Hotel Grand Plaza Resort Nabq Bay *****

Ocena hotelu (223 opinii)

4.7
  • Położenie
    4.7
    • Odległość od plaży / stoku 5.5
    • Plaża / stoki 4.8
    • Cicha i spokojna okolica 5.1
    • Restauracje w okolicy 4.0
    • Atrakcje w okolicy 3.8
    • Komunikacja 4.9
  • Pokoje
    4.9
    • Wielkość 5.5
    • Standard wyposażenia 4.9
    • Czystość 4.9
    • Łazienka 4.4
  • Wyżywienie
    4.6
    • Ilość i dostępność 4.9
    • Smak i jakość potraw 4.5
    • Różnorodność potraw 4.4
    • Obsługa 4.7
  • Hotel
    4.7
    • Basen 5.2
    • Udogodnienia dla dzieci 4.7
    • Animacje i rozrywka 4.5
    • Sport 4.5
    • Obsługa 4.7
    • Czystość 4.7
  • Jakość / cena
    4.7

Rekomendacja

82% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.7

    simon perez ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    To nasz drugi wypad do Egiptu. Pierwszy raz byliśmy w Hurghadzie i byliśmy zadowoleni, teraz jesteśmy jeszcze bardziej zadowoleni. Ale po kolei. Jesteśmy trzyosobową rodziną - syn lat 15. Jesteśmy osobami, które jadą na wakacje po to żeby wypocząć, a nie szukać dziury w całym. Hotel Gran Plaza - przestronny, ale zwarty, wszędzie jest blisko, z pokoju na basen, z basenu na jadalnie, z jadalni na plażę, z plaży do baru. Bardzo, bardzo miła obsługa i podkreślam jeszcze raz naprawdę bardzo miła obsługa i zawsze uśmiechnięta, w szczególności w restauracji, gdzie jedliśmy posiłki. Wchodząc do restauracji czekał na nas zawsze jeden z pracowników obsługi, pytał na ile osób potrzebujemy stolik i prowadził nas do niego, rewelacja. Naprawdę rzadko zdarzało się żebyśmy musieli czekać na miejsce w restauracji. Jedzenie - dla każdego coś miłego tematyczne obiady i kolacje (na ciepło), pyszne ciasta, rewelacyjne zupki, pomidorowa jak w domu. Pokoje standardowe jak to w Egipcie, w tym hotelu w łazienkach normą są wanny, więc nie szukajcie pokoi z prysznicami. Sprzątane oczywiście codziennie bez zastrzeżeń. Na plaży naprawdę dużo miejsca i absolutnie wystarczająca ilość leżaków, bez względu o której się pojawicie na plaży znajdziecie wolny leżak. Polecam plażę bo jest tam najprzyjemniej-jest po prostu czym oddychać, delikatny wiaterek od morza lekko chłodzi. W każdej chwili można pójść na basen odległość może 100 m. Byliśmy na rejsie do Ras Mohamed z biura Wezyr polecam świetny przewodnik i opiekun z Wezyra Mahmud - Pozdrawiam (było na 8 osób). Byliśmy również na wycieczce w Klasztorze św. Katarzyny, Kolorowym Kanionie, Dahabie jadąc Jeepem - wycieczka 4 w 1 polecam. Kupiliśmy wycieczkę z biura w mieście, od wyjścia z hotelu po lewej stronie. Z hotelu można wyjść na miasto na drobne zakupy, mocno się targować, a można kupić jak to mówią tamtejsi sprzedawcy "tanio jak w Biedronce". Pozdrawiamy guest relation Adriannę naprawdę pomocną dziewczynę z Polski. Jeżeli jakiś problem pomoże. Pokaż »

    2014-08-04
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.0

    Krzysztof Nowak ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Swietny hotel zarówno dla lubiących ciszę jak i uroki nocnych szaleństw.Pokoje bardzo czyste.jedzenie urozmaicone.Jak na egipt bardzo dobre.Swietne warunki do uprawiania sportów.Bardzo ładny teren , dużo zieleni , fajne baseny.Ogólnie bardzo polecamy.Dużo Polaków więc jesteśmy w przewadze a to ważne. Pokaż »

    2014-07-14
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.6

    Dusia ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Jak dla mnie to hotel fajny.Blisko do pięknej plaży,na której jest bar.Wyżywienie bardzo dobre dużo i smacznie.W zeszłym roku byliśmy w Titanicu jedzenie tam to porażka.Pokoje czyste klima działała bez problemów.Obsługa przy jednym z barów nie za miła.Bliziutko na zakupy po drugiej stronie ulicy.Udanych wakacji Pokaż »

    2014-01-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.6

    Mariusz ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Właśnie wróciłem i przyznam, że gdy przed wyjazdem pocztałem trochę opinii o hotelu, byłem pełen obaw. Wiekszość z nich okazała się fikcją literacką wyssaną z palca. Nie wiem jaki jest cel pisania nieprawdy o hotelu? Nie jest to oczywiście idealny hotel. Trudno go porównywać ze standardem europejskim ze względu na inną kulturę i poczucie estetyki Egipcjan. Po prostu pewnych rzeczy nie zauważają mimo, że bardzo się starają. Jedzenie zróżnicowane również w wymiarze jakościowym. Zawsze jednak możnać znaleść coś dobrego. Obsluga dobra i bardzo się stara. Nie wymuszają tzw. bakszyszu. Pokoje nie pierwszej młodości, ale w tym przedziale cenowym do przyjęcia. Polecam ten hotel. Pokaż »

    2013-08-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.6

    daliarose ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    jedzenie jest najsłabszą stroną hotelu. śniadania jak wszędzie takie same, jednak dość duży wybór, obiady są najgorszej jakości, często ratowałyśmy się makaronem, kolacje najlepsze - duży wybór, przez 2 tygdonie praktycznie każdego dnia była jakaś inna potrawa, prawie codziennie coś z grilla. na kolacje polecam chodzić wcześnie, bo pod koniec nie ma już w czym wybierać. desery bardzo specyficzne, mało co nam smakowało. owoców dają mało, warto nakładać od razu, bo później nie zawsze donoszą. przekąski pomiędzy posiłkami to przeważnie frytki i jakieś mięso. lody w godz 13- 14 nakładają zwykłą łyżką, męczą się przy tym strasznie. można poprosić o lody do kubeczka. jak jest kolejka po lody czy przekąski (a przy Luna bar przeważnie jest) warto podejść do baru Nino. Warzywa często nie są świeże, co czuć przy stoisku z sałatkami, niektóre potrawy są też przerabiane, co łatwo zaobserwować. Ziemniaki w postaci innej niż frytki ohydne, czuć je pleśniąNie polecam wylotu z Neckermann - niemiła rezydentka, biuro nie wywiesza na tablicach ważnych informacji (np. dot. wylotu) na tablicy, tylko trzeba gonić za jakimś segregatorem. Nie zapewniają shower roomu dla klientów odlatujących w późnych godzinach wieczornych (pokój należy zdać do 12). W zeszłym roku byłyśmy na wakacjach z Itaki i miałyśmy zapewniony shower room. Na wycieczki fakultowtywne polecam wybrać się z polskim biurem słoneczny sharm. Nie ma sensu przepłacać na wycieczki z biura podróży, zwłaszcza z Neckermana, gdzie mają horrendalne ceny w euro. Jakoś usług biura słonecnzy sharm bardzo wysoka, pani Paulina bardzo życzliwa, można wytragować niewielkie rabaty ;) Pokaż »

    2013-07-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 6.0

    mika2300 ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel wspaniały, super obsługa, bardzo miła i pomocna. Na recepcji rozmawiają po polsku, więc problemów z niczym nie było :) Jedzenie różnorodne, bardzo dobre, codziennie coś innego. Animatorzy też fajni, przecudne animacje dla dzieci i nie tylko. Gorąco polecam ten hotel, jeśli chcecie spędzić wspaniałe wakacje ! Pokaż »

    2013-07-14
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 4.8

    gochna ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Byłam w kwietniu 2013r w tym hotelu z mężem.Bardzo mili kelnerzy, obsługa na plaży super.Do jedzenia każdy znajdzie sobie coś smacznego. Piękna zieleń, wszędzie palmy-również na plaży co jest b.rzadko spotykane w krajach arabskich a również w hotelach sąsiadujących z Grand Plaza.Nawet Rixos ma gorszą plaże,a jest tuż obok.Wracamy tam we wrześniu.Szczerze polecamy.Na wypoczynek po ciężkiej pracy i miejskiego zgiełku super sprawa.Pozdrawiamy.50-latki. Pokaż »

    2013-06-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 4.1

    biiedrona ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Chętnie pojadę tam jeszcze raz! To Egipt - nie Europa. Nie można mieć za dużych wymagań. Obsługa nastawiona na napiwki. Nie dasz napiwku czekasz na miejsce w restauracji i patrzysz na puste zarezerwowane stoły. Wystarczy zrobić o to awanturę i jest lepiej ;) Pokaż »

    2013-06-07
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (3)
  • 5.1

    Jakub Prosty ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    witam dopiero wróciłem z żoną z Sharm, hotel fajny czysty, zadbany dużo zieleni, pokoje bardzo ładne, jedzenie urozmaicone, obsługa miła i uczynna , hotel oddalony od naama bay, ale w pobliżu sklepiki i kawiarnie:) jeśli chodzi o wycieczki byliśmy w Jerozloimie i na górze Mojrzeża z lokalnym biurem blue sharm mieszczą sięw nama bay obok carrefur i slepu puma obługa i przewodnicy w języku polskim pozdrowienia dla całej ekipy wyjazd tylko z nimi:) pozdrawiam Pokaż »

    2013-05-18
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (5)
  • 3.9

    Martyna ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Zacznę od zalet hotelu GPlaza - otoczenie w miarę zadbane, dość dobra kuchnia, bliskość plaży. Niestety na 5 gwiazdek to on nie zasługuje - w pokojach goszczą mrówki i karaluchy, obsługa fatalna i niezbyt uprzejma, można zostac poczęstowanym napojem z brudnej szklanki - panowie barmani nie czują potzreby mycia naczyń wielorazowego urzytku, pewnie dla nich to nie problem. Reasumując - hotel z potencjałem, ale brak w nim właściwego zarządzania personelem, wpojenia podstawowych zasad kultury. Pozdrawiam Pokaż »

    2013-05-03
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (5)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1022 23 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny