Hotel Coral Beach Rotana Resort Hurghada ****

Coral Beach Rotana Resort

Ocena hotelu (54 opinii)

4.8
  • Położenie
    4.4
    • Odległość od plaży / stoku 5.0
    • Plaża / stoki 5.4
    • Cicha i spokojna okolica 5.6
    • Restauracje w okolicy 3.0
    • Atrakcje w okolicy 3.1
    • Komunikacja 4.2
  • Pokoje
    5.3
    • Wielkość 5.5
    • Standard wyposażenia 5.2
    • Czystość 5.3
    • Łazienka 5.1
  • Wyżywienie
    4.6
    • Ilość i dostępność 4.7
    • Smak i jakość potraw 4.7
    • Różnorodność potraw 4.1
    • Obsługa 4.9
  • Hotel
    4.5
    • Basen 4.4
    • Udogodnienia dla dzieci 3.9
    • Animacje i rozrywka 4.6
    • Sport 4.1
    • Obsługa 4.9
    • Czystość 4.8
  • Jakość / cena
    5.1

Rekomendacja

77% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.2

    TURYSTA ocenił hotel Coral Beach Rotana Resort

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.0
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Bylem juz w innych hotelach , polozenie super choć wszedzie daleko , zapomnij o wieczornych spacerach. Jedyny mankament to wyżywienie , najgorsze jakie do tej pory spotkalem w Egipcie , choc wymagajacy nie jestem .

    2014-09-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    GrzegorzSw ocenił hotel Coral Beach Rotana Resort

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Super wyjazd. Wczoraj wróciliśmy i mam depresję że 2 tygodnie minęły. Polecam jest cudownie. Na terenie hotelu jest Coral BEACH AQUA CENTER. Tam polecam korzystać z ofert Egipcjanina imię Shehab. Statek na miejscu i fajne wycieczki oferują i można jechać z nimi taniej niż u rezydenta. Jak negocjować będziecie cenę z Shehabem to powiedzcię, że polecił go Wam Grzegorz z Polski. Znam nas bo jeżdziliśmy z nim na wycieczki. Załatwi wszystko. Na zdjęciach to ten w różowej koszulce. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (12) »

    2013-07-30
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 4.6

    darek_56 ocenił hotel Coral Beach Rotana Resort

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.4
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Coral Beach jest położony na południowym krańcu Hurgady dla mnie to zaleta, jest cicho i spokojnie ,samoloty nie przeszkadzają, do centrum można dojechać taxi zaden problem.Hotel duzy nie ma nigdzie tłoku na plaże krótki spacer palmową alejką.Hotel ma czesc starą i nową "zaliczyłem" obie do starej nikogo nie zapraszam ale w nowej pokój 1103 jest rewelacja,piękny duży lodówka tv lcd sejf klima super, wszystko jest nowe,wszystko to dzieki miłemu panu Ahmedowi który pracuje na recepcji jest zawsze pomocny, tylko dlaczego nie działa tam klima tak jak w lobby barze !!! Jedzenie jest dobre,dużo zawsze dostepne o dowolnej porze kiedy przyjdziesz na posiłek,osługa super,zaprzyjaznij sie z jednym kelnerem a do konca turnusu bedziesz miał zawsze ulubione napoje na stole,super działająca klima tylko co do wyposażenia można mieć pretensje-najwyższa pora to zmienic panowie menagerowie bo to burzy pozytywny obraz tej "RESTAURACJI" Na plaży brak posiłku tylko bułki z serem lub "kiełbasą" napoje co kto lubi do woli "ALKOHOLE RACZEJ SŁABE:w małych kubeczkach ale bardzo miły barman Ibrahim zawsze usmiechnięty.Plaże do wybory kamienista oraz piaszczysta łagone zejśćie do wody,morze nie "ucieka" na 100m buty na tej plaży są nie potrzebne ale obok już tak, twój wybór gdzie się kąpiesz przy plaży piekne rafy gdzi mozna spotkac płaszczke, wężą i mnóstwo kolorowych rybek,leżaki i ręczniki czyste bez problemu.Co wieczór dyskoteka,muzyka na żywo przy drinku i sziszy,dla dzieci tez są animacje wieczorne w małym amfiteatrze. Polecam ten hotel każdemu kto chce wypocząć i " nie szuka dziury w całym"Pozdrawiam Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (5) »

    2013-07-20
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.9

    Agnieszka Poradzińska ocenił hotel Coral Beach Rotana Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Rewelacyjny hotel, wspaniali animatorzy Gosia. Dasha, Bilat, Fathi, Emo, :), naprawdę duży zielony teren i przez to nigdzie nie ma tłumów, nawet na jadalni spoko, my chodziliśmy 20min przed lub godzinę po otwarciu, bez problemu znaleźliśmy miejsce. Pokoje rewelacyjne.Rafa i plaże też super. chyba tam wrócę:) Dla menadżerów rada: macie dostęp do tanich i pięknych owoców, odostępniajcie je !!! i będzie już full wypas:) Pokaż »

    2013-07-08
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.9

    halusia12 ocenił hotel Coral Beach Rotana Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel piękny i bardzo dobrze wyposażony,obsługa w restauracjach i przy basenie bardzo miła tylko w recepcji po polsku się raczej nie dogadcie więc jak jakiś problem no to jest ciężko po angielsku albo po rosyjsku.my mieliśmy chyba pecha bo najpierw nawał mrówek w mieszkaniu ale po trzeciej interwencji przenieśli nas bardzo grzecznie do innego mieszkania potem rozciekła się klimatyzacja ale usterke na drugi dzień naprawili a na koniec zagineły nam bagaże i było gorąco ale wszystko dobrze się skończyło.Ale ogólnie można polecić jest cicho i bardzo spokojnie troche mało dla dzieci miejsca do zabaw w cieniu tego nam brakowało najbardziej bo słoneczko pali okropnie.Plaża piękna rafy super więc polecam.I jeżeli z dziećmi to rezerwować domki przy basenie bo te z widokiem na morze są bardzo oddalone od hotelu i męczą się te dzieciaki. Pokaż »

    2013-06-29
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.5

    Katarzyna ocenił hotel Coral Beach Rotana Resort

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel godny polecenia. Jedzenie dobre, aczkolwiek po tygodniu trochę monotonne. Plaża, rafa rewelacja. Hotel cichy, na rozległym terenie- nie czuć tłumu turystów- ilość gości można dopiero zobaczyć przy posiłkach. Dla dzieci mało rozrywek. Polecam dla osób chcących wypocząć w ciszy i spokoju. Pokaż »

    2013-06-25
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.1

    daisy61 ocenił hotel Coral Beach Rotana Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Ogólnie wyjazd udany ( od 17 do 30 maja) Jak wszędzie plusy i minusy.Hotel położony na rozległym terenie. Centralna część zagospodarowana , zielona.Obrzeża przypominają pustynię.Jest gdzie pospacerować. Na terenie hotelu jest małe coś - co ma przypominać " zoo i ogród botaniczny". Pokój o nr 22XX duży ,czysty z tarasem,działającą klimą, sejfem ,suszarką( bez wkładania $ w paszport), Codziennie sprzątany i dostarczana butelka wody mineralnej( nam wystarczało). Super rafa . Ładna ,duża plaża ( jest też osobna dla nudystów). Trochę za mało leżaków. Ręczniki plażowe duże ,czyste. Tylko 2 baseny- to też zbyt mało.Być może w przyszłości pomyślą o aqua parku - są tam ogromne możliwości. Mała ilość toalet i natrysków do spłukania się z soli po wyjściu z morza.Przydałby się też jeszcze jeden bar na plaży., Obsługa - recepcja, kelnerzy ,barmani bardzo mili ,pomocni,zawsze uśmiechnięci.Mają doskonałą pamięć. Nie są nachalni, nie czekają na bakszysz. Ale wystarczy dać $ to na stołówce będzie zawsze czekał na was stolik a kelner będzie pamiętał co komu przynieść do picia bez zamawiania.Jedzenie dość smaczne , bez wydzielania.Mało potraw z grila, kiepskie naleśniki - suche ,dobre zupy,ryby i dużo innych potraw, pyszne ciasta,owoce ( melony,arbuzy,pomarańcze ,grejpfruty,banany,daktyle) Animacje bez rewelacji.Codziennie wieczorem przy lobby muzyka na żywo-przeboje z lat 80 lub rosyjskie hity. Organizowane są pokazy typu taniec brzucha,kobra show itp dlatego animatorzy mało angażują się. Toalety przy lobby to katastrofa-lepiej iść do pokoju niż skorzystać z tego dobrodziejstwa.Muszą tu coś zmienić , brak klimy, duchota, przerażający smród - horror. Do miasta spory kawałek ale można pojechać taxi (lub busikiem -1 $ za dwie osoby ). Oceniam hotel bardzo surowo ,bo to już był 8 wyjazd do Egiptu.Pomimo tych minusów uważam ,że hotel jest godny polecenia. Dobrze wypadł na tle hoteli w których byłam poprzednio. Chętnie wybrałabym się tam jeszcze raz. Pozdrawiam całą załogę hotelu. Pokaż »

    2013-06-20
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.3

    wakacje2013 ocenił hotel Coral Beach Rotana Resort

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Naszym celem była plaża i żal było z niej schodzić na posiłki. Posiłki bardzo urozmaicone ale dla mnie po 3 dniach wszystko miało jednakowy smak, natomiast mój maż zajadał się do ostatniego dnia:) Pokoj mieliśmy super (powyżej 4tys) nowy i bardzo przyjemny. Zresztą korzystaliśmy z nigo tylko w porze spania... Z animacji w ciągu dnia nie korzystałam ale widzialam małe grupki podczas aerobiku w basenie lub na plaży, tańca brzucha i siadkówki. Wieczorem drinki przy muzyce na zywo i krótkie pokazy np. kobrashow. Drinki i piwo znośne ale do smacznych nie należy. Nasze alkohole są o wiele lepsze więc polecam zaopatrzyć się w nie jeszcze w Polsce na strefie bezcłowej. Do Egiptu kazdy może wwieźć 2 litry więc spokojnie kupujcie :) Ogólnie w hotelu bardzo spokojnie i nie widać tłoku. Teren jest tak rozległy że ludzie się o siebie nie obijają a ich liczbe można zobaczyć dopiero na stołówce- z nami było podobno ponad 1200osób. Stołówka duża, posiłki wydawane przez 3 godziny więc nie warto przychodzić na początku bo wciaz donoszone są swieże potrawy. Ceny w hotelowych sklepach znacznie nizsze niż w samym mieście więc darujcie sobie wycieczkę bo beda waz obwozić tylko po drogich sklepach przygotowanych tylko dla turystów a ceny w nich są powalające np strój kąpielowy ok 300 $...rózniwż drobne pamiątki typu magnesy ceny o 1-3$ wyższe niż w hotelu za te same produkty. W hotelu droga jest tylko apteka ceny leków i kosmetykow 200% wyższe niż w aptece w mieście (mały olejek do opalania ponad 20$) Na plaży proponują różne atrakcje w cenie polowe niższej niż rezydent. Znajomi korzystali i sobie chwalili ale nam było szkoda kazdego dnia z plazowania i jedynie możemy polecić pakiet sportów wodnych też do wykupienia na plaży... jeden raz mało opłacalny, z lekcją serfowania można stragować do 20$ za godzinę ale przy pakiecie np 5godzin (np. 5 dni)cena za 1 godzinę to już tylko 10$ więc warto się pokusić:) Ogólnie hotel polecam bo jeśli cenicie własne towarzystwo to nudzić sie nie bedziecie Pokaż »

    2013-05-19
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 4.9

    Mateusz Nizio ocenił hotel Coral Beach Rotana Resort

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel bardzo ładny, piękna duża plaża, pokoje czyste i duże, animacje codziennie bardzo fajne, gorzej z jedzeniem - dużo ale smak taki sobie, brak różnorodności, all inc kiepski - wydzielanie, można zabrać z baru max 2 szklanki piwa lub 2 drinki na jedną osobę, w skali od 1-6 oceniam na 4. Pozdrawiam Pokaż »

    2012-10-22
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (3)
  • 5.0

    Magłorzata Lokś ocenił hotel Coral Beach Rotana Resort

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Właśnie wróciłam w piątek z wyczekanych wakacji,niestety,byłam tylko tydzień w tym pięknym miejscu i mam straszny niedosyt, już w marcu chce tam wrócić. Krytyczne opinie klientów, są na prawdę nie na miejscu,hotel piękny, czysty, cisza spokój, jedzenie bardzo dobre, różnorodne, dla każdego coś innego.Obsługa cudowna, wszyscy bardzo grzeczni, uśmiechnięci, basen, plaża, toalety wszystko czyściutkie posprzątane.Przy plaży macie piękne rafy koralowe!!!Nie musisz wypływać w morze jeśli tylko chcesz zobaczyć kolorowe rybki zakładasz maskę, rurkę i od pomostu wypływasz 10-15m.Ludzie czego chcieć więcej? Do miasta macie 20 minut taksówką, ale jeśli ktoś chce odpocząć od mieszczańskiego życia to ten hotel jest idealnym miejscem!!To był mój pierwszy pobyt w Egipcie i na pewno nie ostatni, jeśli tylko będzie taka możliwość wracam tam w marcu!! Pokaż »

    2012-10-21
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny