Hotel Club Sidar Alanya ****

Club Sidar

Ocena hotelu (12 opinii)

5.0
  • Położenie
    5.0
    • Odległość od plaży / stoku 4.5
    • Plaża / stoki 5.6
    • Cicha i spokojna okolica 4.1
    • Restauracje w okolicy 5.4
    • Atrakcje w okolicy 4.8
    • Komunikacja 5.4
  • Pokoje
    5.4
    • Wielkość 5.6
    • Standard wyposażenia 5.1
    • Czystość 5.5
    • Łazienka 5.4
  • Wyżywienie
    4.5
    • Ilość i dostępność 4.4
    • Smak i jakość potraw 5.0
    • Różnorodność potraw 3.6
    • Obsługa 5.1
  • Hotel
    5.1
    • Basen 6.0
    • Udogodnienia dla dzieci 4.6
    • Animacje i rozrywka 4.7
    • Sport 5.0
    • Obsługa 4.9
    • Czystość 5.6
  • Jakość / cena
    4.9

Rekomendacja

88% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.2

    misiek111 ocenił hotel Club Sidar

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Przede wszystkim,hotel ten nie przeszedł żadnej kategoryzacji,nie zobaczymy na nim ani pół gwiazdki.Touroperatorzy wprowadzają w błąd klientów informując o 4gwiazdkach.W moim odczuciu,a znam wiele hoteli w okolicy,bo spędzam urlopy w Alanyi od lat,hotel zasługuje na 3gwiazdki. Największą zaletą hotelu jest ogromny basen i spora ilość wolnych leżaków,duży plus. Minusem zaś czystość i wyposażenie pokoi. Pokoje sprzątane codziennie,ale dotyczy to tylko mycia podłogi. W łazience i w pokoju ściany brudne,tłuste.Szyby tak zakurzone,że można było rysować (nie przesadzam). Stan mebli katastrofalny,brudne i zniszczone.Stary telewizor 14cali zaprogramowany na ok.20 kanałów,odbierał połowę: 7tureckich,3niemieckie programy. W recepcji dostałem dwa piloty do klimatyzacji (o ich stanie wizualnym nie wspomnę),jeden z nich miał zadziałać ,i zadziałał (jeden).Problem w tym,że klimatyzacja działała jak wiatrak i tylko nawiewała powietrze z zewnątrz. Na szczęście lubię ciepło i nie przeszkadzało mi to bardzo ;)))) Balkon ładny i duży,nie pasował tylko widok mocno skorodowanego klimatyzatora.Wszystko to dotyczy pokoju nr 527. Wyżywienie przeciętne na poziomie zwykłych 3gwiazdek,nie ma czym się zachwycać,ale też nikt nie będzie chodził głodny. W recepcji miła obsługa,znają angielski. Podsumowując: gdyby nie czystość w pokoju,było by całkiem ok.Na pewno już tam nie wrócę,znam wiele ładniejszych i tańszych hoteli w okolicy. Pozdrawiam. Pokaż »

    2012-05-31
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    kaska007 ocenił hotel Club Sidar

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Pobyt w tym hotelu zdecydowanie mogę zaliczyć do udanych. Standard bez zarzutu, pokoje czyste, codziennie sprzątane. Basen duży czynny do 22.00, mała zjeżdżalnia ale czynna tylko 2 h w ciągu dnia. Co do wyżywienia też nie mam specjalnych zastrzeżeń, godziny wydawania posiłków to (7.30-9.30 i 19.00-21.00) forma bufetu. Na śniadania ten sam zestaw (na słodko różne dżemy - tylko bardzo słodkie, mleko płatki, świeże warzywa, jajka, sery i jakieś owoce - głównie arbuzy no i pyszne melony). Kolacje znacznie bardziej urozmaicone, kurczak, wołowina w różnych sosach, nieraz zupa, też warzywa w różnej postaci, zawsze coś na słodko i owoce - napoje do kolacji dodatkowo płatne). Obsługa porozumiewa się w języku angielskim, rzadziej po niemiecku. Hotel położony w miłej okolicy, gęsta zabudowa praktycznie w samym centrum, blisko do głównej ulicy pełnej straganów w oryginalnymi podróbkami. Także można się zaopatrzyć w dowolne towary, tylko trzeba przyznać, że na dłuższą metę Turki są męczący, bo cały czas zaczepiają, żeby coś u nich kupić. Do plaży jakieś 10 min, leżaki na plaży płatne ok.5-6 E za komplet 2 leżaków+parasol, ale spokojnie można się rozłożyć na plaży przy samym morzu. Plaża ładna, czysta, szeroka, jedyny minus, że po kilku krokach w morzu robi się głęboko. Dla chcących zażyć nocnego tureckiego życia obsługa hotelu organizuje codziennie za 7lirów wyjazd busem do dyskotek na wybrzeżu Alanyi. Podsumowując z czystym sumieniem mogę polecić powyższy hotel. Pokaż »

    2011-10-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    mazda117 ocenił hotel Club Sidar

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    okolica spokojna cicha aczkolwiek wszędzie blisko.Dolmuszem do portu mozna szybko dojechać.Pokoje standardowe dwójki duża łazienka z suszarką.Pokoje ładne czyste balkon duży,w pokoju tv lodówka działa jak masz szafke otwartą bo inaczej nie ma jak pobierać powietrza i sie grzeje. telefon klima mega chłodzi.(na wejściu dajesz 10E depozytu za nia) jedzenie smaczne,super ciepłe pieczywo ciasta owoce soki.Basen największy w alanyi czysty.codziennie wieczorem animacje sa extra.dla dzieci plac zabaw miniklub,zjeżdżalnie sala tv. boisko do siatki,ping pong.hotel czysty.Jak połozycie 10lirow na łóżko to masz dodatkowe ręczniki i codzienne wymieniane.Panie sie bardzo cieszą.Polecam ten Hotel dla par i dla tych co chca zwiedzac ale tez odpoczać. Pokaż »

    2011-09-30
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 5.4

    Kamil ocenił hotel Club Sidar

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Również byłem w tym hotelu i polecam mimo wszystko, słuchając opinii innych ludzi na wycieczkach, zazdrościli takiego hotelu i nie mogli się nadziwić, gdyż oni mieli nieco gorzej niż ja w Club Sidar pokazując im zdjęcia np okolicy czy pokoi, jedzenie dobre i smaczne, lecz sporo doprawionych było tak bardziej na ostro... wybór spory, w trakcie dnia różne konkursy były, siatkówka czy rzuty lotkami gdzie wygrany otrzymywał drinka za darmo, był kids club, gdzie maluchy mogły porysować sobie, pograć w karty czy obejrzeć bajki ... 2 małe baseny i jeden wielki + zjeżdżalnia ... ogólnie hotel godny polecenia oczywiście :) klimatyzacja w pokojach sterowana przez nas, lodówka, aneks kuchenny, pokoje ładne i zadbane ... Pokaż »

    2011-08-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.8

    Doominika123 ocenił hotel Club Sidar

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel bardzo fajny. Pokoje czyste i bardzo duże:) Basen zadbany i duży. Jedynym minusem monotonne jedzenie przez cały pobyt. Obsługa miła. Jak za tą cenę hotel godny polecenia dla osób niewymagących.

    2010-12-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.2

    Lili82 ocenił hotel Club Sidar

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Pokoje duże klimatyzowane, czyste. Basen duży, czysty, nie ma problemu z leżakami o żadnej porze. Do blaży blisko, leżaki na plaży płatne. Obsługa hotelu taka sobie, nie mówią po angielski i mają Polaków za biedaków - chociaż w hotelu prawie sami Polacy... Do centrum też blisko. Hotel posiada tylko opcję HB, czyli spodziewałam się śniadań i obiadokolacji, ale jak się okazało na miejscu były śniadania i kolacje, bo pory posiłków to 7.30-9.30 śniadania i 19.30-21.30 kolacje więc ja uważam że jak na obiadokolację to troche za późno, trzeba dokupować dużo jedzenia żeby przetrzymać albo po prostu dojadać na mieście. Co do jakości jedzenia to dużo i każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane co drugi dzień, pościel raz w tygodniu. Animacje beznadziejne więc jak ktoś liczy na rozrywkę w hotelu to nie polecam. Wszędzie blisko. Hotel w centrum i przy głównej ulicy i meczecie...więc jak ktoś szuka ciszy to też słabo...ale w nocy cicho jak sie zamknie balkon :-) Hotel godny polecenia, ale ja juz na pewno do niego nie pojadę, bo jak mam dojadać na mieście u męczących Turasów, którzy prawie wskakują ci na głowę, to dzięki :-) Pokaż »

    2010-09-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.1

    ariana ocenił hotel Club Sidar

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel godny polecenia. Położony jest dogodnie ok. 250 m od plaży Kleopatry, 200 m od ulicy Ataturka głównej ulicy Alanyi oraz ok. 100 m od tzw. "dwudziestopięciometrówki" czyli ulicy na której to głównie Turcy robią zakupy bo jest tam taniej. Jednym z głównych atutów hotelu jest niewątpliwie basen, chyba największy w Alanyi otwarty do 22.00, cały czas nasłoneczniony. Oprócz dużego basenu dodatkowo brodzik dla dzieci oraz dodatkowy basenik z dwoma zjeżdżalniami - niestety zjeżdżalnie czynne są tylko dwa razy dziennie. kompleks hotelowy składa się z recepcji oraz trzech budynków. W najwyższym ośmiopiętrowym znajduje się restauracja gdzie serwowane są posiłki, pokoje są nieduże ale bardzo czyste z dość dużymi balkonami i niewielkimi lodówkami. Dwa pozostałe budynki szescio- i pięciopiętrowy posiadają bardzo duże pokoje a właściwie hol+sypialnia+pokój dzienny+aneks kuchenny z dużą lodówką. Posiłki są bardzo smaczne choć dla osób odwiedzających wcześniej Egipt mogą wydawać się nieco monotonne. Obsługa bardzo sympatyczna. Jedyny minus dla hotelu należy się za animacje, które są nudne i nie "kleją się", ale to może dlatego, że w okolicy jest bardzo dużo atrakcji więc nie sposób wysiedzieć w hotelu. Ze względu na położenie hotelu nie można polecić osobom, które szukają ciszy. Pokaż »

    2010-08-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    marysiap ocenił hotel Club Sidar

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Duze pokoje, dzienny i sypialnia, Klimatyzacja w obu pokojach Blisko do plazy, w okolicy mnostwo sklepow przemyslowych, marketow spozywczych, knajpek, zycie towarzyskie do nocy. Aneks kuchenny z lodowka, duze baseny-dla doroslych od 1,30 do 1,80 na srodku, brodzik dla dzieci 0,35, zjezdzalnia do basenu 1,30...Hotele posiadaja windy. Jedzenie ?...nie bylo monotonne, bo na sniadanie trzy lub 4 rodzaje cieplutkich buleczek, kawa z mlekiem i latte, dwa rodzaje napojow, dzemy, sery biale i zolte, a obiadokolacje ?...zalezy co kto lubi bo bylo raczej na ostro przyprawione...duzo owocow typu brzoskwinie, czeresnie, winogrona, jablka...przepyszne daktyle, NAPRAWDE SUPER HOTEL I WYPOCZYNEK...polecam !!! ..napoje na teren hotelu wnosi sie bez problemu, ale mimo wszystko dyskretnie... Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (13) »

    2010-07-13
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.5

    Marta ocenił hotel Club Sidar

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Pobyt we wrześniu 2006 roku. Hotel fantastycznie położony - bardzo blisko centrum Alanyi, ale w bocznej uliczce dzięki czemu nie ma tak dużego hałasu. Mimo, że nie przy samej plaży, to bardzo blisko do plaży Kleopatry. Bardzo duży basen + brodzik dla dzieci przy hotelowych zjeżdżalniach (otwarte kilka razy dziennie w wyznaczonych porach). Hotel składa się z dwóch części - dużego budynku ze standardowymi pokojami i kilku mniejszych budynków z pokojami typu studio (2-pokojowe z aneksem kuchennym). Jedzenie bardzo smaczne i świeże - dla mnie wystarczający wybór. Atrakcje m.in. mini plac zabaw dla dzieci, boisko do siatkówki, wieczorem animacje (muzyka na żywo, występy, mecz na telebimie itp.). W hotelu łaźnia turecka - hamam (byłam na początku pobytu - dobre przygotowanie do opalania ;) ). Generalnie hotel z bardzo miłą atmosferą. Polecam. Pokaż »

    2009-09-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    Leszek Czerwiński ocenił hotel Club Sidar

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Polecam ten hotel. Poza jednostajnym jedzeniem wszystko super. Położony w centrum. Blisko do morza. Piękny basen. Pokoje bardzo wygodne.

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2009-04-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny