Hotel Lonicera World Alanya ****

Lonicera World

Ocena hotelu (34 opinii)

5.3
  • Położenie
    4.8
    • Odległość od plaży / stoku 6.0
    • Plaża / stoki 4.7
    • Cicha i spokojna okolica 5.3
    • Restauracje w okolicy 4.2
    • Atrakcje w okolicy 3.8
    • Komunikacja 4.9
  • Pokoje
    5.0
    • Wielkość 4.7
    • Standard wyposażenia 5.0
    • Czystość 5.3
    • Łazienka 4.9
  • Wyżywienie
    5.6
    • Ilość i dostępność 5.8
    • Smak i jakość potraw 5.5
    • Różnorodność potraw 5.3
    • Obsługa 5.8
  • Hotel
    5.6
    • Basen 5.8
    • Udogodnienia dla dzieci 5.8
    • Animacje i rozrywka 5.1
    • Sport 5.8
    • Obsługa 5.6
    • Czystość 5.4
  • Jakość / cena
    5.6

Rekomendacja

96% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.2

    wiola1 ocenił hotel Lonicera World

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Własnie wróciłam z pobytu w tymże hotelu. Jestem bardzo zadowolona z jedzenia , bardzo różnorodne ale wiadomo po czasie nudzi sie. Na plus ogromna różnorodność owoców do każdego posiłku. Nie ma kolejek do restauracji oraz po szklanki tudzież napoje. Do tego jest od 10 do 17 kawiarenka z lodami , owocami , kawą i ciastem do woli. Faje jest też to że można samemu wyciskać sok z pomarańczy. Bar mieliśmy zaraz obok budynku ale było cicho i spokojnie , drinki super(wymyślne). Co ważne woda butelkowana dostępna całą dobę w specjalnych lodówkach obok restauracji. W pokojach czysto. Plaża z piaskiem , fajne dno , daleko dośc płytko więc dzieci miały frajdę. Nie trzeba butów do wody. Minusy to słabe animacje i baseny dośc głebokie .Co prawda są brodziki dla dzieci ale małych. Moja córka 6 lat nie bardzo mogła skorzystać. Ale polecam , szczególnie dla rodzin z dziećmi. Pokaż »

    2013-08-08
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.6

    przemoe ocenił hotel Lonicera World

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotelu oryginalnie nie wybraliśmy, został wzięty bez rozeznania "z marszu" (odwołany objazd i zmiana na 2tyg leżenia w wybranym hotelu już nie wchodziła w grę), ale okazał się strzałem w "10".Położenie rewelacyjne - tuż przy przelotówce Antalya-Alanya, ale od drogi osłaniają jeszcze dwa inne hotele. Dolmuszem 20-25min do Alanyi. Powierzchnia gigantyczna, przez pierwsze dwa dni można się zgubić :) Właściwie najlepiej oddaje rzeczywistość fakt, że praktycznie w każdym hotelu w Turcji można liczyć na AI, ale tu po prostu jest zdecydowanie najwięcej ALL :) Kilka basenów i restauracji, parki i sady, milion leżaków w całym kompleksie. Z punktu widzenia infrastruktury polecam aktywnym - 2 boiska do piłki, do kosza, siatki, dwa korty tenisowe, badmintonowy i do tego siatkówka na plaży. Infrastruktura dla dzieci też bogata (małpi gaj jest free, fura "cricolandowych" zabawek już dodatkowo płatnych) Wielkość obiektu powoduje, że nawet dla dwojga obecność chmary dzieciaków nie jest uciążliwa.No i największa zaleta - plaża piaszczysta! Mimo obaw i adnotacji w ofercie o kamieniach nic takiego nie ma. Plaża została przed sezonem wysprzątana - nie ma śladu kamieni do głębokości, na której daje się stanąć. Zdaje się, że Lonicera i Alayie (obok) się dogadały i zrobili porządną robotę produkując czyściutką plażę. W Lonicerze plaży jest jakieś 200-300m, leżaków więc nie brakuje. Da się i o 9-10 rano znaleźć miejsca w pierwszym rzędzie przy wodzie.Pokój - jeśli nie ma miejsc w budynku D dostaje się niewielki, dla dwóch osób spokojnie wystarczający, dla 3-4 już pewnie ciasnawy. Ale i tak się przecież w nim nie siedzi. Czysty, sprzątany codziennie, klima działa.Animacje - dużo i głównie ruchowe: siatka na plaży, aerobiki w wodzie, piłka wodna, kursy tańca. Animacje także dla dzieci (mini-disco prześladuje mnie do dziś ;p). Niestety, 60% turystów to Rosjanie, 30% Niemcy, więc w tych językach da się dogadać z obsługą, z angielskim słabiej.Reasumując - nie zamierzam na wakacje szukać innego. Pokaż »

    2012-09-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    katarzyna osika ocenił hotel Lonicera World

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Z czystym sumieniem polecam ten hotel zarówno rodzinom z dziećmi jak i parom i samotnym. Obsługa przemiła i naprawdę wszystko można z nimi załatwić. Nie są nastawieni na bakszysz choć warto wspomóc panie sprzątające i boyów hotelowych. Wyżywienie różnorodne i bardzo smaczne. Po czasie można wyczuć że śniadania są prawie takie same każdego dnia ale przecież nie jemy wszystkiego naraz więc dziennie można skosztować czegoś innego. Lody, słodycze, napoje pod każdą postacią, alkohole smaczne lecz raczej słabo procentowe. Pyszne naleśniki golzeme, organizowane wieczory tematyczne oraz dzienne atrakcje przy basenie lub plaży. Wprawdzie się powtarzają ale można fajnie się bawić. Nie ma problemu z leżakami zarówno na plaży jak i przy basenach choć niestety są taacy co zajmują miejsca wcześnie rano. Przesyt rosjan, niemców, trochę polskiej ludności i czeskiej. Szkoda, bo przez większość rosjan obsługa nastawiona przeważnie na ten język i na niemiecki . Ogólnie udane wakacje i nikt nie powinien się na nich nudzić. Pokaż »

    2012-07-30
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.8

    robot0 ocenił hotel Lonicera World

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Spokojnie można polecić każdemu. Bardzo urozmaicona kuchnia (codziennie nowa potrawa regionalna, lub atrakcja np. pieczony baran), możliwość wyboru miejsca plażowania (morze/basen - do dyspozycji 3 baseny i dwa małe przy zjeżdżalniach), bardzo czysto (także plaża - codziennie grabiona, układane leżaki), bardzo zadbany teren - podlewany, dużo atrakcji dla dorosłych i dla dzieci, możliwość spacerów po własnym ogrodzie i plantacji owoców i warzyw, mini zoo, animacja w ośrodku i na plaży, boiska sportowe i korty tenisowe. Nawet świeżo wyciskane soki owocowe bezpłatne - ewenement. Do każdego posiłku (bardzo bogaty szwedzki stół) soki, słodycze, owoce bez ograniczeń. Oprócz tego dodatkowe stoiska w czasie animacji wieczornych ze słodyczami, lodami itp. Pokaż »

    2012-07-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    Łukasz ocenił hotel Lonicera World

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Świetne miejsce, do którego w przyszłym roku będziemy chcieli wrócić. Duży kompleks hotelowy, z wszelkimi udogodnieniami zlokalizowanymi na kilkusetmetrowej powierzchni. W zasadzie można powiedzieć: wszystkie przyjemności i atrakcje w jednym miejscu:)! Animacje dla dzieci: 2 razy dziennie "mini disco", do tego plac zabaw, "mini zoo", płytkie brodziki przy każdym basenie, no i piasek na plaży oraz cieplutka woda w morzu. Jedzenie: pyszności i różnorodności, dobry alkohol w różnych konfiguracjach. Dobra baza wypadowa dla lubiących zwiedzać, wystarczy machnąć ręką na "dolmusza", aby po kilkudziesięciu minutach znaleźć się w Side lub Alanyi. Jednym słowem: POLECAMY!!! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (5) »

    2011-10-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    wipi ocenił hotel Lonicera World

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wspaniałe, niezwykłe miejsce pełne atrakcji, bardzo miła obsługa, nie chce sie z tamtąd wyjezdżać. Naprawde warto tam pojechać! Gorąco plecam, to miejsce jest cudowne!

    2011-08-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.1

    ts0577 ocenił hotel Lonicera World

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Bardzo ładny, duży hotel, ładnie położony, prywatna plaża ( trochę wąska ). Polecam rodzinom z dziećmi, nie można się tu nudzić. Jednym chyba minusem jest brak lub słaba znajomość języka angielskiego przez obsługę ( porażka ). Jedzenie smaczne, duży wybór. Owoce (głównie arbuzy), napoje, drinki, piwo pod dostatkiem. Duży wybór basenów ( 4 odkryte, dwa kryte ). Z gości to chyba z 70% to Rosjanie. Ogólnie super. Polecam Pokaż »

    2011-07-29
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.8

    karoljo76 ocenił hotel Lonicera World

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Właśnie wróciłam z Lonicery i jestem w tym miejscu zakochana. Goście mają do dyspozycji 4 baseny na dworze z brodzikami ( przy dwóch ), 2 baseny kryte, SPA, sauny, animacje dla dorosłych i dla dzieci Figlo Klub. Wieczorem dla dzieci mini disco, a dla dorosłych codziennie inny program wieczornego show. Ponadto w ciągu dnia od rana zajęcia sportowe - gimnastyka , taniec brzucha, piłka wodna, siatkówka plażowa, step aerobik, dart, lekcje tańców latynoskich, gimnastyka w wodzie, tenis stołowy. Można za dodatkową dopłatą skorzystac z masaży - bardzo profesjonalnie wykonane. Jedzenie - stoły się uginały i nie sposób było spróbowac wszystkiego chocby po odrobinie. Przy basenach od rana do nocy drink bar - za darmo napoje bezalkoholowe i z alkoholi lokalnych. Ponadto animatorzy wspaniali dowcipni, lubiacy swoja prace, uśmiechnięci. Jedyny manakment mojego pobytu tam to niestety za krótki okres czasu ;-) Ale za rok pojadę tam na 2 tygodnie. Pokaż »

    2011-06-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.9

    diablo7899 ocenił hotel Lonicera World

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Byłem w lipcu w tym hotelu wraz z żoną i dzieckiem. Polecam hotel ludziom chcącym odpocząć i rodzinom z dziećmi. Hotel pięknie położony na półwyspie z prywatną plażą. Rozrywki w hotelu do północy, jak ktoś miał ochotę dalej sie bawić szukał po za hotelem. Czysto i smacznie, Pokaż »

    2010-12-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.6

    Andrzejg ocenił hotel Lonicera World

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Ogólnie niższa klasa średnia Hotel powinien szkować się go generalnego remontu lub zdjąć sobie z 2 gwiazdki.Oczekiwałem trochę więcej. Jedzenie tak strasznie monotonne ,że 2 a 3 dnia bez pomyłki trafisz na danie które serwowano wczoraj , przedwczoraj i miesiąc temu. Pokaż »

    2010-10-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (4)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny