Hotel Harmony Hotel & Resort (Domina) Makadi Bay *****

Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

Ocena hotelu (186 opinii)

4.2
  • Położenie
    3.7
    • Odległość od plaży / stoku 5.0
    • Plaża / stoki 4.0
    • Cicha i spokojna okolica 5.0
    • Restauracje w okolicy 2.5
    • Atrakcje w okolicy 2.5
    • Komunikacja 3.3
  • Pokoje
    4.9
    • Wielkość 5.2
    • Standard wyposażenia 4.6
    • Czystość 5.0
    • Łazienka 4.7
  • Wyżywienie
    3.8
    • Ilość i dostępność 4.0
    • Smak i jakość potraw 4.0
    • Różnorodność potraw 3.5
    • Obsługa 3.9
  • Hotel
    4.2
    • Basen 4.9
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.0
    • Sport 3.9
    • Obsługa 4.4
    • Czystość 4.2
  • Jakość / cena
    4.4

Rekomendacja

68% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 2.2

    Majunia ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.8
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Własnie wróciłam z wyprawy do Egiptu. Wypoczynek 7+7 (Rejs po Nilu i wypoczynek w Makadi Bay). Rejs po Nilu to Bajka i statek super po każdym względem do nieczego nie można się przyczepić. Natomiast Hotel totalna porażka !! 1. mrówki w pokoju 2. brudna posciel a na nią nie ubrany uplamiony koc 3. brudne firany 4. osoby sprzątające w ogóle nie przejmuja się czystością pokoi 5. Jedzenie fatalne to mało powiedziane (a mam porównanie z jedzeniem na statku) po dwóch dniach 3/4 osób chorowało i to bardzo, na statku nikomu nic nie było !!!! 6. Okrutna ilość Rosjan, którzy....szkoda słów to trzeba zobaczyć !! 7. Obsługa mówi bardzo kiepsko po angielsku ale za to po Rosyjsku śmigają jak nie wiem co.... !! 8. Nagabywacze na wycieczki- po dwóch dniach masz ich szczerze dość !! 9. REKOMPENSTĄ JEST RAFA - KTÓRA JEST EKSTRA Podsumowując: Drugi raz tego Hotelu na 100% bym nie wybrała !!! Gorąco polecam REJS PO NILU z Triadą (cudowny przewodnik Pan Krzysztof z ogromną pasją aż brakuje słów do zachwalania) pozdrawiam Pokaż »

    2010-11-30
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 2.4

    jacloj ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Fatalny hotel. Stołówka moloch w której ciągle trwa polowanie na miejsca. Długie kolejki do jedzenia, które jest niesmaczne i monotonne. Uporczywe proszenie sie o napoje w wersji ALL, piwo podawane po 100ml. Budynki znacznie oddalone od plaży i budynku stołówkowego.Brak leżaków na plaży. Brzeg morza kamienisty.Obsługa mało uprzejma. W hotelu zdecydowanie dominują hałaśliwi rosjanie. Nwet instrukcje sa napisane po rosyjsku (poskiego nie uswiadczy się). Szkoda sie rozpisywać - marny hotel za tą kasę. Pokaż »

    2010-11-20
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  • 2.2

    piotr2702 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      1.7
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Witam. Hotel Harmony nie jest hotelem 5*, gdyż nie posiada i nigdy nie posiadał kategoryzacji 5* jest to oszustwo. Jeśli ktoś nie wierzy nich zapyta obojętnie któregokolwiek operatora, biuro podróży czy zażąda od hotelu na miejscu. Nie dostaniecie czegoś takiego tylko stwierdzenie, że jest na etapie procesu kategoryzacji. Przestrzegam nikt im nie da 5* obiekt jest zniszczony po dawnym hotelu DOMINO. Wyżywienie jest słabe, mało brak naczyń oraz momentami "walka" z innymi nacjami w kolejkach do posiłków. Na rezydentów nie liczcie, gdyż mają was w nosie. Był to już mój 4 wyjazd do Egiptu i na chwilę obecną ostatni wyjazd przekreślił kolejne do tego kraju. Byłem z Alfa Starem i nie liczcie, że tylko oni mają go w ofercie podobnie Exim, Triada, Sun&Fun. Omijajcie ich szerokim łukiem pozdrawiam Pokaż »

    2010-11-10
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 1.0

    slawekkass ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      1.2
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    W Hotelu Hamony Makadi Bay byłem w terminie 29/10/2010-05/11/2010 z opcją All Inclusssive . Urlop wykupiłem w Sun&Fun, według mnie Firma ta powinna się nazywać Sun&Problems. Firma ta zna doskonale fatalne warunki i złe opinie klientów o tym hotelu ,a dalej reklamuje go i sprzedaje jako Hotel 5 gwizdkowy oszukując klientów .Dla mnie to ostatnia wizyta w tym hotelu i na pewno ostatni raz z firmą Sun&Fun. Ten Hotel to jakaś pomyłka ,odradzam każdemu . Hotel nie ma nic wspólnego z pięcioma gwiazdkami i opcją All inclusive. Jest to najgorszy hotel w jakim byłem, zresztą taką samą opinię wyraziła pani rezydentka Sun&fun ,która stwierdziła cytat „jest to najgorszy hotel jaki zna i każdy inny byłby lepszy” .Można mu dać najwyżej 2-3 gwiazdki. Standard mojego pokojowego WC przedstawiają załączone zdjęcia, taki sam standard prezentowało WC mojego kolegi . Jedzenie więcej niż fatalne , monotonne podawane w zbyt małej ilości, jak się człowiek nie „załapie” na samym początku ,to potem można oglądać już tylko puste tace. Stołówka hotelowa, bo nie sposób tego nazwać restauracją ,można porównać z stołówką wojskową z lat komunizmu. Gwar, brud ,latające wróble to ich norma,. Kolacja w systemie All inclusive zaczyna się o 19:00 i ze względu na nieodpowiednią ilość miejsc w stołówce ,po wejściu pewnej grupy ludzi, drzwi od stołówki są zamykane przez ochronę i trzeba czekać na następne wejście około 30 minut ,aż zwolnią się stoliki (zdjęcie kolejki przed drzwiami stołówki w załączeniu ). Permanentny brak talerzy do posiłków ,oraz filiżanek do herbaty to ich standard. Z niezrozumiałych przyczyn zabrania się spożywania posiłków na przystołówkowym tarasie. Piwo jest podawane w plastikowych kubeczkach w ilości 100 ml/kubek !!! (zdjęcie w załączeniu) Opcja All inclusive ,czyli jak w wręczonej mi w hotelu ulotce to min. nie limitowane napoje, drinki itp. Przez barmanów jest to stosowane na zasadzie 1 człowiek , 1 kubeczek napoju, piwa itp. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (11) »

    2010-11-06
    Opinia pomocna?
    Tak (10) / Nie (0)
  • 5.2

    pati82 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Wspaniałe miejsce do wypoczynku, niewątpliwą zaletą jest spokój i cisza, bliskość plaży (jeśli ktoś lubi się opalać, bo do pływania trzeba iść nieco dalej, zatoka przy głównej plaży jest bardzo płytka, raczej dla dzieci), 3 baseny + 1 dla dzieci, zjeżdżalnie, centrum sportów wodnych i co najważniejsze - naturalna wyspa do której można dojść brodząc w wodzie do kolan i rafa koralowa z przepięknymi okazami różnokolorowych ryb. Pomimo że kompleks hotelowy nie należy do najnowszych, dbałość o czystość i porządek widoczna jest na każdym kroku. Prace modernizacyjne prowadzone są wieczorami, zapewne ze względu na maksymalne obłożenie miejsc hotelowych. Jest to bardzo rozległy kompleks(w przeciwieństwie do większości hoteli w samej Hurghadzie, które są stłoczone maksymalnie), podobnie jak pozostałe w rejonie Makadi - główny budynek hotelowy w którym znajduje się recepcja, restauracje, centrum medyczne, SPA, oraz bungalowy a właściwie odrębne 2-piętrowe wille w stylu raczej włoskim, 4 pokoje na piętrze z niezależnymi wejściami z klatki schodowej, bardzo przestronne, z niesamowicie wygodnymi łóżkami;-)wszędzie czysto, zieleń bardzo dobrze utrzymana, olbrzymim wysiłkiem gdyż należy pamiętać że wszystkie hotele w tym rejonie powstały praktycznie na pustyni!!! Jedzenie może faktycznie trochę mało urozmaicone dla bardzo wymagających i z natury narzekających na wszystko Polaków, przyzwyczajonych wyłącznie do kotletów schabowych - tutaj ich nie uświadczycie!;-) śniadanie typowe dla większości europejskich hoteli, jednak dodatkowo z olbrzymim wyborem pieczywa oraz wyrobów cukierniczych: słodkie bułeczki, rogaliki i strucle są przepyszne! obiady raczej w wykonaniu lokalnym, zazwyczaj dwa rodzaje mięsa, ryba i makarony (coś a'la Lasagne, tylko z makaronem "rurki" lub z ciastem francuskim), obowiązkowo ryż, ziemniaki w najróżniejszym wydaniu, warzywa na patelni oraz świeże surówki i sałatki owocowe, świeże owoce. kolacje są czasem nawet bardziej obfite i urozmaicone niż obiady. Pokaż »

    2010-10-29
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (7)
  • 2.1

    alfa_star_no ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.8
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel co najwyżej 3-3,5*, w ofercie Alfa Star kupiony jako 5*, inne biura sprzedają jako 4* np. Exim Tours. Hotel nie podsiada nawet kategoryzacji egipskiej, jedyna rzecz do której nie można mieć zastrzeżeń to pokoje, poza tym zdewastowane infrastruktura wokół basenów, stołówka przypomina jadłodajnię z lat 70-tych, posiłki nieurozmaicone, bez smaku , zimne, brak wystarczającej ilości zastawy stołowej, filiżanek itp. Niewystarczająca ilość obsługi kelnerskiej ! Dramat i oszustwo w wykonaniu Alfa Star !!!!!! Pokaż »

    2010-10-18
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  • 3.3

    Spirydon Spirydonos ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Jeżeli chcecie jechać do Egiptowa, to na pewno nie tam. Hotel ok., ale jedzenie to coś nienormalnego, śniadanie parówki (fui) omlet, fasolka po bretońsku, jajko gotowane i naleśniczki z lodówki z poprzedniego dnia- to wszystko. Na obiad wołowinę kroją po dwa plasterki, nawet kurczaka kroili, udo na pół-jeden kawałek na głowę. Cocktaile robią świetne, ale trzeba zapłacić 3 dolary. Jeśli chcecie nurkować jedźcie do Colona, pracują tam świetnie wyszkoleni instruktorzy Polacy, byłem, doświadczyłem, kurs nawet zrobiłem. Pokaż »

    2010-09-27
    Opinia pomocna?
    Tak (9) / Nie (0)
  • 3.1

    Pani Domu ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Wszystko fajnie i ładnie duży ogród ładne bungalowy tylko morza jakoś brak. Hotelu nie wybrałam sama tylko mnie tam wyrzuciło biuro (bo chyba tylko tam maja wolne miejsca w sezonie). To uczucie gdy jedziesz nad morze, a siedzisz 14 dni nad basenem jest bezcenne. Morze w czasie odpływu cofnięte jakieś 100m, musisz iść po dachu rafy(nie ma pomostu),potem opada stromą ścianą na głębokość (na oko) 20m. W jedynym miejscu gdzie jest łagodne zejście umieszczono tablicę z informacją o wchodzeniu na własne ryzyko i o silnym prądzie i o tym ,że za uszkodzone dzieci tudzież inne przypadki hotel nie ponosi odpowiedzialności. Pokoje jak na egipskie warunki ok(nie było dolara nie było sprzątania). Jedzenie jak to w krajach arabskich totalna porażka. Animacje spoko. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (4) »

    2010-09-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.1

    doncia12 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel jest bardzo dużym kompleksem, w którym każdy coś znajdzie dla siebie. Śniadania bardzo dobre, szczególnie polecam omlet i frankfurterki. Z lunchem miałam duże problemy na początku gdyż nie potrafiłam znaleźć sobie coś co będzie dla mnie dobre ale potem dowiedzieliśmy się że jest druga restauracja na świeżym powietrzu która serwuje frytki i stripsy rybne( pycha!!). Obiad taki sobie ale kurczaki mają dobre. Wiadomo że tam inaczej się je ale każdy zawsze znajdzie sobie coś dobrego do jedzenia. Drinki i alkohole dobre, chodź np. piwo w pierwszy dzień nie bardzo mi smakowało ale z dnia na dzień było coraz lepsze, szczególnie polecam piwo ze sprajtem ponieważ jest orzeźwiające. Pokoje są duże i przestronne, łazienka również. Co prawda sprzątacze sprzątają co dziennie ale nie wiem czy chodź raz zamiatali w pokoju podłogę. Ręczniki i pościel są codziennie wymieniane. Na plaży nie ma drobnego złotego piasku tylko jest bardziej taki żwirowaty. Nad morzem są odpływy i przypływy, a rafę najlepiej jest oglądać podczas odpływu ponieważ jest wtedy na rafie więcej kolorowych rybek i ogólnie jest piękniejsza. Płetw nie ma po co brać gdyż bardzo ciężko na tą rafę jest w nich wyjść. Ja raz próbowałam wejść na rafę w płetwach ale nie dało się tak że zrezygnowałam. Obowiązkowo trzeba mieć buty do pływania (15 zł w Inter Sporcie czy Dekatlonie) gdyż wchodząc na rafę w kamieniach są jeżowce, poza tym są te kamienie śliskie i czasem ostre. Jeżeli ktoś liczy na to, że animatorzy zapewnią mu rozrywkę to jest w dużym błędzie. Animatorzy nie zajmują się rewelacyjnie gośćmi no i mają mało zabaw. Animacje wieczorem są nudne i mało ciekawe. Ogólnie największe zastrzeżenia mam do animatorów. Bardziej zajmują się tobą Arabowie którzy sprzedają wycieczki, warto z nich skorzystać. Jeżeli ktoś wykupi wycieczkę do Kairu i na piramidy weźcie sobie ze sobą ciepły sweter gdyż w nocy w autobusie jest bardzo zimno(klimatyzacja). Daje temu hotelowi ***(3 gwiazdki) nie więcej. Pokaż »

    2010-09-14
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (6)
  • 3.5

    Marek Prusakowski ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      1.8
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Najgorszy z hoteli w jaki byłem w Egipcie, a byłem w 7! Nigdy wcześniej z Triadą. Według której ten hotel ma 5 *, po mojemu pokój 4 *, reszta w porywach 1 *. Żarcie, bo nie jedzenie, monotonne, takie samo codziennie, alkohole ciepłe, żadnych prawdziwych soków, jedynie proszkowe, z wodą z kranu, o napojach light zapomnijcie. W ramach all inclusive nie było nawet expresso! Nad basenem "animatorzy" katowali nas rykiem głośników i kaskadą dźwięków, których muzyką nie można było nazwać oraz kretyńskimi "mutlijęzykowymi" zapowiedziami, cóż to się z a chwile się nie odbędzie. Kupiłem wycieczkę w Triadzie w lutym - podobno z bonifikatą (co w konfrontacji z innymi okazało się bzdurą) - jako wycieczkę łączoną - rejs po Nilu i tydzień pobytówki. Zachęcili mnie ofertą all inclusive na statku. Kilka dni przed wyjazdem okazało się, że na statku all inclusive nie będzie, i wprawdzie oddano mi zamrożone z tego powodu przez 6 miesięcy pieniądze, ale rzecz jasna bez odsetek, o przeprosinach nie wspomnę. Na statku ceny napojów bandyckie - 1 piwo ok. 6 dolarów! Dodatkowo wspierana przez rezydentów obsługa "ze względów sanitarnych" (sic!?!) nie pozwalała wnosić na pokład napojów butelkowanych ani w puszkach!!! Natomiast kajuty, jak pokoje hotelowe, duże z dużym oknem, względnie czyste, choć i kabina prysznicowa i glazura, nawet jak na egipskie standardy, kiepska. Za to widoki na Nilu piękne, zaś wycieczka do Abu Simbul nie wiedzieć czemu bardzo droga. Nie dopłacałem za zagwarantowanie kolejności: wpierw rejs, później pobyt, na szczęście załapaliśmy się na tę kolejność. Nie dopłacałem też do wyboru hotelu, ale wszystkie okazały się podobne, więc przynajmniej tu zaoszczędziłem. Na lotnisku na wylot do Gdańska czekaliśmy prawie 7 godzin! Reasumując rejs po Nilu tak, ale nie z Triadą, pobyt w Harmony nigdy więcej! Pokaż »

    2010-09-10
    Opinia pomocna?
    Tak (7) / Nie (2)
  •      

« poprzednia 1 25 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1518 19 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny