Hotel Samara Sousse ****

Samara

Ocena hotelu (276 opinii)

3.9
  • Położenie
    4.1
    • Odległość od plaży / stoku 4.2
    • Plaża / stoki 4.2
    • Cicha i spokojna okolica 3.6
    • Restauracje w okolicy 4.0
    • Atrakcje w okolicy 4.0
    • Komunikacja 4.6
  • Pokoje
    3.7
    • Wielkość 4.1
    • Standard wyposażenia 3.4
    • Czystość 4.0
    • Łazienka 3.3
  • Wyżywienie
    3.5
    • Ilość i dostępność 3.7
    • Smak i jakość potraw 3.5
    • Różnorodność potraw 3.1
    • Obsługa 3.6
  • Hotel
    4.1
    • Basen 4.5
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.5
    • Sport 3.5
    • Obsługa 4.3
    • Czystość 3.5
  • Jakość / cena
    4.2

Rekomendacja

66% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.9

    zdzislaw bez znaczenia ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    To smutne co niektórzy piszą o Tunezji i o tym hotelu,byłem w tym kraju 5 razy ostatnio w sierpniu 2011roku w Samarze w 3 osoby (szanowni Polacy Tunezja to nie Europa, gdzie byliście na lekcjach geografii więc w okresie lipiec,sierpień jest bardzo gorąco ,szczególnie miedzy 11a16, klimat jest surowy, piasek ,mała liczba roślinności, drogi mają Tunezyjczycy super, zero kolein, roztopionego asfaltu, to nie jest kraj do zwiedzania dla rozkapryszonych osób, bo upał Was zniechęci i Wasze leniwe dotychczasowe ,puchowe życie - takie są realia,uważam że Samara to dobry hotel, świetnie położony ,do plaży około 400m, idealne warunki dla dzieci -3 baseny ,zjeżdżalnie czynne 2 razy po godzinie dla dzieci dziennie,mnóstwo leżaków, hotel pilnowany i czysty.oczywiście zdążają się mrówki ( jak się jedzenie pozostawi)chociaż ja ich nie miałem w pokoju i nie dawałem nikomu w łapę , mieszkałem na parterze i nie w budynku głównym, żadnych układów nie miałem, byłem w opcji All Inclusive, w skład kompleksu wchodzi dużo budynków, ogrodzonych, blisko siebie, mnóstwo zieleni, kwiatów ,kaktusów,pielęgnowany teren, uprzejma obsługa, kuchnia dobra , ale tunezyjska ,nie polska więc bigosu nie będzie, czysto podana, hotel za tą cenę super , byłem w 4 innych i się chowają do niego, animatorzy dbają o turystów i dzieci ,zabawy do 24, baseny czynne do 18 ze względu na podawanie codzienne chloru do wody,występują komary w pokojach więc trzeba zabrać z Polski środki przeciwko nim, koniecznie filtr do opalania, pokoje duże ,czyste , do sklepów bliziutko, trzeba wyjść z hotelu, do centrum 25 minut , El Kantory 2godz pieszo ,warto z kraju przywieść ze sobą alkohol oraz na początek 4litry napoju,są w mieście 2 stacje kolejowe blisko siebie( pierwsza w centrum pociąg o 8 07 wyjeżdża za 4650 dinarów na osobę w jedną stronę dojedziecie do El JEMU w godz w klimatyzowanym wagonie 2 klasy-amfiteatr 8 dinarów widoczny z wagonów ,muzeum 400m od koloseum powrót 1157 koniecznie zakupcie bilety w obie strony Pokaż »

    2011-09-03
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 3.8

    Martyna ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      2.0
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Nie polecam ! Hotel beznadziejny, jedzenie monotonne -okropne trzeba dożywiać się po za hotelem ! Na stołówce syf . Baseny w miarę czyste , kelnerzy tylko chcą napiwki po czym kiedy dasz im raz za 5 minut już Cię nie znają . Pokoje sprzątane w miarę czysto . Za te pieniądze nie polecam tego hotelu NIKOMU !!!!!. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2011-09-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 0.0

    cygan100 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      0.0

    zastanawiajace jest to ze wyslalem meila do kazdej osoby ktora celowo wprowadza w blad ludzi wybierajacych sie do tego hoteliku polgwiazdkowego wpisujac tutaj tak wspaniale opinie i wyobrazcie sobie ze nikt nie raczyl odpowiedziec , pozytywne opinie tego hotelu to sciema chwyt marketingowy biura podrozy.... Pokaż »

    2011-09-02
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 5.8

    ola09106 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    nie chce mi się za bardzo rozpisywać ale pomyślcie co wy piszecie o tym jedzeniu w Afryce tyle osób głoduje i dla nich to co podawali w tym hotelu to były niesamowicie pyszne rzeczy oni takich na pewno nie jadają więc jeżeli oni jedzą mniej więc pomyślcie ile to było dla nich jedzenia mi się w Samarze bardzo podobało i na pewno tam wrócę Pokaż »

    2011-09-02
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.1

    Paulina ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    za taka cene to sie oplaca,jedzernie niestety nie jest zachwycajace juz po 3 dniach mialam dosc tego jedzenia i wolalam sobie pojsc do restauracji niz pojsc na stolowke,jedynie sniadania byly smaczne,boiady i kolacje monotonne i takie sobie,ale da sie zjesc... Hotel wchodzac do srodka myslalam ze bedzie luksus marmury itp,wychodzac z halla juz byly biale budynki,wyposazenie pokoju,nie bylo lodowki jedynie co bylo to telewizor i suszarka i cieknacy kran i zardzewiale wszystko ale nie dziwne przy takiej wulgotnosci,klimtyzacja działała caly czas byla ustawiona na 5 stopni,lecz w pokoju bylo ok 25 albo i wiecej,dzialala tak jakby chciala a nie mogla...baseny nie sa czyszczone po kilki dniach woda w nim byla jak rosol,od tych wszystkich olekjow do opalania... Bar jakto bar alkohol było ok,ale soki z dystrybutora ohydne..darmowe wi fi w halu.Kiedy przyjechalismy wlozylismy 10 dolarów do paszportu dostalismy pokoj numer 401,i byl taki w miare nie moge powiedziec ze zly,bo widzialam gorsze..Animatorzy hm codziennie to samo az do porzygu bomba itp az sie nie chcialo siedziec przy basenie wieczorem bo ciagle bylo to samo...Night club przy kotelu nie dzialal nawet jak sie ramadan skonczyl :/ muzyka ciagle taka sama przy basenach,wieczorem tez ciagle te same plyty wlączali...Ogolnie Sousse niczym nie zachwycilo,wszedzie syf taxowki i nic wiecej... jedynie co moge powiedziec to dobra restauracja blisko hotelu Texas coś tam ona jest z lewej streony jak sie wychodzi i dochodzi do ronda na prawde dobre jedzenia tam maja np. chicken wings super! polecam sie tam przejsc... Miasto ozywa dopiero noca,w dzien chodza nie spotkacie prawie nikogo w restauracjach to troche przerazajace,ale na pewno nie siedziec w Hotelu noca!! zycie sie zaczyna noca,pelno ludzi w restauracjach samochodów,muzyki super!! polecam ten hotel bo za taka cene sie oplaca,wychodzi tak samo jak wakacje w polsce,a klimat i pogoda zupelnie inne dlatego warto zwiedzic coś innego nic morze bałtyckie! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (4) »

    2011-09-02
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 1.4

    teqila1 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      1.6
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.5
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    witam jeżeli moj oinia może komuś się przydac to jk najbardziej odradzam -jedzenie totalna porażka -napoje alkocholowe rozcienczone na maxa -długie kolejki do baru do jedenia -obsługa daje dużo do życzenia -szczeże odradzam takich wakacji nigdy nie przezyłem n poprzednich byłiśmy w allani w turcji i było super. Syf Syf !!!!!!! jeżeli ktos ma ochote dowiedzieć sie więcej podaje meila teqila1@op.pl Pokaż »

    2011-09-02
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.4

    aspire2 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Dla mnie ten hotel powinien mieć 2* ,a nie 4*. Paskudne ,zimne, monotonne jedzenie doprowadzało Nas do szału. Żeby nie chodzić głodnym musieliśmy dojadać w knajpce. Smród ,który był w hotelu zabijał Nas na wejściu. W pokoju niedziałająca klima,spłuczka w WC, mnóstwo komarów,które nie dawały spać. Duży basen brudny, miałam wrażenie ,że wszystko w tym hotelu jest brudne. I non stop gadanie na temat napiwków. Gdyby nie ładna pogoda i świetna plaża, dostalibyśmy na głowę. Szczerze odradzam Samare ! Teraz wiem, czemu ludzie piszą negatywne opinie. Pokaż »

    2011-09-01
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 2.3

    sarenka93 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.8
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Myślę, że zdjęcia i opisy bardzo daleko odbiegają od rzeczywistości. Naczytałam się- plaża, drinki, super jedzenie.. A tak naprawdę bar na plaży to buda zabita dechami z pizza codziennie na obiad.Gdy wchodziłam na stołówkę, płakałam.Wiedziałam co będę jadła,codziennie to samo.Jedzenie obrzydliwe, większość z turystów miała biegunkę.Obsługa też wiele do życzenia pozostawiała. Gdy nie dałeś dinarów lub wódki szefowi kuchni to jadłeś przy ubrudzonym stole,serwetki upaćkane przez wszystkich i nie wymieniane. Lepkie stoły i szklanki to codzienność.Obrzydliwy zapach przy wejściu na stołówkę również.Współczuję dzieciom, które codziennie miały te same zabawy, nic nowego. A i zapomniałam o gekonach, uważajcie bo wlatują do pokoju ;) Ogółem nie polecam, obrzydliwe jedzenie, syf, brud i nuda. Jeżeli komuś to odpowiada stanie w długich kolejkach i ciągłe nękanie o napiwki to będzie mu dobrze. Barman obsługuje 300 ludzi a 3 innych obsługuje tych co dali duże napiwki i liżą im tyłki. Pokaż »

    2011-09-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.0

    Pigulcia ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.4
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      2.3
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    W tym hotelu byłam z rodzinka / 5 osób/w lipcu. Ogólnie mówiac jakos przezylismy! Pogoda i plaża rekompensowały nam niedogodnosci. Hotel zdecydowanie dla ludzi młodych bez dzieci. Bardzo głosna muzyka do godz-24.00. Jedzenie pod żadnym względem nie dostaosowane dla dzieci! /musielismy korzystać z barów na mieście/ Ciagłe kolejki po drinki i po posiłki. Szkoda kupować wersję AL można za niewielka kasę dozywiać się na miescie. Bardzo fajna baza wypadowa można pójsć do Mediny /warto/, pojechać do protu .Jeśli chodzi o czystosć pokoi to mozna jakos przezyć , gorzej wokół basenów / np. rozlany sok rozwalona pizza to niestety bardzo częsty widok i następnego dnia żadnej róznicy! /Ogólniwe nie polecam, może jedynie dla młodych - mój 17 letni syn bawił się super! Pokaż »

    2011-08-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.3

    Sylvco ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Ten hotel to jakiś żart. 5 euro dane jedynemu normalnemu w całym hotelu uchroniło nas od spędzenia 14 dni w jakimś nie posprzątanym pokoju. Pokój w który zainwestowaliśmy okazał się na szczęście o niebo lepszy. Chociaż klima działała jak jej się podobało i w łazience cieknął kibel. Obsługa to w ogóle jakieś nie porozumienie, mówią do ciebie "ziomek", podchodzą proszą natarczywie o napiwek albo o wódkę. Łapią za rękę, nie ma mowy o poczuciu bezpieczeństwa, nawet w obecności samej obsługi i gości. Na plażę trzeba przejść przez dosyć ruchliwą ulicę, gdzie często zaczepiają tubylcy proponując narkotyki, bądź chcąc zaczepić dziewczyny. Na plaży nie ma 20min spokoju, bo ciągle łażą z koszykami i na początku trudno ich odgonić. Basen w hotelu ok, jedzenie naprawdę cieniutko, poza tym myją owoce wodą z kranu co powoduje bóle brzucha (bakterie). od 11 cały dzień na terenie hotelu leci głośno muzyka. ogród fakt - ładny, ale raczej mały. Nie polecam ani Tunezji, ani tego hotelu. Na targowisku nie da się przejść spokojnie, niemal trzeba biec, by ktoś nie łapał za rękę. Czasami jest naprawdę niebezpiecznie. NIE POLECAM!!! Lepiej wydać trochę więcej na Turcję! Pokaż »

    2011-08-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1027 28 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny