Hotel Ramada Liberty Resort Skanes ****

Ramada Liberty Resort

Ocena hotelu (30 opinii)

4.9
  • Położenie
    4.2
    • Odległość od plaży / stoku 4.4
    • Plaża / stoki 4.5
    • Cicha i spokojna okolica 5.4
    • Restauracje w okolicy 2.9
    • Atrakcje w okolicy 3.1
    • Komunikacja 4.6
  • Pokoje
    4.8
    • Wielkość 5.1
    • Standard wyposażenia 4.5
    • Czystość 5.0
    • Łazienka 4.6
  • Wyżywienie
    5.0
    • Ilość i dostępność 5.4
    • Smak i jakość potraw 5.0
    • Różnorodność potraw 4.6
    • Obsługa 4.9
  • Hotel
    5.2
    • Basen 5.7
    • Udogodnienia dla dzieci 5.3
    • Animacje i rozrywka 5.3
    • Sport 4.6
    • Obsługa 5.3
    • Czystość 4.9
  • Jakość / cena
    5.3

Rekomendacja

88% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.2

    asia k ocenił hotel Ramada Liberty Resort

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      6.0

    hotel oceniam jako bardzo dobry, obsługa hotelowa na wysokim poziomie, mało atrakcji dla dzieci, mini club beznadziejnie wyposażony z brudnymi kręglami i pogubionymi puzzlami.Absolutnie nie polecam pokoi w dolnej kondygnacji, są prawie w piwnicy.My za "dodatkową" opłata 10 dolarów dostaliśmy piękny pokój na drugim piętrze.Pokoje od strony basenu są dosyć głośne w trakcie trwania show time.Animacje super!!Jedzenia pod dostatkiem, bardzo duży wybór.Hotel ponoć odnowiony ale tego nie widać.Plaża dosyć blisko ale niestety często na niej znajdują sie glony.W hotelu bardzo mało Polaków, Pokaż »

    2013-09-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.4

    bewabewa ocenił hotel Ramada Liberty Resort

    • Położenie
      1.2
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.7
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Oceniam hotel jako średni. Plusy Przystanek autobusowy przed hotelem. Bary, dyskoteka, bogaty program animatorów. Minusy Internet płatny , dostępny tylko w lobby, godzina 5 dinarów. Przy wymianie powrotnej dinarów na euro potrącili 30 %, recepcjonista skłamał, że na lotnisku jest to samo, a nie było, był ustalony b. korzystny kurs. Hotel na uboczu, komunikacja ze światem zewnętrznym ograniczona. Jedyna tania możliwość to autobus.Przed hotelem przystanek autobusowy, Susse -Monastir, bilet do Susse kosztuje 660 milimów, czyli niecałą złotówkę. Do metra(czyli naziemnego pociągu) daleko, busy nie kursują. Przed hotelem stoją taksówki, cena do Susse to 8 dinarów, czyli ok. 16 zł. Oczywiście cena zależy od przeprowadzonych negocjacji. Standard nie na 4 gwiazki. Hotel nie jest położony nad samym morzem, nie dla wszyskich jest to utrudnienie, ale nie było o tym wzmianki w opisie Pokaż »

    2012-11-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 5.1

    mmartuss ocenił hotel Ramada Liberty Resort

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Ladny hotel z mila obsluga, pyszne i roznorodne jedzenie. Pokoje czyste z dosc duza lazienka. Korzystalismy z masazow, sa odplatne, ale naprawde warto. Jest Fitnessraum i duzo animacji dla dzieci. Jestesmy bardzo zadowoleni z pobytu w Ramadzie, polecamy!!!! Organizator wycieczki- FTI Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2012-10-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.9

    Jarek W ocenił hotel Ramada Liberty Resort

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Główne atuty hotelu to przepyszne jedzenie w ogromnych ilościach, miła, sympatyczna i kompetenta obsługa oraz bardzo dobry basen (niestety poranna rezerwacja leżaka za pomocą ręcznika niezbędna). Bogate animacje, spokojnie mozna jednak odmówić uczestnictwa. Plaża uzalezniona od przyrody, czasami pokazują się czarne glony, jak na Tunezję dość czysta, lezaki w wystarczającej ilości. Przewaga gości z Francji. Polecam. Pokaż »

    2012-08-20
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 5.7

    sofijeczka ocenił hotel Ramada Liberty Resort

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Jak najbardziej polecam ten hotel, obsługa bardzo miła, jedzenie super, wszędzie blisko co jest ogromnym plusem. Bardzo zaskakująca jest znajomość języka polskiego przez tubylców. Jedynie przereklamowane są animacje, które wszyscy tak chwalili, ale być może przyczyną był ramadan który akurat trwał. Gorąco polecam! Pokaż »

    2012-08-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.3

    Monika ocenił hotel Ramada Liberty Resort

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    W Ramada byliśmy na początku maja za bardzo atrakcyjną cenę, hotel w miarę czysty pokój z widokiem na morze, smaczne jedzenie,zawsze wolne leżaki przy basenie, jedynie plaża pełna glonów co prawda codziennie starali się ją oczyścić ale na drugi dzień znów napływały....Minusem była też bardzo szybko nagrzewająca się suszarka która wręcz śmierdziała spalenizna;) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (9) »

    2012-08-02
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.2

    Izaaaa ocenił hotel Ramada Liberty Resort

    • Położenie
      4.6
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Bardzo serdecznie polecam hotel! Dwa dni temu wróciłam ze wspaniałych wakacji. Sam hotel jest bardzo przestronny ,czysty, panuje w nim miła atmosfera. Obsługa jest bardzo sympatyczna jedynie mogę mieć zastrzeżenia do pracowników recepcji którzy nie zawsze spieszą się z wykonywaniem swoich obowiązków. Jeśli chodzi o stołówkę to jest w miarę ok jedzenie jest dość urozmaicone i zawsze można było znaleźć coś dla siebie. Kelnerzy są przemili. Basen hotelowy jest bardzo duży co oczywiście jest dużym plusem. Animatorzy po prostu rewelacja, ludzie przesympatyczni ze świetnym poczuciem humoru po prostu ich uwielbiam:). Bardzo dbali o to żeby wczasowiczom się nie nudziło miedzy posiłkami cały czas coś się działo jakieś rozgrywki sportowe, ćwiczenia, gry i zabawy dla dorosłych, młodzieży i dzieci. Animacje wieczorem też były super. Po animacjach również można wybrać się na dyskoteke która otwarta jest codziennie jedynie w czasie ramadanu imprezy były we wtorki czwartki i soboty, a w pozostałe dni imprezy były w zamzibarze dzięki czemu jest się gdzie pobawić. Ochroniaże na dysotece i na plaży bardzo dbają o komfort gości. Ogólnie bardzo polecam hotel :) Pokaż »

    2012-07-28
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.9

    qqqq472 ocenił hotel Ramada Liberty Resort

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.3
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Nie polecam tego hotelu i wyjazdu do niego . Po pierwsze zła organizacja wyzywienia, jak rano jedziesz na wycieczkę brak pełnego menu, czyli jedziesz o bułce z dzemem, jak przyjeżdżasz z wycieczki np. ok. 20.15,brak posiłku bo już się skończyły dania, mimo zapewnionego czasu posiłku do 21.00. Na wycieczkach zapewnione posiłki sa okropne. w hotelu wymuszanie zakupów np. internetu , jesli chcesz miec dostęp ok. 1 godz. to musisz kupić 10 godz. Wycieczki fakultatywne prowadzone przez osoby, które nie maja wiedzy z zakresu historii Tunezji, są nieprzygotowane, nie wnoszą nic oprócz swojego gburowatego usposobienia (bynajmniej spośród 4-ech odbytych na wyjeździe 2 tygodniowym, 3 z nich były kompletnym fiaskiem,prowdził je tunezyjczyk słabo znajacy język polski, brakowało mu słów, nie umiał się wypowiadać nie miał nic do zaoferowania jako przewodnik. Uważam,że po takim siedzeniu w autokarze , czas mój i pieniadze wydane na wycieczkę sa stracone. Najgorsze jest to,że prowadzący był wulgarny, wypowiedzi były w obecności jadacych dzieci. Hotel Ramada na zdjęciach moze budzić rózne skojarzenia, najczęsciej pozytywne, ale w rzeczywistosci jest zupełnie inaczej. Hotel jest stary , niby odnowiony ,ale nie widać tego, wszystko się sypie, w pokojach czuć stęchlizną, w łazienkach odpadają fugi między kaflami, zardzewiałe stare akcesoria łazienkowe. W pokojach sprzatają tylko rynek, reszta pozostaje brudna .Ręczniki śmiedzą, zwykła firanka osłaniajaca prysznic w wannie jest ohydna, nikt nie chciałby jej nawet dotknąć. Ten hotel nie zasługuje nawet na 2 gwazdki. Plaża należąca do hotelu jest brudna, najgorsze to odchody wielbładzie. Po plaży prowadzają wielbłady, konie, już o 17.00 okupowana przez miejscowa ludność, która rozbija namioty przed samym okiem opalajacych sie turystów, nie zważaja na upomnienia straży hotelowej. Namioty rozbijane przez nich to cos co przypomina wioskę, jeden obok drugiego w skupisku. Jedyna pozytywna rzecz to basen , i dalej nie ruszać się . Pokaż »

    2012-07-20
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 5.7

    Margolinka ocenił hotel Ramada Liberty Resort

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Same pozytywy!!! Obsługa przemiła począwszy od recepcji, kucharzy, kelnerów, sprzątaczki, obsługę basenu min. Mumu (panowie, którzy roznoszą materace nad basenem) gotowa w każdej chwili do pomocy (nawet bez dolarów czy ich dinarów, ale dla tak przemiłych ludzi nawet nie szkoda wyłożyć jakąś kasę). Jedzenie bardzo dobre duży wybór każdy znajdzie coś dla siebie. Dużym plusem jest to, że każdy pokój ma na czas całego pobytu przypisany stolik na stołówce jest to duże udogodnienie. All na wysokim poziomie. Warto wziąć ze sobą jakąś Polską wódkę w ramach poczęstunku obsługi mile widziana Żubrówka, ale białą też nie pogardzą. Animatorzy (Patrick, Gulu-Gulu, Panina, Tito, Sam) dwoją się i troją, aby umilić czas pobytu nad basenem jak i również wieczornymi animacjami chłopaki są bardzo przyjaźnie nastawieni do wszystkich. Polecam strzelenie z łuku, rzutki aerobik, chociaż to jedne z wielu atrakcji, które dzieją się nad basenem na pewno każdy coś wybierze z tego dla siebie. Nie ma wyróżnień, jeśli chodzi o narodowość tak samo traktuje się wszystkich. Bardzo wesoły gość od wielbłądów i Quadów my wołaliśmy na niego Hans Quad, bandita my mu cały czas dokuczaliśmy a on nam, ale wszystko na wesoło. Pokoje duże klimatyzowane, (chociaż w ofercie było napisane, że klima działa dopiero od 15-06 to w momencie naszego przyjazdu 07-06-2012 już działała).Plaża ładna duża aczkolwiek w czasie naszego pobytu morze wyrzucało dużo glonów, ale starają się je usuwać jak najczęściej no, ale cóż natura nie daje za wygraną. Bar All na plaży. Dyskoteka Macumba przy Hotelu. Do Polski można się dodzwonić przez 0048 z butki telefonicznej na recepcji za 1 dinara 1 min, ale to i tak o wiele razy taniej niż z komórki. Pieniądze można wymienić w kantorze na recepcji z tym, że jeśli wymieniacie to najlepiej stopniowo, bo jeśli zostaną wam jakieś ich pieniądze to wymienić je na dolary lub euro możecie już tylko w drodze powrotnej na lotnisku. Do Monastyru lub Sousse można dojechać autobusem lub taksówką wszystko spod Hotelu. Gorąco polecam ten Hotel osobą, który nie zależy na miejscowych atrakcjach tzn., że wszędzie muszą mieć blisko miasto itp. Żeby nie to, że za każdym wyjazdem na wakacje chcemy zobaczyć jakiś inny kraj to na pewno byśmy tam wrócili i to zupełnie szczerze Pokaż »

    2012-07-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    Zakochana ocenił hotel Ramada Liberty Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    W sumie, nawet, nawet...Hotel nie za duży, nie za mały. Wszędzie blisko. Kelnerzy za 1 dinara napiwku wstawali na rzęsach abyśmy miło spędzili czas przy posiłku. Nie proszeni dolewali picie, co chwilę zagadywali i najmniejszą zachciankę spełniali szybciej niż Kubica jedzie po torze :) Co do rezydenta, Farida - potrafił zachwalać tylko wycieczki, a wszystkiego musieliśmy się dowiadywać pytając na osobności. Miałam o tyle szczęście, że w Tunezji byłam drugi raz więc wiedziałam co i jak, lecz jeśli ktoś był pierwszy raz to mógł się czuć zagubiony bo rezydent nie wiele tłumaczył. Dużo go nie było widać. Animacje co wieczór, do ciemnej nocy. Miałam pokój od strony basenu- czyli tam gdzie owe animacje się odbywały, ale nie przeszkadzało mi to. Jeśli ktoś ma problemy z zaśnięciem przy głośnej muzyce, zalecam kilka dolców w paszporcie, aby dostać pokój od morza. Jednak nie na dużo to się zda, bo co wieczór były dyskoteki w Macumbie (hotelowej dyskotece). Do morza faktycznie nie daleko, ale było by lepiej gdyby był w pierwszej linii brzegowej. Jedno wejście na plaże, dla kilku hoteli, a od 17 zaczęli się zbierać miejscowi, którzy za wszelką cenę próbowali dostać nasze leżaki. Na szczęście "ochroniarze plaży" nie pozwalali im na to i wyganiali ich. Jedzenie- średnio na jeża. Co prawda urozmaicone i kucharze się starali, ale każdemu się nie dogodzi. Frytki codziennie- na śniadanie, obiad i kolację. Świnia też się pojawiała w menu! Pokój czysty, ale wiadomo- 1 dinar i pokój lśni. Sprzątaczki przemiłe i naprawdę się starały, więc nie żałowałam napiwków (dla sprzątaczek w Tunezji napiwki zostawia się na poduszce). Gdy przyjechaliśmy moje łóżko nie było gotowe (jednak dało się to rozwiązać w ciągu 5 minut, jednym telefonem do recepcji) i na 3 dorosłe osoby mieliśmy tylko jeden mały ręcznik. Nie obyło się bez awantury w recepcji (dzwoniłam 3 razy!) i w efekcie mieliśmy 6 ręczników. Pomimo tego, wyjazd uważam za udany. Polecam :) Pokaż »

    2012-07-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny