Hotel Oriental Resort Nabq Bay *****

Oriental Resort

Ocena hotelu (37 opinii)

5.2
  • Położenie
    5.2
    • Odległość od plaży / stoku 5.4
    • Plaża / stoki 5.3
    • Cicha i spokojna okolica 5.3
    • Restauracje w okolicy 4.8
    • Atrakcje w okolicy 4.9
    • Komunikacja 5.2
  • Pokoje
    5.3
    • Wielkość 5.6
    • Standard wyposażenia 5.3
    • Czystość 5.4
    • Łazienka 5.1
  • Wyżywienie
    5.2
    • Ilość i dostępność 5.4
    • Smak i jakość potraw 5.1
    • Różnorodność potraw 5.2
    • Obsługa 5.3
  • Hotel
    5.1
    • Basen 5.6
    • Udogodnienia dla dzieci 4.8
    • Animacje i rozrywka 4.6
    • Sport 4.9
    • Obsługa 5.1
    • Czystość 5.6
  • Jakość / cena
    5.1

Rekomendacja

85% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.9

    Joanna ocenił hotel Oriental Resort

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel jest godny polecenia przede wszystkim ze względu na rewelacyjną obsługę; nieważna jest płeć, wiek czy narodowość, obsługa dla każdego gościa stara się zrobić wszystko co może, nawet bez napiwków. Hotel ładny, zadbany, czysty, w pewnych częściach hotelu widać, że nie jest najnowszy ale w niczym to nie przeszkadza. Hotel ma 3 baseny, jeden z podgrzewaną wodą gdzie zimą można spokojnie popływać, własną plażę z pomostem, żeby popływać w morzu trzeba iść w głąb jakieś 200 m, do nurkowania się nie nadaje ale na relaks jak najbardziej. Nigdy nie brakowało leżaków i ręczników zarówno na plaży jak i przy basenach. Pokoje są duże, przestronne, z balkonem lub tarasem, ja miałam widok na morze, codziennie sprzątane. Brak polskiego animatora ale można się dogadać po angielsku, animatorzy zapewniali atrakcje w dzień m.in. siatkówka. joga i wieczorami (różnego rodzaju show). Wybór jedzenia jest duży, nawet jeśli się powtarza z takiej ilości każdy znajdzie coś dla siebie, w restauracji jest czysto i nigdy nie brakowało miejsca. Obok hotelu znajduje się słynna dyskoteka Hard Rock Cafe, na którą można się wybrać samemu lub z animatorami z hotelu. Goście hotelu to duża grupa Polaków i Włochów, sporo Anglików i Arabów a także trochę Niemców i Rosjan. Jeśli ktoś się zastanawia czy ten hotel wybrać to zachęcam - znajdziecie tu uśmiechniętą i pomocną załogę, piękny ogród, komfortowe warunki do odpoczynku i aktywnego relaksu oraz czyste pokoje i świeże jedzenie. Pokaż »

    2015-03-04
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    Grażyna Tolksdorf ocenił hotel Oriental Resort

    • Położenie
      5.6
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wspaniałe święta a jeszcze lepszy Sylwester. Wszystko super: obsługa, jedzenie,bajeczny ogród.

    2015-02-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    rafał drewniak ocenił hotel Oriental Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    CZYSTE POKOJE,DUŻO JEDZENIA I PICIA PRZYJEMNA OBSŁUGA POLECAM pozdrawiam mahmoud hassan,i mohamed hosam

    2015-01-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    Beata ocenił hotel Oriental Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    W hotelu byliśmy z mężem dwa tygodnie. Hotel jest bardzo ładny, czysty, wręcz bajeczny ogród na bardzo dużym terenie. Jak we wcześniejszych opiniach ktoś narzekał, że do plaży idzie się 7 minut, to uważam, że to czysta przyjemność iść tak pięknymi alejkami. Idzie się kolorowym ogrodem, mijając dwa baseny i dwa bary. Piękna sceneria terenu. Plaża szeroka, czysta z barem, gdzie można również zjeść nie idąc na obiad do hotelu. Pokoje czyste, duże. Sprzątane codziennie, przy czym zostawiana zawsze woda 1,5 l. i kawa, herbata...Jedzenie bardzo urozmaicone i dobre. Jedynym minusem to mało owoców, mało urozmaicone i słabe animacje, chociaż bardzo animatorzy się starali, ale nie wychodzilo im. A i drogi internet. Wyjazd uważam za udany i polecam hotel jak najbardziej. Pokaż »

    2014-07-11
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (1)
  • 5.5

    jettix ocenił hotel Oriental Resort

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel ma już swoje lata ale obsługa rekompensuje niedociągnięcia.Niestety dla miłośników snurkowania niema tam rafy dostępnej z pomostu i to jedyna wada tego hotelu

    2014-06-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 5.4

    kejtinia ocenił hotel Oriental Resort

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    W porównaniu do roku ubiegłego - spadek. Nie jakiś spektakularny, ale jednak minimalnie wyczuwalny dla kogoś, kto ma punkt odniesienia. Rok temu w hotelu Polaków i Rosjan było bardzo bardzo mało, w tym roku to praktycznie sami Polacy i Rosjanie i Araby. Trochę Anglików. A w szczegółach: wyżywienie - wciąż przyzwoite, smaczne i w dużym wyborze (jednak mniejszym niż rok wcześniej), zdarzały się wpadki np. z wołowiną (przeżucie kęsa to nie lada wyczyn dla szczęki :)), po godzinie 9 rano na śniadaniu często 'zapominano' uzupełnić ekspres do kawy, więc trzeba było zapomnieć o latte czy cappucino. Jedzenie uzupełniane w miarę na bieżąco. Niestety zabrakło tych fantastycznych kolacji tematycznych, o których pisałam rok temu. A szkoda. W ocenie ogólnej miedzy 4,5 a 5. Sprzątanie pokoi, wymiana ręczników etc. absolutnie bez zarzutu. Codziennie czy chcesz czy nie, bo 'cleanmeni' dostarczają wodę do pokoi od 1,5 do 3l. dziennie, a można i więcej. Ocena 6. Plaża taka jak była, jedynie duży bar na plaży został zmieniony, przebudowany na lepsze i wprowadzono możliwość zjedzenia obiadu właśnie tam. Ci, którzy tam jadali twierdzili, że było smacznie, osobiście nie sprawdzałam. Animacje. Cóż animacje to chyba najsłabsze ogniwo. Byli, a jakby ich nie było. Sama jestem dość hmm leniwa i mnie się nie namówi na nic, ale tak naprawdę nikt nie próbował ot raz czy dwa usłyszałam: siatkówka, taniec latynoski, stretching , więc pewnie na upartego, jak ktoś lubi, to by się na coś załapał. Wieczorami niestety nie robili nic. Przez 2 tygodnie odbyło się tylko jedno czy dwa show z udziałem fakira czy kogoś takiego. Dla porównania hotel obok, od 21 do 23 dudniło od nich aż miło, ludziska się śmiali, klaskali mimo, że za dnia widać było, iż jest ich znacznie mniej niż gości Oriental'a. Najlepsi na plaży byli i są chłopaki z centrum nurkowego Ahmed, Ali, Yasser, Abdul i Ramy. Mili, zabawni i nienachalni. Choć niektórym chyba ciężko zrozumieć, że oni pracują i to ciężko za psie pieniądze. Pokaż »

    2014-06-12
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.9

    Joanna Czeszejko ocenił hotel Oriental Resort

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    To mój czwarty pobyt w Egipcie i z całą stanowczością mogę przyznać, że to najlepszy hotel w którym byłam.Chociaż poprzednie też tyły bardzo dobre. Trochę zaskoczyła mnie ilość Polaków i Rosjan - było nas jak na lekarstwo. Mimo to nie dało się odczuć byśmy byli inaczej traktowani niż Anglicy czy Włosi , którzy "opanowali " ten hotel . Hotel duży, w pięknym ogrodzie przez który trzeba przejść idąc na ładną piaszczysto-żwirkową plażę z dużą ilością leżaków.Woda w morzu bajecznie ciepła ale przy plaży bardzo płytka nadająca się jedynie do brodzenia i zabawy z maluchami. Więcej czasu spędzałam przy basenie ze względu na córkę ,która uwielbia basenowe igraszki. Już od godz. 10 zaczynało się przy nim życie z różnymi animacjami.Wieczorami również nie brakowało atrakcji. Animatorzy bardzo mili i sympatyczn.Pokoje hotelowe bardzo duże, czyste .Codziennie sprzątane i wymieniane ręczniki.W pokoju stał czajnik elektryczny, więc można było wypić parzoną kawę, którą przyweźliśmy z Polski. Bardzo mile zaskoczyła mnie dostawka dla dziecka . Moja 12 latka spała na identycznym łóżku jakie było dla pary małżńskiej :) Jedzenie bardzo dobre i zróżnicoeane, każdy mógł wyszukać coś dla swojego podniebienia.Okolica w pobliżu hotelu również bez zastrzeżeń. Sporo sklepików ,barów przy samym hotelu supermatket.Czekam tylko na stabilizację sytuacji politycznej w Egipcie a na pewno tam wrócę. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (9) »

    2013-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    kejtinia ocenił hotel Oriental Resort

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Polaków w tym hotelu jak na lekarstwo, Rosjan zresztą także i jest to plus - niestety (dla nas). Goście hotelowi to głównie Anglicy, Włosi i Arabowie. Sam hotel dośc duży, ale nie przesadnie, przepiękny ogród ze sztucznym potoczkiem (rzeczką?). Plaża piaszczysto-żwirkowa ładna, czysta i z pomostem ( dł. 400m). Niestety straszna płycizna siegająca ok 1 km w głąb morza ( odnieśniem odległości jest pomost sasiedniego hotelu o dł 800 m). Przy brzegu rafy zero, ale dla wytrwałych gratka-po przejściu tego km zaczyna się rafa tak oszałamiajaca i zaperajaca dech w piersiach, że warto się natrudzić, zwłaszcza po śniadaniu lub obiedzie. Uwaga jednak na głebię! Posiłki bardzo smaczne. Świetne tematyczne wieczory ( arabski, włoski, azjatycki etc). Woda butelkowana dostepna w każdej ilości we wszystkich barach, dodatkowo w restauracji stały dwa ekspresy do kawy ( boskie cappucino i jeszcze lepsza latte!, że nie wspomnę o espresso - bajka). Obsługa fanatstyczna. Mli wszyscy i bardzo uprzejmi. Polaków mało, więc wyróżniamy się korzystnie na tle innych nacji. Nikt nie wyciąga ręki po napiwki, mówiac szczerze ciężko było zauważyć to zjawisko. No i przede wszystkim goście traktowani jednakowo, mimo, że Włosi i Arabowie mieli żółte opaski, a my i Anglicy niebieskie. Animatorzy się starali, ale jak leniwy gośc, to cudu nie ma :) Okolica poza hotelem do spacerowania również bez zarzutu, duzo sklepów, barów i knajpek fast food-owych :) Pokaż »

    2013-06-17
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.7

    Aneta1 ocenił hotel Oriental Resort

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    To mój czwarty poby w Egipcie. mam porównanie i rozeznanie hoteli i moge stwierdzić, że Oriental prezentuje dobry poziom. W hotelu czysto, pokoje duże z 2. łózkami, duża łazienka z wanną (!). Jedzenie urozmaicone i smaczne, pod dostatkiem. Wszelkich trunków tez nie brakuje.Obsługa miła i zyczliwa. Baseny i otoczenie ok. Duzo zieleni, kwiatów i ładna duza plaża z płytkim morzem.Lezaki i reczniki bezpłatne.Hotel godny polecenia. Bez zastrzeżeń. Pokaż »

    2012-10-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.9

    JarasKrot ocenił hotel Oriental Resort

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel przeznaczony dla emerytów, brak jakiejkolwiek dyskoteki animatorow praktycznie nie było widać wyzywienie pozostawie bez komentatrza jednym słowem porażka...

    2012-10-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (6)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny