Hotel Banana Beach Alanya ****

Banana Beach

Ocena hotelu (31 opinii)

4.3
  • Położenie
    4.6
    • Odległość od plaży / stoku 5.4
    • Plaża / stoki 4.8
    • Cicha i spokojna okolica 3.9
    • Restauracje w okolicy 4.7
    • Atrakcje w okolicy 3.9
    • Komunikacja 5.0
  • Pokoje
    4.3
    • Wielkość 4.3
    • Standard wyposażenia 4.0
    • Czystość 4.9
    • Łazienka 4.1
  • Wyżywienie
    5.0
    • Ilość i dostępność 5.2
    • Smak i jakość potraw 4.9
    • Różnorodność potraw 4.7
    • Obsługa 5.2
  • Hotel
    3.5
    • Basen 3.8
    • Udogodnienia dla dzieci 2.8
    • Animacje i rozrywka 3.3
    • Sport 2.9
    • Obsługa 4.2
    • Czystość 4.3
  • Jakość / cena
    4.2

Rekomendacja

76% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.9

    Adam ocenił hotel Banana Beach

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Byliśmy tam z dwójką dzieci w 2012 roku pierwsze 2 tyg lipca.Hotel składający się dwóch części przy plaży BANANA BECH , są tam pokoiki dla maks 3-ech osób i tam jest super i drugi hotel po drugiej stronie ulicy BANANA CITY .W tamtym hotelu mieszczą się kolonie , więc gwar, jednak do wytrzymania .Restauracja przy plaży i niestety na każdy posiłek trzeba z CITY dochodzić , albo po prostu iść na śniadanie i pozostawać do kolacji na plaży .Restauracja cudo , odnowiona , można jeśc sniadanie i słyszeć szum morza.Kolacje jada się na samej górze na tarasie pod gołym niebem - bajka .Jedzenie super , urozmaicone , bar na plaży a przy hotelu CITY tylko drinki i napoje .W City bardzo duże pokoje typu studio.Polecam Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (19) »

    2014-09-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.4

    afrodyta62 ocenił hotel Banana Beach

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Beznadziejny hotel pod każdym względem,jedyne co tam było ładne to bezpośrednie wyjście na plaże i widok na morze.

    2012-10-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (4)
  • 4.3

    Sahena ocenił hotel Banana Beach

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Zakwaterowanie mieliśmy w części Beach, przy samej plaży. Pokój z wyjściem bezpośrednio na basen(pokoje te przeznaczone dla rodzin z dziećmi), nie ma brodzika. Ogólnie nie mam zastrzezeń do tego hotelu, oprócz jadalni, panuje tam brud i często brakowało sztućców!! W hotelu 90% to rosjanie, dlatego też animacje są po rosyjsku, w barze na gorze muzyka jest po rosyjsku no i obsługa też mówi w tym samym języku. W hotelu organizowane są wesela tureckie, dlatego bar nad jadalnią w soboty bywa zamknięty! Jeśli chodzi o wycieczki to polecam Jeep Safari, wspaniałe wrażenia:) Kupiliśmy film i zdjęcia z tej wycieczki - rewelacji nie ma, film mocno skrócony 16min, a mówili że 30. Zdjęcia takie sobie.. Także podsumowując dużą zaletą hotelu jest położenie bezpośrednio przy plaży no i pod koniec sezonu nie widać kolonii rosyjskich, więc jest dość spokojnie. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2012-09-22
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.5

    Mariusz ocenił hotel Banana Beach

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.4
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Jeżeli ktoś jest wymagający to nie polecam, powinien wybrać hotel 5 gwiazdkowy, natomiast nam w zupełności wystarczył ten hotel. Obsługa bardzo miła, pokój czysty, na plaży nie było problemów z leżakiem. My byliśmy pod koniec sierpnia to wycieczek ruskich już niemal nie było ale wiem że wcześniej były dokuczliwe. Pokaż »

    2012-09-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.3

    Gregy ocenił hotel Banana Beach

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.4
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Część Beach - to ta część bez kolonii, więc raczej spokojna, bez krzyków. Usytuowanie na plaży, więc tu rewelacja. Wszystkie pokoje z widokiem na może. Plażą jednak trochę ciasna, ale ludzi też dużo nie ma, więc nie najgorzej. Zejście do wody po drobnych kamieniach lub z pomostu drabinką bezpośrednio na piaszczyste dno. Bez obaw po zejściu z pomostu woda jeszcze nie kryje :-). Pokoje średniej wielkości jedno łóżko podwójne drugie pojedyncze. Łazienka z prysznicem czysta, a pokój bardzo czysty. Codziennie sprzątany. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2012-08-09
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.7

    job123 ocenił hotel Banana Beach

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      2.0

    wady: - nikt nie zna języka angielskiego - internet to jakas porażka, prawie w ogóle nie działał -większość to kolonie, ich zachowanie to jakiś żart.. zaleta - baaardzo miła obsługa na stołówce.

    2012-07-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.3

    annika ocenił hotel Banana Beach

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Myślę, że z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel. Co prawda mieliśmy mieć zakwaterowanie w części Beach, a dostaliśmy w części City, ale w sumie wyszło nam to na dobre :) W części Beach są bardzo małe pokoje, z ledwością mieszczące 3 łóżka, a w części City dostaliśmy tzw. suite room, na który składały się 2 pokoje. Przestrzegam przed hotelem Banana Beach rodziny z małymi dziećmi, ponieważ pokoje wychodzą bezpośrednio na taras, na którym znajdują się stoliki restauracji i basen. W czasie posiłków widziałam zmagania ludzi z małymi dziećmi , które bez instynktu samozachowawczego biegały po tarasie wokół basenu. My również byliśmy z małym dzieckiem -dwulatkiem, więc obserwacje obydwu hoteli zdecydowanie na plus wypadły dla części City. Jeśli chodzi o pokoje to część po remoncie , część nie. Nam trafił się wyremontowany :) chociażbyli tacy co narzekali, że musieli pokoje reklamować i się przenosić. Łazienka była przyzwoita. Zostawiony 3 razy drobny napiwek dla pań sprzątających sprawił, że z ręczników były na łóżkach ułożone łabędzie, a na pościeli płatki róż ;) Przy hotelu zadbany basen, brodzik dla dzieci i mały snack bar z miłą obsługą :) Restauracja bardzo ładna, jedzenia pod dostatkiem, chociaż trochę monotonne. Dzieci żyły tam głównie na parówkach i frytkach. Faktycznie masa kolonistów rosyjskojęzycznych z jakichś byłych wschodnich republik. Trochę zmaieszania robiły na stołówce nie ustawiając się w kolejki. To mogłoby być inaczej rozwiązane i śniadanie podawane od 7.30 - 10.00 powinno być moim zdaniem podzielone na tury , jedna dla kolonistów, druga dla gości. Położenie restauracji bardzo przyjemnie , przy samej plaży rekompensowało małe niedogodnośći. Minusem dla rodzin z dziećmi w wózkach to brak przejścia przez ulicę z hotelu City do restauracji i brak zjazdu dla wózków w przejściu podziemnym . Co posiłek targaliśmy się z wózkiem po schodach :( Obsługa hotelu nie mówi po angielsku, dobrze że jesteśmy z pokolenia tych co uczyli się jeszcze rosyjskiego :) Pokaż »

    2012-07-10
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 4.5

    AjlonaM ocenił hotel Banana Beach

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Witam. Moja opinia jest raczej dość pozytywna.Jedzenie smaczne,ładna nowa restauracja przy plaży z pięknym widokiem.Pokój niczego sobie, dość skromny i nie pierwszej nowości, ale jest wszystko co potrzebne, codziennie sprzątany. Hotel ma własną plażę i leżaki, dodatkowo dwa pomosty wychodzące w morze. Dwa małe baseny w których można się schłodzić. Niestety obsługa słabo zna angielski, główny język to rosyjski ze względu na przewagę Rosjan. Największą zmorą tego hotelu w sezonie są kolonie. Ja byłam między 1 a 13 czerwca i zaczynały się właśnie zjeżdżać kolonie głównie z Kazachstanu. To co te dzieci robią na stołówce to jest "masakra". Robią co chcą, nikt ich nie kontroluje i nie pilnuje, totalny chaos. Oprócz tego hotel dostaje minusa za organizowanie wesel podczas pobytu gości, przez co jest głośno do późnych godzin nocnych i goście nie mogą korzystać z baru z tarasem, który położony jest nad restauracją. Podczas mojego pobytu odbywały się 4 wesela.Tak więc hotel ten mogę polecić raczej poza sezonem (zwłaszcza kolonijnym). Plusem jest to, że jest blisko centrum zarówno pieszo jak i dolmuszem. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (5) »

    2012-06-25
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 2.8

    dzwojcik ocenił hotel Banana Beach

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Piszę z Banana Beach. Proszę nie przyjeżdżać!!! 1. Kolonie rosyjskie bez wychowania - hałas, tłok, szarańcza przy nich to nic; 2. Dyskoteki na plaży - piętro Blue Bar - głośniki na plażę i pokoje w tej części - do później nocy - nawet do 2-giej; 3. Wesela tureckie w obiekcie Blue Bar oraz na pomoście na plaży - hałas muzyki do późna i zamknięte dla turystów te obszary. Brak znajomości języka angielskiego-w recepcji, obsługa używa głównie rosyjskiego. Jesteśmy z mężem nielicznymi Polakami tu mieszkającymi. Wybraliśmy najdroższą opcję-Lake Room. Opcja all inclusive to istne żarty - obskurny barek pod brudna plandeką na plaży. Wybraliśmy z mężem ten czas 1.06-13.06 mając nadzieje, że będzie spokojnie - a tu mnóstwo dzieci w wieku szkolnym! Jedyny plus to piękny widok morza z balkonu i bliskość centrum Alanyi. Pokaż »

    2012-06-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    Dorota_i_Jacek_ ocenił hotel Banana Beach

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel super!!! pokoje sprzątane codziennie! Pokój w bungalowach na parterze, po otwarciu drzwi przepiękny widok na wzgórze Kale, morze, plażę!!bezcenny!!!!!!!!!!!! meble całkiem nowe! Jesteśmy bardzo zadowoleni!!! Stołówka super, piękna, jedzenie bardzo smaczne i bardzo duży wybór! smaczne owoce - arbuzy, melony, pomarańcze, jabłuszka i mandarynki-wszystkiego dużo!!! Obsługa bardzo uprzejma!niektórzy mówią troszkę nawet po polsku! Pani Katia w recepcji mówi po polsku, pomaga jeżeli ktoś ma z czymś problem!!!Wykupiliśmy wycieczkę na Pamukkale - widoki cudne!!!!!! warto jechać i przemęczyć się te 5 godzin w autobusie- podróż z Alanyi. Byliśmy z biurem Wezyr. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2011-10-29
    Opinia pomocna?
    Tak (7) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny