Hotel Sayonara Club Marina di Nicotera ***

Sayonara Club

Ocena hotelu (9 opinii)

3.8
  • Położenie
    3.2
    • Odległość od plaży / stoku 5.3
    • Plaża / stoki 3.3
    • Cicha i spokojna okolica 5.7
    • Restauracje w okolicy 2.0
    • Atrakcje w okolicy 1.3
    • Komunikacja 1.7
  • Pokoje
    3.2
    • Wielkość 3.3
    • Standard wyposażenia 2.7
    • Czystość 4.3
    • Łazienka 2.7
  • Wyżywienie
    4.6
    • Ilość i dostępność 4.3
    • Smak i jakość potraw 4.7
    • Różnorodność potraw 4.0
    • Obsługa 5.3
  • Hotel
    4.1
    • Basen 4.7
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.1
    • Sport 3.3
    • Obsługa 5.0
    • Czystość 3.3
  • Jakość / cena
    4.0

Rekomendacja

80% nie poleca tego hotelu

  • 4.0

    aszka18 ocenił hotel Sayonara Club

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      4.0

    III część opinii: PLAŻA jest bardzo blisko, leżaki dostępne, knajpka i sklepik w pobliżu, prysznice. Plaża nie jest ani piaszczysta, ani żwirowa (zdjęcie). W każdym razie spacerować się po niej nie da, bo piasek o tak grubych ziarnach nie daje oparcia stopom i całe stopy się w nim zapadają w związku z czym spacer zamienia się w wyczerpujące brodzenie. Oprócz tego, co dla mnie było zaskoczeniem plaża jest ok, 1,5 metra nad poziomem morza, po czym gwałtownie spada w dół wprost do wody. Nie ma poziomej lini mokrego piasku obmywanego przez fale. WODA W MORZU jest kryształowa, przejrzysta, bardzo ciepła, kąpiel w niej to czysta przyjemność! Dno raczej monotonne, dla osób nurkujących nic ciekawego. Moje dzieci wyławiały z dna piękne okrągłe kamienie :). OKOLICA - niestety nic ciekawego. DO centrum miejscowości 15 minut spacerkiem z wózkiem. Miejscowość bardzo brudna, śmieci walają się wszędzie, odrapane budynki - tak podobno jest na całej Kalabrii. Nie ma co zwiedzić, nie ma promenady nad morzem. Spaceruje się główną ulicą, wzdłuż lini brzegowej (chodnikiem) przy której są restauracje, pizzernie a za nimi już plaża i kramy z pamiątkami rozstawione na chodnikach. W 2 części miasta jest cukiernia z pysznymi lodami i ciastkami, kilka sklepów np. z pysznymi owocami/warzywami (targ owocowo-warzywny codziennie do 11), mały kościółek, szczególnie ładnie wyglądający o zmierzchu i to wszystko! Pobliska Nicotera mieszcząca się na wzgórzu jest niedostępna na piechotę dla osób z dziećmi, bo można dojść jedynie drogą, którą jeżdżą samochody - wąską, krętą, duży ruch, ok 5 km serpentynami wysoko pod górę. Taksówek nie ma, można "zamówić" Pana z busem w recepcji. Wypożyczalnia samochodów jest jedna, zamówiliśmy samochód na kilka dni i to był najlepszy pomysł, uwolniliśmy się z tego nieciekawego miejsca! Podsumowując - nie polecam! Hotel nie jest elegancki, nie jest komfortowy, ale nie jest też przytulny, kameralny, swojski. We Włoszech są tysiące piękniejszych miejsc. Pokaż »

    2010-09-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.0

    aszka18 ocenił hotel Sayonara Club

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      4.0

    II część opinii: PLAC ZABAW duży, zadbany, dzieci w ogóle się na nim nie bawią. Korty tenisowe - można swobodnie, za darmo pograć, oczywiście jeśli upał na to pozwoli. BASENY. Duży basen jest duży, bardzo przyjemny, czysty, woda bardzo ciepła, ratownik. Głębokość basenu to na połowie ok 130 cm, a na 2 połowie ok 190 cm. W basenie dla dzieci woda jest zimna! Może dlatego, że jest częściowo zacieniony. W ośrodku jest jeszcze jeden basen w formie kanałów pomiędzy domkami, z fontannami, jacuzzi - woda w nim też jest za zimna. ANIMACJE dla mnie to był koszmar! Bardzo głośne, bardzo hałaśliwe, odbywały sie praktycznie przez cały czas, od rana do północy. Animacje skierowane wyłącznie do Włochów. Wieczorami mocno uciążliwe, bardzo głośne, na bardzo niskim poziomie. Trzeba było uciekać z ośrodka, był problem ze snem dzieci, o własnym komforcie nie mówiąc. Namiętność Włochów do animacji można jednak pięknie wykorzystać - Włosi chętnie poddają sie animacjom i po śniadaniu tłumnie idą za Animatorami na plażę, wtedy basen zostaje zupełnie pusty, wręcz do wyłącznej dyspozycji. Po obiedzie natomiast Włosi animują się w basenie, a plaża jest bajecznie pusta. Mnie bardzo odpowiadało spędzanie czasu w ciszy i spokoju w pustym basenie i na pustej plaży i gdyby nie noce to błogosławiłabym włoskie animacje. CD w następnym wpisie Pokaż »

    2010-09-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.3

    aszka18 ocenił hotel Sayonara Club

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    W hotelu byłam pod koniec sierpnia 2010 na wyjeździe rodzinnym z dziećmi. W tym czasie w hotelu wypoczywają w 90% rodziny włoskie, wszystkie z dziećmi w różnym wieku, od niemowląt po młodzież. Pozostałe 10% to Polacy, którzy miałam wrażenie, że są traktowani jak intruzi. Włosi, zarówno goście hotelu, jak i cała w 100% obsługa nie mówią zupełnie nic po angielsku, można dogadać się nimi jedynie po włosku! Hotel to kompleks domków umieszczonych w ogrodzie. Każdy DOMEK ma własne wejście, mój miał 2 pokoje, taras lub balkon z plastikowymi fotelami i stołem, 1 lażakiem, klimatyzację sterowaną indywidualnie, aneks kuchenny z lodówką, kuchenką gazową, podstawowymi naczyniami itp. Pokoje też są wyposażone w podstawowe meble, są dosyć ciasne i mało przytulne. ŁAZIENKA z prysznicem, zawsze gorąca woda, codziennie zmieniane ręczniki, czyste, mięciutki i w dużej ilości. Codziennie zmieniana pościel. Wydawałoby się, że wszystko jest OK, ale niestety tak nie jest. W domkach czuć stęchlizną i naprawdę chce się z nich wyjść! Ale kto jedzie do Kalabrii, żeby siedzieć w pokoju hotelowym?? :) JEDZENIE serwowane jest do stolików, jest smaczne i wielkość porcji w zupełności wystarczająca. Makaron w różnych postaciach jest codziennie, ale jest bardzo smaczny i dzieci (przynajmniej moje) go uwielbiały! Do posiłków podawane jest też wino. W restauracji panuje nieopisany hałas i gorąc! Włosi sprawiają wrażenie jakby wszyscy jednocześnie nieustannie mówili i to głośno! Oprócz tego ich dzieci płaczą, krzyczą, przekrzykują się. Dla mnie hałas był czymś potwornym, nie można było swobodnie porozmawiać przy posiłkach. W restauracji nie jest włączana klimatyzacja i w związku z tym jest duszno i gorąco temperatura przekracza 30 stopni, bez żadnego ruchu powietrza. OGRÓD jest przepiękny - egzotyczne, wybujałe rośliny, dużo kwiatów, drzewka figowe, dojrzewające granaty, bananowce, bardzo zadbany! Nic bym do niego nie dodała, nic nie zmieniła. DC w następnym wpisie Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2010-09-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.8

    betka1 ocenił hotel Sayonara Club

    • Położenie
      2.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel jest jak perełka w beznadziejnej okolicy, ze wzgledu na przepiękny ogród, fajny basen i bliskość plaży. Jedzenie PYSZNE! A jeśli ktoś narzeka na to, że ciągle makaron, to przypominam - to Włochy:)) I to tyle plusów. Okolica naprawdę beznadziejna - najbliżej położone miasteczko to Nicotera di Marina - tu nie ma nic (dwie restauracje na krzyż, lodziarnia i... chyba tyle:)), na wzgórzu mamy Nicoterę - pięknie wygląda...z daleka. No ale powiedzmy, że tu już jest troszkę lepiej, niestety, jesli ktoś - jak my - jest z małymi dziećmi, to nie ma szans, żeby tam trafił: za daleko. A dużych transportowych mozliwości nie ma. W Nicoterze jest jedna wypożyczalnia samochodów, która samochody wypożycza niechętnie. Plaża blisko - to prawda, zadbana i czysta. Oczywiście nie piaszczysta, tylko żwirowa. I po sztormie morze jakimś cudem zabrało jej częśc i większość parasoli, a kiedy już parasole wróciły, okazało się, że chyba wszystkie śmieci z Neapolu spłynęły do tej właśnie zatoki. Nie będę wymieniać, co pływało, bo być może ktoś z Państwa właśnie je:) Animacje w hotelu... No cóż... Dla par, które chcą codziennie poszalec na imprezie - super! Dla kogoś, kto chce się położyć o 22.00 - koszmar! Codziennie GŁOŚNA, NAPRAWDĘ GŁOŚNA muza i kabareciki w wykonaniu animatorów. Animatorzy w ciągu dnia tez ciągle nękają:) ale tylko dorodsłych, dzieci nie - włoskie są poza ich polem zainteresowania. Kończę - nie polecam. W ogóle. Pokaż »

    2010-08-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.5

    EWAM ocenił hotel Sayonara Club

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      1.2
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.3
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Menu bardzo monotonne,zawsze makaron,brak warzyw i owoców. Pokoje czuć stęchlizną,łazienki słabe,ale ręczniki zawsze czyste. W sierpniu najazd włoskich rodzin z dziećmi,hałas do 2 w nocy. Na plazy nad morzem od godz.południowych bardzo silny wiatr. Okolica nudna,nic się nie dzieje oprócz animacji w j.włoskim na terenie hotelu. \Hotel można polecić osobom nie wymagającym z małymi dziećmi lubiącym sporty wodne 'wiatrowe" Pokaż »

    2010-08-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    Sylwia Żak ocenił hotel Sayonara Club

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Wyjazd wspominam świetnie. Domki czyste, codziennie wymieniane ręczniki i poszewki na poduszkę. w całym Sayonara Club jest pełno pięknej zieleni, zadbanych drzew i kwiatów. W cenie obowiązkowej karty klubowej (35 euro), mamy: * na plaży - 2 bezpłatne leżaki na pokój, wraz z parasolem * w pokoju- klimatyzacja, sejf, suszarka do włosów, TV * codzienne animacje. Obsługa bardzo dba o gości, interesuje się ich komfortem, służy pomocą (niestety tylko w języku włoskim - przydadzą się rozmówki). Jedzenie świeże i pyszne - samemu można wybrać z polskiego menu potrawy, do których podane jest wino. Co wieczór animatorzy dają występ, po którym zwykle są tańce (układu uczymy się do południa na plaży). Prywatna, chroniona plaża znajduje się 200 m od morza - bajka;)) Na plaży, w ramach karty klubowej, do dyspozycji są kajaki i deski do windsurfing'u, a Pan udostępniający sprzęt daje bezpłatne lekcje. Polecam wycieczkę łodzią motorową na najpiękniejsze plaże z P. Bino - starszym, bardzo opalonym włochem, który codziennie przypływa na plażę - niezapomniane wrażenia! Po drodze zatrzymuje się aby turyści mogli popływać i pochodzić po owych plażach. Koszt wycieczki to 150 euro i może wsiąść na łódź 10 osób - warto namówić innych ;)). Na wycieczkę po wyspach Liparyjskich (Stromboli, Vulcano, Lipari) polecam wybrać się nie z hotelu Sayonara Club , a z pobliskiego baru (z amerykańską flagą, około 300 m od Sayonara Club), który raz - taniej ją oferuje, a dwa - piękny prom przypływa na naszą plażę i z niej zabiera podróżnych 45 euro. W przypadku oferty Sayonara Club - trzeba godzinę dojechać do portu, aby wypłynąć ... I basen - jeżeli chce się pływać w klubowym basenie, koniecznie trzeba zabrać czepek ;) (można go kupić na miejscu za 3,5 euro) - bez niego nie da rady. Polecam Pizza Calzone w barze na klubowej plaży 1,5 euro, piwo Azurro 2,60 euro. Naprawdę Polecam !!!! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (16) »

    2009-08-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    ania hercog ocenił hotel Sayonara Club

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Bardzo fajny hotel, piekna roslinnosc, jak ogrod botaniczny. Duzy basen, blisko do prywatnej plazy, parasole i lezaki w cenia karty klubowek (35 euro za tydzien). Animacje super, nie da sie nudzic, tylko ze po wlosku wiec trzeba przyjechac z rozmowkami. Co tydzien kolacja kalabryjski wieczor galowy nad basenem. Bardzo dobre jedzenie - radze wybrac biale wino raczej niz czerwone. W ostatni dzien piekne przedstawienie 'Dzwonnik z Notre Dame'. Wszyscy (kelnerzy, animatorzy, obsluga) bardzo sie staraja. Koniecznie jechac na Sycylie, jest pieknie. Za to wyspy Laparyjskie to strata czasu i pieniedzy bo za dlugo sie dojezdza i za krotko zostaje na wyspach, lepiej jechac motorowke na pare godzin do Campo Vaticano -najpiekniejsza plaze wybrzeza. Pytac o Dino czy Pino - bardzo opalony Wloch z plazy. Ja i kolezanka bardzo mile spedzilysmy tydzien. Polecamy. Pokaż »

    2009-08-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    monika burkat ocenił hotel Sayonara Club

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Miałam okazje spać w tym hotelu czerwiec 2009r. niestety to jeszcze nie był sezon więc nie wszystko pootwierane. Na terenie sklepik spożywczy i wielobranżowy. Pokoje suszarka w pokoju uwaga na komary bo klimatyzacja jeszcze wtedy nie działała. Jest tam bardzo duża oaza zieleni więc hotelu prawie nie widać. Na plaży super na noc hotel zamykany więc nie ma możliwości wyjścia po za teren ośrodka. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (2) »

    2009-06-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.6

    anna ocenił hotel Sayonara Club

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      4.0

    W ubieglym roku we wrzesniu, czyli poza sezonem spedzilam tutaj urlop. Czesc atrakcji ktore oferuje hotel w sezonie byla juz niedostepna, w miasteczku wieksza czesc knajpek byla zamknieta, tak wiec bylo cicho i spokojnie. Hotel polozony jest na uboczu, moge polecic go przede wszystkim ludziom ktorzy chca odpoczac od zgielku i poplazowac . Na terenie obiektu jest pizzeria, restauracyjka, basen a po przejsciu na druga strone ulicy plaza nalezaca do hotelu wraz z wypozyczalnia sprzetu wodnego oraz knajpka. Sam teren osrodka ma swoj klimat -duzo zieleni skrywajacej glowny budynek hotelu i malutkie domki typu bungalow oraz kempingi. Nie polecam zdecydowanie ludziom ktorzy oczekujaca miasteczka tetniacego zyciem pelnego knajp i dyskotek, lub tym dla ktorych bylaby to baza wypadowa (widzialam jedna wypozyczalnie samochodow). Polecam wycieczke np pociagiem do Tropei. Pokaż »

    2009-04-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny