa generalnie jest beznadziejna i załatwianie czegokolwiek trwa u nich wieki. Trzeba łazić i o sobie przypominać w nieskończoność. Jak dla mnie zarówno standard pokoi, jak i jakość obsługi nie były warte ani 5 gwiazdek, a ni tym bardziej pieniędzy, jakie zapłaciliśmy. Jeżeli ktoś ma ochotę na loterię i szanse, ze nie zakwateruja go w gorszym skrzydle, to powodzenia. Pokaż »

    2011-07-08
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 5.4

    Agnieszka Panek ocenił hotel Grand Kaptan

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Mi się hotel bardzo podobał, nie jest w centrum ale maja bardzo dobry transport hotelowy, lub dolmuszem. Chętnie tam wrócę.

    2009-06-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 5.8

    Tatiana ocenił hotel Grand Kaptan

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Położenie hotelu super, blisko do Alanyi i aqua parku, kursuje autobus hotelowy do centrum choc warto wybrać się dolmuszem, plaża czyściutka ale leżaki i drinki w hotelu bardzo drogie. Rewelacyjne jedzenie. Jeżeli jest się Polakiem niestety dostaniecie pokój z widokiem na wejście a nie morze.... Ogólnie hotel ok Pokaż »

    2009-06-15
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.8

    Adrian Bujacz ocenił hotel Grand Kaptan

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    W tym hotelu spędziłem najwspanialsze wakacje w życiu. Bardzo luksusowa miejscówka. Nocleg w tym hotelu jest warty ceny. Polecam.

    2008-11-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  •      

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny