Hotel Sunshine Kestel ****

Sunshine

Ocena hotelu (15 opinii)

4.1
  • Położenie
    4.1
    • Odległość od plaży / stoku 5.8
    • Plaża / stoki 3.9
    • Cicha i spokojna okolica 5.2
    • Restauracje w okolicy 2.4
    • Atrakcje w okolicy 2.6
    • Komunikacja 4.7
  • Pokoje
    3.8
    • Wielkość 4.2
    • Standard wyposażenia 3.4
    • Czystość 4.3
    • Łazienka 3.3
  • Wyżywienie
    4.2
    • Ilość i dostępność 4.6
    • Smak i jakość potraw 4.3
    • Różnorodność potraw 3.9
    • Obsługa 4.2
  • Hotel
    3.9
    • Basen 5.0
    • Udogodnienia dla dzieci 3.4
    • Animacje i rozrywka 4.1
    • Sport 3.0
    • Obsługa 4.3
    • Czystość 3.9
  • Jakość / cena
    4.3

Rekomendacja

78% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.3

    Kristo ocenił hotel Sunshine

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel dla Rosjan. Do animacji wybierane osoby narodowości rosyjskiej lub z krajów posowieckich, ewentualnie mówiące po rosyjsku. Muzyka po Rosjan i techno-rąbanka co dzień te same utwory. Właściciel hotelu (Turek) stwierdził, że czuje się Rosjaninem i ten hotel jest dla Rosjan. Jak ktoś to lubi to zapraszam. Dopiero po interwencji grupy turystów z Polski trochę się zmieniło i zaczęli grać również polskie piosenki. Jedzenie ok. Każdy powinien znaleźć coś dla siebie. Restauracja duża w centrum hotelu. Pokój duży z balkonem. Z balkonu widać było morze, meczet i góry. Czystość w pokoju ok. Z klimatyzacji lała się woda na gniazdka elektryczne. Trzeba było podkładać ręczniki i wymieniać na suche. Basen duży i głęboki. Min. 1,55 m a max. 2,85 m. Można popływać. Z tego pewnie powodu nie było żadnych atrakcji w postaci siatkówki na basenie lub piłki ręcznej. Temperatura wody w basenie 30 stp. C. Animacje przy hotelu: rzutki, strzelanie z wiatrówki oraz aerobik w brodziku. Przy basenie bar z napojami, alkoholami, kawą i herbatą. Po południu przekąski. Obsługa baru (Pejsa) miła i uczynna. Ok. 7 rano trzeba było rezerwować leżaki przy basenie bo później był problem. Plaża blisko hotelu. Dojście tunelem pod drogą. Plaża piaszczysto-kamienista. Szału nie ma. Na plaży bar z napojami i alkoholem. Leżaki i parasole bezpłatne. Prawie każdego dnia była fala na morzu. Z uwagi na kamienie polecam klapki jak w Chorwacji. Okolica spokojna. W pobliżu hotelu stacja Total z kilkoma sklepami i kebabem. Niedaleko meczet. O 4 rano pierwsze nawoływanie. Do centrum Alanyi autobusem ok. 20 min. (2 TL) od osoby. Jak dla mnie hotel dla osób dorosłych. Dzieciaki trochę się nudzą, a animatorzy są mało kreatywni. Pokaż »

    2014-07-28
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 3.0

    Janusz1 ocenił hotel Sunshine

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel stary i zaniedbany, raczej nie polecam znajomym.

    2012-11-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 2.9

    Jacek Floryański ocenił hotel Sunshine

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Mieszkaliśmy na 2 piętrze. Pokój ok, słabo działająca klimatyzacja, łazienka dla niewymagających ale czysto!!! Jedzenie tragiczne!!! byliśmy przełom września i października i czuć było ze to już po sezonie. Jedzenie zimne, tłuste, mało urozmaicone. Co nie zostało zjedzone dnia poprzedniego jedliśmy dnia następnego. Przykład: nie zjedzone pieczywo - następnego dnia tosty w jajku ociekające oliwą, wędlina nie zjedzona - następnego dnia sałatka z sosem jogurtowo - miętowym i z wędliną w roli głównej. Ja sam osobiscie uwielbiam bakłażana grilownego. W wykonaniu kucharzy z tego hotelu ociekał tłuszczem, ale był jadalny. Reasumując - nigdy nie chodziliśmy głodni., ale jedzenie było kiepskie (w porównaniu do hoteli 4* w Egipcie i 3* w Grecji (Kreta). Do plaży niecałe 100 m wygodnym tunelem pod jezdnią. Otoczenie ciche i spokojne. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2012-10-12
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.7

    Zbyszek S ocenił hotel Sunshine

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    wszystko ok bardzo mila obsługa , jedzenie tez mysle ok jak na tureckie warunki, do plazy blisko , basen czysty i zadbany .Do centrum 7 km ale to zaden problem bo busy jezdza co 3 min . Od rana do poznych godzin nocnych mili animatorzy dbaja o swietna zabawe Pokaż »

    2012-08-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.5

    krystyna rajtar ocenił hotel Sunshine

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    *klimat dla mnie za gorąco jedyna ulga w klimatyzowanym pokoju. w morzu nie da rady się ochłodzić ponieważ za gorąco jedynie pod prysznicem**.pokój- duży wygodny z klimatyzacją.prysznic ale tylko z góry bez ruchomego węża. toaleta taka turecka jest kranik w sedesie aby wymyć części ciała . widok mieliśmy na morze i góry.*hotel położony w pięknej okolicy około 15 minut autobusem do Alanya autobusy często jeżdza, widok na góry i morze do morza ok.50 metrów zejscie przez niewielki tunel i na plaży.*plaża - nie ma tłoku kamienista , woda ok. 30 stopni, sa małe rybki na dnie więc jak stoisz to mogą ukąsić tak jakby cię ges ukasiła ale jak odpłyniesz dalej to już nie kąsają;)jest prysznica na plaży lezaki i serwuja zimne napoje i piwo.super ze z żadnej strony nie ma tłumów wyludniona plaża!*okolica- byliśmy na spacerze po najlbliższej okolicy- rosną tutaj kaktusy , bananowce granaty figi kaki , mnadarynki pomarańcze mozna oberzec jak naprawde ludzie żyją jest brud i jest syf ale to musisz się oddalic od hotelu aby to zobaczyć.*jedzenie- bardzo duzo gotowanych warzyw kabaczki bakłazany fasola soczewica pyszen arbuzy i melony , niedobry alkohol do obiadu brała drinka cola z wódka a nawet podwojny i nigdy nie poczułam ze coś piłam.mieso zawsze jest kura lub cielęcina nie podaja wieprzowiny, czesto jest to samo ale pyszne ciasteczka duzo miodu nasączone miodem i orzeszkami kawa dobra nalewasz sobie kawę latte capuccino czarna ale herbata nie smakowała mi oparta na jakichs ziołach., podaja wielkie liście ruccoli niegdy takich nie widziałam , pycha.*rozrywka - nie robią dyskotek dla dorosłych musisz sobie szukac sam ale w okolicy jest crazy bull night club i tam możesz się bawić . dla dzieciakow co wieczór fajne animacje ale dla dorosłych brak.*alanya polecam odwiedzić cudne miasteczko super klimaty słuchasz jak śpiewaja w meczetach bomba. piękna czerwona wieża , i mury ciągną się wzdłuż morza warto tam pojechać i połazić sobie.robią wycieczki fakultatywne white rafting, istam Pokaż »

    2012-08-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.8

    Justyna ocenił hotel Sunshine

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Do plaży przejście przez ulicę,lub tunel hotelowy. Hotel na odludziu, ale spod budynku dolmuszem (przystanek na żądanie,co kilka minut) od rana do 1 w nocy można się dostać do centrum Alanyi. Imprezowicze mogą za 10euro dogadać się z hotelowym animatorem,załatwia grupę i transport,bo wstępy na dyskoteki darmowe lub bezpośrednio w dyskotece np.Summer Garden Alanya załatwiać darmowy busik ok 4-5 rano. Faktycznie warto prosić o pokój na 5 piętrze,czyściutkie,nowiutkie.My mieliśmy na 3,standard dla porównania,oceniam jako 30-40zł we Władysławowie - tv,lodówka,woda mineralna gratis,balkon z widokiem na góry i morze (bok),na morze i basen (środek).Pokój codziennie sprzątany,klima w cenie i działała dobrze.Łazienka czysta,choć bez luksusu. Basen z brodzikiem dla dzieci,brodzik dość mały,basen główny tylko głęboki, więc trzeba umieć pływać.Woda czyściutka.Leżaki i parasole w cenie -basenowe trzeba zajmować ok 8.30-9.00,na plaży dostępne bez problemu cały dzień.Animacje dla dzieci-codziennie te same proste piosenki z pokazywaniem,w różnych językach,ale ważna dla dzieci jest powtarzalność,stabilność.I dzieciaki świetnie się bawiły.Rosjan sporo,ale na naszym turnusie nie było nic negatywnego z ich strony.Cisza i spokój całą dobę Kuchnię oceniam najwyżej. Śniadania - mortadela,jak wszędzie,w 4 odmianach,ale oprócz tego mnóstwo jedzenia do wyboru-dużo warzyw,słodyczy,zawsze coś na ciepło(jajka na twardo, omlety, naleśniki, jajecznica), dżemy, ser żółty, biały, 2 miejscowe.Obiady codziennie inna zupa, 2-3dania na ciepło, masa ciast.Kolacje - zawsze coś na ciepło+to,co na śniadaniu+melony,arbuzy,śliwki.Drinki(wódka, gin, raki) naprawdę uczciwe, piwo słabiutkie, ale to chyba typowe.Jesteśmy z chłopakiem bardzo zadowoleni z wczasów. Rezydenta nie potrzebowaliśmy,ale dodam,że tylko 1xbył na turnusie(9-dniowym). Panie koniecznie muszą skorzystać z łaźni - hamamu!!! Miejscowa podobno ok, cena też ok, ja byłam w Olympos, nowiutki obiekt, ale trafiłam na Turka zboczka:) Pokaż »

    2011-08-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.5

    demoniquue ocenił hotel Sunshine

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Bez zbędnych wstępów zacznę od pokoju - nie jest zbyt dobrze. Jeśli macie możliwość zamieszkania na 5 piętrze to prawdziwe szczeście bo pokoje są nowe i ładne. Pozostałe piętra pozostają wiele do życzenia. Pokój jeszcze można znieść, ale łazienki są okropne. Stare, z zaciekami, połatane jakąś szpachlą, brudne zasłonki do wawien. Same wanny pożółkłe i z zaciekami, których pani sprzątająca nie domyła mimo próśb. Z jedzeniem nie jest źle. Śniadania były okropne chyba, że ktoś lubi błyszczącą się mortadele w różnych kolorach. Obiadki i kolacje były dobre, można było się najeść. Aczkolwiek były dwa nieprzyjemne incydenty. Pierwsze miało miejsce gdy wzięłam ciasto, w którym był włos. Gdy rozmawiałam z szefem kuchni, on twierdził że ten włos nie jest w środku tylko pod ciastem, co było absurdalnym tłumaczeniem. I usłyszałam, że mogę sobie ciasto wymienić. Kolejna sytuacja była gdy ten sam szef na bierząco przygotowywał omlety i podając Polakowi przede mną zauważył, że coś jest w tym omlecie, wyjął palcami, po czym podał temu Panu. Cóż, pozostawia to duży niesmak. Jeśli chodzi o zaplecze rekreacyjne to jest łaźnia, do której nie zajrzeliśmy więc nie będę się wypowiadać. Poza tym dyskoteka, która w ógole nie jest otwoerana, dwa stoły bilardowe (5 euro godzina), basen średniej wielkości ale czysty. Bardzo fajne animacje dla dzieci, jednak codziennie te same. Dla dorosłych się zmieniają ale są prowadzone po rosyjsku (!), w związku z tym że większość gości to Rosjanie. Obsługa w barze przy basenie bardzo miła, nie było problemu by poprosić o więcej alkoholu jeśli miał ktoś ochotę. Plaża jest niestety minusem. Wiadomo, żwir w Turcji to norma ale w wodzie, przy brzegu jest mnóstwo kamieni i skał więc jest dość niebezpiecznie dla dzieci. Ja sama pokaleczyłam sobie nogi. W okolicy nie ma nic oprócz stacji, a więc nie ma co liczyć na jakąś dyskotekę czy restaurację. Trzeba by pojechać do Alanyi dolbuszem (1,5 euro) co zajmuje jakieś 20 min. Sam hotel zasługuje na 3 gwiazdki. Pokaż »

    2011-08-12
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 5.6

    Kinga MAĆkowiak ocenił hotel Sunshine

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Szczerze polecam ten hotel, mimo że zawsze ktoś może się do czegoś przyczepić, jeśli tylko będzie chciał ze swoim nastawieniem, mi sie bardzo podbało pod każdym względem byłam w październiku i teraz na przełomie stycznia wracam do tego hotelu ponownie. Pokaż »

    2010-12-22
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.3

    Przemysław Tarasiewicz ocenił hotel Sunshine

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.3
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Ogólnie polecam ale, no właśnie jest "ale":) Ja miło wspominam pobyt w tym hotelu, piękna pogoda, basen, morze, świetna obsługa. Jednak hotel tak zwanym uboczu, jak chce sie gdzies wyjść to praktycznie trzeba albo taxi albo dolmusz- nie jest drogo z dojazdem. Standard raczej kiepski a posiłki bardzo monotonne i nie zawsze smaczne. Choć zawsze można było coś wybrać dla siebie. Polecam-ale umiarkowanie:) A dodam że fajne widoki z jednej strony góry a z drugiej morze:) Pokaż »

    2010-12-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.5

    Konrad ocenił hotel Sunshine

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel położony na uboczu, ale dolmuszem można dojechać do centrum. Niestety wyżywienie słabe. Przez 14 dni codziennie na śniadania jajka na twardo, mortadela i żółty ser. Przez dwa tygodnie naprawdę może się znudzić. Dodatkowo trzeba uważać - moja 11 letnia córka w egipcie nie mając żadnych rewelacji żołądkowych, w hotelu Sunshine dostała uczulenia, co skończyło się wizytą u hotelowego lekarza. Koszt - 100 Euro. Dodatkowo nie polecam wyjazdu z biurem GTI. Rezydenci nie dość, że mają w hotelu dyżury 2 razy w tygodniu po 20 minut, to potrafią sie spóźnić na dyżur 15 minut. Szczerze odradzam to tureckie biuro. Łazienki w pokojach wymagające remontu, brudne pomimo (niby) codziennego sprzątania. Jedyny plus tego hotelu to czysty i bardzo dobrze utrzymany basen oraz codzienne animacje, niestety skierowane w głównej mierze do rosjan, którzy stanowili ok 80% gości hotelowych. Pokaż »

    2010-01-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny