Hotel Monica Beach Costa Calma ***

Monica Beach

Ocena hotelu (25 opinii)

5.1
  • Położenie
    4.8
    • Odległość od plaży / stoku 5.9
    • Plaża / stoki 5.8
    • Cicha i spokojna okolica 5.7
    • Restauracje w okolicy 3.4
    • Atrakcje w okolicy 3.2
    • Komunikacja 4.5
  • Pokoje
    5.2
    • Wielkość 5.8
    • Standard wyposażenia 4.8
    • Czystość 5.1
    • Łazienka 5.1
  • Wyżywienie
    5.4
    • Ilość i dostępność 5.6
    • Smak i jakość potraw 5.5
    • Różnorodność potraw 4.9
    • Obsługa 5.6
  • Hotel
    5.0
    • Basen 5.3
    • Udogodnienia dla dzieci 4.9
    • Animacje i rozrywka 4.8
    • Sport 4.6
    • Obsługa 5.3
    • Czystość 5.2
  • Jakość / cena
    5.4

Rekomendacja

94% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 6.0

    Miko ocenił hotel Monica Beach

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel po remoncie zasługuje na 4* .Pokoje duże i ładnie urządzone ,balkon jeszcze większy z leżakami.Ładne baseny ,ale tylko jeden lekko podgrzewany.Nowe leżaki i parasole. Restauracja zasługuje na pochwałę ,jedzenie bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie ,dużo owoców i ciast. Obsługa bardzo miła i uczynna. W recepcji bardzo uprzejmy czarnoskóry Pan ( Sali ) mówiący trochę po polsku. Animatorzy bardzo mili, nienachalni ,bardzo się starają ,aby zabawić dzieci i dorosłych. Co drugi dzień o 21.30 występy artystów. Można pograć w tenisa i mini golfa dzieci.W barach również miła obsługa ,piwo dobre a drinki różnorodne i kolorowe,bezalkoholowe dla dzieci też. Plaża publiczna ale zadbana ,woda w styczniu cieplejsza niż latem w Bałtyku. Costa Calma to spokojne miasteczko ,jest kilka sklepów i kawiarni oraz wypożyczalnie samochodów. Na większe zakupy warto wybrać się do Morro Jable .Autobusem 30 min -2,70 euro. Warto jechać na wycieczkę Gran Tour Fuerteventura. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (18) »

    2016-02-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.3

    jzawadow ocenił hotel Monica Beach

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Bardzo dobrzepołozony hotel tuż przy samej plazy Sotavento. Duża różnorodnośc pokoi jedne po remoncie nowe drugie znisczone , bardzo rozległy teren zajmje hotel. W części głównej pokoje starsze ale za to z pięknym widokiem na ocean. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone . Wnio sangria w restaurecji i barze plażowym bardzo smaczne. Animacje średni słabe w dyskotece na dole . Ogólnie hotel godny polecenia, dobra cena w maju choś woda w ocenaie dość zimna i slne wiatry . Leżaki na plaży płatne ,ale choć się zpałaci to panowie i tak kolło 16 zwijają wiatrochron i zaczyna wiać . Możnaby poleżeć w spokoju bo słońce dobrze jeszcze śoweci ale widąc pracują do 16 i wszystko zwijają. To dość głupie rozwiązanie. W miejscowości costa calma senne i nie ma co robić jedyna atrakcja to bar posada jakaśtam w centrum handlowym sotavento wieczorem można tam posłuchać hiszpańskich piosenek na żywo z obaczyc flamenco miła atmosfera i mnóstwo ludzi tam spędza wieczory warto tam ość wieczorem. Plaża przepekna polecam , hotel dobrze polozony Pokaż »

    2015-04-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    jespa73 ocenił hotel Monica Beach

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bardzo fajny wypoczynek.Hotel po stronie wyremontowanej bardzo ladne i nawet spore pokoje.Animatorzy ktuzy sie naprawde staraja chociaz jezeli chodzi o animation show wieczorami male urozmaicenie , mogli by sie bardziej postarac. Hotel czysty blisko plazy , jest sporo miejsca aby znalesc sobie miejsce do opalanie. Wiekszosc slychac jezyki Polski i Niemiecki byla gdy my bylismy mala grupa (4 osoby ) kturzy muwili pa Ruski ale byli niezauwarzalni no i dobrze. Niema tez Muzelmanuw co dla mnie bylo bardzo warzne. Jedzenie dobre choc monotonne ale karzdy znajdzie cos dla siebie. Sorry za bledy lecz niemieszkam w Pl i moje pisanie niejest supelnie ok ? Napewno tam jeszcze kiedys powruce i polecam osoba kturzy chca naprawde wypoczac . Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2014-07-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    kebab2012 ocenił hotel Monica Beach

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel wart polecenia ze względu na śliczne położenie i piękne widoki. Jedzenie raczej monotonne ale ok. Lepiej mieć pokój w części odremontowanej gdzie nie ma kluczy a są karty do drzwi. Ogólnie obsługa się stara , bardzo mila i ciągle gdzieś sie pojawia-sprząta itd. Kompleks bardzo spory z 3 barami i 2 basenami. Jest możliwość wyboru formy wypoczynku-miejsca. Przydał by się remont w kliku miejscach ale ogólnie hotel fajny. Nie dla singli. Pokaż »

    2013-09-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.4

    eMo ocenił hotel Monica Beach

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel pozytywnie zaskoczył, dostaliśmy wyremontowany domek o dużej powierzchni z oddzielną sypialnia i aneksem kuchennym, teren hotelu dosyć rozległy, jedzenie bardzo smaczne ale mogło by być bardziej urozmaicone, niczego nie brakowało, obsługa miła i pomocna, animacje średnie, drinki dobre. Bardzo polecam ten hotel, miło przyjemnie za rozsądną cenę. Hotel jest położony blisko ciekawych miejsc takich jak klify nad oceanem, miejsca widokowe, piękne plaże. Doskonały jako baza wypadowa. Pokaż »

    2013-04-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    kikib ocenił hotel Monica Beach

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel przepięknie położony na rozległym terenie, zdecydowanie wart swojej ceny. Jedzenie bardzo smaczne i różnorodne, miła obsługa. Pokoje zadbane i codziennie porządnie sprzatane. Jedyną niedogodnością były kolacje na określone z góry godziny. Bardzo fajne miejsce na wypoczynek. Pokaż »

    2012-09-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.4

    radzik811 ocenił hotel Monica Beach

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel w 100 % godny polecenia i skorzystania z ich uslug. Widoki przepiękne polecamy wynajęcie samochodu i objazd całej wyspy- koszt mizerny a wrażenia niezapomniane( cena samochodu 45 euro+ 20 euro koszt paliwa)polsko języczna obsługa...POLECAMY Pokaż »

    2012-07-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    jori1983 ocenił hotel Monica Beach

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel naprawdę położony w doskonałym miejscu blisko plaży. Obsługa super, kilku Polskich pracowników, więc nie ma problemu z porozumiewaniem się. Polecam wyjazd jezeli chcemy odpocząć.

    2012-07-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.5

    Marek Szypura ocenił hotel Monica Beach

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel *** i nic więcej . Plusy to położenie -plaża . Cena 1900 adekwatna. Polecam wycieczkę na LANZAROTE- park krajobrazowy , powulkanowy . Woda w oceanie naprawde ciepła w czerwcu - nie porównywać z Egiptem . Czytałem w uwagach o hotelu że są prusaki -to brednie , Pani która to pisała nie rozróżnia prusaków od robali które żyją pod palmami i wchodzą do pokoi Pokaż »

    2012-06-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.5

    skaczorowska4 ocenił hotel Monica Beach

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Holel położony blisko plaży i jest to jedo duży puls. Jedzenie niestety bez polotu- średnio co dwa dni podawali to samo trzeba sobie doprawiać do smaku, czesto brakowało sztućcy przy stolikach . Drinki z karty robione przez barmanów robione z alkoholi lokalnych - w porządku polecamy sambuke:)na gorąco. Polecam bar TROPICAL. W barze pod recepcją gdzie były animacje - zapach był niezbyt przyjey. Obsuga bardzo miła, często sprzątają .baseny w porządku ale do leżaki wokól basenu trzeb achyba o 7 rano sobie rezerwować przez położenie ręcznika. Raczej nie poleciła bym. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2011-08-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny