Hotel Amwaj Oyoun Hotel & Resort (Millenium Oyoun) Nabq Bay *****

Amwaj Oyoun Hotel & Resort (Millenium Oyoun)

Ocena hotelu (82 opinii)

4.5
  • Położenie
    4.5
    • Odległość od plaży / stoku 5.3
    • Plaża / stoki 4.6
    • Cicha i spokojna okolica 5.1
    • Restauracje w okolicy 3.9
    • Atrakcje w okolicy 3.5
    • Komunikacja 4.5
  • Pokoje
    4.7
    • Wielkość 5.0
    • Standard wyposażenia 4.8
    • Czystość 4.8
    • Łazienka 4.3
  • Wyżywienie
    4.3
    • Ilość i dostępność 4.4
    • Smak i jakość potraw 4.3
    • Różnorodność potraw 4.1
    • Obsługa 4.4
  • Hotel
    4.3
    • Basen 5.0
    • Udogodnienia dla dzieci 3.8
    • Animacje i rozrywka 4.1
    • Sport 4.0
    • Obsługa 4.4
    • Czystość 4.4
  • Jakość / cena
    4.4

Rekomendacja

69% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.2

    madzia1980 ocenił hotel Amwaj Oyoun Hotel & Resort (Millenium Oyoun)

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Właśnie wróciłam z tego hotelu i mogę polecić go w 100%. Po pierwsze hotel ładny, duża przestrzeń, mnóstwo zieleni, fajne baseny i szeroka plaża. Obsługa ok, w szczególności kelner Emad w głównej stołówce :), którego serdecznie pozdrawiam :) Pokoje czyste codziennie wysprzątane:) Jedyny minus to morze nie takie jakiego się spodziewałam...mianowicie płycizna na ok 300-400m dosłownie do kostek, więc żeby się wykąpać to prosto z pomostu na głęboką wodę, jeżeli oczywiście ktoś dobrze pływie, nie mówiąc już że jak był odpływ to morza nie było :( .....poza tym hotel super i jesteśmy zadowoleni z wyboru. Pokaż »

    2015-01-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.9

    doma822 ocenił hotel Amwaj Oyoun Hotel & Resort (Millenium Oyoun)

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    UWAGA.Nie polecam tego hotelu.Pokoje nawet zadbane w przeciwieństwie do łażienek,sprzątanie z grubsza,animacji całkowity brak.Napoi jeszcze nigdy nikt mi nie podał w tak zniszczonych kubkach plastikowych,zero przejrzystości kubka.Plaża koszmar,od godz.11 zero WODY W MORZU,dosłownie taki odpływ,jak sie chcieliśmy wykąpac to maszerowaliśmy 500 metrowym molem a i tak nie byliśmy pewni czy nam pozwolą zejśc do wody.Naprawde nie polecamy hotelu Pokaż »

    2015-01-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    Paulina ocenił hotel Amwaj Oyoun Hotel & Resort (Millenium Oyoun)

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Fajny hotel. Bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Duży minus dla starszych polskich turystów, którzy ciągle na wszystko narzekali. Dla mnie świetnie. Przepiękna przybrzeżna rafa koralowa. Polecam ten hotel każdemu.

    2014-07-07
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 2.8

    Aleksandra ocenił hotel Amwaj Oyoun Hotel & Resort (Millenium Oyoun)

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.8
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      1.0

    PRZESTRZEGAM PRZED TYM HOTELEM!! Wszystkie wcześniejsze opinie należy oddzielić grubą kreską i czytać tylko bieżące. To nie jest ten sam standard hotelu co w ubiegłym sezonie - a wiem co piszę, ponieważ byłam w tym hotelu w ubiegłym roku (hotel wtedy miał 4 gwiazdki). All inclusive obecnego 5 gwiazdkowego hotelu to jakaś masakra. Chyba w 2 gwiazdkowych hotelach jest lepiej. W porównaniu z ubiegłym rokiem: nie ma wody do picia w pokojach (było po butelce dziennie na osobę). Są godziny w których w budynku głównym na kilkaset osób w hotelu czynny jest tylko 1 dystrybutor z wodą przy barze w Atrium. Zdarzało się, że w barze na plaży nie chcieli nalewać wody do butelki a nawet wydawać więcej niż 2 plastikowych kubków napoju czy wody (tylko dla 2 osób). Brak w pokojach czajnika, filiżanek, kawy, herbaty itp. (było w ubiegłym roku). Ubiegłoroczny bar przy Atrium w budynku głównym (24 godz. All) przeniesiony i w formie baraku przyklejonego do budynku pełni rolę baru – notoryczne (szczególnie w godzinach wieczornych i nocnych) braki piwa, alkoholi, napojów. Brak kelnerów w tym barze (w ubiegłym roku obsługiwali gości baru) teraz trzeba stać po napoje w ogromnej kolejce i jeszcze nie wiadomo czy naleją Ci to czego sobie życzysz. Jedzenie beznadziejne (nijak mające się do ubiegłorocznego), wydzielane – czułam się jak natręt, który doprasza się o kawałek ryby czy kurczaka, długie kolejki, wino tylko do obiadu i kolacji i to nie zawsze (w ubiegłym roku było przez cały dzień). Jedynie ciasta do obiadu i kolacji były bardzo dobre. Animacje takie sobie.Dopłaciliśmy za pokój w budynku głównym i jeżeli chodzi o wymianę ręczników i sprzątanie nie mamy większych uwag ale od innych Polaków wiemy, że i z tym było różnie. Bardzo dużo Polaków, wszyscy zaszokowani warunkami i chyba biura podróży też. Podsumowując: okropne jedzenie, skandaliczne All inclusive 5 * hotelu i wiele jeszcze innych uwag, które z pewnością opiszą inni klienci hotelu – absolutnie nie polecam tego hotelu. Pokaż »

    2014-06-04
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (0)
  • 5.7

    aren ocenił hotel Amwaj Oyoun Hotel & Resort (Millenium Oyoun)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Super hotel. Był to nasz trzeci pobyt w tym hotelu więc o czymś to świadczy. Pokoje nowe, czyste codziennie sprzątane. Jedzenie różnorodne każdy znajdzie coś dla siebie. Plaża bardzo ładna. Wieczorem można odwiedzić pobliskie centrum handlowe. Uważam , że jest to bardzo dobry hotel , oczywiście dla normalnych ludzi. Polecam. Pokaż »

    2013-10-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (4)
  • 3.7

    anna 1 ocenił hotel Amwaj Oyoun Hotel & Resort (Millenium Oyoun)

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      2.6
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Rezydent sun&fun nie miły ogląda się za młodymi kobietami i to chyba jego cel pobytu. Jest to nasz kolejny pobyt w Egipcie w 5* hotelu w cenie ~3000 i ten zdecydowanie najsłabszy. Restauracja na plaży (lunch) porażka max hotel 3*, restauracja główna - gdyby nie zamieszki i stąd mała ilość turystów to nie wiem jakby ona w ogóle funkcjonowała kich miejscach to Ok . Jak pojawiła się kontrola to na chwilę mogło być lepiej- więc jak się chce to można. Internet w agonii . Pokaż »

    2013-09-08
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 2.0

    Jacek Mirosław ocenił hotel Amwaj Oyoun Hotel & Resort (Millenium Oyoun)

    • Położenie
      2.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Dobre lata ten hotel ma dawno za sobą. Irytujący był niedobór leżaków przy basenie oraz ich stan techiniczny. W restauracji poza opisywanym przez innych forumowiczy ustawicznym brakiem talerzy i sztućcy, kolejkami po wszystko, wydzielaniu niewielkich porcji potraw bardzo źle wyglądało zorganizowanie przestrzeni wydawania posiłków tak, że aby skompletować obiad należało kilkakrotnie przemierzać kilkudziesięciometrowe odcinki. Mało przyjemne było także picie napojów i drinków o tremperaturze otoczenia. Rezydent nie zareagował na zgłoszone usterki w pokojach. Pokaż »

    2013-08-26
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 2.1

    kamila478 ocenił hotel Amwaj Oyoun Hotel & Resort (Millenium Oyoun)

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Standard hotelu to co najwyżej 3*. Zarówno na terenie hotelu (w tym w stołówce), jak i w pokojach brudno. Łazienka okropna, nie zasługuje na żadne gwiazdki. Jedyne plusy tego hotelu to duże, fajne baseny (są też zjeżdżalnie) i to że hotel położony jest w pierwszej linii brzegowej. Jedzenie słabe, monotonne, wydzielane. Ciągle brakowało naczyń, sztućców. A nawet jak już były to często brudne. Po wszystko były kolejki, obsługa sobie nie radziła. Lepiej niż w głównej stołówce było w restauracjach włoskiej i rybnej, aczkolwiek tu ilość miejsc ograniczona więc żeby się zapisać też trzeba było swoje w kolejce odstać. W drugim tygodniu naszego pobytu bardzo często w barze przy głównym basenie nie było piwa, czy też coli, sprite itp. Ogólnie hotel wypadł dość słabo. Pokaż »

    2013-08-08
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 1.7

    dixi24 ocenił hotel Amwaj Oyoun Hotel & Resort (Millenium Oyoun)

    • Położenie
      2.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.3
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    UWAGA!!! w tym hotelu obsługa kradnie na potęgę!!! Sami zapalimy jednego z obsługi na kradzieży, a przypadków takich i różnych z tym związanych akcji w trakcie naszego 2 tyg. pobytu naliczyliśmy okolo 10. Wszędzie brud, nic nie przygotowane na czas. To nasz 5 pobyt w Sharm i trafiliśmy do najgorszego hotelu, zero atrakcji, zero animacji, muzyki itp. Odradzam ten hotel dla ludzi aktywnych, rodzin z dziećmi. Hotel wyłącznie dla starszych osób, które przylatują, aby cale 2 tyg leżeć plackiem przy basenach. Ogólna nasza ocena to marne 3* hotel tylko dla klientów mało zamożnych. Nie sugerujcie się, że ma 5 * w Egipcie zazwyczaj dostaje się je za to, że hotel jest przy plaży, a to o standardzie nie świadczy lub za to, że da się łapówkę. wycieczkę kupiliśmy w ITACE - po zapłaceniu biuro zmieniło godziny wylotu na 3:20, wylot jednak był o 5:20 7.08, a wykwaterowanie o 12:00 6.08. Mimo, że dostaliśmy smsa, że zmieniono godziny wylotu to na stronie ITAKI tego nie zrobili przez co biuro celowo wprowadzało przyszłych klientów w błąd podając bardziej atrakcyjne godziny wylotu i przylotu. Pokaż »

    2013-08-08
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 2.0

    Wojtekk ocenił hotel Amwaj Oyoun Hotel & Resort (Millenium Oyoun)

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.8
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel nie jest przygotowany na obsługę tylu turystów ,a i po sezonie pseudo wykwalifikowany personel nie poradzi sobie ze standardem europejskim .Ogólnie panujący chaos ,codzienna walka o brudne niedomyte kubki na kawę ,talerze czy ciągłe kolejki po cokolwiek .Na kawę przy śniadaniu poczekasz sobie z 15-25 min. bo brakuje kubków .Mięso jak ze starego wielbłąda ,twarde i niezjadliwe -wydzielane ! trzeba po kilka razy podejść .Kurczak często niedopieczony , ryby przegrilowane często zwęglone. Drinki podawane w plastikach prawie zawsze niedomytych.Personel niby miły ,ale nie reaguje na Twoje uwagi czy prośby.Często udają braki językowe ,"może się odczepisz ". Jedyna obsługa wyróżniająca się na tym tle jest bar przy basenie BBQ .Z plaży po kolacji wyganiają ,licząc na bakszysz.Jako plus daję ładne baseny i zieleń .Klima prawie we wszystkich ledwo wydala ,jest głośna nie dać się usnąć ,chyba ,ze po tabletkach lub dużej ilości alkoholu.Hotel ustawiony pod rosyjskich turystów o troszkę innym standardzie niż nasz.Jak chcesz się poczuć jak na dworcu centralnym w restauracji ,uwielbiasz się denerwować i walczyć o czyste kubki ciągle o coś prosić bo nie działa np. WI-Fi ,miał być w holu głównym ,częsty jego brak a jak jest, to np. wp.pl otwiera po 10 minutach.Animacja słaba prawie niewidoczna .Prowadzi dziewczyna po rosyjsku.W pokoju mnie coś pogryzło ,może to zbieg okoliczności bo raz zapomniałem zostawić napiwku za sprzątanie:).Ogólnie hotel nijaki ,dla osób aktywnych jedynie siatkówka na basenie , dla rodzin z dziećmi też nie jest przystosowany , brak tylu dla nich atrakcji.Dla chcących popływać w morzu ,to losowanie , bo wejście do morza tylko z pomostu a przy byle większym wietrze ratownik wywiesza czerwoną flagę , mnie w sumie udało mi się dwa ostatnie dni popływać . Podobno to i tak sukces ! :) . Przy tej samej cenie z niemieckich biur ,w innych hotelach ,dużo lepszy standard ! bo moim zdaniem opisywać trzeba prawdę a suma sumarum płacimy więcej a otrzymujemy nic. Pokaż »

    2013-07-24
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny