Hotel King Tut Resort Hurghada ****

King Tut Resort

Ocena hotelu (45 opinii)

4.3
  • Położenie
    4.5
    • Odległość od plaży / stoku 5.5
    • Plaża / stoki 4.9
    • Cicha i spokojna okolica 4.4
    • Restauracje w okolicy 3.5
    • Atrakcje w okolicy 3.5
    • Komunikacja 5.0
  • Pokoje
    4.3
    • Wielkość 4.7
    • Standard wyposażenia 4.1
    • Czystość 4.5
    • Łazienka 3.8
  • Wyżywienie
    4.5
    • Ilość i dostępność 4.8
    • Smak i jakość potraw 4.6
    • Różnorodność potraw 4.2
    • Obsługa 4.6
  • Hotel
    4.1
    • Basen 3.7
    • Udogodnienia dla dzieci 4.1
    • Animacje i rozrywka 4.4
    • Sport 3.9
    • Obsługa 4.7
    • Czystość 3.8
  • Jakość / cena
    4.3

Rekomendacja

70% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 1.9

    xdarox ocenił hotel King Tut Resort

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Witam! kilka dni temu wróciłem z tego Hotelu, który zasługuje maksymalnie na 3 gwiazdki ale dlatego ma 4, bo jest w kompleksie ze Sfinksem. Jedyna rzecz do której nie można się przyczepić, to jedzenie, fakt że było monotonne ale nigdy nie brakowało, pokój dostałem 2 os. plus dostawka ( było nas 3 ), mimo dopłaty na recepcji kilkunastu dolarów dostałem jako dostawkę drewniany leżak z plaży, na recepcji powiedział, że za 80$ zakwateruje nas w Sfinksie, to mu podziękowałem. Hotel po prostu beznadziejny w Egipcie są naprawdę fajne hotele, NIE POLECAM !!! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (2) »

    2014-07-14
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  • 5.4

    Agnieszka ocenił hotel King Tut Resort

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bradzo polecam hotel - jak dla mnie numer 1 pod względem animacji ! :)

    2013-09-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (4)
  • 5.4

    madzia1980 ocenił hotel King Tut Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Właśnie wróciliśmy z mężem z tego hotelu i jesteśmy mile zaskoczeni, wszystko w najlepszym porządku, trafiliśmy do tego hotelu przypadkowo gdyż rezydent stwierdził że hotel który wybraliśmy jest w remoncie i zakwateruje nas w King Tucie (nawiasem mówiąc wcale w remoncie nie był). Hotel fajny można korzystać również z sąsiedniego hotelu który ma fajny basen i mini aquapark.Fajni animatorzy i cała obsługa.Plaża blisko rafa też jest i można popodglądać rybki.Nie ma się czego doczepić :) Uważamy z mężem pobyt w tym hotelu za udany :) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (16) »

    2013-05-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (4)
  • 3.8

    AsiaR ocenił hotel King Tut Resort

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Witam, byłam w tym hotelu na dwutygodniowym pobycie w październiku 2012. Hotel mały, większość turystów to oczywiście Rosjanie. Po włożeniu kilku dolców do paszportu dostaliśmy pokój z widokiem na basen, co było luksusem bo z innych stron okna wychodzą na place budowy. Niestety hałasujący pod oknami Rosjanie nie dawali nam spać w nocy. Basen mały i cały dzień zacieniony, ale można korzystać z basenów i barów sąsiedniego Sphinxa. Pokoje kiepsko wyposażone, stare meble i przede wszystkim koszmarnie zapuszczone łazienki. Sprzątanie pozostawia wiele do życzenia. Łabędzie i inne ręcznikowe cuda były układane z brudnych ręczników zabranych z łazienki. Jaccuzi na dachu to jakaś porażka - małe, brudne a po zobaczeniu tam grubej i zaniedbanej Rosjanki odeszła nam ochota na skorzystanie. Plaża pseudo piaszczysta - mnóstwo kamieni, bez obuwia ochronnego łatwo się zranić. Plaża Sphinxa o wiele lepsza, chociaż rafa mocno zniszczona. Nie ma walki o leżaki. W części morza należącej do King Tuta klub windsurfingowy urządza kursy dla Rosjan, wiec pływając trzeba mieć oczy naokoło głowy, bo chwila nieuwagi i uderzy w was deską w głowę ruski dzieciak. Jedzenie nie najgorsze i jest go dużo. Obsługa w restauracji i barach miła i szybka. Animacje dość ciekawe, chociaż powtarzają się co tydzień. Internet w lobby bezpłatny i działa dość dobrze. Pewnego dnia podczas naszego pobytu była awaria rurociągu i nie było ciepłej wody. W recepcji zbywali nas, że za 3 godziny, wieczorem, jutro itp. będzie ciepła woda. Rezydent Alfa Star załatwił nam możliwość wykąpania się w jednym pokoju w Spxinksie. Super - mieliśmy w 4 osoby w ręcznikach i z gąbką w ręku pociskać za każdym razem po campusie aby się umyć. Trzeciego dnia awarii wykłóciliśmy się na recepcji o przeniesienie do Sphinxa. Wyjeżdżaliśmy po 6 dniach a w King Tucie dalej nie było ciepłej wody. Na plaży uroczy wielbłąd Max pozuje do zdjęć i wozi turystów. Można mu dawać bułki z restauracji bo jest bardzo potulny:) Pokaż »

    2012-10-16
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (2)
  • 5.2

    drmietyl ocenił hotel King Tut Resort

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    witam, razem z dziewczyna bylismy na 15 dniowym pobycie w tym hotelu, z calego serca moge go polecić, stantandart adekwatny do ceny, pokoj duzy czysty łazienka troszke wymagala by remontu ale czysta:) co dla mnie bylo najważniejsze :) niektorzy z tego co czytam chyba maja przesadne wymagania :), jedzenie bardzo dobre duzo !! i dobre naczenia czyste gorące myte na bierząco, super sniadania obiady i kolacje czasami serwowane na dworze specjalne kolacje z pieczonym indykiem czy baraniną z grilla :) super animatorzy zachecaja do codziennej zabawy a nie lezakowaniu :) mozna korzystac ze Sphinxa co jest bardzo duzym plusem !!! z basenów i barow , super plaza , bardzo duzo lezaków materacow, reczniki gratis co dzien mozna nowy, obsluga super , starają sie lecz bez przesady to Egipt :) ludzie tam robią w taki sposób w jaki potrafią :) polak tego nie zrozumie zaplaci 2 tys zl i liczy na wachlowanie i srebną zastawe :) duzo rosjan ale w Egipcie wszędzie jest ich duzo logiczne, wiec nie wiem po co ludzie piszą ze w tym czy tamtym hotelu duzo rosjan :d jak w kazdym hotelu w Egipcie jest ich duzo :) to tyle ja bardzo polecam i cala grupa ktora z naimi byla z alfa star takze byla zadowolona ! :) pozdrawiam Szymon Pokaż »

    2012-08-31
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (4)
  • 2.4

    Agnieszka ocenił hotel King Tut Resort

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    No wiec tak , jak dla mnie hotel na 4 gwiazdki nie zasługuje. Mimo zmiany pokoju łazienka okropna. Jedzenie cóż pieczywo dobre, ser biały dobry i tyle dobrego, jedzenie monotonne i niezbyt smaczne ( jak dla mnie wręcz niesmaczne) , obsługa ok z wyjątkiem lobby baru , tam jest koszmarna .Talerze hmm co któryś był czysty..... Z plusów 2 plaże , 1 z piaskiem i wejscie do morza piasek i to dosyc długo. 2 plaża też piasek ale zejscie do morza schodami z kamienia prosto na "rafke" gdzie można podziwiać piękne ryby. W hotelu polska animatorka Magda bardzo fajna dziewczyna , pomocna z wszystkim można się do niej zwrócić. Baseny 2 , szału nie ma , ale nadrabiają barem i "leżankami" w basenie. Polacy są tam na szarym końcu , lepsze standardy przysługują Rosjanom . Polecam natomiast nurkowanie głębinowe i wycieczkę do Kairu ale kupujcie ja od "tubylców" . My generalnie do tego hotelu byśmy nie wrócili i go nie polecili. Ale cóż jest to nasze zdanie , wy decydujcie sami :) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (4) »

    2012-08-16
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 6.0

    adrindankia ocenił hotel King Tut Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wszystko było super, dla mnie i dla moich dzieci sie podobało.Aby uzyskać dobry pokój należalo dać napiwek, jedzenie było dobre, baseny czyste.

    2012-07-06
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (5)
  • 5.7

    jack ocenił hotel King Tut Resort

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    witam - urlop 7 dni początek maja właśnie wróciłem z Egiptu spaliśmy w hotelu King Tut,wWarto dać 5 dolców w paszporcie i mieć fajny pokoik.Na miejscu obok jest 5 gwiazdkowy hotel sphinx i bez problemów można korzystać ze wszystkich restauracji i basenów. ALL w hotelu King TUT dla wszystkich 24 godziny na dobę czyli można pic cała noc i nad ranem jeszcze poprawić sobie na kaca .Ponadto sami ludzie ze spinxa przychodzili do naszej restauracji Kleopatra bo u nas było lepsze jedzenie .- picie do woli to zimne piwo , drinki z lodówki .w pokoju po 1 butelce codziennie,lody do obiadu pizza i frytki - do woli ,grill ,na wieczór owoce , ciasta tory itp ,rano śniadania parówki jajecznice omlety naleśniki - wyżywienie dobre , dodatkowo fajne animacje do 24 codziennie coś innego oraz gratis ping pong ,siatkówka piłka wodna i bilard , plaza mała ale wystarczająca leżaki i ręczniki za free bez problemów na plaży i na basenie zawsze wolne miejsca, rafa obok hotelu ,na dachu czynna i gratis sauna i jacuzzi . internet za darmo w recepcji nawet chodził w miarę dobrze .lokalizacja dobra za 2 dolce do centrum sakala, pogoda super 35 stopni w cieniu -Za taka cenę 1070zł za 7 dni to naprawdę full wypas i warto sie zrelaksować za taka kasę. POLECAM Pokaż »

    2012-06-01
    Opinia pomocna?
    Tak (8) / Nie (4)
  • 5.9

    beata755 ocenił hotel King Tut Resort

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wczoraj wrocilismy z tego Hotelu.To moj 10 raz w Hurgadzie.Jechalam niechetnie do tego hotelu gdyz wczesniej 2 razy pod rzad bylam w Empire i....teraz juz gdybym miala wybor i miala zaplacic troche wiecej to wybralabym King Tut,Sfinks Resort. To kompleks dwuch hoteli.Na pieknym,zroznicowanym terenie sa dwa hotele,baseny,2restauracje gluwne,bary przy recepcjach w dwuch hotelach w tym jeden w opcji ALL czynny 24H pierszy raz spotkalam sie z tym w Egipcie.Sa tez dwie restauracje przy plazy zeby nie rezygnowac ze slonca i zjesc obiad...w jednym serwowana jest pizza prosto z kamiennego pieca i pitrawy z grila.Przy drugiej kawiarani znajduje sie kawiarnia w stylu beduinskim gdzie mozna w opcji All w godz.15-17 palic shise za darmo jak ktos lubi.Teren hotelu jest rozlegly,zadbany,malpy w klatce,sklepiki,klinika itp. Swietne sa animacje w amfiteatrze przy plazy...Animatorzy b sie staraja.Beatch bar-pracuje Abdalla uczy sie polskiego super.W kawiarni przy shisy mily Osama na ktorego mozna liczyc.Ogolnie bardzo mila obsluga z Szefem na czele p.TAMER NABIL CHARIMAN ktory kazdych odpoczywajacych traktowal jak gosci,jak swoich gosc.Warto wracac do takiego gospodarza.Na dachu Hotelu King jakuzzi i sauna.SZKODA tylko ze malo polakow.Ale Hotel wart PoLECENIA my napewno tam wrocimy:) Pokaż »

    2011-12-24
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (3)
  • 5.6

    majap13 ocenił hotel King Tut Resort

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłam w tym hotelu w lutym 2010 roku - i wróciłam wraz z rodziną szczęśliwa i zadowolona. Hotel może nie jest największy, ale przytulny, wszystko pod ręką - stołówka, plaża, basen, rozrywki...Animatorzy przesympatyczni, co wieczór programy rozrywkowe, przepięknie zorganizowane walentynki, jedzenie smaczne, plaża może nie za duża ale wystarczająca - polecam z całego serca. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (7) »

    2011-03-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (3)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny