Hotel Hilton Long Beach Hurghada ****

Hilton Long Beach

Ocena hotelu (217 opinii)

4.9
  • Położenie
    4.5
    • Odległość od plaży / stoku 5.2
    • Plaża / stoki 4.8
    • Cicha i spokojna okolica 5.4
    • Restauracje w okolicy 3.6
    • Atrakcje w okolicy 3.3
    • Komunikacja 4.7
  • Pokoje
    5.1
    • Wielkość 5.4
    • Standard wyposażenia 4.9
    • Czystość 5.3
    • Łazienka 4.7
  • Wyżywienie
    4.9
    • Ilość i dostępność 5.0
    • Smak i jakość potraw 5.1
    • Różnorodność potraw 4.4
    • Obsługa 4.9
  • Hotel
    4.9
    • Basen 5.7
    • Udogodnienia dla dzieci 4.6
    • Animacje i rozrywka 4.8
    • Sport 4.6
    • Obsługa 4.9
    • Czystość 4.9
  • Jakość / cena
    5.2

Rekomendacja

81% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.7

    Waldek107 ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Główne kryteria jakie braliśmy pod uwagę to piaszczysta plaża, bezpośrednie położenie przy hotelu, hotel minimum 4 gwiazdki, ilość basenów na terenie, oddalenie od centrum Hurghady. Nasze oczekiwania hotel spełnił w 100%. Plaża jest jedną z największych w Hurghadzie i jedną z nielicznych piaszczystych. Przy morzu ogromna ilość leżaków i nie ma problemu ze znalezieniem wolnych, bez względu na porę dnia. Na plaży co najmniej dwa bary oraz długi pomost z którego odpływają niewielkie statki wycieczkowe. Przy pomoście rafa. Nie jest to już to co było kiedyś ale kolorowych rybek nie brak. Na terenie Hotelu sześć basenów. Każdy znajdzie odpowiedni dla siebie. Przy każdym bezpłatnie ręczniki kąpielowe. Na tym na który my chodziliśmy nie było problemu z leżakami i ręcznikami. Bezpośrednio przy nim jacuzzi. Przy każdym basenie bar. Formuła All inclusive od 10:30 do 23:00. Na terenie hotelu dwie restauracje serwujące posiłki w all inclusive. Jedna w godzinach: śniadania 7:30 do 11:00 obiady 13:00 do 15:30 i kolacje 18:30 do 22:00. Jedzenia bardzo dużo, urozmaicone i dobre. Na stołówce czysto, obsługa miła i zawsze chętna do pomocy ( jak w całym hotelu). Na wolne miejsca zdarzyło nam się czekać może dwa razy po około trzy minuty. Po za tym zawsze wolne miejsca. Na terenie ogromnego kompleksu hotelowego znajduje się około 1300 pokoi. Zdecydowana większość to pokoje w bungalowach. Sprzątane codziennie, ręczniki i pościel wymieniana na życzenie. Standardowe wyposażenie to: telewizor, lodówka, sejf, suszarka do włosów, żelazko z deską do prasowania oraz klimatyzacja sterowana indywidualnie. Hotel oddalony od centrum Hurghady o jakieś 15 km ale przy wejściu stoją taksówki a na terenie czekają busy. Dla nas był to atut ale jeżeli ktoś oczekuje „nocnego życia” to na terenie od 23:00 dyskoteka. Goście Hiltona to w około 80% Rosjanie i w takim głównie języku odbywały się animacje. Na terenie hotelu i przed nim sklepy i apteka. Uważamy, że hotel jest naprawdę godny polecenia. Pokaż »

    2012-09-04
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (0)
  • 3.1

    agachod ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Jeszcze w tamtym roku poleciłabym wszystkim wyjazd do Egiptu; niestety warunki w hotelach w przeciągu ostatniego roku zmieniły się diametralnie... ( był to mój 4 pobyt w Egipcie). Ilość obsługi masakrycznie spadła a Ci którzy zostali albo są strasznie zmęczeni albo nie chce się im pracować. Hotel niestety ma lata świetności za sobą... I skupia się na obsłudze Egipskich gości których jest tam większość. Na stołówce - bo restauracja tego nie można nazwać - panuje dyskryminacja; goście egipscy nie stoją w kolejkach, przeznaczone są dla nich najlepsze stoliki. Zachowanie ich a szczególnie dzieci jest skandaliczne. Obrazek rodziny której dzieci (niemowlaki) leżą na stolikach podczas posiłków nie jest rzadkością. Pokoje są duże przestronne i ładne. Basen główny bardzo brudny!!!! Teren basenu nie był sprzątany mozna było sie przykleić do podłogi... Natomiast mały basen na wzgórzu bardzo zadbany czyściutki i miła atmosfera ( prawdopodobnie wpływ starszego pana basenowego) Animacji w hotelu nie ma prawie w ogóle Plaża klepisko... ale w miarę ładna rafa przy hotelu. Pokaż »

    2012-09-03
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.6

    LARA ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Do sieci hoteli HILTON temu hotelowi troszke daleko ale po kolei. HOTEL- sklada sie z budynku glownego oraz z licznych domkow rozlozonych na ogromnym terenie.Radzilabym przy zameldowaniu dac do paszportu okolo 10,20$ bo mozna dostac domek na samym koncu i wtedy juz na stolowke i na baseny jest dluga droga .W pokojach czysto tv ,lodowka,zelazko a nawet deska do prasowania.W lazience wanna zamiast prysznica,suszarka. BASENY-jest ich okolo 7 ale najfajniejsze sa przazy budynku glownym w rzeczywistosci niczym sie nie roznia takie jak na zdjeciach. POSIŁKI-malo urozmaicone przez 2 tyg.ciagle takie same wydawane w restauracjach LOTOS i AL DENTE plecam te druga.Nie mozna jednak narzekac bo to afryka i jak chcemy schabowego w deszcu to mozna pojechac nad polskie morze.Sniadanie od 7 do 10 obiad od12;30 do 15:30 kolacja od 18:30 do 22.Miedzy posilkami wydawane przekaski hod-dog ,hamburger i ciasta przy basenach i na plazy. OKOLICA-hotel polozony na pustkowiu przed wjazdem do hotelu pare sklepikow z pamiatkami.W hotelu takze sklepiki ale nie polecam bo ceny z kosmosu.Przed hotelem taxi .Polecam zakupy a SAKALI to jest nowa czesc hurgady cena za taxi 10$w dwie strony.Mozna wybrac sie takze do starej czesci hurgady EL DAHAR jest tam bazar ale bylismy jako jedyni turysci bylo troche obaw ale wszystko bylo ok wtedy dopiero mozna zobaczyc jaka jest rzeczywistosc .Polecam!! PLAZA-szeroka dluga bez problemu jest z lezkami ale co do czystosci duzo do zyczenia. Bez obaw mozna kupowac drobne wycieczki u "mahomedow" ktorzy chodza przy basenie bo wszystko bylo ok ale wieksze wycieczki typu kair lub luxor radze wykupic u rezydentki poniewaz w autokarze mielismy nawet ochrone bo nie wiadomo co sie moze przydazyc. Ogolnie polecam ten hotel w koncu lecimy tam dla pogody i przepieknych raf koralowych nie czepiajmy sie detali w koncu 4 godziny lotu i jestesmy w afryce. Pokaż »

    2012-08-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.1

    Pau990 ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel jak najbardziej polecam. Zaczynając od jedzenia to całkiem smaczne, urozmaicone, w restauracjach czysto, kubki i talerze zawsze czyste, nigdy niczego nie brakowało a obsługa w miarę. Pokoje z łazienką jak na dwie osoby spore, codziennie sprzątane. Baseny czyściutkie, woda bardzo przyjemna i leżaków nigdy nie brakowało. Mrówki jak to w Egipcie są i nic tego nie zmieni, najwięcej wychodzi na wieczór ale do pokojów się nie pchają. Co do rozrywki to moim zdaniem nie da się tu nudzić. Organizowane są różne animacje a i bez tego można się dobrze bawić. Wakacje w Hilton Long Beach uważam za udane. Pokaż »

    2012-08-11
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 4.3

    Isiak ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Trzeci raz w Egipcie, takiego brudu w restauracjach nigdzie nie widzialam jak byl w Hilton, brak szklanek, kubkow to codziennosc. Obsluga niemila ignorujaca wszystko i wszystkich. Brak klimatyzacji co przy 36 stopniach i przy zamknietych oknach tworzy "malenki dyskomfort". :-( Baseny duze, nie btakuje lezakow, ale nie sprzatane po nocnych posiadowkach, stad latajace muchy! Plaza dluga i szeroka, ladna rafa koralowa, i to pozwolilo nam zaliczyc ten urlop do udanych, ale hotelu nie polecam! Pokaż »

    2012-08-04
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 2.0

    ola222 ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      1.8
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.8
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    hotel zasługuje na 3gwiazdki.mieliśmy ciągłe przerwy w dostawie prądu jedzenie monotonne chodzi o obiad i kolacje .na jadalni nie było klimy włączanej. baseny super .sprzątający pokoje nie zmieniali ręczników tylko je składali mimo zostawianych napiwków .pokoje ok ale trzeba sobie wywalczyć te bliżej cywilizacji czyli budynku głównego bo w przeciwnym razie mamy spacer do 600mertów .ręczniki czyste można dostać tylko do południa potem dają brudne. Pokaż »

    2012-07-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.2

    jkmm ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Nam sie podobało. Byliśmy w czwórkę i nic (ani mrówki, ani niedokonczone prace ogrodników) nie jest w stanie przyćmić bardzo sympatycznej i szybko reagującej obsługi hotelowej. Nocą cały teren pięknieje, hotel jest dość stary, ale zadbany, a i roślinność tym samym jest okazała. Polecam zwłaszcza dla tych co chą odpocząć w spokoju- mały basenik na górnym tarasie z małą kolejką do napojów. Polecamy zakwaterowanie w bungalowach - jest dalej do restauracj i lobby, spacerkiem z górnego tarasu jakieś 10 minut alejkami resortu. Z pewnością tam wrócimy. Pokaż »

    2012-07-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.6

    dolores712 ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel bardzo duży,z ogromną ilości gości (przeważnie Rosyjskich).Wszystko zależy od miejsca gdzie zostaniesz zakwaterowany,albo masz daleko plażę albo stołówki.Jedzienie ok,lecz kelnerzy nie nadążą sprzątać i roznosić sztućców.Ogólnie stołówki niekoniecznie czyste! Najcudowniejsze są baseny,bo morze niekoniecznie.W okresie w którym byłam meduzy opanowały plażę i morze,więc kąpiel nie była miła!Ogólnie hotel mogę polecić mało wymagającym klijentom,jest poprostu dosyć stary i zniszczony.Ale cena była niska,więc nie spodziewalam się za wiele. Pokaż »

    2012-06-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    Anna ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    super hotel, pyszne jedzenie, słońce, długa plaża, piękne morze- czego chcieć więcej :-)

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2012-05-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    sylwesterdom ocenił hotel Hilton Long Beach

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    super polecam,jedzenie super ,dużo ... dożo napoju nikt o nic nie pyta ,super spokojny tryb życia jak i za dnia tak i w nocy- na pewno jeszcze raz tam pojadę

    2012-04-29
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (2)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1021 22 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny