Hotel Harmony Hotel & Resort (Domina) Makadi Bay *****

Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

Ocena hotelu (186 opinii)

4.2
  • Położenie
    3.7
    • Odległość od plaży / stoku 5.0
    • Plaża / stoki 4.0
    • Cicha i spokojna okolica 5.0
    • Restauracje w okolicy 2.5
    • Atrakcje w okolicy 2.5
    • Komunikacja 3.3
  • Pokoje
    4.9
    • Wielkość 5.2
    • Standard wyposażenia 4.6
    • Czystość 5.0
    • Łazienka 4.7
  • Wyżywienie
    3.8
    • Ilość i dostępność 4.0
    • Smak i jakość potraw 4.0
    • Różnorodność potraw 3.5
    • Obsługa 3.9
  • Hotel
    4.2
    • Basen 4.9
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.0
    • Sport 3.9
    • Obsługa 4.4
    • Czystość 4.2
  • Jakość / cena
    4.4

Rekomendacja

68% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.7

    sylwia kowalska ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    bylam w tym hotelu w maju i mysle ze wiele osob przesadza piszac iz ten hotel jest taki tragiczny,wcale tak nie jest ,jesli ktos oczekuje super luksusu w kraju arabskim to trzeba jechac do emiratow i tam zaplacic za dzien pobytu w luksusie jakies 1000 $za dobe i wtedy mozna wymagac cudow,tak naprawde to my turysci brudzimy w tych hotelach,to my paprzemy na stolach w jadalni hotelowej,to my zostawiamy brudne naczynia po jedzeniu gdzie popadnie,to my wypijamy zbyt wiele alkoholu a potem sie dziwimy czemu podaja nam go w plastiku,,czy nikt nie zdaje sobie sprawy ze taka potluczona szklanka na basenie to katastrofa i wiele poranionych stop?poza tym jesli chodzi o wyzwienie to jestesmy w innej kulturze i nikt nie poda nam schabowego a jedzenia jest taki wybor ze z glodu nikt nie umrze,mnie samej bylo bardzo zle gdy patrzylam ile jedzenia sie wyrzuca do kosza ktore zostawiaja turysci na talerzach, a w drodze do luksoru widzialam jak jedzenie ktore bylo wyrzucone do kosza przez turyste zostalo wyjete przez dziecko wytarte o spodnie i zjedzone ,wiec nie cudujmy mowiac ze jedzenie jest do kitu bo nigdy nie zaznalismy takiego glodu i nedzy w jakiej zyja egipcjanie,zaden z polakow nie pracowal by za 150$ na miesiac a oni tak pracuja i jeszcze maja byc usmiechnieci od ucha do ucha,to sa tylko ludzie ...jesli jestesmy tacy niezadowoleni z egiptu to nie trzeba sie nigdzie ruszac z polsli ,mozna siedziec nad cudownie czystym i goracym baltykiem ,jadzac mielonke turystyczna ,spac na prywatnej kwaterze i biegac na plaze przez pol miasta z parawanem i cala reszta ekwipunky tylko za jedyne 1500 zl min za jedna osobe... Pokaż »

    2010-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (3)
  • 1.0

    monika ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      1.0
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Byłam kilka razy w Egipcie ale w takim syfie jeszcze nie byłam. W restauracji 5* hotelu były ptaki które "srały" do jedzenia. Obsługa jak i rezydentka Wezyra wysoce niekompetentna. To miał być odpoczynek, a przez 7 dni była walka o przeżycie, zjadliwe było masło, bułki i cukier. Uwaga na ten hotel!!!! To nie jest 5* oceniam go na liche 3* Pokaż »

    2010-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (8) / Nie (1)
  • 5.4

    kasik_21 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Pobyt 6 sierpień - 20. Operator Triada. Nie jesteśmy pracownikami biura ani nie mamy układów zobowiązujących nas do pisania poniższej opinii. Przed wyjazdem czytaliśmy (jeszcze jako niezalogowani użytkownicy) wszystko na tej stronie o tym hotelu i mieliśmy dużo obaw. Teraz po powrocie nie potrafimy zrozumieć ludzi piszących o tym, że np jedzenie monotonne, drinki podawane w plastikach, dużo ruskich zachowujących się chamsko i ogólnie nuda i brud. Hotel położony tak jak można wcześniej przeczytać u innych Wady położenia - jeśli komuś potrzebne jest miasto (z jego blaskami i cieniami) za bramą hotelu to będzie niezadowolony. Zalety położenia - cisza i spokój za oknem. Obsługa - przeczytaliśmy na tej stronie takie słowa jeśli będziesz się uśmiechał to zostaniesz zauważony. I te właśnie słowa mówią wszystko. Obsługa jest przemiła i uczynna na każdym kroku dla tych którzy choć przez chwilę popatrzą w oczy, nie odburkną niczego pod nosem i zmuszą się do grymasu przypominającego uśmiech :). Jeśli jeszcze da się czasem one dollars :) to sami zaproponują wszelkiego rodzaju udogodnienia o jakich pisali inni, które nie są standardowymi. Tu mamy taki apel do rodaków - Ludzie dawajcie im napiwki, jakiekolwiek, jeden dolar to nie jest za dużo ale też nie jest to za mało. Jeśli nie macie banknotów jednodolarowych to panowie z recepcji lub baru wam pomogą. Egipcjanie naprawdę bardziej lubią Polaków niż Rosjan. Prosimy też o jeszcze jedną rzecz - nie rekompensujcie swoich braków w mowie angielskiej lub innej agresją skierowaną na pracujących w hotelu. O ile wcześniej czytaliśmy o wielu Rosyjskich turystach, którzy zachowywali się tragicznie o tyle z żalem piszemy teraz o tym, że nasi rodacy w trakcie naszego pobytu pobili ich pod wieloma względami. Jak można chodzić na śniadanie o 7 a następnie o 9.45 :) Podobnie z innymi posiłkami. Tam naprawdę jest co jeść o każdej godzinie i w wielu miejscach a potrawy są urozmaicone i smaczne. Pozdrawiamy i Polecamy. Tych rozpieszczonych też:) Pokaż »

    2010-08-22
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (3)
  • 5.8

    Banbinka ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłam w tym hotelu razem z moim partnerem i oboje jesteśmy bardzo zadowoleni z hotelu jak i z bardzo przemiłego personelu, kultura osobista ludzi tam pracujących pierwsza klasa , bardzo tam czysto i estetycznie , w pokoju duże łoże małżeńskie, ładne nowoczesne meble, toaletka z lustrem, tv, lodówka oraz sejf, łazienka bardzo ładna w płytkach, czyste ręczniki, halogeny nad lustrem, pan który sprząta bardzo miły i zadbał by wody w pokoju nam nie brakowało, za dobry napiwek ułoży nam figurki z ręczników. W restauracji gdzie jadaliśmy, czysto, sztuce oraz talerze na stołach zawsze przygotowane, sprzątali co po chwile, każda zachciankę spełniali, jedzenie pyszne bardzo duży wybór. Przy plaży jak i przy barach obsługa hotelowa pracuje w rękawiczkach. także hotel godny polecenia i daje tu 6 stą *. brawa wielkie dla grupy animacyjnej która zadbała by czas spędzony w hotelu był bardzo wesoły , dla dzieci plac zabaw różne zabawy i występy animacyjne .W tym hotelu można naprawdę się zrelaxować jak i zabawić się ,Jest tam dyskoteka gdzie muzyka jest mieszana, obsługa mówi nie tylko po angielsku bywają pracownicy którzy mówią po Polsku . WC w koło basenów więc nie trzeba było chodzić do lobby czy pokoju . Jeżeli maja Państwo jakieś pytania odnośnie hotelu proszę bez wahania pisac odpowiem na każde pytanie . banbinka@wp.pl gg:22007075 Alicja Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2010-08-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (4)
  • 5.4

    rozyczka53 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    ja do Pani "szalona"na drugi raz proszę wykupić wczasy za 10 tyś.zł a nie za 2,5 tyś. cena tego hotelu adekwatna do oczekiwań,dla mnie było na 5.

    2010-08-18
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 0.0

    Przemek Poznań ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Nie wiem jak wyglądało w tym hotelu w marcu. Ja przebywałem w tym hotelu od 6 do 13 sierpnia 2010r. To co napisałem jest moją oceną i proszę jej nie kwestionować bo każdy ma prawo do wyrażania swoich odczuć. Nie jestem przedstawicielem żadnego biura podróży ani tego hotelu! Widzę jednak, że nie którym osobom chyba się w główkach poprzewracało i nie długo będą oczekiwali od obsługi hotelu żeby ich podcierali w wc! Pokaż »

    2010-08-17
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 5.9

    magdus06 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Jeżeli ktos mysli, ze wykupujac wczasy wykupuje sobie rowniez przywileje typu: glaskanie, wahlowanie i karmienie przez obsluge hotelu to moze potem pisac ze hotel nie jest godny polecenia:/... glupota jest pisanie ze potrawy maja jalowy smak:/ ludzie nie jestesmy w polsce!!! kazdy ma juz swoj wyrobiony smak, jest przyzwyczajony do swojej domowej kuchni, idac do polskiej restauracji tez nie zawsze jestesmy zadowoleni z jakosci potraw!!! Pod wzgledem jedzenia tez jesem wybredna ale jakos zawsze umialam znalesc cos dla siebie.. a jesli ktos jest gburem, wiecznie stroi miny to niech nie oczeukje usmiechu i skakania ze strony personelu :) a nawet jesli hotel posiadalby ogromna ilosc gwiazdek, posiadal wszystkie bajery to i tak znalazla by sie osoba ktora bylaby niezadowolna :) Pokaż »

    2010-08-16
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (3)
  • 2.2

    Jolanta ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Przemku nie wprowadzaj ludzi i błąd ja Podam przykład z Egiptu hotel 4*Hotel Beach Albatros Ras Um el Sid i to są tylko 4*.ale harmony nie dorównuje Albatrosowi do pięt ani pod względem obsługi hotelowej,ani pod względem obsługi kelnerskiej i barmańskiej,a kuchnia to brak kryteriów żeby porównywać więc proszę piszcie ludzie prawdę chyba,że jesteście przedstawicielami biur podróży,które z tym hotelem podpisały umowę.No i jeszcze jedno ja byłam w marcu i tylko 2 polskie biura korzystały z usług tego hotelu to też chyba o czyś świadczy.Przestrzegam wszystkich przed wykupowaniem wczasów w tym hotelu. Pokaż »

    2010-08-16
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (0)
  • 5.0

    Przemek Poznań ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Spędziliśmy w tym hotelu tydzień. Hotel godny polecenia z bardzo dobrą i miłą obsługą. Pokoje dość duże z balkonem lub tarasem, wyposażone w komody, szafę, duże łóżko, telewizor, sejf, w łazience suszarka do włosów. Pokoje są codziennie sprzątane. Każdego dnia pan sprzątający pokój zostawia 1,5 l butelkę wody mineralnej, ale jak się dobrze zagada to można sobie załatwić 2 butelki. Na terenie hotelu 4 baseny w tym 1 dla dzieci. Kuchnia dość smaczna. Jak się komuś znudzi miejscowe jedzenie można zjeść frytki z hamburgerem w barze przy plaży. Mała odległość do morza z przepiękną rafą koralową. Animacje trwają właściwie cały dzień(water polo, piłka nożna, siatkówka plażowa, bule, dart, aerobik w basenie), myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Każdego wieczora odbywa się show w hotelowym amfiteatrze najpierw dla dzieci, a później dla wszystkich. Bardzo dobra grupa animacyjna. Jak się komuś znudzi na terenie hotelu może wybrać się do Hurghady. 2 razy dziennie kursuje hotelowy bus: 1 od rana, a drugi o 20. Koszt przejazu to 6$ w obie strony od osoby. Jeśli miałby ktoś jakieś pytania podaję maila przemek389@poczta.onet.pl Pokaż »

    2010-08-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.8

    magdus06 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Urlop jak najbardziej udany.. spedzilismy w hotelu cale 2 tygodnie i nie żaluje ani jednego dnia.. animatory spisywali sie na 6+ jedzienie bardzo urozmaicone i dobre, kazdy znajdzie cos dla siebie.. wycieczki bardzo fajne.. odbsuga hotelowa bardzo uprzejma z tego co widzialm mieli straszny rygor co podnosi ocene hotelu... z chcecia wrocilabym jeszcze raz w to miejsce... a jesli ktos pisze ze hotel zasluguje na marne 3 gwiazdki to chyba nie widzial innych hoteli w hurghadzie, ja mialam taka okazje wiec z reka na sercu moge napisac ze hotel zasluguje na swoej 5 gwiazdek, jest duzy, przestronny i czysty, codziennie pokoje sprzatane, wokol basenow tak samo. Naprawde polecam ten hotel.. A wcale minusem nie jest to ze jest on polozony 35 km od hurghady, mialam okazje jechac 2 razy do centrum i Bogu dziekuje ze ten hotel nie byl tam usytuowany, poniewaz nie odpowiada mi tlok na tych ulicach, ludzie jezdza jak chca nic tylko slychac klaksony samochodow, a czlowiek wybierajac sie na wakacje jedzie z zalozeniem zeby wypoczac...Takze polaczenie do centrum nie stanowi zadnego problemu, mozna tam sie dotac taksowkami lub specjalnymi busami ktore jezdza 2 razy dziennie w godzinach popoludniowych i nocnych zawoza na dane miejsce i odjezdzaja do hotelu rowniez z tego samego miejsca o danej godzinie cena w 2 strony za osobe wynosi 6$ wiec majatek to nie jest.... Jeszcze raz polecam ten hotel i zycze tak samo udanego urlopu jaki ja mialam:) Pokaż »

    2010-08-13
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 210 11 12 13 14 15 16 17 18 19 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny