Hotel Eftalia Aytur Alanya ***+

Eftalia Aytur

Ocena hotelu (21 opinii)

4.5
  • Położenie
    5.0
    • Odległość od plaży / stoku 5.8
    • Plaża / stoki 4.2
    • Cicha i spokojna okolica 4.0
    • Restauracje w okolicy 5.4
    • Atrakcje w okolicy 4.9
    • Komunikacja 5.6
  • Pokoje
    4.6
    • Wielkość 4.4
    • Standard wyposażenia 4.6
    • Czystość 4.9
    • Łazienka 4.4
  • Wyżywienie
    4.6
    • Ilość i dostępność 4.8
    • Smak i jakość potraw 4.1
    • Różnorodność potraw 4.3
    • Obsługa 5.4
  • Hotel
    4.0
    • Basen 4.1
    • Udogodnienia dla dzieci 3.1
    • Animacje i rozrywka 4.0
    • Sport 3.3
    • Obsługa 4.0
    • Czystość 5.3
  • Jakość / cena
    4.5

Rekomendacja

82% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.4

    Ela ocenił hotel Eftalia Aytur

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    hotel warty polecenia jezeli komus odpowiada opcja hb;-) plaza bliziutko tylko przejsc przez ulice, hotel schludny, pokoje codziennie sprzatane. Jednak trzeba uwazac bo zdarza sie tak ze Polakow czesto umieszczaja w budynku o nazwie Eftalia Down Town a nie Eftalia Aytur, jest to powiedzmy sobie szczerze nie hotel a motel, z wyposazeniem "pozny Gierek". Od razu trzeba stanowczo upominac sie o przeniesienie do Eftalii Aytur i grozic reklamacja. Pokaż »

    2013-09-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.7

    karolcia1611 ocenił hotel Eftalia Aytur

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel teraz po remoncie więc pokoje i ogólnie wygląda super. Obsługa bardzo miła jak wszyscy w Turcji. Byłam teraz w październiku już drugi rok z rzędu i jestem bardzo zadowolona. Jest zawsze z kim porozmawiać, wszędzie blisko. Mogliby tylko popracować nad atrakcjami w hotelu i nad jedzeniem, ale ogólnie to super bo plaża blisko, basen czysty, wszystko bardzo super polecam!:D Pokaż »

    2012-10-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 3.7

    lusa03 ocenił hotel Eftalia Aytur

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Porażka, nerwy na początku jak i na końcu wczasów. Po przyjeździe w 2 rodziny zostaliśmy zakwaterowani w innych OTELACH a nie w Hotelu Eftalia Aytur, mimo iż właśnie tam mieliśmy wykupione wczasy . W tych otelach standard o wiele niższy niż w Eftalii. Na śniadania wiecznie JAJKA jedzenie to zawsze jajka, parówki , frytki , naleśniki i mortadela w wielu kolorach. Jedzenie przez dwa tyg to samo. Po zakwaterowaniu i innych otelach kazali nam przychodzić na basen i jedzenie do Eftali co było porażką, na szczęście biuro Tui zainterweniowało i po dobie zostaliśmy przeniesieni do Eftali. Przy wyjeździe Wszyscy Niemcy Rosjanie dostali lunch box lecz nie my Polacy. ( Powiedzieli że nas niema na liście, lecz Tui dzień wcześniej powiedziało że wszystko jest załatwione i lunch box się należy ) po prostu nie polecam. Polacy to dla nich zło konieczne. Pokaż »

    2012-07-05
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 5.3

    alanyah ocenił hotel Eftalia Aytur

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel znajduje się w niewielkiej odległości od ścisłego centrum (Alanya)ok 30 minut piechotą .Do plaży Kleopatry jest ok 45 minut (6 skrzyżowanie za Aquaparkiem).W okolicach hotelu mnóstwo sklepików, restauracji .Market Migros ok 5 metrów od hotelu( w prawo od hotelu w stronę zamku). Hotel bardzo fajny , czyściutko ,ręczniki zmieniane codziennie, w pokoju plazmowy tv (są polskie programy)wystarczająco przestronne pokoje z widokiem na morze, plaże i zamek w Alanya. Jedzenia duży wybór na obiadokolacji zwłaszcza deserów i sałatek:) codziennie zmieniają coś w menu.Śniadania również urozmaicone.Polecam w 100 %. Koło hotelu znajduje się na siłownia, z drugiej strony basen, można korzystać do woli:) Plaża raczej piaszczysta ale zejście do morza kamieniste polecam zabrać buty do wody. morze słone bardzo polecam zabrać okulary do wody. i wysokie filtry temp ok 45 stopni. Ceny piwa w markecie około 3,5-4,5 lira efez. w knajpie około 12 lira. w sklepach na targach należy się targować ponieważ ceny są początkowo nawet 4 krotnie wyższe od ceny po jakiej uda nam się zakupić towar. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2012-07-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.5

    cimasz ocenił hotel Eftalia Aytur

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel godny polecenie. Turyści z europy zachodniej - głównie Niemcy, Holendrzy, Anglicy, Czesi i Słowacy. O dziwo, brak Rosjan...! Hotel w centrum - wokół wiele atrakcji - sklepy, restauracje... Jeszcze raz polecamy hotel i oczywiście biuro którego główna siedziba znajduje się w Niemczech. Biuro śmiało można porównać z TUI czy Neckermanem... Pokaż »

    2012-06-28
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 5.5

    Justyna Bieńko ocenił hotel Eftalia Aytur

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bardzo dobre położenie. Pokoje w miarę czyste - codziennie zmiana pościeli i ręczników. Wyżywnienie bardzo dobre, smaczne - szwedzki stół, duża różnorodność dań. Blisko centrum. Cena: 7 dni 1345zł/os, śniadania i objadokolacje, samolotem. Ogólnie wczasy na 5,5! Polecam! Pokaż »

    2011-09-07
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    browarone ocenił hotel Eftalia Aytur

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Rewelacyjny odpoczynek w cudownym miejscu, bardzo blisko centrum. Plaza jakieś 20 m od hotelu, wystarczy przejść przez ulice. W poblizu hotelu pelno, sklepików, straganików, kawiarenek, restauracyjek więc wieczorami nie można było narzekać na nudę. Basen czyściutki , dosyć spory a dookola niego pelno darmowych leżaków. Bar przy basenie i przy plaży . Pokoiki skromne, zgodne z opisem ,z działającą klimatyzacją. My trafiłyśmy na pokój z cudnym widokiem. Obsługa bardzo uczynna , miła , sympatyczna, starali się zawsze służyć pomocą czy dobra radą. Plaża piękna, parasolki i leżaki płatne dodatkowo . W opcji HB posiłki od 7-9.30 a wieczorem obiadokolacja od godziny 19-21.30 . Bardzo duzy wybór potraw dobrej jakości , desery, owoce (wieczorem napój płatny) , a co do smaku potraw to kwestia indywidualna. Ja mam wrażliwy układ trawienny i troche tam cierpiałam ale wystarczy się przygotować farmakologicznie na tego rodzaju ewentualność znając swoje gastryczne problemy . Cała Alanya dostosowana do osób niepełnosprawnych co mi się bardzo podobało. NIE POLECAM wieczoru Tureckiego (tego płatnego, proponowanego przez rezydentkę.!) gdyż oszukali turystów , mówiąc że będzie all inclusive, alkohole włączone w cene i super jedzenie. Po pół godziny od przyjazdu do miejsca docelowego owego tureckiego wieczoru, jedzenie zostało sprzatniete ( i tyle było po owym all inclusive) a alkohol w formie drinków był płatny (na stole stały po 3 butelki tureckiego wina, którego nikt nie pił bo było niesmaczne). A występy bardzo długie i prawde mówiąc dość nudne, ale to kwestia indywidualna. Z kolei bardzo polecam wykupienie wycieczki do Pamukkale i Hierapolis(55eur/os). Na prawdę niesamowite widoki i niezapomniane przeżycia, warte każdej ceny!!! Podsumowując - hotel rewelacja, polecam osobom ,które nie chcą za duzo wydac na wakacje , w dzień planują odpoczynek na plaży a wieczorem spacer, drink albo zakupy (sklepy i stragany otwarte cala dobe!!) . Bardzo mi się podobało!! Polecam serdecznie Pokaż »

    2011-09-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.1

    DanielzSwietokrzyskiego ocenił hotel Eftalia Aytur

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel ma dużo gości ze Skandynawii, W.Brytanii,Niemiec,troszkę z Polski i Rosji taka mieszanka gwarantuje że hotel zapewnia godne warunki. Hotel mimo braku własnej kuchni (katering) zapewnia duży wybór dobrego jedzenia .Niektóre hotele mające po 4 i 5 gwiazdek lokalnych nie zapewnia tak dobrego jedzenia.My z małżonką wybraliśmy opcję HB ( śniadania od 7:30 do 9:30 dość podobne do siebie , kolacje od 19:00 do 21:00 z potrawami dodatkowo z grilla bardzo nam smakowały ) W tak gorącym klimacie w lipcu i sierpniu to w zupełności wystarcza.Do centrym Alanya ok 15 min pieszo , dla leniwych obok hotelu ok 20 m przystanek lini nr 1 którą za 1,25 liry tureckiej ( ok 2 zł ) można dojechać do centrum.Ceny w restauracjach obiad ok 15 eur, ( dość drogo jak dla mnie ) , tanie owoce średnio ok 1,90 LT za 1kg , polecam market : Makro lub Migros mają dobre ceny , na straganach dość drogo , wszystko trzeba targować. Pokoje skromne ale czyste , łazienki raczej nadające się do remontu ale czyste. Dałem słabą ocenę za łazienkę bo wyglądała słabo , ale mi nie przeszkadzało to bardzo ważne że było codziennie sprzątane , a jak zostawiłem napiwek to i ładnie pachniało .Polecam zostawiać ok 3 eur codziennie napiwku za sprzątanie .A zapomniał był napoje przy kolacji płatne również woda ok 1,5 eur. Polecam hotel parom nie wymagającym wysokich standardów, ale za to blisko do centrum, b.blisko do plaży , nocne życie w Alanyii trwa do rana . Ja byłem zadowolony z hotelu jak za tak nie duże pieniądze . Pokaż »

    2011-07-24
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 4.4

    Adam ocenił hotel Eftalia Aytur

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      4.0

    wróciliśmy właśnie z Eftalii. Hotel wbrew pozorom całkiem przyzwoity, ale polecam go osobom, które nie mają wygórowanych wymagań. Najważniejsze dla nas było to, że mieliśmy blisko do plaży - przejście przez ulicę, pokoje skromne, ale czyste, sprzątane codziennie, obsługa, wbrew niektórym opiniom sympatyczna i kompetentna, przynajmniej my się z taką spotkaliśmy. Faktycznie hotel składa się z kilku budynków i można trafić do innego niż ten ze zdjęć, jednakże, tam również nie ma powodów do narzekań, znajomi byli zadowoleni. Jedzenie - urozmaicone i bardzo smaczne, nawet największe łakomczuchy nie wychodziły stamtąd głodne. Śniadania mogłyby być trochę bardziej urozmaicone, ale to chyba standard w wielu hotelach. Duży plus za położenie blisko ścisłego centrum miasta, gdzie na spragnionych nocnego życia, czeka wiele dyskotek, barów, itp. Jak patrzyłem na te wszystkie "luksusowe" hotele położone w znacznej odległości od Alanyi, to nie zamieniłbym Eftalii Aytur, na któryś z nich. Poza "luksusem" nic więcej nie oferują, do miasta daleko, plaże w wielu miejscach kiepskie, kamieniste, małe, a na basenach tłok. Reasumując: jeżeli wystarczy Ci skromny, ale czysty pokój, jesteś aktywny i nie bawi cię siedzenie na basenie z opcją all inclusive, to polecam ten hotel, w innym wypadku, lepiej szukać czegoś innego Pokaż »

    2010-08-28
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.8

    maly_kasiak ocenił hotel Eftalia Aytur

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Wyjechaliśmy ze Scan Holiday i nie zostaliśmy zakwaterowani we właściwej Eftalii, tylko w budunku obok (meldowaliśmy się i klucze dostaliśmy w budynku Eftalii, na posiłki też były w Eftalii). Pokój: łóżka z dwóch położonych na sobie nienajczystszych materacy,kołdra w formie nieprzyjemnej kapy coś jak wykrochmalony sztywny ręcznik, skrzypiące szafy pomalowane farbą olejną, odstraszająca łazienka. Na czystość narzekać nie można, sprzątane było codziennie, aczkolwiek czasem dopiero ok. 17. Jedzenie hotelowe (obiadokolacje) dość urozmaicone, ale po 3 dniu można stwierdzić ze wszystko smakuje tak samo, aczkolwiek codziennie danie głowne było inne, wybór ciast, sałatek, dodatków był duży, napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Śniadania masakra- codziennie to samo: jajka na twardo, sadzone i jajecznica, 3 rodzaje płatków z mlekiem, mortadela w 3 kolorach, grubo krojony (chyba) żołty ser, pomidor, ogórek, oliwki pestkowe, na pocieszenie soki, kawa i herbata rano były niepłatne. Obsługa kelnerska w porządku, chłopaki uwijali się sprawnie, trzeba było tylko pilnować żeby po głównym daniu razem z talerzykiem nie zabrali sztućców (były porozkładane na stołach- jeden komplet na os siedzącą w danym miejscu). Plaża bardzo blisko, niestety stan jej czystości pozostawia wiele do życzenia (pety, papiery, skórki od banana), a woda swoim kolorem w tym miejscu przypomina bardziej bałtyk niż morze Śródziemne (jest bardzo zmącona), w dodatku pod wodą znajduje się pozstałość jakiejś betonowej konstrukcji, o którą można sobie porozbijać nogi. 2 leżaki+1 parasol płatne 2,5 euro. Basen- bardzo oblegany, nad nim darmowe parasole i leżaki, które trzeba było zajmować z samego rana (5-6) bo za dnia nie było szans na znalezienie wolnego. Pokaż »

    2010-08-11
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny