Hotel Harmony Hotel & Resort (Domina) Makadi Bay *****

Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

Ocena hotelu (186 opinii)

4.2
  • Położenie
    3.7
    • Odległość od plaży / stoku 5.0
    • Plaża / stoki 4.0
    • Cicha i spokojna okolica 5.0
    • Restauracje w okolicy 2.5
    • Atrakcje w okolicy 2.5
    • Komunikacja 3.3
  • Pokoje
    4.9
    • Wielkość 5.2
    • Standard wyposażenia 4.6
    • Czystość 5.0
    • Łazienka 4.7
  • Wyżywienie
    3.8
    • Ilość i dostępność 4.0
    • Smak i jakość potraw 4.0
    • Różnorodność potraw 3.5
    • Obsługa 3.9
  • Hotel
    4.2
    • Basen 4.9
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.0
    • Sport 3.9
    • Obsługa 4.4
    • Czystość 4.2
  • Jakość / cena
    4.4

Rekomendacja

68% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.5

    kukielka4 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      4.4
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    hotel szału nie zrobił :( niestety. byliśmy z mężem i znajomą para z dwójką dzieci. hotel z wyglądu oki jak to hotel baseny były plaża ogrody animacje itp. najgorsze co mogę powiedzieć o tym hotelu to wyżywienie- wiecznie brak talerzy o które turyści toczyli bitwy nie żartuję) jedzenia dużo ale bardzo monotonne a kolejki po jedzenie naprawdę długie nieraz po 20 min stalismy moim zdaniem to wina hotelu personelu poprostu maja zdecydowanie za mało na tak poteżny obiekt restaurtacja przy plaży która miała być czynna a nie byla przez cały nasz wyjazd :( zdecydowanie rozładowała by ten tłum ludzi przekąski przy basenach wydawane jeśli dobrze pamiętam do 11-12 i 13-14 to bułki z tuńczykiem coś ala hamburgery i frytki lub słodkie kuleczki i pizza i bar sałatkowy-ogorki w plasterkach, pomidory cwiartki i keczup czasem było ciasto oczywiście bez kolejki się nie obyło bo mieli jeden grill jeden smażalnik frytek i 2 kolesi to obsługiwało brało się to do styropianowych pojemniczków i na leżaki przy basenie naprawde myślałam czytając wcześniejsze komentarze ludzi ze mi to przeszkadzać nie bedzie bo nie jestem typem luksusowej,, divy'' i cierpliwie poczekam ale jak ludzie jak zwierzęta wbijają ci się przed ciebie przepychanki to aż się jeść odechciewa. tak to wszystko oki i jedyna rzeczą którą warto zaliczyć na plus tego hotelu to rafa koralowa na plaży. tam organizacja była spoko dostępne kapoki za darmo bo nieraz jak były fale to strach było schodzić rafka dość duża jak na taka przy hotelu i dużo rybek. raczej nie polecę tego hotelu nikomu i mam nadzieje że menadżerowie wyciągną wnioski i nie będą oszczędzać na obsłudze bo to naprawdę odstrasza. jak macie pytania to piszcie na priv pozdrawiam wszystkich Egiptomaniaków :) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2015-10-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.2

    Magda ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Harmony to dobry hotel dla osób, które chcą rzeczywiście odpocząć. Dla mnie jedynym i największym minusem była odległość od centrum, wieczorami pozostaje tylko zamawiać transport i jechać na miasto z szalonymi egipskimi kierowcami :) Jedzenie dobre, pełen wybór tak naprawdę wszystkiego. Dla osób poszukujących atrakcji proponuje skorzystać z oferty "miejscowych naciągaczy" - Tomasz z Ramsis Bedouin proponuje fajną wycieczkę na quady w zakręconym, pozytywnym towarzystwie. Również odpływy mogą troszeczkę szokować, jednak pełnej kąpieli można zażyć po lewej stronie pomostu. W tym miejscu również śliczna rafa. Obsługa jak najbardziej ok, w barach i restauracjach nie musiałam dawać żadnych napiwków, wszystko było jak należy. Hotel mogę serdecznie polecić w szczególności parom, gdyż osoby szukające wiecznej rozrywki mogą się rozczarować. Pokaż »

    2014-07-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.1

    Sylwia ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      2.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Położenie hotelu i jego okolica: Hotel jest na pustyni. Kilka sklepików i apteka przed głównym wejściem do hotelu. Pokoje: Pokój duży z balkonem ( widok mieliśmy na plażę + inne budynki). W pokoju telewizor, kawa, herbata, czajnik. Codziennie dostarczana jest woda. Łazienka duża, jest suszarka i mini zestaw- mydło, żel pod prysznic, szampon. Ręczniki czyste, wymieniane codziennie. Byliśmy ze znajomymi żeby dostać pokój obok siebie daliśmy 10 $ w recepcji. Wyżywienie: Jedzenie monotonne, czasami bez smaku ale dużo. Nie było kolejek, napoje + alkohole dostępne nie było żadnych ograniczeń. Piłeś, jadłeś ile chciałeś. Hotel: Hotel duży, przestrzenny. Teren hotelu zadbany, sporo zieleni. 3 baseny- nie brakowało leżaków. Niestety z basenu korzystała także kobiety w pełnym ubraniu, co przekładało się na czystość basenu Minus to brak morza ( odpływy), ratunkiem jest zatoczka po lewej stronie, gdzie można się kąpać. Na plaży leżaki + parasole- nie było problemy z dostępnością. Ogromy plus za rafę koralową. Stołówka: Panowie z obsługi sprzątali stoliki, nakrywali. Czystość talerzy i Sztuccy nie za ciekawa. Nie było opasek. Zero polskich animacji. Animacje dostosowane do Rosjan. Animacje nudne. Stosunek jakość / cena: byliśmy pierwszy raz zagranicą dlatego nie mam porównania. Wczasy uważam za udane. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2013-08-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.5

    magdalena74 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    5 gwiazek to duuża przesada. Pokoje hotelowe ok. Klimatyzacja działała dobrze. Czasami problem z kartą-kluczem. Jedzenie monotonne ale kazdy coś znajdzie dla siebie.Plaża fajna tylko wody brak (odpływ) Rafa koralowa cudowna i to jest duży plus tego hotelu.Animacja dla dzieci i dorosłych bardzo pozytywne choć przeboje ciągle te same puszczali. Leżaków i parasoli sporo. Nie musieliśmy nosić opasek.Ogólnie polecam. Jaka cena (last minute) taka jakosc. Dużo Rosjan... Pokaż »

    2013-07-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.3

    jusiaempress ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      1.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Ten Hotel to totalna porażka, nie zasługuje na 5*, dałabym mu najwyżej 3*, choć i to jest za dużo. Głównym problemem tego hotelu jest arogancka obsługa, niesmaczne, niedoprawione, niedogotowane, monotonne jedzenie, a także wszechobecny brud: na stołówce (brudne sztućce, talerze, szklanki, stoły, obrusy itd.), na basenie (kubki i śmieci pływające w basenie, odpryskująca farba w basenie dla dzieci, brudna i mętna woda w basenie z barem, brudne pokoje - np. ja znalazłam czyjeś paznokcie na podłodze zaraz po przyjeździe, a także brudną deskę sedesową. Brak słów. Jeśli chodzi o otoczenie i wygląd hotelu to są to obdrapane bungalowce, niedziałające lampiony nocą w ogrodzie, braki w kostce brukowe (o którą można się potknąć). W ciągu naszego pobytu w lipcu 2013 razem z nami do rezydentki biura Itaka poszły 4 reklamacje. Nie polecam tego hotelu nawet największemu wrogowi. Pokaż »

    2013-07-20
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (2)
  • 5.8

    julkasia ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    W maju spędziliśmy tydzień w hotelu Harmony Makadi Bay. Pobyt wspominamy bardzo mile hotel czysty codziennie sprzątane pokoje, jedzenie tez ok każdy znajdzie coś dla siebie, plaża bardzo ładna dużo leżaków i parasoli kilka basenów przy jednym naszym ulubionym bar :) dużo miejsca do spacerowania. Animatorzy naprawdę niezniszczalni bawili wszystkich od rana do nocy :) miejsce przeznaczone raczej dla osób które lubią odpoczynek i spokój gdyż za granicą hotelu pustynia. Obsługa bardzo miła jedyny minus to dość niemili panowie w recepcji. Gorąco polecamy :) Pokaż »

    2013-06-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    michu151 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Duża różnorodność basenów. Jedzenie wg mnie średnie (z tego co słyszałem od znajomych to standardowe jak wszędzie w Egipcie). Dużo leżaków przy basenach - można znaleźć coś dla siebie praktycznie o każdej porze. Fajna rafa koralowa przy hotelu (trochę mała ale i tak całkiem spoko). Pokoje czyste, sprzątane codziennie. Miła obsługa poza jednym barmanem, który ewidentnie chwalił się że nienawidzi swojej pracy i będzie dla nas niemiły cały wyjazd jeśli nie będzie dostawał napiwków (tak też się stało). Generalnie bardzo cichy i spokojny hotel. Daleko z niego do Hurghady i każdy transport do tego miasta trzeba było sobie specjalnie organizować. Ponadto minus dla Oasis Tours za sprzedawanie wiz o 3$ drożej niż normalnie. Oczywiście warto podejść samemu do okienka i kupić o te 3$ taniej ;) Bardzo dużym plusem jak dla mnie było to, że po 24 nikt nie wyganiał znad basenu, lobby ani znikąd. Można było sobie siedzieć ile się chciało. Ponad to w lobby alkohol 24/7 co też jest wielkim plusem :) Pokaż »

    2013-06-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.2

    Aga ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Polecam! W razie pytań służe pomocą. agnes172@op.pl

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2013-02-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.0

    Elbie ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Było bardzo fajnie ale tez bardzo dużo niedociągnięć.Pokoje super ,baseny ,plaża też barmani przy basenie świetni największy minus to czystość na stołówce,animacje tylko po rosyjsku i biuro podróży do bani bo nie potwierdzili do nas hotelu i siedzieliśmy na recepcji bez picia jedzenia i możliwości umycia się po podróży 4 godziny i biuro ITAKA uważa że było wszystko ok. Pokaż »

    2013-01-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 3.4

    andzia kawa ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    hotel na bardzo dużym terenie wiec jak masz blisko do plaży to daleko do restauracji.nawiekszy minus to animacje co tydzień to samo mało zangażowania na dyskotece pusto.hotel dla seniorów i dzieci:)biuro podróży viva club masakra nie polecam :(( Pokaż »

    2012-10-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1018 19 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny