Hotel Samara Sousse ****

Samara

Ocena hotelu (276 opinii)

3.9
  • Położenie
    4.1
    • Odległość od plaży / stoku 4.2
    • Plaża / stoki 4.2
    • Cicha i spokojna okolica 3.6
    • Restauracje w okolicy 4.0
    • Atrakcje w okolicy 4.0
    • Komunikacja 4.6
  • Pokoje
    3.7
    • Wielkość 4.1
    • Standard wyposażenia 3.4
    • Czystość 4.0
    • Łazienka 3.3
  • Wyżywienie
    3.5
    • Ilość i dostępność 3.7
    • Smak i jakość potraw 3.5
    • Różnorodność potraw 3.1
    • Obsługa 3.6
  • Hotel
    4.1
    • Basen 4.5
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.5
    • Sport 3.5
    • Obsługa 4.3
    • Czystość 3.5
  • Jakość / cena
    4.2

Rekomendacja

66% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.1

    katarra ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      2.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel dla nie wymagających, cena adekwatna co do jakości, płaciłam za niego ok 2600zł za 2 os. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane również codziennie, hotel położony w mieście więc można sobie organizować czas i trochę pospacerować. Fajne animacje wieczorne i poranne w aerobic w basenie. Jedzenie ok, nie jestem wymagająca i nie oczekuję schabowych z kapustą bo tego nie będzie, gotują mieszanki mięs z warzywami, duży wybór potraw więc każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje są różne, hotel składa się z kilku budynków, na swój nie mogłam narzekać, lodówka, suszarka i inne niezbędne rzeczy były dostępne, jedyny minus to panie niedokładnie sprzątają, zdarza się że kradną, nie zostawiajcie wartościowych rzeczy w pokojach. Pokaż »

    2012-09-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.5

    gsia ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Właśnie wróciliśmy z Samary, polecam dla mało wymagających. Pokój po wyżej nr.400 super.Jedzenie trzeba doprawiać oni nie używają soli mi wszystko smakowało, duży wybór ,czysto b.miła obsługa nic mi nie zginęło.Wypoczęłam i jestem bardzo zadowolona polecam. Pokaż »

    2012-09-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.0

    Ewelina ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      2.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.8
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel jest położony w dobrym miejscu blisko centrum i plaży. Dla aktywnych ponieważ można sobie wykupić wycieczki, mi się tam nie nudziło, raczej w biegu byliśmy. Może dlatego że pojechaliśmy na tydzień a tak naprawdę byliśmy 5 dni bo nas oasis oszukało i skrócili nam pobyt. Jedzenie bardzo monotonne, dużo osób narzekało na ból brzucha, żołądka. Jeżeli chodzi o czystość to ogólnie w tym kraju raczej o to nie dbają. Mrówki w pokojach dosyć często.. Basen hotelowy czynny bardzo krótko bezsensu do 18 i koniec. Plaża też zamykana, także wieczorem nie można było wskoczyć do wody. All inclusive tylko w godzinach 11-23. Drinków nie polecam bo tego bym drinkiem nie nazwała. Nie mam jakiś super wymagań ale uważam, że ten hotel nie nadaje się na 4 gwiazdki tylko na 3. Podobno płacą, żeby się 4 gwiazdki utrzymały wiem bo rozmawialiśmy z miejscowymi. Jeżeli chodzi o sindbada to nie poinformował nas o międzylądowaniu. Lecieliśmy z Katowic do Gdańska następnie do Tunezji. A w 2 str. z Tunezji do Gdańska a następnie do Katowic. To była moja pierwsza wycieczka przez biuro może dlatego mi się podobało bo innym nie bardzo. W hotelu prawie mnie nie było, dlatego nie oczekiwałam luksusów. Jeżeli nie chcecie siedzieć w hotelu to spokojnie możecie wybrać tą wycieczkę. Poza niektórymi nieudogodnieniami itak będę wspominać dobrze to miejsce. Pokaż »

    2012-09-19
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.0

    niewiadomo ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel wporządku poz atym, że jedzenie średnie i tym, że sprzątaczki kradną wartościowe rzeczy!!! rok temu bylam w innym hotelu i nic mi nie zginęło a pokój był sprzątany codziennie. zginął mi srebrny pierscionek i bransoletka !!!!!! co za nieuczciwosc !!! nie dawajcie dinarów sprzątaczkom za sprzatanie i chowajcie swoje wartosciowe rzeczy !!! Pokaż »

    2012-09-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.1

    explorer120000 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel jest w porządku Złotych tarasów tam nie ma, ale i tragedii też nie. Jeżeli chodzi o jedzenie to nie ma tam europejskiej kuchni tylko TUNEZYJSKA (rzecz jasna ale nie dla wszystkich jak widać po opisach, tak samo z hotelem ktoś płaci 1500 zł i oczekuje nowo wybudowanego hotelu-debilizm) także należy o tym pamiętać i nie narzekać. jest możliwość wyjścia na miasto bo jest duże i jest gdzie wyjść, chyba że ktoś chce się zapuszkować w hotelu, to polecam thalassa village. polecam sahare droga ale warto no i o dinarkach Pokaż »

    2012-09-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.4

    nasaa ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Ogólnie Polecam wszystkim, bardzo przyjemnie spędzone wakacje w dobrej cenie. Podczas rezerwacji należy dać 10$ i poprosić o dobry pokój, my dostaliśmy z widokiem na morze na 3 piętrze. Pokoje codziennie sprzątane, czyste ręczniki, wszystko ok, klima tak chłodziła że w nocy musieliśmy wyłączać. Jedzenie ok, codziennie coś nowego (starali się). Świetna lokalizacja Hotelu, w samym centrum Sousse, wszędzie blisko Taxi. Animacje na średnim poziomie ale są. Ogromnym atutem jest lanie oryginalnych napojów (Coca Cola, Sprite, Fanta, Tonic) + alkohole otwierane przy Tobie, bez żadnych dolewek. Bliziutko czysta, prywatna plaża z barem all inclusive do 17. Ogólna ocena 5/6. Pokaż »

    2012-08-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.8

    nika111 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Byłam w tym hotelu tydzien temu. Musze powiedziec ze ten hotel jest spoko. Blisko do plazy, pełno sklepów wokolo,jesli chodzi o sam hotel czyste baseny ,animacje tez byly ok. Jedzenie- fakt, codziennie to samo z malymi roznicami. Ale tak ogolnie to super!! w pokojach nie bylo karaluchow ani czegos takiego,klimatyzacja nie chodzila glosno i naprawde dobrze chlodzila:) Sprzataczki moglby bardziej wycierac podloge no ale coz...nie wymagajmy za takie pieniadze hotelu nie wiadomo jakiego. Ja uwazam ze za ta cene warto tam jechac. Polecam!!! Pokaż »

    2012-08-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.2

    Kasia ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    SUPER HOTEL,wszystko zgodne z opisem,POLECAM!!!!!!

    2012-08-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.9

    M J ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Niestety, muszę zgodzić się z poprzednimi opiniami. Obsługa wręcz namolna, jeśli chodzi o próbę wyłudzenia łapówki- czy to w formie kasy, czy też alkoholi. Pierwszy pokój mimo wykupienia opcji all- fatalny. Klimatyzacja była tak głośna, że uniemożliwiała normalne rozmowy i wszędzie przeraźliwy brud, oczywiście brak lodówki itp. Po konkretnej łapówce (10 dolarów) dostaliśmy pokój w którym dało się mieszkać. Na stołówce obsługa robi się niemiła, wręcz niegrzeczna w momencie, gdy zauważy, że nie ma co liczyć na gratisy w formie alko. Jedzenie dość monotonne i faktycznie- kolacje najlepsze, ale najlepiej nie czekać do ostatniej chwili, bo działa to trochę na zasadzie- kto pierwszy tan lepszy i często spóźnialscy nie dostają już np owoców. Co do kradzieży, my nie mamy takich doświadczeń, ale inni Polacy zgłaszali takie sytuacje (pewnie nie zostawili dinara sprzątaczce :P ). Animacje po trzecim dniu zaczynają się nudzić i mieliśmy nieodparte wrażenie, że głównym celem dj, było sprawdzenie możliwości dźwiękowych sprzętu- im głośniej, tym lepiej :P. Poza tym wifi mizerniutkie, no ale bywało :P. Czy wrócilibyśmy tam? Oczywiście, ale tylko dlatego, że Tunezja jest bajeczna i jeśli ma się obok siebie fajnych ludzi, to niezależnie od wszystkiego każdy wyjazd się uda :) Pokaż »

    2012-08-10
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.2

    katarzynab ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Witam, czytając poprzednie opinie zastanaiam się czy byłam z rodzinką w tym samym hotelu. Pokój otrzymałaliśmy w głównym budynku, czysty, sprzątany codziennie wraz z wymianą ręczników. Jedzenie jak na Afrykę spoko - każdy znalazł coś dla siebie - doprawić można było sobie samemu ( ketchup dostępny był przez cały czas w miseczce) . Plaża blisko - wystarczyło przejść przez ulicę. Ponoć były drobne kradzieże - my trzymaliśmy dokumenty , pieniądze sprzęt foto w pokoju- nic nam nie zginęło ale można było wykupić sejf za 7 dinarów na tydzień.Wielki plus za animacje. 10-lotki, 11- aqua aerobic 12 czynna zjeżdżalnia, popołudniu piłka siatkowa, piłka wodna, tenis stołowy do oli, mini golf do woli, tenis ziemni do woli - placi się tylko za rakiety - 5 dinarów za 1 h, wieczorne animacje dla dzieci i dla dorosłych do godziny 24, dla chętnych dyskoteka za darmochę w banana clubie. Nie rozumiem ludzi, przecież nikt Wam nie powiedział przed wyjazdem że ten hotel ma 5 gwiazdek- trzeba było wykupić wakacje w Movenpick - u. Jeśli chodzi o napiwki - nie łapówki można było w ramach podziękowania dać 2 dinary ( nie było to obowiązkowe), W naszym kraju też daje się napiwki . Jeśli nie podobał się pokój można było wymienić wystarczyło powiedzieć proszę. Niestety to takie polskie mieć cągłe pretensje do wszystkiego i żądać. Czasem wystarczy jedno magiczne słowo. Ja z rodzinką bawiłam się bardzo dobrze przez 14 dni, Jedyną rzeczą na minus było zachowanie polskich turystów...Pozdrawiam. Pokaż »

    2012-08-10
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1027 28 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny