Hotel Samara Sousse ****

Samara

Ocena hotelu (276 opinii)

3.9
  • Położenie
    4.1
    • Odległość od plaży / stoku 4.2
    • Plaża / stoki 4.2
    • Cicha i spokojna okolica 3.6
    • Restauracje w okolicy 4.0
    • Atrakcje w okolicy 4.0
    • Komunikacja 4.6
  • Pokoje
    3.7
    • Wielkość 4.1
    • Standard wyposażenia 3.4
    • Czystość 4.0
    • Łazienka 3.3
  • Wyżywienie
    3.5
    • Ilość i dostępność 3.7
    • Smak i jakość potraw 3.5
    • Różnorodność potraw 3.1
    • Obsługa 3.6
  • Hotel
    4.1
    • Basen 4.5
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.5
    • Sport 3.5
    • Obsługa 4.3
    • Czystość 3.5
  • Jakość / cena
    4.2

Rekomendacja

66% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 0.0

    Jolanta SZydłowska ocenił hotel Samara

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Hotel Samara -to porazka w ciągu 3 dni zmienialismy trzy razy pokój,pomogło 20$ i 3 awantury mojego męża.Do tego mielismy atrakcje pokojówek,zniłeło 20 dinarów z portfela mojego męża,mnie bielizna ze szafy,rónież wybrane kosmetyki z kosmetyczki,klamry do włosów.Nie byliśmy jednostka ...znajomym tez ginęły drobne rzeczy,najczęściej kiedy sprzątaja pokój.Doszło do tego ze przy sprzątaniu ktos z nas pilnował.lub zmiana ręczników była co 3 dzień bo zamykalismy pokój nie wpuszczając pokojówki.Jedzenie..niestety....ach nie polecam tego hotelu..jedynie pogoda była super i wycieczki,tylko to,a pania Grazyne rezydent nie interesuje nic poza zebraniem jak największej ilości rezerwacji na wycieczki. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (10) »

    2011-09-22
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (3)
  • 4.5

    yorkersik ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel polecam dla osób, które chcą się dobrze pobawić. Dla wygodnickich hotel movenpick haha Jedzenie jałowe, animacje super!!!! :))) życie nocne ok., w hotelu rodzinnie:)) Pamiętajmy, że to kraj afrykański, za czysto tam nie jest, ale wszystko ma swój klimat. Uważam, że warto. Żal było wracać. Początkowo przeżyłam szok. Polecam pokój 1001 (z 9, jakie zwiedziłam był najlepszy-duży, klimatyzacja działała non stop, lodówka). W mojej opinii pokoje w budynku głównym są najlepsze. Nie posiadają plazm na ścianach, ale za to mają całą resztę niezbędną do przeżycia:D obsługa super:) polecam rejs katamaranem, lecz trzeba załatwić go na własną rękę w porcie. Suuuuuuuuuuuuuuuper, utargowałam 15 dinarów od osoby. Polecam także wycieczki u Mariusza. Grażyny radzę unikać;)) Bombaaaaaaaaaaaaa:D Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2011-09-21
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.1

    Emilia Sobieszyńska ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotelik bardzo fajny, wieczorne animacje też fajne, po animacjach imprezka taneczna ;) Hotel w centrum miasta, wszędzie bisko, polecam ;)

    2011-09-20
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.3

    karolcia2225 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Powiem tak. Hotel dla mniej wymagajacych. ale za taka cene jak ktos jedzie to powinno mu sie spodobac. nie ma rarytasów ani pieknie wyposażonych pokoi. ale jak ktos dopłąci za pokoj 10$ to standard bedzie super. jedzienie fakt w drugim tygodniu pod koniec to sie nie chcialo nawet na to patrzec ale oni w ogole zle gotuja i nic nie przyprawiaja, albo tylko jedna przyprawa rosnie u nich :). ci co narzekaja to chyba mysleli ze jaka do 5 gwiazdek do europy. a to nie jest europa. tutajj standardy sa inne. najwazniejsze ze jest czysto. Pokaż »

    2011-09-19
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 2.6

    krystek44 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Jak się da 20$ to można dostać w miarę ok pokój, inaczej to kiepsko. Pokoje w większości stare ale tragedii nie ma. Najgorsze w tym hotelu to wieczne kolejki do wszystkiego (posiłki, bar) i bardzo kiepski jedzenie i nie chodzi tu o monotonię ale o smak. Niezależnie co się weźmie smakuje tak samo w właściwie w ogóle nie ma smaku...Jak się dowiedzieliśmy na mieście kucharze w tym hotelu wrzucają wszystko do gara po czym zamykają oczy i mieszają i sadząc po smaku tak właśnie jest. Przejście na plażę ulicą i przez dość ruchliwe rondo, ale nie jest najgorzej. Nie należy wierzyć w opowieści o cytuję "urokliwych pergolach", bo jest ogólnie brudne i raczej zasmucające. Na plaży leżaki to rozpadające się starocie a o materacach wole nie pisać, polecam koc z pokoju. Sama plaża nie jest super czysta ale najgorsza też nie (na plus praktycznie brak glonów), ale bar na plaży to kolejna porażka (waląca się buda), chociaż jedzenie i tak lepsze niż w hotelu. I na koniec pani rezydentka która na skargi o mrówkach w pokoju mówi że to Afryka i to normalne, na skargę że w ofercie miały być przekąski przy basenie, a nie ma mówi, że musi sprawdzić co za głupoty w ofercie wypisują i ogólnie ma wszystko gdzieś, a gości szczególnie. Pomocna jest tylko przy pobraniu kasy za wycieczkę fakultatywna. Ogólnie jak ktoś płaci ok 1800 za 14 dni to da radę, ale inaczej to totalna porażka. Pokaż »

    2011-09-16
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.4

    anfra1 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Naczytałam się wszystkich opinii przed wyjazdem i sie przeraziłam. Przyjechałam i pozytywnie byłam zaskoczona. Nie dało się nudzić, obsluga świetna, drinki wcale nie rozcieńczone, wszystko zależy od ilości ludzi w hotelu. Ludzie neisamowici zakochałam sie w nich, u nas w polsce tego nie ma. Fakt faktem brudny kraj, ale ośrodek czyściutki, codziennie sprzątany przez przemiłe panie. Ręczniki codziennie wymieniane, pościel również. My akurat przystaliśmy na pokój jaki nam przydzielili, aczkolwiek można było dać pieniążki i mieć ładniejszy. Ale pytanie czy przyjechaliśmy siedzieć w pokoju..? Animacje neisamowite chlopaki dawali czadu, pełni energii codziennie. Jedzenie po drugim dniu zaczęło mi smakować, w dzień wyjazdu juz wiedzialam że będę tęsknić za nim hehe:) dania różnorodne co kto lubi to sobie dobierze. na terenie ośrodku wcale żadnych napiwków nie żądają, wręcz przeciwnie, naczytaliśmy się opinii ludzi, po przyjeździe , chcieliśmy dać panu który wniósł nam torby, 1 dolara, odmówił, tak samo pani sprzątająca. Polecam jak najbardziej ale w miesiącu wrześniu. Nie ma tylu ludzi, wycieczka zdecydowanie tańsza niż w sezonie wysokim, i kolejek nie ma, drinki mocniejsze :D polecam jak najbardziej! Pokaż »

    2011-09-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.9

    ela2007 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.3
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    za te pieniadze wiadomo ze nie mozna spodziwac sie luksusów, lepszy pokoj można dostać tylko jak zostawi sie 10$ jedzenie faktycznie monotonne ale nie jest aż zle żeby nie było co zjeść po 2 tyg animacje wychodzą "bokiem" kubki w barze były tylko płukane a nie myte czasem można bylo zastac niespodianke na spodzie ale do wszystkiego mozna się przyzwyczajic nie spodziewajmy sie europy w afryce... Pokaż »

    2011-09-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.0

    adiq1 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    witam nie polecam tego hotelu syf kiła i mogiła... jedzenie - pies z budą zmielony, śniadania to jedyny posiłek który mozna zjeść w tym hotelu codziennie jajka i mortadela:) . lunch kiepski kolacja jeszcze gorsza . napoje podawane w kubkach plastikowych i jednorazowych które później sa myte . czasem trafia sie szminka odbita na kubku ale cóż.... pokoje sprzątane codziennie ręczniki wymieniane codziennie . animacje srednie może były by fajniejsze gdyby nasz animator Polak Tomek miał troche wyczucia rytmu słoń mu na ucho nadepnął . Rezydentka bardzo miła . bardzo duzo kotów czekajacych na mortadelke wszędzie łaża nawet na stołówce . dasz koteckowi papu a on ci prezenty przynosi(zdjecie ponizej). to tyle. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2011-09-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.5

    miras0000 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      2.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Polecam ten hotel , za stosunkowo nieduże pieniądze można spędzić ciekawie czas. Jedno co mi przeszkadzało to ciągle narzekający rodacy którzy za 1500 zł chcieliby szampana i kawioru. Dziwie się, że ten hotel jeszcze prosperuje widząc co wyprawiali tam Polacy. Pili na umór, tak samo bardzo dużo brali jedzenia zostawiając połowę jedzenia i picia. Tylko współczuć kelnerom, sprzątaczkom i właścicielowi. Pokaż »

    2011-09-15
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 2.0

    Stanislaw Aniol ocenił hotel Samara

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Obiektywnie: NIE POLECAM. Hotel szczyci się 4****, lecz tak prawdę mówiąc to hotel 2**. Notorycznie brakuje posiłków, gdyż restauracja przyjmuje również wczasowiczów z innego hotelu. Po napoje trzeba się ustawić w długą kolejkę, do specjalnego okienka rodem z lat 80-tych. Ten sam wystrój można spotkać w pokojach. Armatura w łazienkach stara i brudna. W restauracji, o ile kto lubi zwierzątka, można spotkać spacerujące po stolikach karakany (karaluchy, lub prusaki jak kto woli). Basen notorycznie przepełniony, leżaków przy basenie brakuje, po drinki trzeba stać w długiej kolejce - ale to nic dziwnego, gdyż 90% klientów tego hotelu to POLACY. Nie polecam rodzinom z dziećmi gdyż non stop panuje tam hałas oraz głośne "ROZMOWY NAWALONYCH RODAKÓW" spowodowane tanimi, rozrzedzonymi napojami alkoholizowanymi podawanymi w plastikowych kubkach na szczoteczki do zębów . Za co można pochwalić hotel, to tylko za wieczorne animacje. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (40) »

    2011-09-09
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1027 28 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny