Hotel Samara Sousse ****

Samara

Ocena hotelu (276 opinii)

3.9
  • Położenie
    4.1
    • Odległość od plaży / stoku 4.2
    • Plaża / stoki 4.2
    • Cicha i spokojna okolica 3.6
    • Restauracje w okolicy 4.0
    • Atrakcje w okolicy 4.0
    • Komunikacja 4.6
  • Pokoje
    3.7
    • Wielkość 4.1
    • Standard wyposażenia 3.4
    • Czystość 4.0
    • Łazienka 3.3
  • Wyżywienie
    3.5
    • Ilość i dostępność 3.7
    • Smak i jakość potraw 3.5
    • Różnorodność potraw 3.1
    • Obsługa 3.6
  • Hotel
    4.1
    • Basen 4.5
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.5
    • Sport 3.5
    • Obsługa 4.3
    • Czystość 3.5
  • Jakość / cena
    4.2

Rekomendacja

66% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.7

    Ania ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Zapewne nas Pani poznaje, wlasnie wrocilismy z tunezji z hotelu Samara. Prosila nas Pani o opinie wiec piszemy;) Pokoj mozna ocenic na 2,5* (zdjecia w zalaczniku spakowane) lecz hotel jako otoczka z basenami wart jest 4* animatorzy robia co moga zeby nikt sie nie nudzil a poza tym sa bardzo przystojni;) all inclusive jest ok jednak w godzinach wieczornych trzeba sobie postac w kolejce. Ogolnie rzecz biorac za te pieniadze warto jechac. Temperatura odczuwalna o wiele nizsza, mozna porownac do naszej 33 stopnie za to wieczorami i w nocy duzo cieplej niz w Polsce (ok 25 stopni). Jedyny minus biura Oasis Tours to ciagle zmieniajace sie godziny wylotu z hotelu (w niektorych przypadkach nawet zabieraja jeden dzien pobytu - nam na szczescie nic takiego sie nie zdazylo i wszystko odbylo sie zgodnie z planem). Tunezyjczycy nie sa tak niebezpieczni jak niektorzy opowiadali, krotkie spodniczki i delolty przyciagaja jedynie ich wzrok ale zadne zaczepki z ich strony nie mialy miejsca. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (7) »

    2009-08-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    Natalia Hellich ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    bardzo mi się podobało w tym htelu i moim ulubionym animatorem był Osama. chciała bym tam jeszcze pojechać.:)

    2009-08-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Sandra Dee ocenił hotel Samara

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłam tam niedawno i było świetnie.Jak dla mnie w hotelu pasuje znakomita atmosfera. Animatorzy są poprostu świetni, jedzenie też bardzo mi smakowało.Na stołówce zawsze znalazlismy miejsce. Obsługa bardzo miła. Plaża wcale nie jest tak daleko jak to piszą inni.Niby kilometr? wystarczyło przejść przez ulice i było się na wejsiu do plaży. Za rok też mam zamiar odwiedzić ten hotel. Ogólnie to wielki POZYTYW!:].Nie polecam jedynie Nocy Beduinskiej[czy jak się to tam nazywa] nic ciekawego tam nie było.Ale ogólnie to Bardzo Polecam. Pokaż »

    2009-08-04
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Paweł ocenił hotel Samara

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Rewelacja! Hotel położony w ogrodzie wśród palm i egzotycznych roślin. Jedzenie urozmaicone - każdy znajdzie coś dla siebie. Oczywiście znajda sie ludzie ktorzy powiedzą że jest monotonne, ale nikt nie zmusza zeby codziennie jesc to samo! W końcu na wakacje nie jedzie sie po to żeby siedziec w pokoju i jeść (a tak zachowuja sie niestety nasi rodacy). Łazienki czyste, pościel i ręczniki codziennie wymieniane. Mielismy z dziewczyna pokoj 306 i byl świetny - kosztowało to 10$ w paszporcie. Niektorzy sie dziwili dlaczego dostali gorsze pokoje ale 1$ to nie jest kwota ktora Panów w recepcji powalała na kolana. Najwiekszym mankamentem hotelu są Polacy! Robią nam straszny wstyd! Biorą na talerze tyle jedzienia ile tylko moga uniesc, a potem kelnerzy odnosza pełne talerze, wymagają luksusów jakby placili za wakacje conajmniej 5000zł od osoby! Ale mozna tam tez spotkac ludzi z calej Polski i zawiązać genialne znajomosci. Na plaże ok 200-300m ale spacerek rano nikomu nie zaszkodzi:) plaza srednio czysta ale duza w tym zasluga naszych rodakow ktorym tyłka sie nie chce ruszyc do kosza. W hotelu animacje co wieczor, dwa baseny ze zjezdzalniami, leżaki za darmo ale trzeba rano sobie zarezerwowac.Polecam ten hotel! Nie zaluje ze tam pojechalem, pojade tam jeszcze napewno! Swietna atmosfera, mila obsluga, czysto, schludnie i przyjemnie:) Oczywiscie jak ktos chce za 1600zł złotych klamek i porcelanowej wanny to niech szuka dalej i da znac gdy znajdzie! jak do Sousse to tylko Hotel Samara! Dyskoteki blisko, Tuc-Tuckiem za 2Dinary mozna dojechac do Mediny, El Kantaoui lub Monastiru. Polecam naprawde! Wszystkie negatywne opinie sa wyssane z palca! Pozdrawiam! Pokaż »

    2009-07-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Izabela Reja ocenił hotel Samara

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Z Samary wróciliśmy 23.07.09 było super! Pokój nr 214 dostaliśmy przy małym basenie na parterze (codziennie rano wyskakiwałam przez balkon, by leżaki zająć). Pokoje sprzątane codziennie, pościel wymieniana raz na tydzień. Pani sprzątającej zostawialiśmy dinara dziennie. Jedzenie bardzo dobre (makarony, ryż, kuskus, wołowina, kurczak), dużo owoców i pysznych ciast/słodyczy. Nigdy nie mieliśmy problemu z brakiem stolików etc. (daliśmy dla pana na stołówce niecałe 0,5l wódki). Obsługa bardzo miła, jeśli dasz dla kelnera dinara to nie będziesz musiał stać w kolejce do baru. Wieczorem ciekawe animacje. Warto poznać Adela (koleś od muzyki przy animacjach i zjeżdżalni-zabrał nas an super dyskotekę) Gorąco polecam... :) Pokaż »

    2009-07-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    jarosław Krajewski ocenił hotel Samara

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłem z rodziną w hotelu Samara w Sousse od 26.06.09 do 10.07.09 z Oasis. Wyjeżdżałem z dużymi obawami, bo wcześniej jak większość turystów naczytałem się opinii naszych rodaków. Zasatanawioam się skąd oni biorą informacjie o konieczności płacenia za to za co już raz zapłaciliśmy w biurze. Nie wkładałem w paszport żadnej kasy i dostałem całkiem fajny pokój (702) zdala od centralnego miejsca w hotelu - basenu z barem- na I piętrze z palmami przy balkonie. Może do końca pokój nie byl idealnie posprzątany, ale ręczniki były codziennie wymieniane, pościel była czysta ( zmieniona 3 lub 4 razy w czasie naszego pobytu) i za to również nie było potrzeby płacenia. Coprawda część naszych rodaków płaciła kelnerom - za stoliki, obsłudze hotelu - za leżaki przy basenie, TYLKO PO CO? Leżaki na plaży bez problemu, co prawda Samara i Panorama, do których była przypisana plaża mają płatne leżaki ale kwota 2-2,5 DT za leżak nie przewraca na kolana, a podobno za leżak przy basenie znajdywali się tacy którzy płacili po 5DT. Nie jest to Hilton, ale nie jest źle, zastanawiam się dlaczego ludzie nie piszą nic o wakacjach w Polsce, gdzie za miejsce w przyczenie trzeba zapłacić 60 zł/os i tam nic nie przeszkadza, tam przecież nie ma sprzątaczek, recepcji itd. Rezydentki - przynajmniej te z Samary - są naprwdę sympatyczne i robią wszystko aby turyści z Polski byli zadowoleni i zawsze były na miejscu zgodnie z harmonogramem dyżurów. Mam wrażenie że większość Polaków chciałaby za 1000 zł mieć złote klamki i własną plażę. Część Polaków zachowuje się skandalicznie - ustawiają się w długie kolejki zaraz po otwarciu baru (zarówno na plaży jak i przy basenie) po to żeby zabrać ze sobą tyle piwa, wina, drinków ile są wstanie zabrać. Ludzie narzekali że napoje były podawane w plastikowych kubkach. Uważam, że bardzo dobrze, wyobrażam sobie jak wyglądała by okolica basenu, czy plaża gdyby napoje były podawane w szkle - myślę, że na potłuczonym wówczas szkle nie jeden fakir mógłby zrobić pokaz. Na jedzenie też nie można narzekać naprawdę jest urozmaicone, ale pod jednym warunkiem, że codziennie nałożymy sobie czegoś innego - a nie jak niejednokrotnie widziałem naszych rodaków z kopcami na talerzach ze wszystkim - ryż, kuskus, wędliny, jajka, dżem, ser, chałwa, pieczywo, "oponki z ciasta", owoce i wszystko co było. Potem większość zawartości talerza pozostawała na nim nietknięta. Raj dla osób z małymi dziećmi - animatorzy robią wszystko aby odciążyć rodziców i zapewnić im wypoczynek - zabawy z dziećmi przy basenie, na plaży lepienie babek czy zamków, czy wieczorne animacje prze scenie - naprawdę super. Dorosłymi też się zajmowalli, dla pozostających przy basenie wodny aerobik, czy piłka w basenie, a naplaży - siatkówka. Nie wiem skąd się biorą negatywne opinie, Samarę wybraliśmy dlatego, że byli tam nasi znajomi, którzy również byli zadowoleni. Pozdrawiam Jarek Krajewski Jeśli ktoś chciałby więcej informacji o hotelu Samara, proszę o kontakt jaroslawkrajewski@gmail.com Pokaż »

    2009-07-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    Aneta ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Powiem tak.Za rok napwno jadę do samary :))) . Nie da sie opisać klimatu który tam panuje. Nie ma problemu z dogadaniem sie. Jedzenie smaczne i w dużych ilościach. Pokoje sprzątane codziennie,oczywiście jeśli sie tego chce! Woda w basenach czysta, codziennie wieczorem coś sie dzieje. Blisko do morza. Bardzo bardzo bardzo polecam Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2009-07-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    RENATA ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    urlop w tym hotelu to prawdziwa przyjemność. bardzo miła atmosfera, super obsługa i zajebiści animatorzy.

    2009-07-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.9

    Lucyna ocenił hotel Samara

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotelik naprawdę super! Obsługa bardzo fajna i pomocna. Czystosc pokoi rewelacja! Jedzenie smaczne i pod dostatkiem! Polecam na urlop z cala rodzina (szczegolnie z dzieciakami-animatorzy naprawde potrafia sie nimi zajac)

    2009-07-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    Piotr ocenił hotel Samara

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    wrociliśmy z samary wczoraj, 2-rodziny, jestesmy zachwyceni ,jedzenie pyszne ,napoje pod dostatkiem ,20 dolarow w paszporcie zalatwilo sprawe z wyborem dobrego pokoju(nr.404 male mieszkanko-dwa pokoje dwuosobowe,aneks kuchenny,łazienka ,duzy balkon z widokiem na basen],animatorzy codziennie zabawiali gosci hotelowych,ja byłam zachwycona gimnastyka w basenie a maż meczem w siatke wodna,hotel to kilka budynków połozonych w pieknym ogrodzie ,ktory wieczorem aromatycznie pachnie,polecam ten hotel dla rodzin z dziecmi.chetnie odpowiem na pytania. Pokaż »

    2009-07-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 219 20 21 22 23 24 25 26 27 28 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny