Hotel Samara Sousse ****

Samara

Ocena hotelu (276 opinii)

3.9
  • Położenie
    4.1
    • Odległość od plaży / stoku 4.2
    • Plaża / stoki 4.2
    • Cicha i spokojna okolica 3.6
    • Restauracje w okolicy 4.0
    • Atrakcje w okolicy 4.0
    • Komunikacja 4.6
  • Pokoje
    3.7
    • Wielkość 4.1
    • Standard wyposażenia 3.4
    • Czystość 4.0
    • Łazienka 3.3
  • Wyżywienie
    3.5
    • Ilość i dostępność 3.7
    • Smak i jakość potraw 3.5
    • Różnorodność potraw 3.1
    • Obsługa 3.6
  • Hotel
    4.1
    • Basen 4.5
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.5
    • Sport 3.5
    • Obsługa 4.3
    • Czystość 3.5
  • Jakość / cena
    4.2

Rekomendacja

66% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 1.3

    KAR0 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      1.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    TRAGEDIA !!!! Ten hotel to jedna wielka porażka, w pokojach nic nie działa, kradną, bez pieniędzy lub wódki nic nie da się załatwić. Wszędzie smród i bród. Na terenie hotelu szczury i karaluchy. Jedzenie tragiczne, zawsze to samo, mało, bez smaku i nienadające się w ogóle do spożycia. Napoje w barze porażka, alkohol to samo, lepiej zabierzcie ze sobą polski, bo tamtejszego nie da się pić. Wyjście na miasto wiąże się z ciągłymi zaczepieniami o wódkę, papierosy itp bardzo dużo żebrających. Przed wyjazdem czytałam wiele negatywnych opini o tym hotelu, ale w życiu nie pomyślałabym że będzie aż tak strasznie, moja rada SUGERUJCIE SIĘ TYMI WSZYSTKIMI NEGATYWNYMI OPINIAMI BO TO PRAWDA. Pokaż »

    2012-08-09
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (3)
  • 3.8

    Marta ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Na samym początku ostrzegam chowajcie dobrze portfele i paszporty! najlepiej skorzystajcie z sejfu w recepcji, bo niestety obsługa hotelowa(sprzątaczki) potrafi cię okraść.Pod tym względem katastrofa!!!!!!! Pokoje ok,klimatyzowane-my mieliśmy w głównym budynku z ładnym widokiem,ale dostaliśmy go tylko dlatego,że do paszportu przy przyjeździe pan w recepcji dostał 5euro.Jedzenie-śniadania monotonne o keczup np do kiełbasek trzeba prosić w kuchni kucharza,-obiady zróżnicowany,-kolacje najlepsze! Do plaży nie jest daleko jakieś 100metrów All In na plaży też obowiązuje więc spoko.Hotel w centrum więc sklepy,dyskoteka w zasięgu każdego turysty,taksówki na każdym rogu.Świetni animatorzy,którzy potrafią zorganizować czas turystom(aqua aerobic,mini golf,wieczorne animacje)Duży plus za to,że większość obsługi potrafi coś wydukać po polsku.B.dużo polaków co nam nie przeszkadzało a wręcz przeciwnie.Hotel ma dobre położenie w centrum tylko 30-40min od lotniska więc za to plus. Ale jak na 4 gwiazdki spodziewaliśmy się troszkę więcej np ad posiłków. No i minus za te kradzieże w hotelu. Więc czy polecam i tak i nie. Pokaż »

    2012-08-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 4.9

    DANIEL ocenił hotel Samara

    • Położenie
      2.3
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wszystko super ale ponad wszystko animacje i animatorzy - w tym hotelu pomimo "sporej" odległości od plaży nie można się nudzić.

    2012-08-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 4.4

    Luiza ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Byłam w tym hotelu na przełomie sirpnia/września 2011 roku-dla mnie troszkę mało jak na 4 i opcję all - nie jestem wymagająca osobę-eale jedzenie monotonne- śniadania codziennie (dosłownie) to samo, lunch-bardzo dobry-zarówno na plaży jak i w hotelu, kolacje-super, dobre różowe wino-tylko i piwo, poprosiłam kiedyś o gin z tonicem -ohyda, wódka - ruska, innych drinków nie piłam,brak przekąsek -chipsy, orzeszki itp-dostawało się je kiedy dao się napiwek jedzenia dużo, pyszne pieczywo - nawet jesli jesteś wybredy nie bedziesz chodził głodny. Mieszkaliśmy w bungalowie a nie hotelu głównym-słaba klimatyzacja-choć dla córki była dobra, czystość-ako-tako -dało sie funkcjonować, fajna plaża-płatne leżaki i parasole-jakaś bzdura, bar na plazy to kompletna pomyłka-ale było zime piwko, woda i winko, pyszna pizza i pasty. Wielą zaletą jest umiejscowanie hotelu w centrum -można wieczorem wyjśc na spacer-wszędzie blisko-generlanie nie było źle, no i "zapachy" ale na to nie mamy wpływu-przeciez to Afryka i w tych upałach jest tak jak jest. Piękny ogród-można pospacerować, fajne baseny, animacje-codziennie do znudzenia takie same. Za te pieniądze-w 2010 2414 za osobę na 2 tygodnie można spędzić ale nie za więcej. Pokaż »

    2012-07-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 1.2

    Renata Bluz ocenił hotel Samara

    • Położenie
      1.2
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.2
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Tragedia!!! To był najgorszy nasz wyjazd.Brud ,smród i ubóstwo w starej częsci hotelu.Obsługa brudna i flejtuchowata.Restauracja tragiczna, jedzenie nie do konsumpcji np. muszle z ryżem bleeee...Obsługa żada napiwków , wódki itp.Karaluchy i jaszczurki na porządku dziennym.Medina straszne przeżycie.Przy basenie napoje w brudnych plastikowych kubkach.Nigdy nie zapomne tego smrodu i zapachu który będzie mi zawsze przypominac Samare i bogu ducha winną Tunezję Pokaż »

    2012-07-24
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 5.1

    Karolina ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Uważam, że hotel za swoją cenę jest b. dobry :) Basen, animacje po prostu rewelacja. Zawsze się znajdzie ktoś kto będzie narzekać. Ale przeciez to nie hotel ktory ma 5/6*. Cena odpowiednia do hotelu. Bylam z chlopakiem i znajomą parą, bawiliśmy się świetnie. Jak ktoś. Leżaków na basenie tak dużo, że dla każdego starczy (nie wszystkie są od razu rozkładane jesli ktos uwaza ze ich brakuje). Baseny, zjezdzalnie świetne. Dyskoteki obok (wstep za free dla gości Samary). Animatorzy też OK! :) Polecam szczególnie młodym osobom. Hotel świetnie położony, w samym centrum Sousse. Jeśli ktoś chce wypocząć w ciszy to raczej bym wybrala inny hotel. Pokój nasz był czysty, ładny, łazienka aż mnie zachwyciła po opiniach innych osób, spodziewałam się czegoś o wiele gorszego, całe szczęście tak nie było. Jedyne zastrzeżenia mam do jedzenia, trochę mdłe, po kilku dniach może się znudzić. Podsumowując polecam hotel Samara!! :) Miłego wypoczynku:) Pokaż »

    2012-07-17
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 2.0

    JolZuc ocenił hotel Samara

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel Samara jest dla osób, które nie za wiele wymagają, nie zachwycił mnie pod względem zorganizowania czasu dla dzieci, szczególnie podczas pierwszego tygodnia pobytu. W drugim tygodniu po ściągnięciu do hotelu polskiego animatora znacznie się pod tym względem poprawiło. Nam nie smakowało jedzenie, które było monotonne i występowały braki, niektórych potraw jeśli nie przyszło się na samym początku ich wydawania. Zbyt mała ilość obsługi powodowała ogromne kolejki po wszystko, choć obsługa miła i starała się jak mogła temu podołać. Pokoje w zależności od budynku małe śmierdzące klitki(nr 301-klimatyzacja centralna) po dość przyzwoite w głównym budynku, te w głównym posiadają klimatyzację indywidualną ale zdarzały się braki wody . Baseny czyste z wystarczającą ilością leżaków przy basenach i na plaży, choć nie zawsze całe, brak wystarczającej ilości parasoli przy basenach. Dość dobra baza wypadowa na zwiedzanie oraz wieczorne spacery. Z pewnością już nigdy do tego hotelu się nie wybiorę i nie polecę go nikomu. Pokaż »

    2012-07-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    alanyah ocenił hotel Samara

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłam w hotelu w maju 2010 roku!!!!!!!!! hotel jest świetną baza wypadową, położony blisko centrum Sousse(15 minut). Plażą można dojść w 2 godziny do Port el Kantaoui. z centrum można podjechać autobusem do Monastiru (około godziny) lub pociągiem do Tunisu.Na miejscu jest mnóstwo atrakcji meczety, muzea ,polski kościół do zwiedzania.Plaża piaszczysta szeroka bardzo czysto. Hotel czyściutki pokoje są różne i tu w zależności gdzie się trafi można narzekać lub nie:) ale nie robią w recepcji problemów z zamianą pokoju, można dać mały napiwek w dniu przyjazdu i poprosić o lepszy pokój ale nie jest to koniecznością bo wymienią też bez napiwku.Sprzątają pokoje codziennie. Jedzenie jest urozmaicone i bardzo dobre ale jet to kuchnia Tunezyjska więc trudno o schabowego czy kapustę:) Ogromny wybór i codziennie coś zmieniają. Piwo i drinki przeważnie podawane w kupkach plastikowych wielokrotnego użytku ale nie ma problemu z ich ponownym napełnianiem ponieważ barmani są bardzo uprzejmi i uśmiechnięci i nie robią problemu. na terenie hotelu dwa baseny.do plaży wystarczy przejść przez ulicę.Komunikacja bardzo tania można wszędzie podjechać taxi. jedzenie na mieście typu fast food bardo dobre.Miejscowi trochę nachalni , wszędzie trzeba się targować. dyskoteka obok hotelu od 24 dla gości hotelu wstęp darmowy.Ogólnie polecam:) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2012-07-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.9

    mireczek3 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Byłem w tym hotelu po raz drugi po czterech latach. się pod każdym względem,gości mało nie wiem z jakiego powodu i to w całym mieście więc stół szwedzki jak to nazywają okrojony na maxa.Zero rozrywek w hotelu,jedzenie do dupy,barmani podają łyskacza rozcieńczonego z wodą,handlarze na mieście bardziej nahalni niż kilka lat prędzej wciskają co się da ,a jak nie kupisz wyzywają po polsku bardzo ładnie sam tak nie potrafię.Reasumując odradzam wszystkim ,sam nie pojadę tam już długie lata. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2012-06-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.3

    Ricardorownia ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel raczej dla mało wymagających klientów . Ogólnie czysto na terenie hotelu poza to już katastrofa . Jedzenie dobre i sporo ,każdy wybierze coś dla siebie. Baseny czyste i fajni animatorzy. Jestem zadowolony z pobytu lecz niestety nie dopisali Polscy turyści ,którzy robili awantury że w whisky jest za mało whisky a fanta ma zły kolor .Obrażanie personelu i picie alkoholu na umór ! wstyd i żenada. Oczywiście nie wszyscy ale na moich wakacjach była taka grupa i to nie młodzież a osoby w średnim wieku. Film z hotelu samara www.youtube.com/watch?v=Kw9-9OlPOHU Pokaż »

    2012-06-07
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1027 28 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny