Hotel Harmony Hotel & Resort (Domina) Makadi Bay *****

Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

Ocena hotelu (186 opinii)

4.2
  • Położenie
    3.7
    • Odległość od plaży / stoku 5.0
    • Plaża / stoki 4.0
    • Cicha i spokojna okolica 5.0
    • Restauracje w okolicy 2.5
    • Atrakcje w okolicy 2.5
    • Komunikacja 3.3
  • Pokoje
    4.9
    • Wielkość 5.2
    • Standard wyposażenia 4.6
    • Czystość 5.0
    • Łazienka 4.7
  • Wyżywienie
    3.8
    • Ilość i dostępność 4.0
    • Smak i jakość potraw 4.0
    • Różnorodność potraw 3.5
    • Obsługa 3.9
  • Hotel
    4.2
    • Basen 4.9
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.0
    • Sport 3.9
    • Obsługa 4.4
    • Czystość 4.2
  • Jakość / cena
    4.4

Rekomendacja

68% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.1

    Andrzej ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Wspaniały czas i dla rodzin i dla par,hotel duży,piękna zieleń,bugalowy w odpowiedniej odległości,blisko do pieknęj plaży i rafa tez ładna,tylko dostep do niej trzeba dojsc spory kawałek ok 200m.Jedzenie dobre,niemonotonne.Łazienka czysta,codziennie wymieniane reczniki i środki czystości.Miła obsługa. Pokaż »

    2012-03-17
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (4)
  • 4.1

    bozenka ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel gwarantuje standard obsługi adekwatny do ceny . Byliśmy w tym hotelu 2 -krotnie: w zimie bardzo atrakcyjny program wieczorny , w lecie trochę gorszy. W pokojach czysto, piękny ogród, plaża bardzo duża i nie zatłoczona , można w spokoju poleżeć, poczytać. Rafa przepiękna wychodząca w morze, ale wejście do morza niebezpieczne, można się pokaleczyć i towarzystwo ryb skubiących po nogach !! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (4) »

    2012-01-07
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 3.1

    Kris Tomaszewicz ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    W wielu miejscach na świecie już bywałem do Hurghady latam z rodziną często . Szanuję wszystkie opinie ale chcę parę słów swoich dodać a mianowicie do tego hotelu trafiliśmy przez przypadek otóż wyjazd planowaliśmy cały rok żeby w listopadzie mieć super hotel wybraliśmy Resert Rose (wiemy że jest świetny bo później byliśmy) niestety wycieczkę wykupiliśmy w Triadzie gdzie wcześniej nie było z tym biurem problemu . Po przylocie jadąc już busikiem rezydentka powiedziala że nam zmienili hotel (już z triadą nie latamy) no i wrzucili nas do (jeszcze kiedyś Domina Makadi Bay) Ale do rzeczy tak jak pisałem w Hurghadzie wiele hoteli zwiedziłem i chyba jednak ten z nich wszystkich jest na najniższym poziomie niestety. Całe szczęście przylecieliśmy tylko leżeć bo już tam wszystko zwiedziliśmy więc leżeć ok i na stołówkę nie chodzić bo to typowa stołówka jedyne co tam wspaniałe to obsługa która jest przemiła a jeszcze jak dasz parę dolarów to załatwisz nawet miejsce. Jedzenie orientalne trzeba lubić żeby smakowało(ja lubie) ale szczerze na koniec to już tylko pieczywko z pomidorem i ogórkiem jadłem wiec lipa . Fajnie że w listopadzie był basen podgrzewany na plus. Plaża kamienista ale w obuwiu ochronnym da się przejść z kilometr żeby pooglądać przepiękną rafę . Na parterze mrówki stale wędrują . w szafach jaszczureczki . Daleko do miasta do wycieczek tez trzeba wiecej doplacac no i rezydentka też nie zaglądała . Animacje w porównaniu do innych hoteli średnie ale to też zależy bo pewnie po jakiś czasie animatorzy się zmieniają . W tym roku lecimy do Titanic Beach Spa&Aquapark rewelacja dlatego lecimy do tego samego hotel po raz drugi czego nigdy wcześniej nie robiliśmy . Hotel Harmony Makadi Bay do polecenia dla tych którzy wcześniej nie byli więc nie muszą nic porównywać al egdybym miał wybierać to raczej Harmony nie byłby brany pod uwagę . Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (2) »

    2011-11-10
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (2)
  • 2.1

    person84 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      2.4
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Hotel mało atrakcyjny dla młodych osób. Posiłki -monotonne, cały czas to samo, czasami niesmaczne, mało owoców. Restauracja wygląda jak typowa stołówka kolonijna, w której wiecznie są kolejki, WIECZNIE!! Animacje również mało atrakcyjne, skierowane bardziej na dzieci niż dorosłych, prowadzone przez ruskich animatorów! Hotel daleko od miasta, nudno i bardzo niebezpiecznie!!!!!!!!!!!!!!! Hotel niezabezpieczony przed wejściem dla "obcych" tubylców. W czasie naszego pobytu słyszeliśmy o licznych kradzieżach. Moją żonę w hotelu tym próbowano ZGWAŁCIĆ!!!!!! Ochrona żadna! Może tam z plaży wejść kto chce! Szefostwo i pracownicy hotelu jak i biuro z którego jechaliśmy po tym incydencie zachowali się nieadekwatnie do sytuacji!! Wszystko skierowane było na wyciszenie sprawy!! I żadne cele w tym kierunku nie zostały podjęte!! Nie polecam nikomu tego hotelu!! Nasza podróż poślubna stała się koszmarem!! NIE POLECAM RÓWNIEŻ NIKOMU BIURA OASIS!! Rezydentka tego biura potraktowała nas jak dręczycieli a nie jak ludzi którzy mają PROBLEM!! RZEZ DWA TYGODNIE NASZEGO POBYTU NIE ZOSTAŁA UDZIELONA NAM JAKAKOLWIEK POMOC Z ŻADNEJ STRONY! NIE WIEM SKĄD TE OPINIE... COLA I SPRITE ZA DOLCA DO LODÓWKI - O LUDZIE!! NIEZŁY ŻART! ZA DOLCA TO NAWET ŁABĘDZIE Z RĘCZNIKÓW SIĘ NIE CHCIAŁO ROBIĆ LENIĄ. ZRESZTĄ JA JUŻ SWOJĄ OPINIĘ WYRAZIŁEM I NIE ZMIENIĘ. Polecam wszystkim, którzy chcą zamienić swój wyjazd w koszmar. Wszystkim tym którzy są chętni i otwarci na bunga -bunga z miejscowymi. Bo oni są bardzo chętni!!! A i jeszcze wszystkim tym którzy chcą czuć się bezpiecznie na swoich wakacjach pod wyśmienitą opieką REZYDENTKI - zwłaszcza z biura OASIS!! Nie polecam nikomu, nikomu!! Pokaż »

    2011-11-04
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (13)
  • 5.1

    jacw ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.6
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    byłem w pażdzierniku po rejsie na nilu było naprawdę super odległość od miasta może być minusem dla mnie nie była bo widziałem podczas rejsu Asuan,Edfu,Luksor po których jeżdziłem z przewodnikiem ale również sami w dzień(asuan) jak i wieczorem (Luksor) w. hotel wg mnie zasługuje na 4 gwiazdki ale nasze europejskie . Ja byłem z TRIADY i wszystko było ok , co do jedzenia to ja nie jadam ziemniaków na śniadanie ale czesi i rosjanie nakładali całe talerze, więc zawsze znalazłem coś nowego a omlety były świetne Pokaż »

    2011-10-31
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.0

    Stanislaw Aniol ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Obiektywnie: POLECAM. Typowy egipski hotel *****. Na terenie hotelu czysto. Pokoje duże i przestronne (bungalowy). W pokojach klimatyzacja oraz wiatraki podsufitowe. Sejf w pokoju. Napoje podawane w kubkach plastikowych. Bardzo urozmaicone posiłki w restauracji - bardzo dobra kuchnia! Obsługa miła i uczynna. Plaża bezpośrednio przy hotelu, obok mała rafa - częste odpływy i przypływy. Pokaż »

    2011-09-09
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 5.5

    Naarvana ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Spędziliśmy tam na prawdę udane 2 tygodnie wakacji. Z całego serca polecam ten hotel. Czysto i schludnie, pokoje sprzątane codziennie, na terenie hotelu i przy basenach non stop sprzątane. Wieczorami trochę nie ma co robić, ale gdy ma się własne grono znajomych zawsze znajdzie się jakaś rozrywka.Rezydentka Sun&Fun tragiczna, ale bez niej też da się obejść. Na pewno jeszcze tam wrócę :) Pokaż »

    2011-09-05
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (1)
  • 5.2

    Krisek ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Dziś wróciłem z tygodniowego wyjazdu.Napiszę tylko o wadach tego hotelu ,a mianowicie o organizacji posiłków, duże kolejki bardzo irytują, ( pozdrawiam polaków ,którzy nie potrafią się dostosować do zasad kolejek ) :)))

    2011-09-02
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.1

    Jerzy G. ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Był to mój 5 wyjazd do Egiptu i czwarty hotel.W ofertach biur podróży podaje się ilość gwiazdek przy hotelach ale faktycznie musimy podejść do tego jak do oceny całego ośrodka wypoczynkowego a nie restauracji, w której kelner biega z kartą dań. Ośrodek Harmony wart jest polecenia dla osób aktywnych, szczególnie lubiących nurkowanie na rafach. Rafa jest bardzo długa osobiście przepłynąłem oko 600m wzdłuż . Na pewno jest ładniejsza niż ta którą oferują biura robiące wycieczki. Byłem z rodziną, młodzież nauczyła się serfować (usługa płatna - warto negocjować ) obsługa nie patrzy na zegarek i często zamiast 1 godzi mamy dwie lub trzy. Dla osób lubiących zakupy , może być problem . Hotel jest położony oko 35km od Hurgady . Codziennie organizowane są wyjazdy z hotelu odpłatne 8 dol. od osoby . Można pojechać za 1/3 ceny wychodząc za bramę hotelu , co chwila podjeżdża jakiś bus. Ala jeżeli ktoś widział dwa Egipskie sklepy to tak jak by widział wszystkie. Poza tym upominki można kupić w hali odlotów 100 sklepów ceny jak w Hurgadzie. Zakwaterowanie jest w 12 apartamentowych willach , gwarantuje to w nocy spokój gdyż na klace schodowej są tylko dwa apartamenty. Polecam te na piętrze ze względu na wszędobylskie mrówki , chyba że ktoś ma małe dzieci. Jedyny minus jaki zauważyłem to zachowanie naszych turystów którzy w sierpniu stanowili 50% obłożenia hotelu. Wielu na stołówce zachowywało się jak by pierwszy raz widziało jedzenie, Najgorsze są mamuśki które puszczają samopas swoje pociechy , a te najpierw zanurzają łapki po łokcie w tortach aby potem wymacać łapami wszystkie bułki, by na końcu pobawić się dystrybutorem z sokiem i zrobić jak największą kałuże. Prośba do mamusiek nie nalewamy soku w butelki i nie wynosimy z restauracji tym bardziej że taki sam jest w nalewakach przy basenach jak i na plaży , a w butelce po dwóch godzinach w 40 stopniach robi się meduza i sraczka gotowa. Jeżeli chodzi o jedzenie ,arabska kuchnia bez względu na hotel mi nie smakuje ale nie po to się jedzie do Egiptu, ze względu na wyznanie obsługi brak wieprzowiny ale można przeżyć . Czytałem przed wyjazdem opinie "magdlug " i na miejscu stwierdziłem że ta osoba prawdopodobnie nie była w tym hotelu. Plaża jedna z większych w okolicach Hurgady a rafa ciągnie się kilometrami . Fakt że dojście jest trochę trudne , bo po kamieniach i martwych koralowcach , ale polecam wziąć z sobą obuwie do chodzenia po wodzie lub kupić przy basenie 7 dol. Bardzo fajne występy wieczorem w amfiteatrze , ale jeżeli ktoś liczy na Dodę i prowadzącego Ibisza to sory. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (11) »

    2011-08-31
    Opinia pomocna?
    Tak (8) / Nie (0)
  • 5.9

    jona ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Witam wszystkich którzy wybieraja się do hotelu Harmony Makady Bay w Egipcie. Z czystym sumieniem mogę ten hotel polecić .Czysto wszędzie jedzenie bardzo dobre i w takiej ilosci że każdy napewno coś dla siebie znajdzie smakowiego.Pyszne ciasta ,naprawdę nawet najbardziej wymagający klijent bedzie zadowolony.pokoje i tarasy duże każdego dnia sprzątane wymieniane reczniki i pościel.Personel miły ,baseny duże i bardzo czyste .Jezeli chodzi o plażę duża szkoda tylko że morze się cofa ,ale idac kawałek w lewo mamy sliczna zatoczke do plywania i oczywiście nurkowania piękne rafy i cudowne kolorowe rybki .Szkoda tylko że te dwa tygodnie tak szybko zleciały. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (9) »

    2011-08-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1018 19 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny