Hotel Santa Lucia Sabbie d'Oro Cefalu ***

Santa Lucia Sabbie d'Oro

Ocena hotelu (24 opinii)

4.2
  • Położenie
    4.3
    • Odległość od plaży / stoku 4.4
    • Plaża / stoki 3.5
    • Cicha i spokojna okolica 4.3
    • Restauracje w okolicy 4.6
    • Atrakcje w okolicy 4.5
    • Komunikacja 4.3
  • Pokoje
    4.5
    • Wielkość 4.6
    • Standard wyposażenia 4.1
    • Czystość 4.8
    • Łazienka 4.4
  • Wyżywienie
    3.8
    • Ilość i dostępność 3.9
    • Smak i jakość potraw 4.0
    • Różnorodność potraw 3.1
    • Obsługa 4.4
  • Hotel
    4.0
    • Basen 4.5
    • Udogodnienia dla dzieci 3.2
    • Animacje i rozrywka 4.3
    • Sport 3.1
    • Obsługa 4.5
    • Czystość 4.4
  • Jakość / cena
    4.2

Rekomendacja

71% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.0

    krystyna ocenił hotel Santa Lucia Sabbie d'Oro

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      4.0

    hotel blisko plaży. Zejście na plaże schodami kamiennymi około 100 schodów.

    2015-07-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.1

    jacek ocenił hotel Santa Lucia Sabbie d'Oro

    • Położenie
      1.8
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      0.0

    totalna porażka ! Plaża ? Wydzielona , przy ulicy, syfiasta ! Ciagłe fale ! Jedzenie? porazka ! Zadnych owoców , pomidorów ,winogron, pomarańczy, absolutnie zadnych ! W porównaniu do innych krajów to kompletne dno !!! Animacja ? Chyba nie w tym terminie ! Restauracja ? Dla nas z ITAKI pod oszkolonym ,nagrzanym tarasem ! Dla PANSTWA w restauracji klimatyzowanej ! Wieczór sycylijski ? Owszem , dla PANSTWA z restauracji, nie dla ITAKI ! Przywitanie kieliszkiem soku /a może wina?/ dla INNOSTRANCÓW nie dla NAS Wesoło ? No to właśnie tak mielismy. A do hotelu, to nas PANIA rezydentka nas nie odwiozła , nie po drodze JEJ było ! Kiedy ? 16 IX do 23 IX 2013 Weso Pokaż »

    2013-10-06
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.1

    dorka d-h ocenił hotel Santa Lucia Sabbie d'Oro

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      1.8
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Zacznijmy od minusów; JEDZENIE! Codziennie to samo na śniadanie; jajecznica, pomidory, szynka konserwowa, jajko gotowane, pseudo ser, pseudo salami, do tego dżemy, jogurt i musli. Jeszcze croisanty. Kolacje: zupa, jakieś warzywo, bułka. Później się wybierało; przez 5 dni makaron np. w różnych wersjach... później drugie danie- ryba albo jakieś mięso- ryba lepsza! Porcje tyci. Deser- w menu OWOCE- czyli 1 brzoskwinia. Czwartek- niby kolacja elegancka, niestety to samo co zwykle i na dodatek facet w gaciach i koszuli tańczący jezioro łabędzie. Nie wiadomo śmiać się czy płakać. Niedziela- ok, duży wybór, smaczne, można samemu nabierać, tylko trzeba się spieszyć bo szybko wszystko znika:) Pokój był czysty, zadbany, sejf bezpłatny, lodówka. Widok mieliśmy na góry więc było ok. Codziennie sprzątają i dają nowe ręczniki. Należy pamiętać, że owy hotel składa się z 3 budynków- starego gdzie jest recepcja- znajomi tam wylądowali ( minus grubość ścian, wszystko słychać) nowszy budynek z kawiarnią ( tam mieliśmy pokój) oraz najnowszy nad restauracją. Kelnerzy mili, grzeczni, do obsługi nic nie mam, nie ich wina, że kolacja trwa średnio od 19.30 do 21.30. Schody na plażę- no to jest coś:D 103 schody betonowe. Inny sposób dostania się do miasta ulicą, ale w niektórych miejscach brakuje pobocza. Schody wyrabiają kondycję, ale odpada przy starszych osobach, nie wczołgają się. 2 markety w Cefalu- o wiele taniej niż w lokalnych sklepach, np. 6 butelek wody mineralnej kosztuje 1,25 euro. W mieście za 1 butelkę 1 euro. Polecam wybrać się do Palermo pociągiem 10 euro w obie strony. Można złapać autobus do Erice, wychodzi taniej, niż z Itaką. Magnesy i pamiątki są też tańsze w Palermo, np. w Cefalu 3 euro, w Palermo 1 euro. Basen czyściutki, leżaków nie brakowało. Polecam hotel dla osób chcących zwiedzić wyspę, nie wymagających jedzenia w hotelu ( to jest BLE). 3 gwiazdki zasłużone w pełni. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2013-09-16
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 2.9

    karol_mr ocenił hotel Santa Lucia Sabbie d'Oro

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.0
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel: 3 gwiazdki-raczej powinny być 2. Recepcja w miarę mówi po angielsku i niemiecku, w holu dostęp do Wi-Fi. Pokoje z balkonem tylko za dopłatą (nie wierzyć że buro podróży załatwi balkon w podstawowej cenie), polskie biura rezerwują bez balkonów. Hotel składa się z 3 połączonych budynków. Pokoje skierowane są na morze ale i na góry. Można też trafić na pokoje które są w tzw. "studni" (zdjęcia). Obok przebiega linia kolejowa-nie jest uciążliwa. Hałaśliwa jest droga obok hotelu, przy otartym oknie nie da się wytrzymać hałasu aut i skuterków. Pokoje sprzątane codziennie. Hotel ma basen z leżakami - czysty, sprzątany. Dojście do plaży nie dla osób starszych i chorowitych: trzeba pokonać ok. 150 schodów co jest męczące gdy się wraca i jest pod górkę. Śniadanie w formie bufetu, można się najeść ale codziennie to samo i raczej ubogi wybór. Obiadokolacja dopiero od 19:30 więc ciężko od rana wytrzymać. Kolacja serwowana przez kelnerów do stolika. Przy pierwszej kolacji kelnerowi pokazuje się karteczkę z nr pokoju on wskazuje stolik przy którym siedzi się na kolejnych kolacjach (na śniadaniu siada się przy dowolnym stoliku - nie obowiązuje rezerwacja). Podczas kolacji kelner daje kartę z daniami do zaznaczenia na kolejny dzień (wybór jednego z dwóch). Dania są przeciętne w smaku. Roznoszenie posiłków do stolików powoduje, że kolacja trwa 1,5-2 godziny, lepiej się nie spóźniać na kolację a tym bardziej przychodzić po g. 21. Do kolacji można zakupić napoje (1l wody 2 euro, wino 10 euro). W niedzielę i w czwartek jest kolacja w oprawie muzycznej i w formie bufetu-smacznie i dużo. Cefalu jest ładne, restauracje są czynne do późnych godzin nocnych, przy nabrzeżu kilka klubów z muzyką. Wokół miasteczka jezdzą miejskie stare autobusy (1 euro). Warto wejść na górę La Rocca, widok na okolicę jest nieziemski, dodatkowo są tam ruiny zamku. Plaża hotelowa to porażka, wąska i kamienista, warto pójść 200m dalej i już jest lepiej, woda cieplutka. Warto zwiedzić okolicę w głębi Sycylii Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (9) »

    2012-12-15
    Opinia pomocna?
    Tak (10) / Nie (0)
  • 1.8

    Joanna J ocenił hotel Santa Lucia Sabbie d'Oro

    • Położenie
      3.6
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.6
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Hotel fatalny nie polecam chyba ,ze ktoś ma ochotę zrujnować sobie wakacje.,tak prymitywnej ,prostackiej,opryskliwej i niegrzecznej obsługi nie spotkałam ,jeżeli jesteś Polakiem zdecydowanie odradzam ten hotel to jedna wielka pomyłka. Polacy są tam traktowani jako zło konieczne i narazeni na dyskryminacje . Pokaż »

    2012-12-07
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.6

    Moniqueoo7 ocenił hotel Santa Lucia Sabbie d'Oro

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    01.09.2012-16.09.2012-Itaka,Pobyt bardzo udany.Hotel godny polecenia.Do Cefalu ok.15-20 min pieszo,z busa nie korzystałam.Pokój III piętro,widok na morze i balkon,3-os.,łóżka pojedyncze,tv,lodówka,sejf,czysty z klimatyzacją,codziennie sprzątany,suszarka bardzo dobra;)-Taki pokój otrzymany przypadkiem,pierwszy dzień,a raczej noc od ok. 03:00 do 10:00 po przyjeździe spędzony w innym hotelu ponieważ Santa Lucia nie mogła przyjąć wszystkich gości,rekompensata,pokój jak powyżej,winko i ciasteczka na powitanie,bardzo miłe zaskoczenie.Śniadania monotonne,ale każdy coś dla siebie znajdzie,z warzyw-pomidory.Obiado-kolacje 19:30-21:00, chociaż bardziej kolacja ze względu na porę,jak dla mnie długość ok, wszystko w brzuszku zdążyło się ułożyć zanim dostało się drugie danie,chyba, że komuś się spieszyło,ale przyspieszyć się nie da.Przystawka:sałatka z sałaty,zupka,,I danie:makaron,sałatka,II danie:ryba,mięso,ziemniaczki,szpinak itp.,deser:lody,owoc,tiramisu itp.,nie wszystko smakowało,ale to zależy od gustu.Zejście na plażę pomimo 102 schodów nie jest uciążliwe,chociaż starsi mogą dostać małej zadyszki na chwilę;)Plaża nie jest rewelacyjna,bo kamienista i wejście do wody prawie niemożliwe,ale ma też swój urok pływanie przy kamieniach.Kawałek dalej można przejść na piaszczystą plażę,w wodzie też już nie ma kamieni.Woda w morzu bardzo ciepła.Basen czysty.Obsługa hotelowa ok,próbują po angielsku mówić,jednym wychodzi bardziej,innym mniej.Animacje super,rano aerobik w basenie,po kolacji muzyka na żywo,śpiewał Luca Chifari lub Alessio,później jakiś kabaret trójki animatorów,lub pokazy tańca lub pokazy z ogniem,po wszystkim do ok. 1 w nocy dyskoteka,muzykę słychać z w pokojach od strony morza,ale dla mnie akurat była to zaleta.Nie wiem czy grupa animacyjna wraz z muzykami to standard,ponieważ twierdzili,że pierwszy raz są w tym hotelu.W hotelu na dole bar,drinki-5 eur,wszystkie,alkoholu nie żałowali.Linia kolejowa jest,jeżdżą normalne pociągi,ale bardzo krótkie,nie jest to uciążliwe. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (14) »

    2012-09-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 3.9

    Michała Pomykała ocenił hotel Santa Lucia Sabbie d'Oro

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Opis hotelu w katalogu a realia: "...pokój z balkonem; widok na morze na zamówienie z dopłatą". Ci, którzy opłacili pokój z widokiem - otrzymali taki; pozostali - pokoje bez balkonów. Dlaczego? Odpowiedź recepcjonisty nocnego - "bo jesteście Polakami i tak to jest". Po interwencji rezydentki zmieniono pokoje na właściwe (z balkonem). "Zaletą" pokoi z widokiem na morze w budynku pięciopiętrowym była conocna muzyka od 20.00 do 24.00 (czasem dłużej). Klimatyzowana restauracja - owszem, ale nie dla klientów biura Itaka. Byliśmy sadzani w pomieszczeniu przed jadalnią - wyglądało jak szklarnia (inspekt) i taka też była tam temperatura. Pokaż »

    2012-08-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.3

    Maria Wojtylak ocenił hotel Santa Lucia Sabbie d'Oro

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel i pokoje b.czyste, eleganckie. Śniadania monotonne, bez warzyw. Ogólnie mało warzyw i owoców. Obsługa super sympatyczna. Hotel położony wysoko, piękne widoki z balkonu /na basen,morze i Cefalu/. Blisko do uroczego miasta Cefalu. Plaża brudna, wąska, kamienista ale miejscami piaszczysta z łagodnym, piaszczystym wejściem do morza. Basen czysty ale woda w nim zimna. Za 1 Euro można pojechać do Cefalu autobusem z przed hotelu, za 10,30 Euro do Palermo w obie strony. Jestem osobiście zadowolona z pobytu. Schody na promenadę i plażę wysokie ale do pokonania i mnie nie sprawiały kłopotu /mimo wieku/. Polecam ten hotel i tę miejscowość na wypoczynek i zwiedzanie. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (24) »

    2012-06-13
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.5

    blenden ocenił hotel Santa Lucia Sabbie d'Oro

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel odpowiadający 3 gwiazdkom. Wszędzie czystko, choć niektóre pokoje wymagają już powoli remontu. Obsługa bardzo miła. Jedzenie bardzo smaczne. Śniadania trochę monotonne. Bez dopłaty do pokoju z widokiem, raczej bym nie liczyła na piękny widok z okna. Ale w końcu jedzie się nie po to, żeby w pokoju siedzieć. W pokojach położonych od strony torów słychać trochę przejeżdżające pociągi. Ale kursują na tyle rzadko, że nie powinno to stanowić problemu. Rezydentka Itaki bardzo fajna. Bez problemu można z nią wszystko załatwić. Uciążliwe jest zejście na plażę, do której prowadzi ok. 100 schodów. Dla osób starszych lub rodzin z dziećmi może to być uciążliwe. Plaża piaszczysta, ale dość wąska. W sezonie zapewne jest dosyć tłoczno. Promenadą w 15 minut można dojść spacerkiem do pobliskiego Cefalu. Miasteczko jest bardzo urokliwe. W okolicy hotelu mamy też kilka dobrze zaopatrzonych marketów. Pokaż »

    2012-06-04
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    Alicja ocenił hotel Santa Lucia Sabbie d'Oro

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Kilka dni temu wróciliśmy z wakacji, hotel bardzo dobry i adekwatny do opisu w ofercie. Ponieważ nie bralismy pokoju z widokiem na morze i bez balkonu więc nie byliśmy zdziwieni, że tego nie ma. Pokój bardzo wygodny i duży, ładna, czysta i wygodna łazienka. Bardzo czysto, ręczniki wymieniane codziennie. Sejf w pokoju bezpłatny (elektronicznie zamykany bez klucza,) Jedzonko bardzo dobre chociaż brakowało owoców i sałatek na śniadanko, ale wędliny trzy rodzaje, serek żółty, dżemy, miody, kawa, herbata bez ograniczeń w formie bufetu, na ciepło jajecznica, jajko gotowane.Obsługa bardzo grzeczna, basen duży i czysty, leżaki i parasole w cenie pobytu, bez problemu dostepne. Plaża 102 schodki dla osób starszych i z dziećmi małymi troche trudno. Na plazy parasole, leżaki w cenie. Okolica cudowna, 10 min bulwarem do cudnego Cefalu, liczne sklepiki, restauracje, zabytki (katedra) no i oczywiście La Rocca, na którą koniecznie trzeba wejść. Widoki cudne, trzeba koniecznie pojechać do Taorminy, wejść na Etnę i zobaczyć katedrę w Monreale. Jeżeli jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem. Pani Ewa przewodnik po Palermo i na Etnę bardzo ciekawie opowiada, świetnie zna tamtejsze klimaty, mnóstwo ciekawostek opowie, których w przewodnikach nie znajdziemy. Pani Jola z Rainbow Tours też bardzo ciekwie opowiada i jest bardzo pomocna. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (4) »

    2011-09-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny