Hotel Prima Life Makadi Resort & Spa Makadi Bay *****

Prima Life Makadi Resort & Spa

Ocena hotelu (53 opinii)

5.0
  • Położenie
    4.7
    • Odległość od plaży / stoku 5.8
    • Plaża / stoki 5.1
    • Cicha i spokojna okolica 5.5
    • Restauracje w okolicy 4.1
    • Atrakcje w okolicy 3.4
    • Komunikacja 3.9
  • Pokoje
    5.2
    • Wielkość 5.4
    • Standard wyposażenia 5.1
    • Czystość 5.5
    • Łazienka 4.9
  • Wyżywienie
    5.1
    • Ilość i dostępność 5.3
    • Smak i jakość potraw 5.3
    • Różnorodność potraw 4.9
    • Obsługa 4.8
  • Hotel
    4.9
    • Basen 5.6
    • Udogodnienia dla dzieci 5.1
    • Animacje i rozrywka 4.9
    • Sport 4.4
    • Obsługa 4.9
    • Czystość 4.8
  • Jakość / cena
    5.2

Rekomendacja

79% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.4

    czerwis ocenił hotel Prima Life Makadi Resort & Spa

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Był to mój 4 pobyt w Egipcie i do tej pory zdecydowanie najbardziej udany. Hotel ma jeden mały minus - położony jest na pustkowiu i po kolacji nie ma co robić. Jest to jedyny mankament bo reszta jest SUPER. Plaża jest ładna z rafą, baseny bardzo duże, sporo udogodnień dla dzieci, all całodobowy, jedzenie bardzo urozmaicone i smaczne co nie jest takie oczywiste w Egipcie. Zastanawiające jest tylko jedno- całkowity brak Polaków. Pokaż »

    2014-06-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    Jar j ocenił hotel Prima Life Makadi Resort & Spa

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Piekny czysty hotel bezposrednio przy własnej plazy. Jedzenie urozmaicone i smaczne . Obsługa miła i sprawna , że praktycznie nie było za co dawac napiwków. Animacje dla dzieci , gimnastyki i wieczorem amatorskie show. AL 24 h czyli pijemy non stop. Wody pod dostatkiem i w barku ale i dystrybutory z duzymi butlami na pietrach i barach. Głownie Czesi, Niemcy, Arabowie mniej Rosjan i nas Polaków czyli jest grzecznie. Bezposrednio na plazy rafa gdzie mozna zobaczyc kolorowe ryby bez dalekiego wypływania. Teraz nie było pomimo sierpnia tłoczno wiec bez problemu z lezakami recznikami . TRansfery na wycieczki jak wykupiliśmy i na lotnisko sprawne. Trzeba miec swiadomosc , ze Makadi to odleglosc od Hurgady 25-30 km wiec przebywamy w hotelu. Brak natarczywych oferentów na nurkowanie, masaze itp tylko ci co maja punkty w hotelu zadnych obcych. Wrócilismy nawet bez zemsty faraona pilnujac zasad picia wody tylko z butelek i dystrybutorów oraz drinki bez lodu i mycie zebow woda z butelek. Pobyt super udany Pokaż »

    2012-08-18
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.1

    marcinr74 ocenił hotel Prima Life Makadi Resort & Spa

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Makadi Prima Life to hotel patronacki Exim Tours, miły raczej spokojny, położony ok 30 km na południe od Hurghady. Przy plaży i ok 500m w lewo od plaży cudowne rafy. Na plaży super pizza z pieca opalanego drewnem. Personel miły i uczynny, oczywiście dolar czy parę funtów pomaga, ale bez natręctwa. kilka basenów i bar w wodzie - co jest miłą atrakcją:) jedzonko - będę może mało obiektywny bo jem wszystko - ale dobre. na śniadania zawsze ten sam praktycznie set dań i potraw ale jest z czego wybierać, obiady a szczególnie kolacje - mocno zróżnicowane, te ostatnie tematyczne, w niedziele na terenie basenu:) All - rewelka bo 24h. W lobby kilka sklepików - szczególnie polecam tez z koszulkami i chustami - właściciel miły i nie zdziera pomimo braku konkurencji:) z minusów które są plusami - położenie. Masz spokój, zero gwaru i szumu miasta, ale dojazd na jakieś zakupy kosztuje... wycieczki organizowane z Hurghady, poza Luxorem, dodatkowo płatne za dojazd. Okolica piękna, można plażą iść w kierunku południowym (na prawo od plaży hotelowej), gdzie położonych jest sporo hoteli z prawdziwymi 5*. jest też centrum handlowe Makadi - sporo można kupić, nie trzeba śmigać do Hurghady. Zasługują raczej na dobre 4* niż na 5 ale polecam. Pokaż »

    2012-05-08
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 6.0

    Jusia28 ocenił hotel Prima Life Makadi Resort & Spa

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Zdecydowanie polecam, hotel czysty, miła obsługa, super animacje także w języku polskim, piękne rafy przy hotelu. Wieczorami spokojnie - mało Rosjan :). Dobre zróżnicowane jedzenie.

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2012-02-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.9

    myszek89zg ocenił hotel Prima Life Makadi Resort & Spa

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    jedno słowo... cudownie!! wspaniala kuchnia, cudowna obsluga, przy samej plazy, z kompleksem basenow w tym jednym podgrzewanym, bylo cudownie, napewno znow tam wrocimy

    2012-01-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.7

    mieszkaniedom ocenił hotel Prima Life Makadi Resort & Spa

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Wrociliśmy z tego hotelu bardzo zniesmaczeni. Był to nasz 3 wyjazd do Egiptu wiec mamy porównanie. Hotel malutki i wciśnięty między inne hotele, bardzo mało miejsca na plaży, leżak przy leżaku. Żeby zarezerwować leżak przy basenie lub na plaży trzeba wstać kilka minut po 7 choć rezerwować można od 8 ale wtedy już nie ma szans na wolne miejsce. Problem z rezerwacją jest jeszcze taki że często goście kradną sobie ręczniki którymi się rezerwuje leżaki wiec polecam zabrać swoje jak już ktoś będzie musił jechać do tego hotelu. Restauracja bardzo brudna, problem ze stolikami, obsługa straszna. Jedzenie codziennie takie same, my przez dwa tygodnie żyliśmy na ryżu, frytkach i makaronach :( Problem ze szklankami, filiżankami których często brakowało. Mleko w zbiornikach kwaśne praktycznie codziennie. Nie wiem czy tak zawsze było w tym hotelu ale nie zasługuje na swoje 5 gwiazdek. Są również plusy : internet bezprzewodowy bezpłatny oraz siłownia ale na tym się one kończą. Nie polecam i żałuję że stracilismy w takich warunkach 2 tygodnie wakacji. Pokaż »

    2011-08-07
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.8

    jorgos53 ocenił hotel Prima Life Makadi Resort & Spa

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    mieszkałem w tym hotelu zaledwie trzy dni ( w trakcie tzw. objazdu ) uważam że jest to b.dobry hotel ale dla ... tych co to lubią spokój a nie ,,,,,,,,,,,,,,, latanie po sklepach - w ym hotelu akurat ta ATRAKCJA jest dość trudno dostępna Można się " przyczepić " do centrum nurkowania ale tylko dla początkujących . Dla mnie nurkowanie z pontonu to cos wspaniałego i bardziej zbliżonego do moich upodobań.Rodzina ( nad podgrzewanym basenem ) czuła się wspaniale . Pokaż »

    2011-06-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 2.0

    Maciek_MS ocenił hotel Prima Life Makadi Resort & Spa

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Klaustrofobiczna działka na której wciśnięto hotel, plaży można nie zauważyć bo jest malutka a chętni koczują już od piątej rano - nawet w kwietniu! Łóżeczko dla dziecka przywieźli nam dopiero o 6 rano (przyjechaliśmy o 2), brudne i zardzewiałe. Na jadalni trzeba walczyć o stolik i o sztućce - proszenie kelnera nie pomaga, kolejki ogromne, jedzenie słabe i powtarzalne. Nie ma co robić w tym hotelu jeśli się nie dopchasz do plaży. Można tylko iść na wycieczkę plażą, za murem zobaczysz piękne hotele, które naprawdę maja 5* w podobnej $. Taksówkarz powiedział nam że to najgorszy hotel w Makadi. EXTRA - wybuch sprzętu grającego podczas występu dla dzieci, wredna rezydentka (Exim) nieuczciwa (kazała nam dopłacić kilkaset $ jak się okazało bezprawnie ale ponieważ ta pani nie jest pracownikiem Exim Tours więc biuro nie ponosi odpowiedzialności za jej czyny i pieniędzy nie może nam nikt zwrócić ani od niej wyegzekwować, mimo że mamy dowód w postaci rachunku). Podobno hotel jest własnością Eximu dlatego go polecają. W Egipcie jesteśmy przynajmniej raz w roku, więc zdajemy sobie sprawę z tego jak jest w arabskim kraju i nie wydziwiamy, ten hotel to porażka. Czytając zachwyty nad tym hotelem wydaje mi się że piszą osoby które w tym hotelu nie były :) Ten hotel to max 3 gwiazdki poziomu arabskiego, byliśmy w wielu hotelach 5 gwiazdek w Egipcie, różnica jest ogromna. Pokaż »

    2011-05-07
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.9

    J G ocenił hotel Prima Life Makadi Resort & Spa

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Właśnie wróciliśmy z 7dniowego pobytu .Byliśmy w tym hotelu trzy lata temu.Jest świetnie,hotel zadbany ,bardzo zielono,dla małych dzieci rowery,zjeżdżalnie,animacje.Dla dorosłych codziennie gimnastyka na plaży,gimnastyka w morzu,siatkówka,rzutki. Polecam restauracje na plaży.Jeżeli ktoś chce wypocząć w ciszy polecam.Większość polaków . Pokaż »

    2011-02-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.4

    gochna ocenił hotel Prima Life Makadi Resort & Spa

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel ogólnie absolutnie nie zasługuje na swoje 5*.Piękny basen i dużo zieleni i to wszystko.Plaża taka sobie , parasole pod wszelką krytyką.Tam gdzie wypoczywają Niemcy , obsługa cały czas zlewa piasek wodą i grabi go.( po lewej stronie od wejścia)Po prawej stronie nie uświadczysz tego.(RASIZM w Egipcie dla Polaków , Czechów,Słowaków???? Chyba tak.)Lobby bar i restauracje nie zasługują na 3+.Owszem jest tam restauracja płatna -wydają tylko kolacje- tam jest ok-opcja all inclusive nie obowiązuje.Rezydentka ma w nosie turystów , widać za długo rezyduje w tym hotelu (ok.8 lat)Czas by było ją zmienić na osobę która przejmuje się kłopotami wczasowiczów.Animatorzy męczą się i widać po nich , że robią to co musza.Byłam w 8 hotelach 5* w różnych krajach ,ale ten jest najgorszy.Zasługuje na 3+. Pokaż »

    2010-12-09
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny