Hotel Holiday Park Okurcalar *****

Holiday Park

Ocena hotelu (31 opinii)

4.4
  • Położenie
    3.6
    • Odległość od plaży / stoku 5.4
    • Plaża / stoki 3.1
    • Cicha i spokojna okolica 4.5
    • Restauracje w okolicy 1.8
    • Atrakcje w okolicy 2.4
    • Komunikacja 4.2
  • Pokoje
    4.6
    • Wielkość 4.9
    • Standard wyposażenia 4.3
    • Czystość 4.8
    • Łazienka 4.2
  • Wyżywienie
    4.9
    • Ilość i dostępność 5.2
    • Smak i jakość potraw 4.9
    • Różnorodność potraw 4.7
    • Obsługa 4.9
  • Hotel
    4.5
    • Basen 4.2
    • Udogodnienia dla dzieci 4.4
    • Animacje i rozrywka 4.7
    • Sport 4.4
    • Obsługa 4.9
    • Czystość 4.2
  • Jakość / cena
    4.7

Rekomendacja

62% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.9

    klaudia_w ocenił hotel Holiday Park

    • Położenie
      4.4
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Jak na Turcje hotel przyjemny. Jedzenie na sniadanie monotonne choc mozna naprawde zjesc do syta. Na pierwszy rzut oka jedzenia jest mnostwo ale podziwiam osoby ktorze 2 tyg zywily sie tylko w hotelu. Warto podejsc do snack baru przy basenie tam czesto na smakolyki mozna trafic. Animacje swietne! Atrakcje sportowe swietne :) jesli ktos bedzie szukal napewno jakies minusy znajdzie ale to jak wszedzie ! Pokaż »

    2012-10-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 5.4

    Dominika7 ocenił hotel Holiday Park

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Jak najbardziej polecam hotel Holiday Park, jego największe atuty: przepyszne jedzenie, róznorodnośc i to co w Turcji cenie smak!:) mnóstwo owoców takich jak arbuzy, melony, winogrona, brzoskwinie, jabłka, pomarańcze,śliwki ... dwa-czystość zarówno wpokojach jak i w całym hotelu; pokoj nam się trafił z centralnym widokiem na morze nr 3302, duza łazienka z narozna wanna i opcja prysznica, spory pokoj, klima bez zarzutu, codziennie dostawalismy butelke wody niegazowanej; super animacje ktorymi hotel nadrabia brak rozrywek w okolicy miasteczka Okurcalar.Sporo zielenii, pięknych kwiatów, basen średniej wielkości ale na zdjęciach wydawał się mniejszy, niestety od 7 rano rozpoczynało się rezerwowanie ręcznikami wolnych lezakow.. nie mniej nie mozna miec pretensji do hotelu tylko do ludzi ktorzy to robia..a towarzystwo w wiekszosci to Polacy i Rosjanie, nie mniej poza wspomnianymi recznikam bardzo kulturalne!!i tu wielki szacun , bez pijanstwa i awantur :) Minusy: wąska, kamienista plaża, szybko robi się głęboko...aczkolwiek woda w morzu cudowna! cieplutka i ten turkusowy kolor....; brak klimatyzacji w lobby-chcąc posiedziec przy gratisowym wi-fi pot leje sie strumieniami; reszta jak najbardziej na plus polecam z czystym sumieniem. Pokaż »

    2012-10-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.0

    Aga01abcd ocenił hotel Holiday Park

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      2.0
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Hotel gróbo poniżej oczekiwań, plaża wielkie nieporozumienie, jedzenie popsute, monotonne i brakuje, kolejki wszedzie, hotel mały, 3 gwiazdkowy a nie 5.

    2012-10-02
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 2.2

    charly ocenił hotel Holiday Park

    • Położenie
      2.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel porażka, na plaży kamienie wielkości pięści, w wodzie gryzące ryby, plaża szerokości 50 m,

    2012-09-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (3)
  • 5.5

    Emil ocenił hotel Holiday Park

    • Położenie
      4.4
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.6
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel położony w spokojnej okolicy, do dużego bazaru jest ok 1,5 km. Według mnie basen nie był za mały, sprzątany, 3 zjeżdżalnie uruchamiane były kilka razy dziennie na kilka godzin. Pokoje są duże dobrze wyposażone (suszarka do włosów, telewizor LCD, lodówka, wanna plus prysznic nad nią) mieliśmy pokój z widokiem z balkonu na basen i morze. Sprzątane co dzień i donoszona jest 1,5l butelka wody. Za napiwek sprzątaczka z ręczników cudy niewidy robi. Można wyjść na taras na dachu hotelu i podziwiać piękne morze. Plaża kamienista ale w klapkach da się wytrzymać, co dzień sprzątana. Z prawej strony wpływa rzeka i woda przy hotelu jest chłodniejsza ale wystarczy przejść rzekę i tam jest cieplejsza i jest kilka skałek na których można fajne zdjęcia porobić. Jedzenie urozmaicone, mnóstwo warzyw, na kolację różne potrawy z grilla. Animatorzy od 10 rano zaczynali zabawiać gości, zawsze coś innego wymyślili, bardzo sympatyczni i żartobliwi. wieczorami spektakl, czasami konkurs dla gości z widowni. Któregoś dnia pobytu po wieczornych animacjach uruchomili zjeżdżalnie i zaczęli w ubraniach zjeżdżać a za nimi inni ludzie, kto nie chciał to wrzucali go do basenu (ubaw był niesamowity). Barmanowi warto dać napiwek to nauczy się kolorowe drinki robić bo inaczej to tylko piwo, wódka, whisky, gin i wino, ogólnie alkohol dobry. Byliśmy na tydzień z Wezyra, rezydent był tragiczny, nie interesował się gośćmi, telefonu nie odbiera na smsy nie odpisuje, na spotkaniu to tylko o wycieczkach mówił za które trzeba było słono płacić. Z hotelu jestem zadowolony i polecam go ale z innym biurem podróży Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2012-09-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.7

    kasia bogusiewicz ocenił hotel Holiday Park

    • Położenie
      2.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.3
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      0.0

    hotel o wiele mniejszy niż na zdjęciach zasługuje na 3 gwiazdki nie więcej , w łazienkach grzyb, obsługa do przyjęcia. Okolica beznadziejna nie ruszycie się poza hotel wieczorem bo aż strach i brud do potęgi. Tunel prowadzący na przeciwna stronę ulicy zasyfiały i zas..... masakra ogólnie odpoczęliśmy ale do Turcji nie wrócimy Pokaż »

    2012-09-20
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 3.6

    betada ocenił hotel Holiday Park

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      0.0

    plaża maleńka, kamienista, brak płytkiej wody dla dzieci, od razu głęboko. basen - za mały jak na taką ilość gości, na zdjęciach duży, a w rzeczywistości jest zdecydowanie mniejszy, walka o leżaki, można było wstawać o 5 czy 6 i rezerwować tzn. kłaść ręczniki, ale to nic nie dawało, bo obsługa na basenie potrafiła zwalić lub rzucić gdzieś i zarezerwować leżak komuś innemu - najczęściej swoim - Turkom bo ich było dużo. zdarzały się nawet przypadki, że w ciągu dnia kobieta poszła do baru czy do toalety, a w tym czasie ratownik zrzucił jej ręcznik i zabrał leżak tj. zaciągnął go innej osobie. co do innych rzeczy nie można się przyczepić, może drinki mało różnorodne Pokaż »

    2012-08-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.6

    Marcinos 709 ocenił hotel Holiday Park

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Bardzo fajny hotel. Jeden z lepszych w Turcji jak dla mnie. Położenie: Dosyć daleko od Alanyi, w pobliżu znajduje się tylko kilka bazarów i Alara Grand Bazar, którego nie polecam. Nie znajdziecie tam nic ciekawego. Sami naciągacze. Do tego bazar mało ma wspólnego z Turcją. Trudno tam kupić choćby pieprz... Bardziej polecam mniejsze, prawdziwe tureckie bazary. Położone na lewo po wyjściu z hotelu. Hotel położony pomiędzy dwoma innymi hotelami, w dzielnicy gdzie znajduje się mnóstwo hoteli. Najlepszy sposób na dotarcie do Alanyi- Taksówka. Może nie jest najtaniej, ale na pewno najszybciej i kiedy tylko chcemy. Pokoje bardzo duże, sprzątane oczywiście codziennie, dobrze wyposażone: lodówka, suszarka, telewizor LCD, dużo mebli, indywidualna klimatyzacja, duży balkon. Jedyne do czego można się przyczepić w pokoju to łazienka, która jest bardzo czysta, jednak dosyć niedokładnie wykończona jak na pięć gwiazdek. Wyżywienie: Bardzo dużo jedzenia i bardzo różnorodne. Najlepsze oczywiście na kolacje, codziennie przy grillu inna potrawa. Tak, potrawy z grilla były naprawdę pyszne. Do tego mnóstwo innych mięs, sałatek, serów, warzyw, owoców, ciast, ciasteczek, galaretek... Oprócz trzech posiłków przekąski w pool barze od 12: hamburgery(sami sobie tworzymy z czym chcemy), frytki, spaghetti.... od 16 również w pool barze różnego rodzaju ciasta i ciasteczka. Cały czas dostępne napoje, kawa, herbata, woda.... Hotel ogólnie: Basen wystarczający jeśli chodzi o wielkość. Nigdy nie było tłoku. Jednak moim zdaniem powinien być głębszy. Ma tylko maksymalnie 1,40 głębokości. To trochę za mało. Największym plusem hotelu są na pewno wspaniałe animacje. To po prostu trzeba tam pojechać, żeby się przekonać. Tak dobrych nie było jeszcze nigdzie. Zwłaszcza wieczorne. Jest również polska animatorka-Lidia. Którą bardzo pozdrawiam, jest świetna :D. Hotel ogólnie czysty i zadbany, dużo roślinności. Z atrakcji sportowych: tenis, ping-pong, bilard, piłkarzyki, siatkówka, piłka wodna itp POLECAM! Pokaż »

    2012-07-13
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.4

    ruda21 ocenił hotel Holiday Park

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Chociaż każdy z nas Turcję już odwiedził. Wybieraliśmy między Holiday Park, a Holiday Garden. Postawiliśmy na Holiday Park i nikt tego nie żałował. Wakacje były super i nie chciało nam się wracać. Pokoje czyste codziennie sprzatane. Jedzenie urozmaicone, gdyby ktoś powiedział ,że głodował to by zgrzeszył, nie do przejedzenia. Od godziny 7 rano do zupy o 23, non stop. Animacje dla dzieci, dla dorosłych. Przez dwa tygodnie ani razu się nie powtórzyły, nie licząc Wieczoru Tureckiego. W ciągu dnia zabawy w basenie : aerobic, water polo, inne konkursy, strzelanie z wiatrówki, dart, steep, aerobik, taniec brzucha, dyskoteka. Obsługa miła, grzeczna bardzo pomocna. Hotel 5-cio gwiazdkowy lecz szóstą gwiazdką z całą pewnością byli animatorzy. Ekipa super zgrana i z wieloma pomysłami. Dla mnie bomba. Plaża mała ale przy tym wszystkim to pryszcz. Wakacje organizowane przez Sun Fun, rezydenci kompetentni bardzo pomocni. Mam nadzieję, że jeszcze tam wrócimy. Pokaż »

    2011-12-09
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  • 4.5

    Michu ocenił hotel Holiday Park

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel położony między ruchliwa ulica a plażą, mieliśmy pokój od ulicy-straszny hałas dzień i noc-z widokiem na sąsiedni hotel Stella,więc widok nie za ciekawy a i zapach chwilami tez nie.Okolica mało ciekawa bez atrakcji dla turystów.W okolicy niewielki "bazarek" a ok 2 km od Hotelu duży Alara Grand Bazar do którego kursował bezpłatny autobus.Hotel polecamy dla leniuchów. Wady hotelu to brak klimatyzacji w Lobby,na stołówce nie wydolna więc jak by jej nie było, Windy to kolejny minus w 2 tygodniu naszego pobytu zmniejszono dozwoloną ilość z 6 do 4 osób wiec był koszmar w porach posiłków.Toalety-męskie- przy basenie jak i Pool Barze śmierdziały i były brudne w Egipcie to nie do pomyślenia, przy basenie mało miejsca na leżaki,pokrowce materaców brudne i podarte-bardzo zniszczone.co do kawy z automatów to podła jakaś poranna albo inne ścierwo herbaty bardzo dobre i duży wybór. Poza tym hotel ma lata świetności za sobą.Animacja skierowana głownie do Rosjan Niemców lecz prowadzący był mega zabawny i tyle minusów.Jedzenie mega dobre w 2 tygodniu już zaczynało się nudzić lecz było na prawdę z czego wybrać, dużo miecha, słodyczy owoców nikt nie wyszedł głodny z restauracji, a o 16 były smażone przez Panią Zubeide pyszne racuchy.Obsługa Hotelu była bardzo miła, uprzejma i nie nachalna.Dla osób lubiących drinkować było istne eldorado drinki były mocne i dobre.Pokoje sprzątane codziennie, wymiana ręcznikowi pościeli tez codziennie. Hotel korzystnie wygląda po zmroku, a to za sprawa gustownego oświetlenia Lobby i korytarzy.To tyle, ogólnie więcej jest pozytywów od negatywów i Hotel Holiday Park Resort mogę polecić innym. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (7) »

    2011-09-30
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny