Hotel Villaggio Green Garden Club Briatico ***

Villaggio Green Garden Club

Ocena hotelu (10 opinii)

4.0
  • Położenie
    3.6
    • Odległość od plaży / stoku 5.0
    • Plaża / stoki 4.0
    • Cicha i spokojna okolica 4.9
    • Restauracje w okolicy 3.0
    • Atrakcje w okolicy 2.0
    • Komunikacja 2.8
  • Pokoje
    4.5
    • Wielkość 4.5
    • Standard wyposażenia 4.2
    • Czystość 5.1
    • Łazienka 4.2
  • Wyżywienie
    3.5
    • Ilość i dostępność 3.0
    • Smak i jakość potraw 4.4
    • Różnorodność potraw 3.0
    • Obsługa 3.8
  • Hotel
    4.2
    • Basen 3.5
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.6
    • Sport 4.3
    • Obsługa 4.5
    • Czystość 4.5
  • Jakość / cena
    4.2

Rekomendacja

75% poleca ten hotel

Ranking

  • 5.1

    galadriel ocenił hotel Villaggio Green Garden Club

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Plusy hotelu: bliskość do plaży, wokół przepiękne widoki, pyszne i różnorodne kolacje ( zawsze ze 4 dania gorące do wyboru- ryby, mięso, makarony, i do tego cały stół sałatek, przekąsek i przystawek oraz woda i wino do woli :); różnorodne animacje na plaży i na basenie, pokoje są sprzątane codziennie, wymieniane są też wszystkie ręczniki, również na terenie hotelu, który jest de facto dużym ogrodem jest bardzo czysto i schludnie. W pokojach jest klimatyzacja i lodówka. W okolicy są dwie sensowne restauracje gdzie można zjeść dobry lunch. Ale uwaga- pizzy nie zjemy w Briatico w porze lunchu, a jedynie "a sera" tzn wieczorem, co trochę koliduje z kolacją w ośrodku.. Minusy - przede wszystkim brak sklepów w okolicy, jest jeden sklep na terenie ośrodka ale jest często zamknięty i asortyment niezbyt pokaźny , choć w podstawowe rzeczy jak np. napoje można się tam zaopatrzyć. Do najbliższego sklepu/marketu w Briatico jest jakieś 25 min drogi, ale cudowne widoki jakie się po drodze ogląda rekompensują wszystko :) Minusem jest również brak środków transportu- jest możliwość wynajęcia trasporto locale w ośrodku, kosztuje on 10 euro w obie strony do Tropei, ale godziny wyjazdów są sztywne i jak chcieliśmy zamówić go na następny dzień to okazało się to niemożliwe. I na całe szczęście bo transport pociągiem (do stacji w Briatico jakieś 30 min ) kosztował nas niecałe 3 euro w obie strony!!!! Zdecydowanie więc polecam pociąg aniżeli polecane przez panią rezydentkę transport lokalny... Panią rezydentkę również oceniam dosyć słabo- nie orientowała się w bieżących sprawach ( odradzała nam podróż pociągiem twierdząc, że na stację należy się wybrać z 30- 40 min opóźnieniem bo tak tu kursują pociągi- okazało się że pociągi w obie strony przyjechały punktualnie na czas). Zdecydowanie odradzam kupowanie wycieczek fakultatywnych przez biuro - w Tropei można je było kupić jakieś 30 euro taniej... Wyspy Liparyjskie - warte odwiedzenia, piękne widoki, choć fatalna organizacja wyprawy. Pokaż »

    2011-08-15
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 1.4

    patryk82 ocenił hotel Villaggio Green Garden Club

    • Położenie
      1.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    hotel połozony w koszmarnej miejscowości,totalna dziura,zero sklepów,zero restauracji czy kawiarni,miasto wymarłe,zrujnowane doszczętnie,1 sklep połozony około 30 minut od hotelu na pieszo, jedzenie okropne,a do tego bardzo mało i ubogie,często brakowało jedzenia,Polacy traktowani jak turysci innej kategorii,basen zamykany bardzo wczesnie,obowiązkowo czepki-oczywiście tylko obcokrajowcy,tubylcy bez czepków,zarośniete boiska,plaza taka sobie,ciasna,na plazy brak mozliwosci zakupu jedzenia-stare i niesmaczne,pokoje w miare,ogólne wrazenie fatalne-nie polecam Pokaż »

    2011-08-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (3)
  • 4.6

    P S ocenił hotel Villaggio Green Garden Club

    • Położenie
      4.4
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Jest to raczej camping a nie hotel. Wokół zielono, duzo kwiatów.Czysto. Wyżywienie średnie, trochę monotonne. Do centrum kawałek pod górkę-da się przeżyć. Polecamy przemieszczanie sie lokalną kolejką (najtaniej). Plaża ok. Woda super, choć po opadach deszczu zamulona. Dostępne kajaki i rowerki wodne. Polecamy przejazdzkę motorówką (była w cenie). Ogólnie miejsce raczej dla osób pragnących wypocząć w ciszy i spokoju. Pokaż »

    2011-05-15
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.3

    kasiarz3 ocenił hotel Villaggio Green Garden Club

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    woda cudowna ,plaża trochę mniej ale czysto . najgorsze to były śniadania-przez tydzień menu bez zmian.Kolacje za to były w porządku i nawet tego wina było nie tyle jak mówiono ale duuuuuuuuuuużo więcej / praktycznie bez ograniczeń ;)/ Pokaż »

    2010-08-29
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.4

    Jarek nowak ocenił hotel Villaggio Green Garden Club

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      4.0

    To w sumie nie hotel a Camping jedzenie bardzo dobre ale tylko kolacje bo sniadania to tragedia restauracja bardzo mała a wiec kolejki i brak stolików . Świetna kameralna plaża i czyściutkie morze.

    2009-07-27
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.5

    monika burkat ocenił hotel Villaggio Green Garden Club

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Miałam okazje spać w tym hotelu czerwiec 2009. Są to domki piętrowe ja akurat miałam pokój na samym dole. Pokoje są koło siebie. Jedna wada to taka, że nie ma suszarek do włosów. Herbaty niestety nie podają na Kalabrii oni po prostu ją nie piją ale jeżeli ktoś się uprze to i dostanie herbatę. Jedzenie rozmaite kolacja ryby zawsze inna, makarony w różnych sosach, mięsa, sałata, pomidory wino czerwone i białe i woda niegazowana podstawa kolacji. Śniadanie grzanki pakowane chleb, czasem bułeczki płatki śniadaniowe różne z jogurtem i soki. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (2) »

    2009-06-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    Rafał ocenił hotel Villaggio Green Garden Club

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Byłem tam w 2003 roku ale z tego co zapamiętałem to przyjemna obsługa, dobre jedzenie i nie daleko na plaże.

    2009-06-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    Aga Wójcik ocenił hotel Villaggio Green Garden Club

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Dla miłośników plaży i spokoju!! Jedzenie bardzo dobre i duży wybór! Ośrodek czysty i zadbany fantastyczny dla rodzin z małymi dziećmi!! Do plaży bliziutko i dużo na niej różnych zajęć dla dzieci i dorosłych!! Mnie pobyt podobał się bardzo! GORĄCO POLECAM Pokaż »

    2009-04-27
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.4

    Mirosław Wójcik ocenił hotel Villaggio Green Garden Club

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel położony w cichym i spokojnym miejscu, woda i plaża pierwsza klasa. Jedzenie dobre, wszystko zależy kto co lubi, do wyboru zawsze kilka dań, bardzo dobre świeże warzywa i zimne winko do kolacji ;-) Na plaży dużo atrakcji od kajaków, przez rowerki wodne do wyprawy motorówką na dziką plaże. Gorąco polecam. Pokaż »

    2009-04-27
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.4

    Piotr ocenił hotel Villaggio Green Garden Club

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel 2-3 km od miasteczka, obok trasa kolejki lokalnej, do plaży idziemy pod wiaduktem kolejki i przechodzimy przez lkoalna drogę, Kiepskie jedzenie (mały wybór i kiepska jakośc) chyba lepiej żywić sie w miejscowych lokalikach, nie ma herbaty ani w hoteliku ani lokalach przy plazy (weźcie czajnik!!) Hotel dla osób chcących odpocząc zdala od "kurortów" ładna plaża i morze:) Pokaż »

    2009-04-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  •      

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny