Hotel Samara Sousse ****

Samara

Ocena hotelu (276 opinii)

3.9
  • Położenie
    4.1
    • Odległość od plaży / stoku 4.2
    • Plaża / stoki 4.2
    • Cicha i spokojna okolica 3.6
    • Restauracje w okolicy 4.0
    • Atrakcje w okolicy 4.0
    • Komunikacja 4.6
  • Pokoje
    3.7
    • Wielkość 4.1
    • Standard wyposażenia 3.4
    • Czystość 4.0
    • Łazienka 3.3
  • Wyżywienie
    3.5
    • Ilość i dostępność 3.7
    • Smak i jakość potraw 3.5
    • Różnorodność potraw 3.1
    • Obsługa 3.6
  • Hotel
    4.1
    • Basen 4.5
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.5
    • Sport 3.5
    • Obsługa 4.3
    • Czystość 3.5
  • Jakość / cena
    4.2

Rekomendacja

66% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.7

    donami23 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel dla mniej wymagajacych,plusem jest położenie, w pobliżu dużo barów restauracji i dyskotek

    2015-01-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.2

    eveboo ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel dla nie wymagających turystów. Bardzo dużo młodych ludzi. 3 dyskoteki ;) ale jak się jest w zgranej fajnej paczce to one wystarczą. Jedzenie średnie ale moim koleżanką smakowało. Obsługa i animatorzy rewelacyjni. Co prawda w pokoju nam wylała klima i miałyśmy wielkie mrówki ale nie przyjechałyśmy tam narzekać. Warunki adekwatne do ceny :) Pokaż »

    2013-07-28
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 3.7

    rafal_bydgoszcz ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      3.6
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      5.0

    W hotelu bylismy w 2009r ale nie ma takiej opcji wyboru :) Hotel OK, spalismy w Bungalowie i w naszym pokoju nie bylo karaluchow (tylko jeden przez caly pobyt ale go zalatwilem laczkiem ;) ale trafilo sie komus ze mial ich sporo. Baseny OK ale zjedzalnie czynne tylko 2 x przez godzine na dzien wiec dzieci byly zawiedzione. Do plazy kawalek na pieszo ale mila obsluga na plazy. Swietni animatorzy, dyskoteki dla dzieci, pokazy itd. (na 5+) barmani sympatyczni ale... no wlasnie obsluga restauracji (kelnerzy) tragedia. Nie dajesz napiwków nie masz czym jesc. Sztućce pochowane na krzesłach pod stołami. Jak juz sie dowiedzielismy gdzie je chowaja to sami je bralismy ale czasami trzeba bylo sie klucic. Pozniej zaczynalismy dawac drobne napiwki i skakli wokol nas ale nawet jak na kraj arabski to wyjatkowo beszczelne podejscie. Porblemem tez byli tunezyjczycy ktorzy przychodzi z zewnatrz do hotelu na wieczorna potancowke. Zdazylo sie az 2 razy w ciagu 2 tygodni ze awanturowali sie miedzy saba i raz prawie doszlo do rekoczynow. Malo przyjemne bedac na wakacjach i probujac wypoczac. Jako baza wypadowa hotel OK Pokaż »

    2012-12-09
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.3

    sylwiabala ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.6
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    hotel czysty, zabdany, obsługa mila dbająca o turystów:)

    2012-11-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (4)
  • 4.5

    Ona302 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel w porzadku ,jedzenie monotonne -dla nie wymagajacych za to drinki super:) Połozenie bardzo dobre dla lubiacych nocne życie :) Cena atrakcyjna :)

    2012-10-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.9

    stefek ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    W hotelu byłem z dziewczyną we wrześniu 2012 roku. Ogólnie hotel godny polecenia! W pokojach, przynajmniej w tym, w którym byliśmy i te w których byli znajomi, przestronne, duże, zadbane (nie dawaliśmy żadnych dolarów czy euro w paszport!). Baseny czyściutkie, czasem az za bardzo (woda w nocy tak mocno filtrowana, ze rano była chłodna). Zjeżdzalnie przyjemne. Obsługa w barze miła, robili kolorowe drinki, alkohol w porządku, napoje nalewane z butelek. Animacje dość słabe... Monotonne, ale były codziennie. Jedyne moje zastrzeżenie co do hotelu to jedzenie. Śniadania całkiem OK, ale obiady i kolacje, strasznie monotonne... Tydzien w porządku, ale dwa tygodnie jedzenie tego samego to przesada. Ale zeby nie bylo najesc sie dalo, a do restauracji i kebabów na mieście - tanich i dobrych był dosłownie kawałeczek. Ogólnie hotel polecam, a już za tą cenę za którą go sprzedają to bardzo polecam. Pokaż »

    2012-09-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.1

    pazal ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Wróciliśmy z Samary 2 dni temu. Ogólnie wszystko byłoby spoko, gdyby nie jedzenie, restauracja, kelnerzy w reastaruacji ... Na początku pobytu daliśmy 5 euro napiwku, facet w recepcji uwzględnił je bo wpisał inny numer pokoju na jakiejś karteczce, niż dał nam kluczyk. Mieliśmy pokój w budynku 400+, do pokoju nie można się kompletnie przyczepić. Sprzątany co dziennie tak samo dokładnie, nie ważne czy daliśmy napiwek czy nie. Pokój ładny, zadbany, jasne że na siłę można by czegoś się doszukać ale karaluchów na pewno tam nie było :) Hotel bardzo spoko, basen czysty, leżaków pełno, drinki w opcji all in mocne (nie rozumiem opinii, że tym nie da się upić), w ogóle wybór też duży (oryginalne napoje, otwierane z butelek przy Tobie), mleko, kawa, herbata etc. etc. Wszystko w hotelu było super po za restaruacją. Już pierwszego dnia przyszedł kelner "koliega", który chciał od nas polską wódkę. Chodził tak kilka razy przez cały pobyt. Jedzenie po prostu tragiczne. Wybór niby jest ale tak na prawdę nie ma co wybrać. Każdy kogo tam poznaliśmy chodził dojadać na mieście. W kółko te same okropne "peniski z byka" (kto był, ten wie o co chodzi). Jedzenie kompletnie nie doprawione, przegotowane albo nie dogotowane. Na prawdę nie jesteśmy wybredni ale 2 tygodnie takiego jedzenia to za długo. Sporo ludzi miało kłopoty zdrowotne od tego jedzenia. Podsumowując, cena wakacji bardzo niska i wszystko było super po za jedzeniem. Jeżeli komuś to nie przeszkadza to śmiało jedźcie, tylko trzeba się przygotować na jedzenie na mieście, co w sumie przy all in jest dość dziwne. My już tam nie przyjedziemy drugi raz. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (5) »

    2012-09-24
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 4.3

    Madzik222 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    2 dni temu wróciłam z tego Hotelu. Byłam z chłopakiem na dwa tygodnie i muszę przyznać, że bardzo dobrze się bawiłam. Hotel jest duży, pokoje zadbane( pod warunkiem, że w pierwszy dzień przyjazdu da się w paszport jakieś 10$, w przeciwnym razie otrzyma się pokój o niskim standardzie. Ale to nie jest problem, bo można iść i bez problemu wymienią.) Dla mnie jedynym minusem było jedzenie. Fakt było go bardzo dużo i każdy na pewno coś dla siebie by znalazł. Jednak smakowo nie było dobre, mało przyprawione i przede wszystkim monotonne, gdyż codziennie hm prawie codziennie z małymi wyjątkami było to samo !! Do znudzenia. Więc niestety jedzenie okropne. Reszta w jak najlepszym porządku. Codziennie mieliśmy sprzątany pokój, wymieniane ręczniki i pościel. Dostaliśmy pokój z dużym balkonem i z widokiem na basen. Animacje również codziennie te same z małymi urozmaiceniami, jednak były wspaniałe i można było świetnie się pobawić. Dla młodych osób zaraz obok hotelu dyskoteka z fajną muzyką !. Obsługa bardzo miła, na stołówce daliśmy kelnerowi parę dinarów i mieliśmy przygotowany stolik , kwiatki na stoliku, sztućce przygotowane. Hm jeśli chodzi o taksówkę to my za 5 dinarów jechaliśmy ale np do Portu, na medinę 2 dinary w jedną stronę. Trzeba na samym początku powiedzieć ile max. się da, a nie czekać aż oni podadzą cenę, gdyż wiadome, że będą chcieli oszukać, tym bardziej jak widzą, że ktoś się nie zna. My na medinę jeździliśmy za 2 dinary, jeśli taksówkarzowi nie pasowało dziękowaliśmy ładnie i łapaliśmy następną( a to nie było trudne, gdyż taksówki same się zatrzymują;d i w tym mieście aż się od nich roi). Na medinie można zrobić zakupy za niewielkie pieniądze( oczywiście targując się jak tylko to możliwe). Tak jak już pisałam animacje świetne, animatorzy bardzo się starają. Śmiało polecam ten hotel każdemu. Minus niestety JEDZENIE. Prócz tego jest świetnie.Wrzesień idealny miesiąc - jest mniej ludzi a i tak można się pięknie opalić i wypocząć. Pokaż »

    2012-09-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.7

    wycieczka ocenił hotel Samara

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Obsługa nie miła,pokoje zaniedbane,jedzenie paskudne,spadający sufit w stołówce,w okolicy basenu stoliki wraz z siedzeniami brudne i zaniedbane,leżaki również brudne i zniszczone,niewygodne.

    2012-09-23
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 3.1

    Brylancik ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel położony w bardzo dobrym miejscu, blisko do sklepów, jak i do Mediny (taksówka za 2 osoby to ok. 5 dinarów), pieszo- ok. 30 minut. Pokoje – w porządku, choć nie trafiliśmy na te bardziej luksusowe i do paszportu też nic nie wkładaliśmy. Zresztą w pokoju spędza się tylko ułamek pobytu, więc nie mieliśmy na co narzekać. W pokoju TV, lodówka, klimatyzacja. Widok na basen. Pokojówka sprzątała raz na 2 dni, bo tak sobie życzyliśmy, zostawialiśmy jej dolara lub dinara, choć pieniądze leżały na widoku (zostawiliśmy specjalnie mniejszą sumę), nigdy nic nie zginęło. Słyszeliśmy o przypadkach kradzieży w hotelu, ale wynajęliśmy sejf (20 dinarów na 2 tygodnie) i spaliśmy spokojnie. Do dyspozycji gości 2 duże baseny i brodzik dla dzieci. Baseny czynne do 18, ale Polakom nie przeszkodziło to we wskakiwaniu nawet o północy. W czasie dnia – animacje w stylu aerobik w basenie, ping pong, mini golf. Wieczorem – nauka tańca, pokaz fakira, karaoke, zabawy dla dzieci. Animacje powtarzające się i dla kogoś kto jest dłużej niż tydzień – raczej nudnawe, ale zawsze to coś. Przy basenie do dyspozycji gości bar z napojami i alkoholem, czynny do północy. Jedzenie – powiem tak: jeśli ktoś jest na tydzień jakoś przeżyje. Na dłuższy pobyt – nie polecam. Kuchnia typowo tunezyjska, pyszne wyłącznie śniadanie, obiady sobie darowaliśmy, kolacje po tygodniu także. Jedzenie monotonne, codziennie to samo. W połączeniu z zapachem – nie zachęcało do konsumpcji. Dożywialiśmy się na mieście, jedząc panini (polecam – pyszne w Cafe Pyramida) lub sandwicze z kurczakiem. Do plaży i morza blisko (ok. 3 minuty). W barze dostępne wyłącznie napoje. Leżaki płatne 3 dinary od osoby. Hotel adekwatny do ceny za wyjazd, jednak nie jedziemy po to, by narzekać, ale by się dobrze bawić. Z chęcią wróciłabym Tunezji, ale niekoniecznie do tego hotelu. Jednak jak napisałam - na tydzień spokojnie można się wybrać. Pokaż »

    2012-09-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1027 28 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny