Hotel Harmony Hotel & Resort (Domina) Makadi Bay *****

Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

Ocena hotelu (186 opinii)

4.2
  • Położenie
    3.7
    • Odległość od plaży / stoku 5.0
    • Plaża / stoki 4.0
    • Cicha i spokojna okolica 5.0
    • Restauracje w okolicy 2.5
    • Atrakcje w okolicy 2.5
    • Komunikacja 3.3
  • Pokoje
    4.9
    • Wielkość 5.2
    • Standard wyposażenia 4.6
    • Czystość 5.0
    • Łazienka 4.7
  • Wyżywienie
    3.8
    • Ilość i dostępność 4.0
    • Smak i jakość potraw 4.0
    • Różnorodność potraw 3.5
    • Obsługa 3.9
  • Hotel
    4.2
    • Basen 4.9
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.0
    • Sport 3.9
    • Obsługa 4.4
    • Czystość 4.2
  • Jakość / cena
    4.4

Rekomendacja

68% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.8

    Ramonna ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Wczoraj wróciliśmy z Harmony Makadi. Ładny ośrodek, piękne , przestronne baseny, ale po śniadaniu często brakowało leżaków. Trzeba uważać na ręczniku- zdarza się, że egipcjanki przychodzą i podkradają.Blisko do morza , no i rafa koralowa na ośrodku, gdzie można ponurkować i to za darmo. Stołówka- moloch! na początku wydawania pokarmów czysto, ale później z obrzydzeniem siada się do stolika, brakuje sztućców, obsługa niemiła. Wyżywienie monotonne, w pierwszym dniu robi wrażenie, ale później- ryż, makaron, rozwodnione piurre z ziemniaków, mięso bez smaku, niedopieczona ryba, przesadnie słodkie ciasta i wszelkie napoje, chyba specjalnie, żeby kupować soki wyciskane na stołówce.No i nie ma żadnych owoców morza, a tak na to liczyłam.No i kolejki, kolejki, kolejki na stołówce!!!! Nie ma możliwości wydostania się z ośrodka, trzeba zamawiać taksówkę do Hurgady za 30$ w obie strony, a tam nie wiadomo jak się poruszać. Powinien kursować z ośrodka jakiś autobus, jest na to wielu chętnych. Ogólnie tak sobie, ale wypocząć raczej się nie da , za dużo ludzi, głośna muzyka przy basenach. W sumie cały czas zamknięci na ośrodku, bo dookoła pustynia, a temp. 40 stopni w cieniu nie da się zwiedzać. Animacje kiepskie, płytkie żarty. Dyskoteki głównie dla młodzieży, dla ludzi ok. 40 lat nie ma nic.Wieczorem- spać, a przecież człowiek po roku pracy ma ochotę zaszaleć! Ogólnie tak sobie, ale nie poleciłabym znajomym, bywałam w lepszych ośrodkach, gdzie traktowano nas cały czas z szacunkiem i uśmiechem na twarzy. Jeśli wycieczki to nie wykupywać w biurach podróży, są droższe, a niczym nie różnią się od tych sprzedawanych przez egipcjan przy basenach czy w biurze na plaży, bez obaw- nie oszukują! Polecam Józka i wyjazd statkiem na wyspę Paradise z nurkowaniem, łowieniem ryb. Jedzonko na statku-pychotaka.Super! Pokaż »

    2012-07-13
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.5

    kamiloo98 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel ogólnie OKEJ. Bardzo duże pokoje z tarasem. Klimatyzacja super z pilotem. Czajnik i herbata, kawa w pokoju. Woda mineralna uzupełniana codziennie. Ba9seny czyste. Jedzenie dobre, ale niestety codziennie to samo, kolejki owszem są ( 3 - 4 minut czekania ) , ale o tej porze roku są w każdym hotelu. Bardzo dużo polaków w zasadzie większość. Plaża jest ale co z tego jak przy Hotelu Harmony nie ma wody, trzeba iśc jakieś 300m do drugiego hotelu, gdzie jest dużo ludzi i są małe kamienie na plaży, a do tego brudna woda. Raf nie ma, tzn być może i są ( zależy co dla kogo znaczy rafa ). Generalnie polecam, tylko na początku idzie się pogubić z trafieniem do domku ( szczególnie wieczorem ). Leżaków nie brakuje, zawsze przychodziliśmy późno i zawsze się coś znalazło. Dyskoteka jest i nawet fajna, ale dużo buractwa z polski i nie ma jak się bawić. Animacje na plaży są, ale codziennie lecą te same piosenki. Czyli Waka waka, bomba i opa opa. Minusem jest to, ze daleko jest do sklepu gdzie są normalne ceny. ALE GENERALNIE POLECAM !!! Pokaż »

    2012-07-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.5

    daru ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      3.6
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Witam. Wczoraj wróciłem :). Ogólnie jestem zadowolony.Opinie te na plus-zgadzam się,ale nie ze wszystkimi. Wady: -stołówka (inaczej nie nazwę),duże kolejki jak pójdziesz o godzinie rozpoczęcia posiłku,jeżeli pójdziesz później (po 1h) problem ze sztućcami,trzeba wtedy szukać gościa,który je roznosi,a nie ma go zazwyczaj jak ci są potrzebne,jest to bardzo denerwujące -bar przy basenie średnim-niektórzy barmani zachowują się jakby pracowali za karę,gdy siedzisz w wodzie przy barze to jakby cie nie widzieli,często musiałem z wody wychodzić w kolejkę dla nie pływających,żeby się coś napić,chociaż było ich dwóch i tak obydwaj obsługiwali klientów od strony lądu :),każdy na to narzekał, -animacje to takie poperdułki dla dzieci -muzyka na basenie,zaczeli coś grać dłużej jak zwróciliśmy uwagę,kawałki leciały te same co dwa lata temu w Tunezji "bomba" i "stasio" itp,najpierw daliśmy bakszysz, żeby coś grali a później chciałem dać żeby przestali,masakra -klima-dwa razy zmieniałem pokoje,w pierwszym i drugim nie działała klima Moje opinie potwierdzają znajomi,a byliśmy w cztery rodziny reszta OK. pozdro Pokaż »

    2012-07-09
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  • 5.9

    MonikaPK ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel duży z miłą obslugą.Pokoje obszerne ,czyste,reczniki wymieniane codziennie.W pokoju czajnik,kawa ,herbata oraz woda mineralna-wszystko uzupelniane kazdego dnia.Co do jedzenia-sporo i urozmajcone.Kazdy znajdzie cos dla siebie.Animatorzy fantastyczni-kazdy znajdzie cos dla siebie, i dorosli i dzieci.Gorąco polecam kazdemu kto chce wypocząć od miejskiego zgielku:) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2012-06-25
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 5.0

    ala ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Właśnie wróciliśmy, polecam hotel z czystym sumieniem. Codziennie sprzątane pokoje, czyste ręczniki, woda butelkowana,jeśli położysz dolca co drugi dzień na łóżku to dołożą do lodówki colę i sprita. Jedzenia dużo i każdy znajdzie coś dla siebie, mojej rodzinie i przyjaciołom smakowało (oczywiście były też potrawy, które uznałam za niejadalne. Polecam branie na duży talerz malutkich porcji wielu rożnych potraw i wypróbowanie co jest dobre, a co nie). Zawsze były wolne stoliki, oczywiście jeżeli szło się późno były to stoliki raczej oddalone od szwedzkich stołów. Ale sprzątają i nakrywają na bieżąco, stale się kręcą panowie z obsługi( za drobny bakszysz będą nam od ręki sprzątać brudne naczynia i przyniosą piwko). Ciasta, po prostu poezja- też na początku największy wybór. Mogło by być więcej owoców. Baseny czyste, ładne,zawsze znaleźliśmy wolne leżaki, ręczniki pobierane za darmo na specjalne karty, plaża nie zła. Jedyny problem to to, że nie można popływać w morzu przy tym hotelu ponieważ jest bardzo daleko sięgająca płycizna(wody do kolan wody)z następnie trudna do przejścia rafa.Potrzebne buty do wody. Meduzy obecne ale nie parzą. Polecam przejście kawałeczek na plażę obok, pływanie z maską-super sprawa, fajne ryby. Animacje dla dzieciaków 20:30 ale tylko pół godziny, później dla dorosłych też krótkie. Do Hurghady albo wycieczka albo busem czy taxi z hotelu jakieś pół godz. Teren hotelu zadbany, ładne krzewy, super trawa, codziennie ,,zadymiają" czymś przeciw komarom także żaden Off się nie przydał. W koło hotelu tylko piach , trochę dalej inne hotele, gotowe i w budowie. Jestem zadowolona z wyjazdu, polecam na leniwy, przyjemny wypoczynek!!! Pokaż »

    2012-06-03
    Opinia pomocna?
    Tak (7) / Nie (1)
  • 5.1

    Maciej Nazim ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Snurkowałem w tym roku w hurghadzie ale byłem w hotelu harmony makadi bay tam można prosto z plaży zobaczyć fajne rafy i rybki bo od samego miasta portu jest oddalony 25 kilometrów tez niedaleko jest port gdzie można statkiem podpłynąć na rafy i snurkowac daje filmik http://www.youtube.com/watch?v=RnXqxt4tX98 Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (10) »

    2012-05-23
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.4

    grocik ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel ogólnie jest jak najbardziej ok. Obsługa w porządku z wyjątkiem kilku kelnerów/barmanów, ale bez tragedii. Obawiałem się jedzenia parę wpisów było negatywnych, nic z tych rzeczy, jedzenie moim zdaniem było dobre i dość urozmaicone, Bar na plaży a tam dobra pizza, frytki sałatki burgerki itp. Pokoje przestronne i sprzątane codziennie., Baseny czyste i dużo miejsca, każdy znajdzie leżak,i miejsce na basenie. Wszystkie napoje podawane w plastikowych jednorazowych kubkach, trochę uciążliwa pojemność. Animatorzy robili dobrą robotę. Trzeba uważać na gości z dalekiego wschodu, teraz było jakieś oblężenie po prostu, widać, że nie znają powszechnie obowiązujących zasad w hotelach. Potrafią przywłaszczyć sobie ręczniki raczej nie świadomie, i w restauracji potrafią troszkę się rozpychać hehe. Plaża bez szału. żwir z piachem widać, że trochę zaniedbana. trochę śmieci, wyschnięte meduzy. aby snurkować najlepiej iść w lewo do hotelu Azur w poblizu stoi łódka jest tam wysepka obowiązkowo buty. Hotel polecam, jeśli ktoś nie jedzie szukać mankamentów, na pewno miło spędzi czas i odpocznie. Najwięcej aktywnych gości z Polski, Rosji no i ten wysyp z dalekiego wschodu, ale oni jakoś sie przed słońcem chowali, na basenach raczej nieobecni. Pokaż »

    2012-05-20
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 5.7

    crisgro ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Polecam, jest rewelacyjnie, chętnie tam wrócę, czysta plaża, trzy baseny, wiele możliwości wypoczynku.

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2012-05-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.6

    Ksena ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Polecam wszystkim pobyt w tym hotelu! Tutaj naprawdę można odpocząć i zapomnieć o wszystkich troskach. Pokoje, baseny, plaża, restauracje bardzo czyste. Ludzie z obsługi przemili, uśmiechnięci i uczynni (nastawieni pozytywnie na klienta), spełniają wszystkie zachcianki klientów (nawet tych niezbyt uprzejmych). Cuda robione z ręczników jako dekoracje pokoi. Obsługa w bardzo szybki sposób reagowała na ewentualne problemy, jak np. zacięcie sejfu. Brak problemu z komunikacją - znajomość języków: angielski, rosyjski trochę polski:). Kuchnia przepyszna - rano, po południu i wieczorem, każdy znajdzie coś dla siebie (również desery, owoce i warzywa). Stoliki sprzątane w niewiarygodnym tempie a przy tym co warte podkreślenia dokładnie. Codziennie wieczorem animacje w amfiteatrze, w ciągu dnia animatorzy organizują wypoczywającym czas, np. aerobik, gimnastykę wodną, zabawy dla dzieci i dla dorosłych. Animatorka mówiąca w kilku językach z łatwością przechodziła z jednego języka na inny. Świetny kontakt z publiką:). No i oczywiście ni zapomniany taniec "Waka waka":). Plaża troszkę kamienista, ale są oczywiście leżaczki wystarczające dla wszystkich. Bardzo blisko przepiękna rafa koralowa - do zobaczenia różnorodne okazy ryb Morza Czerwonego (do wyboru i koloru). Niezbędny zakup maski lub okularów, butów do wody (nawet na miejscu w przystępnej cenie) - bez nich skaleczenie gwarantowane! Domki otoczone zielenią, kwitnącymi krzewami i drzewkami, palmami - wszystko codziennie pielęgnowane oraz podlewane. Relaks gwarantowany!!! Aż nie chce się opuszczać tego miejsca:). Serdecznie polecam! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (9) »

    2012-05-10
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 6.0

    ewelina dębska ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    witam serdecznie własnie wrucilismy z mężem z tego hotelu było jednym słowem bosko ,czysto,miło,fajne jedzenie miła obsługa ,to nasz 2 wyjaz do egiptu i bardzo udany ,wspaniałe desery ciasta .Bardzo czysto śliczna zieleń i nie ma ścisku do morza blisko fajna rafa polecam goraco Pokaż »

    2012-04-14
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1018 19 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny