Hotel Harmony Hotel & Resort (Domina) Makadi Bay *****

Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

Ocena hotelu (186 opinii)

4.2
  • Położenie
    3.7
    • Odległość od plaży / stoku 5.0
    • Plaża / stoki 4.0
    • Cicha i spokojna okolica 5.0
    • Restauracje w okolicy 2.5
    • Atrakcje w okolicy 2.5
    • Komunikacja 3.3
  • Pokoje
    4.9
    • Wielkość 5.2
    • Standard wyposażenia 4.6
    • Czystość 5.0
    • Łazienka 4.7
  • Wyżywienie
    3.8
    • Ilość i dostępność 4.0
    • Smak i jakość potraw 4.0
    • Różnorodność potraw 3.5
    • Obsługa 3.9
  • Hotel
    4.2
    • Basen 4.9
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.0
    • Sport 3.9
    • Obsługa 4.4
    • Czystość 4.2
  • Jakość / cena
    4.4

Rekomendacja

68% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.5

    angel1989marta ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Super wakacje za rozsądną cenę, miła obsługa hotelowa, sprzątacze bardzo uprzejmi można liczyć na świeże kwiatki w pokoju lub zwierzęta zrobione z ręczników lub koca. Piękna rafa za pomostem i wyspą największy plus za to. Jedzenia było bardzo dużo nikt nie chodził głodny. Podsumowując jeśli nie jesteś mega wymagającym klientem to wakacje w 100% udane, jedzie się na wakacje by odpocząć a nie wiecznie narzekać jak niektórzy nasi Rodacy. Pokaż »

    2012-10-23
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.2

    Lenka1462 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    pozytywnie jak najbardziej!!! hotel godny polecenia, byliśmy we wrześniu i było super! czysto jedzenie dobre obsługa miła pokoje czyste rafa przecudna!

    2012-10-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    aga_26 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu i szczerze go polecamy jako miejsce wakacyjnego wypoczynku. Nie należy wprawdzie spodziewać się tutaj nie wiadomo jakich luksusów, ale warunki w hotelu są jak najbardziej zadowalające. Czyste i przestronne pokoje, codziennie sprzątane. Jedzenie nie było może rewelacyjne ale na pewno było go pod dostatkiem i był duży wybór, dodatkowo snack bar na basenie. Baseny w porządku, nigdy nie spotkaliśmy się z sytuacja żeby brakowało leżaków (ani na plaży ani na basenie). Jeśli chodzi o plażę, to faktycznie mielizna przy hotelu ciągnie się długo w głąb morza, ale nie jest to wielki problem – wystarczy przejść się kawałek w lewo na cypel i tam można się kąpać bez problemu. Konieczne buty do wody ! Hotel ma wspaniałą rafę koralową, warto zaopatrzyć się w maskę i rurkę do nurkowania. Jest specjalny pomost do schodzenia na rafę, ale tak naprawdę ciągnie się ona wzdłuż całego brzegu – warto też ją zobaczyć z końca wysepki która jest po lewej stronie. Hotel jest położony na pustkowiu i poza nim nic nie ma, ale po wycieczce do Hurghady uważamy że jest to jego zaleta a nie wada  Warto skorzystać z jednej z wycieczek oferujących nurkowanie lub snurkowanie. Bądźcie ostrożni z wycieczkami oferowanymi na plaży – nie zawsze to co obiecują jest w pełni zgodne z tym co otrzymujemy, czasem lepiej dopłacić i kupić wycieczkę od biura podróży. Ogólnie bardzo polecamy ten hotel i nie przejmujcie się negatywnymi opiniami malkontentów którym nigdy nic się nie podoba! Pokaż »

    2012-09-30
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 5.3

    Mirabilis ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wbrew negatywnym opiniom, którymi nastraszyliśmy się przed wyjazdem, wszystko było jak najbardziej ok. Pokoje duże, codziennie sprzątane, a za dodatkowego dolara można było mieć ułożonego pawia z ręcznika :D. Bar czynny 24h/dobę z kawą, herbatą no i oczywiście drinkami ;). Minus - drinki wydawane w małych kubeczkach więc trzeba się nabiegać lub wziąć na zapas ;). Obsługa miła, stara się no i oczywiście kocha polskie dziewczyny :P. Jak na warunki arabskie to bardzo czysto (po ujrzeniu chociażby łazienek na lotnisku zrozumieliśmy to :D). Przy plaży rafa gdzie można zobaczyć kolorowe rybki, a jak ktoś nie umie pływać to może wziąć sobie kapok za free :). Za naszego pobytu morze było cały czas dostępne, żadnych czarnych flag. Opinie o tym, że nie ma morza bo odpływ są nieporozumieniem, bo odpływ przechodzi a morze zawsze jest na miejscu :D. Baseny świetne, da się popływać. We wrześniu nie było nigdy problemu z miejscem na leżaku. Co do stołówki to jeśli jest bałagan to w późniejszej porze gdy wygłodniały tłum się przetoczy, na początku jest bardzo fajnie i czysto. Do kolacji i obiadu wino roznoszą kelnerzy, a nie bierze się samemu, co jest utrudnieniem. Z hotelu można za 8$ w obie strony od osoby pojechać do Hurghady aby poznać napastliwość sprzedawców i nakupić pamiątek (chociażby shishę za 5$). To był nasz pierwszy pobyt w Egipcie, wracamy zrelaksowani i opaleni. Polecamy :) Pokaż »

    2012-09-14
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 5.3

    adam5891 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byliśmy pierwszy raz na tego typu wycieczce i muszę powiedzieć, że było super. Nie powiem, że z początku było trochę strachu ale na miejscu okazało się, że wszystko jest OK. Hotel czysty, pokoje sprzątane codziennie oczywiście za $1 a za dodatkowego $1 można było załatwić 2-3 butelki szklane coca-coli. W barze przy basenie można było za 2$ załatwić litrową colę lub fantę. Jedzenie różnorodne i na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Jeśli chodzi o wycieczki to byliśmy na snurkowaniu (kupiliśmy u Sadama za $35) wycieczka obejmowała 2 zejścia do wody (rafa bogatsza przy hotelu) ale i tak warto zobaczyć, udało nam się zobaczyć delfiny (nie dajcie się naciagnąć, że za dodatkową kasę będziecie z nimi pływać, my nie mieliśmy takiej sytuacji ale słyszeliśmy, że niektórzy mieli takie propozycje), łowienie ryb, opalanie na wyspie, w sumie ciekawie spędziliśmy dzień. Byliśmy także na safari na quadach, kupiliśmy u Adama, naszym przewodnikiem był Jamica i było super, płaciliśmy $35/osoba, gorąco polecamy. Jeśli chodzi o pamiątki, to najlepiej pojechać do Hurghady, my osobiście nie byliśmy ale z rozmów wynika, że tam jest dużo taniej. Nie kupujcie pamiątek w sklepikach przed wejściem do hotelu (ceny z kosmosu szczególnie u kolesia od papirusów), lepiej przespacerować się plażą (na lewo jak patrzy się na molo) i po jakiś 10 minutach spacerku dojdziecie do mini marketu tam już ceny bardziej normalne jeśli nie macie zamiaru jechać do centrum Hurghady. Pokaż »

    2012-09-13
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 4.6

    lookall ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    właśnie wróciliśmy , wszystko ogólnie ok , za taką cenę aż człowiek nie wieży że może tak miło spędzić urlop , polecamy gromatour - dzierżoniów

    2012-09-04
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.9

    rentka22 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    wróciliśmy 25 sierpnia było naprawdę super (nasz drugi pobyt w Egipcie) hotel duży pokoje piękne czyściutkie, zgadzam się z wcześniejszymi opiniami tu nie można chodzić głodnym!!przekąski przy plaży i basenie są przepyszne każdego dnia.Obsługa super chłopcy pracowali po kilkanaście godzin i jeszcze się serdecznie uśmiechali i żartowali,no i to co najwspanialsze -rafa jest przepiękna!-zarówno ta przy wysepce jak i ta na molo, chodziliśmy dziennie i nie mieliśmy dość, mnóstwo rybek róznego rodzaju, coś wspaniałego.jeżeli chodzi o plaże faktycznie wystarczy zejść na lewo i jest super morze. do centrum nie jeźdzliliśmy bo nie było takiej potrzeby. udane wakacje.Polecam Pokaż »

    2012-09-04
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.0

    Marcin ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Witam! Wróciliśmy z tego hotelu kilka dni temu( 2+ dziecko 6 lat). Hotel super, wszystkim pisząc że głodowali w tym hotelu - "gratuluję". Każdy znajdzie coś dla siebie (raz więcej raz mniej) ale na pewno nie chodziliśmy głodni. plaży co prawda nie ma, jeśli ktoś potrzebuje - hotele na lewą mają małe zatoczki gdzie można popływać i przy okazji pokosztować innego jedzenia (brak opasek). Rafa przy hotelu super!!! Nie kupujcie wycieczek na snurkowanie - to samo zobaczycie przy hotelu. Jeśli ktoś potrzebuje szczegółowych inf. - proszę pisać na meila. Pokaż »

    2012-09-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.9

    Aawe ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wczoraj wróciliśmy z hotelu Harmony. W przyszłym roku chcemy tam wrócić! Wszystkie negatywne komentarze są wyssane z palca. Jedzenie pyszne, olbrzymi wybór potraw. Obsługa bardzo miła i pomocna. Baseny czyste, zadbane. Rafa przy hotelu wspaniała, a pomost jest w 100% skończony. Byliśmy zachwyceni tym miejscem i gdyby nie biuro podróży Viva Club, byłyby to najwspanialsze wakacje w naszym życiu! Pokaż »

    2012-08-31
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.1

    Romana73 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Byliśmy w terminie od 17 do 24 sierpnia. Hotel Super! Baseny czyste, pokoje duże i codziennie sprzątane. Jedzenie różnorodne i naprawdę każdy znajdzie coś dla siebie. Dla tych którzy narzekali na kelnerów i brak dostarczonych napojów do basenu krótka rada.Czasami warto ruszyć się samemu.Bary z drinkami i przekąskami przy każdym basenie i nie ma kolejek.Wystarczy być miłym i uśmiechniętym, podziękować a obsługa też będzie miła. Rafa jest przecudowna. Ratownik, który był na pomoście przemiły i cierpliwie tłumaczy tym którzy mają jakieś obawy przed nurkowaniem. Wyjazd uważam za mega udany. Animacje super i animatorzy i animatorki przemili. Starali się naprawdę żeby każdego dnia coś się działo. Jedyny minus tego wyjazdu to niestety organizacja biura sun&fun. Pobyt miał się skończyć 24 sierpnia a 23 o godzinie 22 zostaliśmy wymeldowani z hotelu bo wylot do Polski (Gdańska) był o 3 w nocy. Dla dzieci był to koszmar. Do tego rezydent bardzo słabo mówiący po Polsku o 1 w nocy daje ankietę do wypełnienia. Biuro uważa że wszystko odbywa się ok. To, ze skraca się pobyt o 1 dobą należy do normy.Rezydentka Pani Ola mało sympatyczna i mało interesująca się tym co dzieje się w dniu wyjazdu. Polecam hotel (tylko z tego hotelu jest taka rafa), ale nad biurem radziłabym się zastanowić. Pokaż »

    2012-08-27
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1018 19 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny