Hotel Harmony Hotel & Resort (Domina) Makadi Bay *****

Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

Ocena hotelu (186 opinii)

4.2
  • Położenie
    3.7
    • Odległość od plaży / stoku 5.0
    • Plaża / stoki 4.0
    • Cicha i spokojna okolica 5.0
    • Restauracje w okolicy 2.5
    • Atrakcje w okolicy 2.5
    • Komunikacja 3.3
  • Pokoje
    4.9
    • Wielkość 5.2
    • Standard wyposażenia 4.6
    • Czystość 5.0
    • Łazienka 4.7
  • Wyżywienie
    3.8
    • Ilość i dostępność 4.0
    • Smak i jakość potraw 4.0
    • Różnorodność potraw 3.5
    • Obsługa 3.9
  • Hotel
    4.2
    • Basen 4.9
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.0
    • Sport 3.9
    • Obsługa 4.4
    • Czystość 4.2
  • Jakość / cena
    4.4

Rekomendacja

68% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.5

    maja ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    opinia magdlug jest nie na miejscu. Jak to nie ma rafy i plaży??? Plaża w zasięgu ręki czysta a przede wszystkim bogata w różnorodną rafe. Rafa ładniejsza niz na wycieczkach z przewodnikami!! I to zaraz przy brzegu . Jedzenia mnóstwo dla wszystkich z pewnością wystarcza. Oceniający najprawdopodobniej pomylił hotele. Obsługa pierwsza klasa! Wszystkiego po szyje:):) POLECAM NA 100% Pokaż »

    2011-08-26
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 3.6

    szlafrok ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      2.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      2.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Krzysztof nie nazywaj mojej opinii głupią, masz inne zdanie i jest ok, ja tylko widziałem oszukanych tak oszukanych, przez Oasis ludzi to było ok. 40 osób tych którzy przyjeżdżali do tego hotelu mimo, że wczasy mieli wykupione gdzie indziej i to w trakcie tylko tygodnia. Spotkałem ludzi płacili za wczasy nawet w PAżDZIERNIKU 2010 i umawiali się ze swoimi znajomymi na wspólne wakacje w jednym hotelu a tu bomba i nie byli razem albo mieszkali na walizkach by po dwóch trzech dniach przenosić się innego hotelu nie zawsze tego za który płacili wiele miesięcy wcześniej. Tak jak pisałem w hotelu byłem tydzień a właściwie to 6 dni i kilka godzin, a w połowie pobytu gdy wróciłem z wycieczki ok 18.00 do hotelu, rezydentka pani MARIA , powiedziała, że mam z rodziną się pakować i przenosić do hotelu za, który płaciłem i pisać oświadczenia ze nie roszczę pretensji do biura Oasis. Odmówiłem bo nie miałem ochoty na trzy dni przenosić się gdzie indziej, moi znajomi pojechali sprawdzić z rezydentką czy to prawda i okazało się, że to kolejne kłamstwo bo w umowie zawartej z biurem miałem, tak ja i znajomi zaznaczone że mieszkamy w głównej części hotelu Serenity, a zakwaterować nas chciano w części sport (dojazd na plaże i do głównych atrakcji hotelowym busem). Być może pan Krzysztof miał szczęście i trafił do hotelu do którego zamierzał jechać mnie i wielu osobom się to nie udało. Co do hotelu to starałem się uczciwe opisać co było w nim dobre a co złe bo przecież pisałem też pozytywne rzeczy, ale jedzenie oceniłem tak i nie a nie inaczej i przy tym zostanę, być może wpływ na to miało również, że w hotelu do którego zamierzałem trafić były trzy restauracje tematyczne a w Harmony nieeee. Uważam też, że lanie piwa do 150 g kubków to przesada z którą się nie spotkałem. Nie wiem czy byłeś w godzinach późno wieczornych w lobby barze też alkohol dostawałeś w 150 gramowych plastykowych kubkach. Ja gorąco odradzam ten hotel ale wiadomo każdy robi co chce.Podkreślam Oasis jest nierzetelne Pokaż »

    2011-08-24
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (3)
  • 3.4

    Olina 75 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      2.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel ogólnie znośny, ale nie dałabym mu 5* jak robią to biura podróży - góra 4*. Daleko od Hurghady - co może być i plusem i minusem w zależności od tego jakie ma się plany pobytowe - przy wycieczkach fakultatywnych często doliczany jest dodatkowy transfer. Drogi bus hotelowy do Hurghady (8$ lub 6euro). Pokoje ładne i duże - sejf spory i bezpłatny w pokojach. Dosyć czysto - jak na Egipskie warunki! Baseny super - coś dla każdego i dla dzieci i dla młodzieży i dla dorosłych. Tyle plusów. Ogromnym minusem jest jednak jedzenie - monotonne, mało urozmaicone i nie najlepszej świeżości - uwaga na sałatki i surowe warzywa!!!!Praktycznie brak owoców - codziennie tylko melon i winogronka. Ciasta wszystkie smakują tak samo. Okrojona opcja all - obiad trzeba zjeść między 13.00 a 15.00 - potem trzeba czekać do kolacji. Mało urozmaicony bar przy basenie i przy plaży - uwaga na wróbelki, które potrafią się częstować jedzeniem jak tylko zostawi się na chwilkę na stole. Stołówka główna to hala, jadłodajnia z latającymi ptakami w środku. Przyjemna jest jedynie restauracja przy owej hali - ale nie obejmuje all. No i zejście na rafy - ekstremalnie trudne, ale fakt, że jak już się dotrze to widoki rekompensują trud - rybek nawet więcej i bardziej różnorodnych niż w pobliskim rezerwacie Sharm el Naga. Ogólnie udany urlop, ale w opcji rejs po Nilu + wypoczynek - jedzenie lepsze na statku...Hotel dla rodzin z dziećmi!!! Pokaż »

    2011-08-22
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 1.5

    magdlug ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      1.5
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      1.5
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Niestety hotelu nie polecam! Prosze sie mocno zastanowic przed jego wyborem! jest po prostu najgorszy..NIE ma plazy! NIE ma rafy, a chyba po to jezdzimy do egiptu..jedzenie BARDZO slabe o ktore trzeba bylo walczyc (doslownie) z Rosjanami:/ ogolnie najgorzej wydane pieniadze.. Pokaż »

    2011-08-22
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (5)
  • 6.0

    Irek ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel SUPERRRR polecam - za rozsądną cenę luksusowy hotel. Super obsługa, czysto, pięknie, jedzenie różnorodne i dla każdego coś dobrego, baseny i atrakcje wodne super, SPA - niezapomniane. Żona i ja byliśmy zachwyceni i każdemu możemy polecić ten hotel. Stosunek jakości do ceny - jakość 100 razy wyższa od ceny :-) Pokaż »

    2011-08-06
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (3)
  • 5.9

    hiras74 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Super 14 dniowe wakacje,dziwie się skąd te głupie opinie .Moim zdaniem wszystko w tym hotelu zasługuje na pozytywne opinie jak ktoś nie ma ochoty na potrawy egipskie zawsze mógł skorzystać z baru z jedzeniem amerykańskim frytki,hamburger lub włoskim pizza.Bardzo duży wybór jedzenia jak na tą cenę i żadnych kolejek do restauracji jak ktoś napisał.Ja naczytałem się tych głupich komentarzy i spodziewałem się najgorszego a tu niespodzianka i nawet bardziej mi się podobało niż w hotelu luksusowym w którym byłem rok temu.Bardzo duży wybór słodkiego ,napoi ,alkoholu.Animatorzy tez zasługują na pochwałę .Co tu więcej pisać..jeśli ktoś by chciał coś więcej wiedzieć to proszę o kontakt .Nie czytajcie tych negatywnych opinii bo nie warto się stresować.dodam ze bylem z biurem Oasis.pozdrawiam hiras Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (15) »

    2011-07-23
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (3)
  • 2.8

    szlafrok ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      3.4
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      1.8
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Najważniejsze proszę nie jechać z Oasis, miałem jechać do innego hotelu , wiedzą o tym doskonale jeszcze przed wyjazdem klienta z Polski a informują w autokarze bądź podwożą np w nocy pod innych hotel i zdziwko. Najpierw plusy - duże przestronne pokoju, sprzątane codziennie, taras z mebelkami ogrodowymi, lodówka z dokładaną mineralną, fajne baseny jeden głęboki 2 metry z hakiem, jeden ze zjeżdżalniami, brodzik, basen z barem i miejsce na gry wodne, obsługa - jeżeli się człowiek uśmiechnie i powie dziękuję, proszę, da od czasu do czasu dolara to ok. ja nie spotkałem się z dąsami bądź niechęcią czy to w barach czy na stołówce. Minusy - jak lubicie zjeść to nie ten hotel, owszem głodny nie byłem ale musiałem dobrze poszukać co wybrać i ewentualnie zapchać się jakąś zupką ( dobrze że byłem tylko tydzień) jedzenie monotonne i niesmaczne nawet jak na arabskie kraje a to już moje czwarte wakacje w takim kraju więc mam porównanie , plaża poleżeć można ale o normalnej kąpieli zapomnijcie, rafa ok 200-300 metrów w głąb morza, dojście dość karkołomne po ostrych kamieniach i ostrej fali, dopłynięcie możliwe tylko w okresie przypływu po 15.00, kiedy tylko trzeba przebić się przez tylko kilku metrowej szerokości garb z tych kamieni, potem widoki piękne, dużo pięknych kolorowych ryb. Na basenie błędem jest podawanie piwa w 150-200 gramowych kubkach, ale można brać ile się udźwignie nikt mi nie liczył czy biorę dwa czy cztery, to że plastyk to dobrze bo nic się nie stłucze. Lobby bar 24 godzinny mały i jakiś nie przyjazny czuje się człowiek jak w poczekalni no i w godzinach wieczornych znika szkło i wypić możesz w plastykowych kubkach j.w jak wspominałem co skutecznie zniechęca. Ja byłem w dużej ekipie 25 osób tak więc pewne niedogodności pomagała mi rozładować grupa znajomych, ale nikt z nas by do tego hotelu nie wrócił. Hotelu nie polecam a szczególnie korzystania z usług biura Osasis Cena za hotel była niska 1700 zł za tydzień, ale lepiej nie jechać nigdzie niż tam . Pokaż »

    2011-07-18
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (3)
  • 3.7

    yrokez ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      2.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Plusy: animacja, baseny, czyste i duże pokoje, Minusy: monotonne jedzenie, duża odległość od centrum (bus 6USD), sklepiki przyhotelowe mało, drogie i cięzko negocjowalne ceny byłem w opcji 7+7 czyli spędziłem tydzień w hotelu - w zupełności wystarcza, uważam, że na 5* nie zasługuje, morze w trakcie naszego pobytu cofnęło się o ok 300-400 m od plaży Pokaż »

    2011-07-17
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.5

    ackbara ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel 5 gwiazdkowy, ale nie widać tej piątej gwiazdki niestety. Gdyby nie świetni animatorzy, to nie było by co robić w tym hotelu niestety :-( Rok temu byłem też w 5 gwiazdkowym, w Sharmie, i było o niebo lepiej.

    2011-07-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.8

    jamajka77 ocenił hotel Harmony Makadi Bay Hotel & Resort (Domina Makadi Bay)

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    W hotelu spędziliśmy z żoną 14 dni od01-15.07.2011, nasza ocena hotelu jest neutralna w stronę negatywną. Hotel znajduje się 35 km od Hurghady (o tym biura nie informują), w miejscowości Makadi Bay – w miejscowości nie ma żadnego sklepu ani restauracji – nie ma co zwiedzać i gdzie pójść. Hotel standardem na wysokim poziomie, mieszka się w domkach w każdym po 12 mieszkań (pokój+łazienka+balkon w standardzie klimatyzacja) – wizualnie hotel bardzo ładny po za budynkiem głównym różowy - ohyda . Na opinię negatywną całego wyjazdu wpłynęło: all inclusive – okrojone do minimum: nie obejmuje lodów, świeżych soków, przekąsek, kortu tenisowego chociaż organizatory to obiecują ale na miejscu jest co innego. Napoje i drinki pod koniec dawali w coraz mniejszych literatkach w później w kubkach plastikowych. jedzenie – przez dwa tygodnie codziennie to samo i smakowo bardzo niedobre, słaba obsługa kelnerów przy posiłkach, bardzo mało liczba owoców egzotycznych. obsługa hotelowa – chłopaki może się starają ale kompletnie to im nie wychodzi i ciągle zmieniała się ekipa dziwnie na coraz wolniejszą. Animatorzy totalnie beznadziejni – jeszcze nigdy tak słabej ekipy nie widziałem. Kradzieże – zdarzają się ręczników hotelowych plażowych przez obsługę później karzą zapłacić 25$ za szt, , kradzieże w pokojach doświadczyliśmy to skradzione zostały pamiątki - oczywiście nic nie odzyskaliśmy i nawet nie usłyszeliśmy od menadżera hotelu że przykro jemu z zaistniałej sytuacji – potraktował to jako coś normalnego. Pozdrawiam Miłego wypoczynku. Pokaż »

    2011-07-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (3)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1018 19 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny