Hotel Radisson Blu Resort (Radisson Sas) Taba *****

Radisson Blu Resort Taba (Radisson Sas)

Ocena hotelu (50 opinii)

4.5
  • Położenie
    4.2
    • Odległość od plaży / stoku 5.8
    • Plaża / stoki 5.1
    • Cicha i spokojna okolica 5.8
    • Restauracje w okolicy 2.6
    • Atrakcje w okolicy 3.5
    • Komunikacja 2.7
  • Pokoje
    4.7
    • Wielkość 5.2
    • Standard wyposażenia 4.5
    • Czystość 4.6
    • Łazienka 4.3
  • Wyżywienie
    4.7
    • Ilość i dostępność 4.8
    • Smak i jakość potraw 4.7
    • Różnorodność potraw 4.4
    • Obsługa 4.8
  • Hotel
    4.4
    • Basen 4.8
    • Udogodnienia dla dzieci 4.3
    • Animacje i rozrywka 4.1
    • Sport 4.3
    • Obsługa 4.7
    • Czystość 4.4
  • Jakość / cena
    4.6

Rekomendacja

73% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 2.3

    Beata Wieczorkiewicz ocenił hotel Radisson Blu Resort Taba (Radisson Sas)

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.5
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    UWAGA!! W tym hotelu kradną! Nasze wakacje to był prawdziwy koszmar! Trzykrotnie okradziono nas przez pracowników hotelu RadissonBlu.Sejfy hotelowe to dla nich najlepsza okazja do dorobienia sobie do pensji.Podbierali sprytnie, z porfeli, najpierw 100USD (zignorowaliśmy, bo może źle policzyliśmy) potem po kilku dniach kolejne 150USD (tu byliśmy absolutnie pewni).Potem sytuacja powtórzyła się u innych gości, identycznie, podbieranie po 100USD z porfeli w sejfie.Recepcja powtarzała na okrągło, że prowadzi śledztwo a menadżer hotelu miał to w nosie, praktycznie wogóle go nie było.Sprawę zgłosiłam na policję, co było pomyłką w samym zamyśle-strata całego dnia i żadnych efektów.Po tych doświadczeniach zaczęliśmy wszytko nosić ze sobą i kolejna kradzież. Z jadalni skradziono nam z torby drogi aparat lustrzankę, zostawiając pustą torbę. Jadalnia była zamknięta (było po godzinach obiadowych), byliśmy ostatnimi gośćmi.Oczywiste było, że zrobili to pracownicy.Oczywiście aparatu nie znaleźli, chociaż był spory i nie dało się go zmieścić w kieszeni.Od policji i obsługi usłyszeliśmy, że to na pewno goście! Ręce mi opadły!!Potem wyszło, że 3 tygodnie wcześniej z pokoju hotelowego skradziono laptopa a przy przeprowadzce tydzień wcześniej Czechom zaginęła kamera.Pewnie też zrobili to goście!Makabra.Od jednego pracownika usłyszeliśmy, że w hotelu nikt się niczego nie boi,można wynosić ile wlezie,menadżera hotelu praktycznie nie ma na miejscu.Może dlatego obłożenie w hotelu było na poziomie 20%!!! 10 lat podróżuję z rodziną po świecie ale taki koszmar przytrafił się nam po raz pierwszy. Pokaż »

    2012-08-08
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 5.3

    Hidalgo75 ocenił hotel Radisson Blu Resort Taba (Radisson Sas)

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel dla osób chcących spędzić spokojny urlop. Hotel posiada piękny , rozległy ogród, ogromny plus : na terenie hotelu żyje sobie mnóstwo, niezmordowanie śpiewających ptaszków :o), przy plaży rafa koralowa, obsługa bardzo miła, posiłki smaczne, duży wybór. Nie ma potrzeby kupowania wody butelkowanej, ogólnie dostępna woda mineralna z dystrybutorów. Nie rozumiemy pretensji ,że hotel nie jest 5.gwiazdkowy , a czy ceny są 5. gwiazdkowe ?! Jeśli komuś tak zależy na 5 gwiazdkach, niech nie wyjeżdża z Europy ... Godna polecenia wycieczka do Petry ( prze-sympatyczny przewodnik , Pan Sameer Ghanem, bardzo zaangażowany w to co robi). Wycieczka do Jerozolimy ... cóż , pozycja obowiązkowa,ogromne wrażenie, lecz Pani przewodnik z Exim (choć sympatyczna), najbardziej zaangażowana jest w sprzedaż produktów z Morza martwego , z czego ma chyba jakieś profity ... Poza tym wycieczka kiepsko zorganizowana. Podsumowując ; spedziliśmy w Radissonie bardzo udane 2 tygodnie . Jeden minus : puszczany z głośników przy basenie jakiś dziwny rosyjski przebój .. Coś potwornego ! ;O) Pokaż »

    2012-06-17
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.5

    Anka58 ocenił hotel Radisson Blu Resort Taba (Radisson Sas)

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    TABA tylko z Alfa Star, bo mają bezpośrednie loty i nie trzeba jeżdzić przez cały Synaj. Hotel bardzo fajny, domy znajdują się wśród pięknych ogrodów.Obsługa miła i codziennie dostarcza napoje,kawę i herbatę.W pokojach są czajniki. Pokaż »

    2012-05-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    dudula57 ocenił hotel Radisson Blu Resort Taba (Radisson Sas)

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel pięknie położony,z jednej strony góry z drugiej morze,cicha okolica,wspaniałe miejsce do wypoczynku i wypadów do Jerozolimy i Petry.Obsługa bardzo przyjazna i pomocna w razie problemów.Plaża piaszczysta do opalania a kamienista na brzegu.Zabudowania hotelu są nie wysokie przez co(nawet z parteru)można podziwiać wspaniałe widoki. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (5) »

    2012-02-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    Regeena ocenił hotel Radisson Blu Resort Taba (Radisson Sas)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Całkiem dobry hotel pięciogwiazdkowy, jeden z lepszych, w których miałam przyjemność wypoczywać. Okolica mało ciekawa, za to jest co zwiedzać na własną rękę. Idealna baza wypadowa do Jerozolimy, czy Jordanii. Jedzenie smaczne, w ilościach nie do przejedzenia:) all inclusive również bez zastrzeżeń, szeroki wybór drinków różnego rodzaju. Bardzo dobra opieka rezydenta. Ogólnie sympatyczna atmosfera, trafiliśmy na fajny turnus, dlatego jak do tej pory pobyt w Tabie będziemy wspominać najmilej:) Pokaż »

    2011-11-23
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.9

    marjerr ocenił hotel Radisson Blu Resort Taba (Radisson Sas)

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      2.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Polecamy dla osób, które chcą się nudzić przez tydzień, dwa. Rafa taka sobie. Plaża słaba. Hotel na 100% nie jest 5 gwiazdkowy. Jedzenie choć różnorodne to monotonne. Jest czysto, choć nie super błysk. Pewnie to norma jak na Egipt. Pokaż »

    2011-10-19
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 5.9

    Jacko67 ocenił hotel Radisson Blu Resort Taba (Radisson Sas)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Zgadza się, sieciowe hotele maja klasę! Jest marka i trzeba sprostać oczekiwaniom klientów. Byliśmy w Radissonie w połowie września - pierwszy raz w hotelu tej grupy. Trzeba przyznać, że ogólnie w Egipcie hotele są bardzo fajne, natomiast ten ujął nas ciepłą atmosferą, począwszy od obsługi, a skończywszy na rezydentce. Spełniły się nasze oczekiwania co do luksusowego hotelu z komfortowymi pokojami. Jeśli chodzi o all inclusive to również sprostał naszym zachciankom:) Wypoczęliśmy pełną parą, może uda się jeszcze złapać jakiegoś lasta zimą? Pokaż »

    2011-10-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.9

    agula30 ocenił hotel Radisson Blu Resort Taba (Radisson Sas)

    • Położenie
      2.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.8
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      1.3
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel na pewno nie ma 5* sama obsługo i rezydent się do tego przyznają. Brak klimatyzacji w głównym holu i restauracji. Podczas posiłków w restauracji fruwają ptaki. W basenie woda pełna glonów. Na plus jedynie jest położenie tego hotelu. Piękna rafa przy plaży, można w wodzie natrafić na wiele okazów pięknych ryb czy żółwi. Jednak generalnie hotelu nie polecam. Pokaż »

    2011-09-15
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 6.0

    maniak40 ocenił hotel Radisson Blu Resort Taba (Radisson Sas)

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Podobał mi się wypoczynek w tym hotelu. Nie mam się do czego przyczepić, a jestem dosyć wymagającym klientem, dlatego wybrałem Radissona i nie rozczarował mnie...Pokój czysty, jedzenie i driny pyszne. Lenistwo na plaży - rewelacja.Szkoda że tylko tydzień... Pokaż »

    2011-09-04
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.0

    maniek32 ocenił hotel Radisson Blu Resort Taba (Radisson Sas)

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Zdecydowanie nie polecam.Hotel z pewnością nie jest 5-gwiadkowy(w porywach 4 gwiazdki,co przyznał nasz rezydent oraz kilku panów z obsługi). Najgorszy z moich pobytów w Egipcie.Pokój czysty,przestronny z balkonem i widokiem na morze oraz ogród.Pobyt uprzyjemniała grupa włoskich animatorów(nie hotelowych,tylko z biura podróży) .Wśród nich "szalała" jedna Justyna ze Sky Clubu,która bardzo fajnie ogarniała niewielką grupkę turystów z Polski (pozdrowienia dla wszystkich) .Obsługa miła(jednostkowo bez napiwków-kilku panów w barze i jeden kelner w restauracji),nawet kompetentna.To wszystkie plusy.Minusów jest więcej.Brak klimatyzacji w lobby i restauracji(czynna tylko jedna- brak caffe shopu i restauracji a'la carte),w której stołowała się razem z nami gromada ptaków.Jedzenie monotonne,po godzinie brakowało smaczniejszych potraw.Napoje podawane w popękanych szklankach. Basen nieczynny przez kilka dni(glony na dnie) .Od 10-tej brak ręczników plażowych.Plaża obficie pokryta wielbłądzimi odchodami.Animacje odbywały się na placyku koło restauracji zamiast w amfiteatrze.Po godzinie 23 brak możliwości kupienia drinków i napoi w jedynym czynnym barze.Woda dostępna w dystrybutorach niewiadomego pochodzenia(butelki z wodą pozaklejane papierową taśmą) .Na wycieczki suchy prowiant przygotowany przez hotel był naprawdę SUCHY.Ogólna ocena negatywna. Pokaż »

    2011-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (3)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny