Hotel Harmony Hotel & Resort (Domina) Makadi Bay *****

Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

Ocena hotelu (186 opinii)

4.2
  • Położenie
    3.7
    • Odległość od plaży / stoku 5.0
    • Plaża / stoki 4.0
    • Cicha i spokojna okolica 5.0
    • Restauracje w okolicy 2.5
    • Atrakcje w okolicy 2.5
    • Komunikacja 3.3
  • Pokoje
    4.9
    • Wielkość 5.2
    • Standard wyposażenia 4.6
    • Czystość 5.0
    • Łazienka 4.7
  • Wyżywienie
    3.8
    • Ilość i dostępność 4.0
    • Smak i jakość potraw 4.0
    • Różnorodność potraw 3.5
    • Obsługa 3.9
  • Hotel
    4.2
    • Basen 4.9
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.0
    • Sport 3.9
    • Obsługa 4.4
    • Czystość 4.2
  • Jakość / cena
    4.4

Rekomendacja

68% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.0

    marzena196413 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    04 marca 2010-właśnie wróciłam, jeśli ktoś ma konkretne pytania chętnie odpowiem: marzena196413@wp.pl Hotel wlaściwie godny polecenia:)

    2010-03-04
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 4.1

    Alkabuc ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel oceniłabym raczej na 3 gwiazdki, a nie na 5 (tak jak podano mi w ofercie). Dużym minusem były posiłki. Wymagały silnych nerwów i przebojowości. W tłumnym szale zdobywania talerzy, filiżanek, a nawet wody do zaparzania herbaty odbierało czasami apetyt. Jedzenie dobre, ale monotonne. Zaletą pobytu była: 1) DBAŁOŚĆ OBSŁUGI o: - Czystość otoczenia - Nie narażanie turystów na ukąszenia komarów i innego robactwa. Komary były skutecznie odstraszane "dymną kuracją", a czystość w pokojach nie pozwalała innym insektom na wspólne przebywanie z jego mieszkańcami. 2) PIĘKNE MORZE dla każdego bardziej lub mniej wymagającego. Spacer wgłąb morza na odległość ok 300 m od brzegu, gdzie płycizna sięgała kolan zadawalała nawet dzieci, które w bezpieczny sposób mogły się nią cieszyć, a nawet oglądać egzotyczne ryby rafy koralowej. Było też miejsce dla zaawansowanych "kąpielowiczów", którzy nurkując mogli podziwiać piękno rafy koralowej. Dobra organizacja animatorów nadrabiała brak rozrywki w okolic Pokaż »

    2010-02-28
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 3.2

    DAREK ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      1.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    W tym hotelu byłem w lipcu 2009r. Wkupiłem pobyt w hotelu 5* a okazało się, że pretenduje on dopiero do miana 5*, a ich jeszcze nie posiada (na co należy zwrócić uwagę podczas rezerwacji). Pokoje bardzo ładne, duże, codziennie sprzątane, codziennie uzupełniana woda mineralna w lodówce (warte5*). Jedzenie bardzo mało urozmaicone, a jak na hotel powiedzmy 5* to okropne. Np. na obiad dwa rodzaje dań mięsnych, i ryż oraz jakieś dwie sałatki. Z owoców to więcej jak dwa rodzaje nie występowały. mając doświadczenia z innych hoteli o standardzie 5* to restauracja bardziej przypominała studencką stołówkę. obrusy poplamione już od śniadania, a obsługa okruszki i drobne resztki strącała dyskretnie na podłogę. codziennie walczyłem z kelnerami o to aby podawali czyste sztućce. przy stoliku czteroosobowym połowa śztućcy była zaklejona resztkami z poprzednich posiłków. dopiero po awanturze u głównego managera hotelu to się zmieniło, a my otrzymaliśmy tależ owoców i wieczór w restauracki przy plaży. ąle jedzenie było nadal mikre. Po wyjeździe polskich grup (ja zostałem dzień dłużej z uwagi na rozkład lotów) przyjechali Rosjanie i okazało się, że można,. pojawiły wię grille, rożna, różnorodność owoców. Aż nie mogłem, że to ten sam hotel, ale cóż takie życie. baseny bardzo ładne, tyle, że leżaków trochę mało i trzeba było wcześniej wstawać aby je zająć. Natomiast miały miejsce przykre incydenty, Obsługa kazała natychmiast opuścić basen osobom w koszulkach, bo to niechigieniczne (choć z uwagi na \\\"świeżą\\\" opaleniznę ratowało to życie). Nie zwracali natomiast uwagi na kąpiące się ubrane od stup do głów arabki. Poza basenami jest również spory zbiornik z morską wodą przy plażowej restauracji ale odradzam kąpiel - wysypka murowana. Duuuuuuuuużym minusem jest dostęp do morza. dostęp do plaży i do wody bardzo dobry, ale woda jest co najwyżej do kolan (a po odpływie do kostek). Aby dotrzeć do morza należy pokonać ok. 150 m, ale uwaga płycizna ta jest zakończona olbrzymimi głazami, za którymi jest gwałtowna głębia z dużymi falami, więc o snurkowaniu możemy zapomnieć. Jeśli ocenić położenie, to hotel jest wybudowany na totalnym uboczu ( na pustyni), gdzie poza kilkoma sklepikami z pamiątkami przed hotelem to nie ma gdzie pieniędzy wydać. Wieczorne animacie raczej nie porywału swym programem,. na uwagę zasługiwały kameralne koncerty gitarowe w barku przy głównym basenie. Hotel mogę ocenić jako obiekt dla małowymagających. na pewno nie jest wart 5*, zwłaszcza, że za 5* zapłaciłem. Pokaż »

    2010-01-13
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 5.8

    Magda ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Rewelacja!!!!! czy jedziecie z dziećmi czy sami, na pewno będziecie super się bawić :) jedzenie smaczne, urozmaicone, kompleks basenów, najlepszy basen z barkiem, gdzie hokery zanurzone są w wodzie :) piękna plaża, miła obsługa. naprawdę polecam :) Pokaż »

    2009-10-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.5

    joanna Olejnik - Wiśniewska ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Generalnie hotel super, czysto, jedzenie bardzo dobre i urozmaicine, animacje i rozrywka były super. Jedyna uwaga, dotyczy obsłgi w recepcji, niestety niektórzy panowie udjają, że nie rozumieją co się do nich mówi. Poza tym, jest problem z dostawkami dla dzieci , za które się płaci, a hotel niestety ich nie przygotowuje. Wówczas trzeba stoczyć bitwę z takim panem z recepcji (często w nocy po przylocie), który tłumaczy, że łóżka są tak duże\\, że mozna spać z dzieckiem. W takiej sytuacji naprawdę trzeba być twadym i ostrym, bo inaczej dostawki nie będzie. Pokaż »

    2009-09-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 5.8

    danka_5 danka_5 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Polecam pobyt w tym hotelu wszystkim, którzy szukają ciszy i spokoju. W pobliżu przepiękna rafa koralowa (koniecznie należy zaopatrzyć się w buty do kąpania), baseny, wystarczająca ilość leżaków i święty spokój. Jedzenie pyszne i dużo (nie dało się nawet wszystkiego skosztować!). Obsługa miła i nie narzucająca się, bardzo czysto! Nie polecam rodzinom z małymi dziećmi. Pokaż »

    2009-08-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.5

    Ewa ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Jedyne na co mnie (i osobom, które z nami były) irytowało to jakieś takie dziwne wydzielanie porcji mięsa w trakcie posiłków (więcej niż dwóch kawałeczków kurczaka to jedna osoba nie dostanie nawet jak stoi drugi raz w kolejce, bo jak się okazuje pan wydający ma bardzo dobrą pamięć) oraz wydawanie napojów ;) przy barze (nie dosyć, że w kubeczkach nie wiem czy nawet 200 ml, to też nie chcą za dużo kubeczków na raz dawać, więc jak mąż chciał się napić jak człowiek jednorazowo 0,5 l piwa to cała rodzina i znajomi musiała stać w kolejce ... - nie wińcie za to barmanów z tego co ich tam zrozumiałam takie są wytyczne i koniec). Ogólnie czuję mały niedosyt jeżeli chodzi o Egipt w całości, bo wyobrażałam sobie to troche inaczej niż sterty śmieci walające się po pustyni, a w miastach śmieci i dodatkowo jeden wielki plac budowy... Pokaż »

    2009-08-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.6

    Monika ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Jesli szkasz nocnych rozrywek i ciagnie Cie do zgielku miasta to nie jest to hotel dla Ciebie. Owszem jest bus, ktory zawiezie Cie do Hurghady (ok 40 min w jedna strone), ale jesli chcesz oddawac sie nocnym szalenstwom co noc moze sie to okazac kosztowne. Polecam hotel tym, ktorzy chca wypoczac i rodzinom z dziecmi. Jest on oddalony od Hurghady ale nie sposob sie nudzic na terenie samego hotel. Sa 4 baseny, plac zabaw dla dzieci, na plazy boisko do siatki - no i wspaniala grupa animacyjna, ktora pomoze zorganizowac czas tym, ktorzy nie bardzo wiedza co z nim zrobic:) Oprocz hotelowych atrakcji jest masa wycieczek, ktore sprzedawane sa przez przdstawicieli roznych biur lokalnych i i nie lokalnych na terenie calego hotelu (nie bojcie sie oni was znajda). Zdecydowanie polecam nurkowanie, badz snoorkowanie tym ktorzy nie boja sie wody - rewelacja. Jesli o mnie chodzi ja swoj pobyt (maj09 / czerwiec 09) wspominam bardzo przyjemnie. Wypoczelismy, bylismy rozpieszczani przez obsluge, jedzenia bylo w brod, i generalnie wszystko jak najbarzdiej na TAK! Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku. PS: w sezonie moze byc tloczno wiec lepiej wybrac sie tuz przed lub tuz po szczycie sezonu i na pewno bedziecie zadowoleni. Pokaż »

    2009-08-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.8

    Magda ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Wyjazd na tydzień był bardzo udany. Fakt, jedzenie powtarzało się, jednak było go tyle, że w ciągu 7 dni nie dało się wszystkiego spróbować. + jest taki, że zawsze było świeże jedzenie, bardzo miła obsługa, dużo wolnej przestrzeni, wystarczająca liczba leżaków, zawsze jakieś były wolne - wystarczyło się rozejrzeć ;). Faktycznie, by spędzić dwa tygodnie polecam wycieczki m.in. na wyspę Paradise ponieważ leżenie co dzień na leżaku nie koniecznie się wszystkim podoba. Co do rozrywki i programu animacyjnego było bardzo fajnie, polecam o 21.45 każdego wieczora przyjść do amfiteatru i pobawić się, potańczyć i wziąć udział w zabawach. Dla każdego jednak coś może przeszkadzać i się nie spodobać, rzecz gustu. Dla ludzi mniej wymagających w sam raz, zdecydowanie należy się pięć gwiazdek. Serdecznie polecam. Pokaż »

    2009-08-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.2

    beata p ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel położony z dala od zgiełku miasta, idealny dla rodzin z małymi dziećmi i dla lubiących spokój. Obsługa bardzo się stara i wszyscy są bardzo mili dla Polaków, gdyż rodaków jest w okolicy naprawdę wielu. Basenów jest 4 także nie ma zbytniego tłoku i leżaki sa zawsze do dyspozycji o każdej porze. Brakowało mi jedynie zabaw dla dzieci przy basenie, bo dla dzieci zabawy odbywały się dopiero wieczorem, plac zabaw był oczywiście, ale w dzień było tam bardzo gorąco. Zgadzam się, że jedzenie jest monotonne gdyż codziennie powtarzaja się te same dania ale to jest odczuwane dopiero po jakimś czasie. Piekne rafy przyciągają amatorow nurkowania. Natomiast morze jest płycizną. Pokaż »

    2009-08-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  •      

« poprzednia 1 210 11 12 13 14 15 16 17 18 19 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny