Hotel Hilton Long Beach Hurghada ****

Hilton Long Beach

Ocena hotelu (217 opinii)

4.9
  • Położenie
    4.5
    • Odległość od plaży / stoku 5.2
    • Plaża / stoki 4.8
    • Cicha i spokojna okolica 5.4
    • Restauracje w okolicy 3.6
    • Atrakcje w okolicy 3.3
    • Komunikacja 4.7
  • Pokoje
    5.1
    • Wielkość 5.4
    • Standard wyposażenia 4.9
    • Czystość 5.3
    • Łazienka 4.7
  • Wyżywienie
    4.9
    • Ilość i dostępność 5.0
    • Smak i jakość potraw 5.1
    • Różnorodność potraw 4.4
    • Obsługa 4.9
  • Hotel
    4.9
    • Basen 5.7
    • Udogodnienia dla dzieci 4.6
    • Animacje i rozrywka 4.8
    • Sport 4.6
    • Obsługa 4.9
    • Czystość 4.9
  • Jakość / cena
    5.2

Rekomendacja

81% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.1

    mared5 ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    W tym hotelu byliśmy w lipcu 2009r. Hotel nie jest pierwszej młodości ale za to baseny i wyżywienie rekompensują wszystkie niedogodności.

    2014-06-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 2.7

    Ewa888 ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Własnie wróciłam z tego hotelu. Hotel dla osób które nigdzie nie były,nic nie widziały,albo lataly tylko do 2-3 * Hotel lata swietnosci ma juz za soba przynajmniej 25 lat temu. Stare meble,stare zaslony,stara wanna koszmarnie objechana w kolo sylikonem,stare popękane kafelki, ( zdjecia przerobione w foto shopie) a na niektórych łazieka i meble z wyższego standartu De Lux gdzie trzeba bylo dodatkowo slono zapłacić,reszta hotelu tez bardzo zużyta,rozsypujące sie leżaki. Powinni bezapelacyjnie zabrać gwiadkę poniewaz hotel nie zaluguje na 4* Zawsze latalam do 4* ale ten hotel był najgorszy w jakim byłam. Pare slów o wyzywieniu. Czytalam opinie ze jedzenie bylo zróżnicowane,dobre. Owszem bylo dobre,bo jak mozna zepsuc smak ryzu,makaronu? Zróznicowane hmmm Jezeli ktoś jezdził tylko do Polski na urlop i dostawał w hotelu schabowego,ziemnieki,surówkę + kompot,to dla niego jedzenie w tym hotelu bylo zróznicowane. Śniadania były ok poniewaz jem na sniadania tylko bułke z masłem,miodem (dżemem) + kawe,wiec to bylo,były tez płatki nutella. Na obiad przez 7 dni był tylko ryż,makaron,i jakies dziwne przypiekane ziemniaki tluste od oleju,do tego gulaszu Jezeli ktos nie je miesa,musi jesc suchy ryz z surówką,albo makaron polany sosem pomidorowym I TAK CALY TYDZIEŃ!!!!! Kolacja : ryz,makaron,ziemniaki z obiadu i znów mieso z jakimś sosem (wszytko to samo co na obiad!!) Jezeli ktos nie je miesa moze zjesc bułkę z maslem bo nic innego nie ma. Dwa razy byl ser feta i dwa razy no moze 3 żółty ser. Na urlopy latam od wielu lat I JESZCZE CZEGOS TAKIEGO JESLI CHODZI O WYZYWIENIE NIE WIDZIAŁAM!!! KOSZMAR I JESZCZE RAZ KOSZMAR!!! Jedyny plus to piekne otoczenie hotelu. Ogromny teren,piekne baseny ,piękna plaza,koralowce,mozliwoś nurkowania. Obsluga mila. HOTEL ZDECYDOWANIA 3* A NIE 4!!! " W pokoju dziecięcym" pomieszczenie bez okna łózko stoi w przedpokoju kolo łazięki, paskudna dostawka. Lepsze wyrzuca sie w Polsce na smietnki! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2013-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.7

    iza2603 ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Zdecydowanie polecam ten hotel dla rodzin z dziećmi ,animacje dla dzieci ciekawe , a wieczorne bardzo urozmaicone .

    2013-08-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.7

    slonqo ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel olbrzymi. Miałam pokój w budunku koło małego basenu, więc wszędzie blisko - czy to do baru, restauracji, czy na basen. Jedyny mankament pokoju to brak balkonu. Poza tym pokój ok. duży, płaski telewizor i czajnik bezprzewodowy z kawą i herbatą. Łazienka brudna, ale dało się przeżyć. W pokoju jedna duża butelka wody dziennie. Baseny w porządku. Każdy znajdzie coś dla siebie. 2 małe ciche, jeden duży. Plaża nad morzem duża, ale żeby popływać w morzu trzeba było kawałek przejść (odpływy). Rafa tylko i wyłacznie koło pomostu po prawej stronie tam gdzie widać zacumowane statki. Jest ładna - są płaszczki, skrzydlice i ładne korale ,więc jest co pooglądać. Najładniejsza rafa jaką widziałam w HRG przy hotelu. Jedzenie też smaczne. Każdy znajdzie coś dla siebie. Są 2 restauracje, więc jak w jednej nie ma nic ciekawego to zawsze można się przejść do drugiej. Raz na pobyt można zapisać się na kolację do restauracji a'la carte, która znajduje sie nad małym basenem. Ponoć jedzenie w karcie jest tam inne każdego dnia tyg. Nie zauważyłam jednak, żeby było dużo lepsze niż w normalnych restauracjach. Zapisy u Pana przy stoliku koło recepcji w godz 11-16. Bary w hotelu to porażka. Bary przy basenach i na plaży czynne do zachodu słońca czyli mniej więcej do 18. Bar w lobby po godz 18 jest płatny! Chcąc skorzystać z baru w lobby w dzień w godzinach all trzeba być odpowenienio ubranym.. jak barman stwierdzi, że tak nie jest to wypraszają. Jedyny czynny bar wieczorem jest koło małego basenu. W środku klimy niestety brak, więc przyjemniej jest usiąść na zewnątrz. Co jakiś czas puszczana jest muzyka "na żywo" przy tym barze, więc ciężko wieczorem o stolik i trzeba zająć wcześniej. Okolice hotelu to w sumie pustynia. Przed hotelem sklepy, ale ceny 4x takie jak w HRG. Na zakupy polecam Senzo Mall. To jakieś 10 min taxa z hotelu w strone HRG. A centrum HRG około 30km. Taxa spod hotelu to jakieś 20 funtów (trzeba się targować!) Pokaż »

    2013-07-14
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.1

    merlen ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Trafił nam się świetny pokój blisko bocznego basenu z barem. Dziecko miało ok. 30 metrów do basenu. Super. Główny basen rewelacja. Nie było tłoku. Brakowało jedynie zjeżdżalni. Mało Polaków. Naprawdę polecam!

    2013-06-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.5

    tiki78 ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel nie najnowszy, Hilton przejął go kilka lat temu, więc nie jest to do końca standard hoteli Hilton. Pokoje zadbane, codziennie dokładnie sprzątane, ręczniki codziennie zmieniane, w łazience porządna suszarka 2000W, codziennie dostarczane próbki szampon/odżywka/balsam do ciała Petrer Tomas Rooth o przyjemnym zapachu. Na terenie hotelu 2 restauracje. Ze względów wizualnych polecam AL Dente koło recepcji, jednak w obu podawane jest to samo jedzenie. Wyżywienie mało różnorodne, praktycznie codziennie ten sam zestaw dań, różniący się typem podawanych mięs, za to dobrze przyprawione. Nie ma problemu ze sztućcami, soki są z kartonów, rano na śniadanie wyciskany jest sok ze świeżych marchewek. Obsługa hotelowa bardzo sympatyczna i pomocna, szczególnie na recepcji Pan o imieniu Moustafa, nie było problemu z zamianą pokoju na inny, nie trzeba było dawać żadnego napiwku w tym celu. Do pokoi w domkach, w celu przewiezienia bagażu i osób po rejestracji w recepcji, wykorzystywane są meleksy. Panowie obsługujący bagaże nie oczekują na napiwki - choć oczywiście jest to mile widziane. Przy basenie w barze pracuje bardzo sympatyczny kelner Mahmoud Khalili, który biegał po całym terenie basenowym i donosił drinki - oczywiście doceniliśmy jego trud ;) a on był bardzo wdzięczny ;) Plaża bardzo szeroka, teoretycznie piaszczysta, lecz ten piach jest jakby ubity z gliną, więc trochę takie klepisko. Przy molo są niewielkie rafy koralowe, warto wziąć rurkę i maskę do snurkowania, bo wypożyczenie na miejscu kosztuje 5USD/2h. Przy głównym budynku 3 dość duże baseny połączone leniwymi rzekami. Można się wyszaleć. Dla dzieci przygotowana specjalna strefa a'la bobolandia w mniejszym wydaniu, przy budynku rodzinnym. Obok strefy dziecięcej, w budynku SPA, jest dobrze wyposażona siłownia, warto wziąć stosowny strój. Do okoła hotelu nic się nie dzieje, najbliższy bazar Cleopatra znajduje się przy hotelach Titanic dalej przy Pickalbatros. Jeśli komuś zależy na bliskości basenów, to powinien dopłacić do budynku głównego. Odległości z domków są dość spore. Pokaż »

    2013-04-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    martadawid ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Polecam dla osób , które cenią sobie ciszę. Jak dla mnie za mało animacji za dnia. Wszędzie daleko ale taxi są zawsze pod ręką ;). Piękny hotel, duży ale posiada 7 basenów a przy każdym basenie bar. Plaża długa, piekna, czysta. Na plazy bar z piciem i jedzeniem. Przy końcu plazy jest molo z którego można zejść do morza i ponurkować. Pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie. Wrócę tam napewno jak będę troszkę starsza i nie będzie mnie obchodziło życie poza hotelem ;) Pokaż »

    2013-02-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    Agnieszka ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel bardzo duży, wręcz ogromny, dużo basenów i dużo Rosjan, żeby mieć dobre miejsce przy basenie to trzeba rano wstać i rzucić ręcznik, a i tak nie masz pewności czy jakaś Rosjaneczka go po prostu nie zrzuci i nie weźmie leżaczka. Jeśli chodzi o pokój w hotelu to żadna "motywacja" w paszporcie w recepcji nie pomoże. Pokoje są standardowe, szału nie ma ale do tragedii też jest daleko ha ha. Hotel dobry dla rodzin z dziećmi - ze względu na ilość basenów. MINUS: daleko do centrum - bez taksy nie ma szans. Pokaż »

    2013-01-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.4

    skarabeusz_2000 ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    W hotelu spędziliśmy tylko jeden dzien na zasadzie zakwaterowania z powodu opóźnienia wylotu samolotu do Polski. Organizator (Viva Club) stanął na wysokości zadania, nie musieliśmy ponad pół dnia czekać na lotniska na bagażach na samolot, ulokowano nas z pełnymi opcjami zakwaterowania, ale kilka porównań, niestety negatywnych względem pierwszego mieliśmy, na niekorzyść hotelu. Napewno jest to hotel 4* i nic więcej na chwile obecną, muszą się jeszcze dużo postarać. Nic nas to nie kosztowało, mieliśmy to za darmo, ale nie wybrałbym sam od siebie tego hotelu ani nie poleciłbym go wymagającym klientom. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2012-09-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 3.8

    daaruniaaa ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel dla bardzo mało wymagających, jedzenie okropne, obsługa strasznie namolna

    2012-09-09
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (3)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1021 22 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny