Hotel Harmony Hotel & Resort (Domina) Makadi Bay *****

Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

Ocena hotelu (186 opinii)

4.2
  • Położenie
    3.7
    • Odległość od plaży / stoku 5.0
    • Plaża / stoki 4.0
    • Cicha i spokojna okolica 5.0
    • Restauracje w okolicy 2.5
    • Atrakcje w okolicy 2.5
    • Komunikacja 3.3
  • Pokoje
    4.9
    • Wielkość 5.2
    • Standard wyposażenia 4.6
    • Czystość 5.0
    • Łazienka 4.7
  • Wyżywienie
    3.8
    • Ilość i dostępność 4.0
    • Smak i jakość potraw 4.0
    • Różnorodność potraw 3.5
    • Obsługa 3.9
  • Hotel
    4.2
    • Basen 4.9
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.0
    • Sport 3.9
    • Obsługa 4.4
    • Czystość 4.2
  • Jakość / cena
    4.4

Rekomendacja

68% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.1

    Michał ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel nie zasługuje na 5*,wszechobecny brud jest nie do zniesienia,tłuste talerze,nie domyte sztućce,szklanki czy kubki do napojów tylko płukane pod wodą,syf w basenie i wokół niego.Co do samego jedzenie to można powiedzieć że go nie było a cały All in.. to tylko 3 posiłki dziennnie i zawsze to samo.Odrażające jest też to że obsługa w stołówce(bo resteuracją tego nie można nazwać) jeździ brudnymi wózkami do zbierania talerzy i odpadków po jedzeniu przeciskając się między stolikami.Zapach skiśniętego piwa był obecny już od samego wejścia do hotelu(lobby bar,stołówka,bar przy basenie).Co do plusów to ogólnie utrzymanie zieleni ,rozplanowanie przestrzenne terenu,wielkość pokoi i ich wyposażenie,baseny(gdyby były jeszcze tylko czyste).Wczasy ogólnie ok, syf panujący w hotelu rekompensowała rafa przy hotelu. Pokaż »

    2012-07-30
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 2.0

    max_gda ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Byliśmy w holetu w lipcu 2012. Hotel ogolnie OK jak na swoją cene szału wielkiego nie ma. Duży problem z kolejkami na stołówce i jedzenie bardzo monotonne, ogólnie jedzenie słabe bardzo mało owoców. Byliśmy na wielu wyjazdach i oceniamy że wyżywienie w hotelu Harmony jest słabe jak na standart hotelu. Kompleks basenów bardzo fajny każdy znajdzie miejsce dla siebie. Napoje alkoholowe serwowane w barach tragedia jedynie piwo przypominało smak piwa ale jak na złość podawane bardzo często ciepłe co na taki klimat uważam że to nie fair. Wakacje uważamy za udane za ta cene pogoda była gwarantowana i przepiekna. Dwa tygodnie upałów powyżej 45 st. Pokaż »

    2012-07-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 2.6

    Ebi69 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.8
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Właśnie wróciłam z tego hotelu i pisze ku przestrodze. Jako, że mój wyjazd nie był drogi nie spodziewałam się tam lśniących płytek łazienkowych.... ale hotel to maks 3 gwiazdki. Jeżeli chodzi o pokoje, to wymagają już lekkiego remontu, mrówki to codzienność.... wszędzie(łazienka, pokój), Jeżeli chodzi o łazienkę, to grzyb i brud, ceratka do zasłaniania pod prysznicem. (Dodam, że pokój ten był jednym z najlepszych pokoi, przy samym basenie, z widokiem na morze- nie chce wiedzieć jak by wyglądał nasz pokój, gdybyśmy nie dali 20 dolców...) Jednak najgorsze z tego wszystkiego było jedzenie, monotonne, w większości nie dobre, codziennie ponad połowa ziemniaków surowa. Ogólnie między godziną 15-19 nie ma co jeść! Podobno w ryżu często zdarzają się robaki- na szczęście ja tego nie widziałam. Jedyne co w miare dobre było to ich słodkie wypieki. Szklanki i talerze często nie domyte, lepkie. Szklanki nie są myte tylko płukane pod wodą. Ogólnie hotel 3 gwiazdki na pewno nie 5.Animacje codziennie te same. Nie winie animatorki, bo to wina hotelu i firmy w której były zatrudnione. Nic dziewczyny nie mogły, nawet wejśc do basenu sie wykąpać. Molo w budowie, brak dostępu do rafy, plaża zaniedbana, żeby wykąpać się w morzu trzeba było przechodzić na teren innego hotelu. Baseny raz były czyszczone raz nie. Nie polecam tego hotelu, lepiej dopłacić 200- 400 złotych więcej i jechać do prawdziwego hotelu 5* Pokaż »

    2012-07-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.9

    Monika ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.6
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel ogólnie mi się podobał, czysto, bardzo duży teren. Baseny fajnie położone, codziennie sprzątane. Pokoje duże, czyste, dobrze wyposażone i miały klimatyzację, która naprawdę działała cuda! Obsługa hotelu, sprzątacze, kelnerzy, bardzo mili, chętni do rozmowy. Minusem było jedzenie, które może nie było najgorsze ale bardzo mało różnorodne i brakowało mi owoców. Nie podobalo mi się też to że brakowało animatora z Polski. 75% gości to Polacy a prawie wszyscy animatorzy są z Rosji. Same animacje też nie były zbyt ciekawe. Plaża ładna, piaszczysta, trochę przeszkadzało to że podczas odpływów trzeba było przejść dośc dużą odległośc by pokąpać się w morzu, lub zobaczyć rafę. Jednak warto bo rafa jest naprawdę piękna( tylko trzeba pamiętać o zabraniu butów do wody bo bez tego ani rusz). Ogólnie hotel podobał mi się, polecam też wycieczkę na wyspę Giftun, gdzie jest piękna plaża i najbardziej przejżysta woda jaką widziałam. Pokaż »

    2012-07-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.4

    Kasia ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Niestety nie zgodzę się z poprzednią opinią Pani, która pisze, jakoby goście spodziewali się schabowych...wiadomo kraj, gdzie wieprzowiny się nie jada, ale jakieś posiłki na miarę 5* hotelu...a nie w kółko ryż,makaron i mięso mielone - niewiadomo z czego - bo opisu nie było. I tak na każdy posiłek - śniadanie, obiad i kolację.Urozmaicenie...słowo nieznane. Obsługa fatalna, kolejki jak w barze mlecznym...Ciast wybrór wielki-każde takie samo, tylko inne wykończenie na wierzchu...zielona kropka albo czerwona;) wędlina-mortadela.Serów wielki wybór-1.posypany papryką,2.posypany pomidorem,3.marchewką,4.niczym;)PORAŻKA...zastanówcie się zanim to kupicie! Pokaż »

    2012-07-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (4)
  • 4.5

    zetta ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Wróciłam 20.07. Chyba byłam w innym hotelu bo nie zgadzam się z ostatnimi opiniami. Hotel czysty zadbany koszona trawa, przycinane krzewy. Pokoje wystarczające dla 3 dorosłych osób. Woda dostarczana do pokoju codziennie pościel i ręczniki zmieniane codziennie. Jedzenie wystarczające ( nie wymagałam schabowych) w pierwszych godzinach wydawania niewielkie kolejki do potraw. Duży wybór ciast. Owoców 4 rodzaje na zmianę. Uzupełniane na bieżąco. Lody i przekąski w ciągu dnia. Napoje do woli. 2 restauracje a la carte włoska i orientalna( 2 wizyty na wyjazd w ramach all). Plaża ok 50 m od mojego pokoju ale podczas pobytu był odpływ w tej części więc trzeba było przejść trochę dalej, rafa słaba ale jeśli ktoś jest pierwszy raz to wystarczająca dużo kolorowych ryb, trochę koralowców. Baseny 4, zjeżdżalnie dla dzieci oraz plac zabaw. Słone jeziorko. Bary 4 - obsługa miła i uprzejma. Animacje codziennie od 10 rano: gry zabawy w basenach i jeziorku oraz na plaży, wieczorem krótkie występy w tym pokazy egipskie. 1 raz w tyg beach party płatne 2- 5 $. Dyskoteka w budynku głównym od 23.30 codziennie bezpłatna. Ponieważ nie wymagam złotych klamek wystarczy mi czysty pokój i łazienka osobom, które jedzą na co dzień ziemniaki i kotlety albo przeszkadzają im mrówki czy gekony, które tam mieszkają nie polecam wyjazdu do Egiptu ( to tak jakby w Polsce przeszkadzały komuś muchy lub komary) Wróbelki też mi nie przeszkadzają. Poczytajcie może wcześniej o faunie i florze oraz o kulturze i obyczajach panujących w danym kraju. Współczuje wszystkim którzy mieli nieudane wakacje przez to że lustro w łazience było przyklejone nie tak jak trzeba albo mrówka weszła do łazienki. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (15) »

    2012-07-22
    Opinia pomocna?
    Tak (8) / Nie (2)
  • 2.4

    Piotr ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Wróciliśmy 20 .07. hotel masakra ! Strata kasy i czasu z przykrością to stwierdzam. Nie zaliczamy się do wymagających turystów, ale ten hotel i jego obsługa położyły nas na łopatki. Stołówka i obsługa to; nie ma w słowniku ludzi kulturalnych wyrazów jakimi można by opisać to co proponuje ten hotel. Był to nasz 4 wyjazd ho Egiptu i niestety najgorszy. Na terenie hotelu dużo turystów z Egiptu,obsługa tylko ich dostrzega,przy barze,basenie,restauracje dosłownie WSZĘDZIE! Pchają się bez kolejki. DZIADOSTWO! JAK MOŻECIE TO OMIJAJCIE TEN HOTEL!!!!! TO JEST STRATA KASY I WAKACJI! Jak macie pytania to chętnie odpowiem. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2012-07-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (3)
  • 2.6

    Kasia ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Witam, jedyne co było fajne to pogoda...piękne lato jak dla Polaków. Stołówka - masakra, trzeba się o wszystko prosić, brud, latające ptaki. Restauracja przy plazy-dramat. Spocony wielki facet robi pizzę, po którą są kolejki po 40 minut, facet wydziela po 2 na osobę, jak masz większą rodzinę to muszę stać wszyscy w kolejce po swoją...Poziom higieny i czystośći makabra! Jak oni tam nie mają epidemii to nie wiem. Recepcja oburmuszona, kelnerzy tak samo, jako im dolca nie dasz to nie ma co marzyć o napoju do kolacji, ciągle czegoś brak:a to szklanek, talerzy, sztućców nagminnie, brudne stoły...Porażka! ABSOLUTNIE NIE POLECAM i niech Was nie skusi niska cena za 5*. Bo to nie ma żadnego przełożenia na jakość. Pokaż »

    2012-07-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 2.1

    Lolobrigida ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Spędziliśmy w hotelu dwa tygodnie. Były to dwa tygodnie walki o sztućce, napoje, jedzenie... Co dobrego można powiedzieć o tym hotelu - duży, ładny kompleks i fajne baseny (ale brudne !!!). Na tym kończy się lista pozytywów. Obsługa w hotelu koszmarna. Wydaje się, że pracują za karę a goście to niepotrzebny balast. Brak restauracji - to raczej stołówka na której serwuje się wciąż te same dania a ich wybór jest bardzo mały (smaku nie oceniam bo to kwestia gustu). Na stołówce brud, brak nakryć, ograniczona obsługa serwująca napoje. Zamawia się jedno a przynoszą po 30 minutach coś innego... W barach również problem z napojami, kolejki, niemili barmani. W barze w basenie doczekanie się na drinka graniczy z cudem. Raz obsługują a potem udają, że nie widzą... Animacje w zasadzie nie istnieją. Porównując z poprzednimi wyjazdami ten hotel to katastrofa... Zasługuje na 3* (no może słabe 4*). Byliśmy w 4 osoby i każdy z nas ma to samo zdanie. Jedyne co uratowało nasz wyjazd to towarzystwo, pogoda i mozliwość oddechu od pracy. No i siłownia - nie ma czegoś takiego w tym hotelu... Pod dacem przy basenie stoi kilka rozpadających się sprzętów... NIKOMU NIE POLECAM TEGO HOTELU !!!! Pokaż »

    2012-07-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 1.9

    Marcelowna ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      2.3
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.8
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    najwyżej 3*. obsługa arogancka,recepcjonista potrafi nakrzyczeć na gościa. w "stołówce" prawie jej brak- siedzi się przy brudnych stołach, na napoje czeka 40min i przychodzą ciepłe,kolejki do jedzenia po 20-30 osób (to samo wieczorem w lobby) przy bufetach resztki niedogotowanego jedzenia z poprzedniego dnia, nie uzupełniane, więc 0,5h po rozpoczęciu posiłku już nie ma co zjeść, wszystko zimne. wszedzie brudno- wszyscy złapali albo klątwe albo rotawirusy czy uczulenia skórne. Pełno Rosjan i Arabów, na basenach tłok, brudno. Pokoje sprzątane jedynie po zostawieniu dolara, na czyste reczniki, papier toaletowy czy hydraulika czeka się 3h-2dni, na plaży pół leżaków poniszczonych, pomost "ciągle w robocie", bardzo długa płycizna najwyżej za kostki, więc w morzu ciężko się wykąpać. plaża duża więc dla ceniących ciszę i spokój. Wieczornych animacji brak- o 21 w pokoju i lulu, więc zdecydowanie nie polecane rozrywkowiczom a i do centrum Hurghady daleko. Tydzień nerwów i głodówki. Pokaż »

    2012-07-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1018 19 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny