Hotel Mexicana Sharm Resort Ras Um el Sid ***+

Mexicana Sharm Resort

Ocena hotelu (39 opinii)

4.2
  • Położenie
    3.6
    • Odległość od plaży / stoku 2.5
    • Plaża / stoki 3.8
    • Cicha i spokojna okolica 4.8
    • Restauracje w okolicy 3.0
    • Atrakcje w okolicy 3.4
    • Komunikacja 4.3
  • Pokoje
    4.4
    • Wielkość 4.5
    • Standard wyposażenia 4.2
    • Czystość 4.8
    • Łazienka 3.9
  • Wyżywienie
    4.5
    • Ilość i dostępność 4.5
    • Smak i jakość potraw 4.9
    • Różnorodność potraw 4.3
    • Obsługa 4.4
  • Hotel
    3.7
    • Basen 4.5
    • Udogodnienia dla dzieci 3.1
    • Animacje i rozrywka 3.5
    • Sport 2.9
    • Obsługa 4.3
    • Czystość 4.0
  • Jakość / cena
    4.8

Rekomendacja

67% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.7

    Jovita ocenił hotel Mexicana Sharm Resort

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Dużo zieleni, okolica ładnie zadbana, łazienka wymagała małego remontu ;-) Generalnie nie było tak tragicznie w okolicy mało atrakcji ale za "łan dolar" można było pojeździć taxi gdzie się chciało. Niedociągnięcia rekompensowały piękne rafy oraz niesamowice sympatyczna ekipa nurkowa :-) Pokaż »

    2012-05-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.3

    kurczaczek20 ocenił hotel Mexicana Sharm Resort

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Totalna porażka z tego hotelu!!! Brud w pokojach taki że to była masakra.Jak było sprzątanie to było tylko pościelone łóżko i nic więcej.W łazience brud,toaleta usyfiona prysznic w nie lepszym stanie...a o zlewie to już nic nie mówie...komarów i mrówek były napęczki.W nocy nie dało się spać,pod oknami o 2 w nocy potrafili jeździć wóżkami z piwem itd.Baseny nie podgrzewane,codziennie to samo jedzenie...w dzień wyjazdu kazali nam płacić za napoje alkoholowe i bezalkoholowe...chociaz jeszcze mieliśmy jedną dobe hotelową.W hotelu nie ma kantoru tak jak tam pisze w opisie a w ich markecie same naciągacze...nigdy nie mają wydać dolarów tylko funty więc proponuje żeby wziaść drobne.Na plaży nie ma napojów za darmo chociaż powinny być...A biura podróży alfa star nie polecam...Porażka i z hotelem i z biurem podróży. Nikomu nie polecam a jak ktoś chce jechać właśnie do tego hotelu to niech się zastanowi 50 razy zanim podejmie decyzje. Pokaż »

    2011-12-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.7

    Przemek26 ocenił hotel Mexicana Sharm Resort

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Opcja all inclusive. Generalnie jestem zadowolony z pobytu w tym hotelu. Oczywiscie bylo kilka rzeczy do ktorych mozna bylo sie przyczepic, ale ogolne wrazenie pozytywne. Jak chodzi o napiwki to wcale nie trzeba dawac zawsze i wszedzie. Spokojnie mozna funkcjonowac bez tego. Ani razu nie uslyszalem od kelnera czy obslugi slowa bakszysz. Tak wiec niektore opinie sa mocno przesadzone. Podsumowujac - jesli masz dobre nastawienie i interesuje cie wypoczynek a nie szukanie dziury w calym to spokojnie mozna zatrzymac sie w tym hotelu. Pokaż »

    2011-10-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    Sabaa ocenił hotel Mexicana Sharm Resort

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byliśmy w tym hotelu w 2009, 2010 i 2011 po 2 tygodnie. Bardzo nam się tam podoba. Hotel nie za duży, czysto i wszystko tonie w kwiatach. Woda w basenach ciepła i czysta. Jedzenie smaczne, a obsługa przemiła. Polecam tym którzy lubią spokój i nie mają wygórowanych wymagań. Jeśli ktoś lubi KOTY to proszę zabrać z kraju suchej karmy bo jest ich tam 9 !!! Personel je dokarmia ale łaszą się też do gości ( niektórzy dokarmiają je wynosząc co nieco z restauracji ). Już 3 rok mieszkał z nami w pokoju 1 z tych kotów tj. wielki szaro-biały Thomas ! Kocur ten kocha klimę oraz spanie na tapczanie, czy kanapie. Niestety sądzę, że w Polsce byłoby mu za zimno. Bardzo proszę zwróćcie na niego oraz na pozostałe rude uwagę !!! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2011-09-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.1

    agataaak ocenił hotel Mexicana Sharm Resort

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Bylismy zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Byl naprawde przyzwoity, dbano o czystosc, jedzenie bylo dobre, chociaz w drugim tygodniu to juz stalo sie bardzo nudne, dania czesto sie powtarzaly. Obsluga starala sie. Basen z barem i bar nad restauracja ,wg mnie super. Poznalismy sporo fajnych ludzi z calej Polski. Najgorzej ocenilabym chyba odleglosc od plaz i Naama Bay. Wszedzie daleko, wiec bylismy bardzo uzaleznieni od busow lub taksowek, ktore tam jezdzily, nie jest to zbyt komfortowe. Poza tym polozenie hotelu bylo OK, nieopodal znajdowal sie maly, niedrogi bar z szisza. Pokaż »

    2011-08-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.2

    TATA67 ocenił hotel Mexicana Sharm Resort

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.3
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Nie polecam !!! Hotel tylko w nowej części fajny reszta to syf. Obsługa beznadziejna o drinkach nie ma mowy, alkohol leją byle jak i patrzę na ciebie jak na przestępcę bo pijesz. W barach obsługa beznadziejna zawsze siedzi jakiś facet (ja go nazwałem kasa fiskalna) ogólnie beznadzieja. Hotel MA TYLKO 3 gwiazdki i ani jednej więcej. Nie polecam !!! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2011-07-27
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 4.7

    Sławek ocenił hotel Mexicana Sharm Resort

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    witam bylem 30-03/2011 hotel jest ogólnie wporządku sniadania jak zawsze kontynetalne (jajka/) natomiast kolacje mozna zawsze cos dla siebie wybrac ,czysto ,obsługa bardzo miła ,widac ze rewolucja zrobiła swoje. natomiast kolega zostawił telefon przy basenie a kiedy sie zorientował było po temacie.szkoda Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (23) »

    2011-04-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.0

    byk111 ocenił hotel Mexicana Sharm Resort

    • Położenie
      1.6
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      2.3
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Czytając opinie innych, mam wrażenie, że odwiedzili inny hotel niż ja. Pojechaliśmy grupą 9 osób, zajmowaliśmy 3 pokoje. Zaznaczam, że nie był to nasz pierwszy pobyt w egipcie, więc znamy specyfikę kraju i hoteli. Pokoje dostaliśmy okropne, szczególnie łazienki- grzyb, syf i smród, w pokojach zalegał kurz jakby nie były sprzątane od wieków. Na próbę zamiany (z udziałem bakszyszu) obsługa zareagowała wręcz alergicznie i wyslała nas na drzewo !!! A chwilę po nas podeszli angole i załatwili zmianę pokoju od ręki!!!! Niestety wybraliśmy się na święta - i były to koszmarne święta. Generalnie jedyne plusy mogę przyznac za niektórych ludzi z obsługi, ale nie wszystkich... W trakcie kolacji wigilijnej musielismy dopłacac za napoje choc mieliśmy ALL, a kelerzy byli wówczas tak nachalni, że graniczyło to z obłędem. Dwa baseny, większy tylko dla morsów a mały ( !!!) to balia dla kilku osób. Busy hotelowe brudne. Jedzenie monotonne, codziennnie to samo - choc specjalnie wybredny nie jestem to po kilku dniach ciężko było iśc na posiłek. Plaże to porażka - Terazzina to brud i syf, a rafowa to też nie rewelka. Nie polecam tego hotelu, chyba, że ktoś lubi ekstremalne przeżycia. Pokaż »

    2011-04-07
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 2.1

    ewatur ocenił hotel Mexicana Sharm Resort

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      1.8
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    W hotelu nocowałam dwa razy, jadąc na objazdówkę i wracając z niej. Za każdym razem miałam inny pokój mam jakieś porównanie, choć co tu porównywać. Łazienka tak brudna, że strach się tam myć, nie liczcie na jakieś kosmetyki w łazienkach, suszarki również nie ma. Na klimatyzatorze, którego na szczęście nie używaliśmy bo to był przełom stycznia i lutego wieeelki wa duże pokoje, wygodne, polski program w TV. Ręczniki przy basenie brrrrr, lepiej mieć swoje. Otoczenie hotelu ładne, zielone. Jedzenie przezwoite. Ogólnie nie wiem za co mają 4 gwiazdki. Nie wrócę tam na pewno. Pokaż »

    2011-02-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Sabaa ocenił hotel Mexicana Sharm Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłam z mężem w " Mexicanie " już dwa razy. We wrześniu 2009 i 2010 i to po 2 tygodnie. Było pod wszystkimi względami fantastycznie ! W tym roku też chcemy tam pojechać, ale ze względu na to, że walczą o lepsze życie nie wiemy, czy to się uda. Pokaż »

    2011-01-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny