Hotel Samara Sousse ****

Samara

Ocena hotelu (276 opinii)

3.9
  • Położenie
    4.1
    • Odległość od plaży / stoku 4.2
    • Plaża / stoki 4.2
    • Cicha i spokojna okolica 3.6
    • Restauracje w okolicy 4.0
    • Atrakcje w okolicy 4.0
    • Komunikacja 4.6
  • Pokoje
    3.7
    • Wielkość 4.1
    • Standard wyposażenia 3.4
    • Czystość 4.0
    • Łazienka 3.3
  • Wyżywienie
    3.5
    • Ilość i dostępność 3.7
    • Smak i jakość potraw 3.5
    • Różnorodność potraw 3.1
    • Obsługa 3.6
  • Hotel
    4.1
    • Basen 4.5
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.5
    • Sport 3.5
    • Obsługa 4.3
    • Czystość 3.5
  • Jakość / cena
    4.2

Rekomendacja

66% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 2.6

    marcin__ ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel jak na 4 gwiazdki porażka... pierwszy pokój jaki dostaliśmy wyglądał jak speluna... 20 dinarów w paszporcie w recepcji "pomogło" zmienić pokój na trochę lepszy :) Jedzenie przez pierwsze 2 dni całkiem pozytywnie, było co wybrać, ale później ciągle to samo i to samo... te same smaki... ale zawsze można się stołować na mieście (na przeciwko hotelu pizzeria - pizza całkiem niezła w porównaniu z obiadami w hotelu, cena ok 9-12 zł). Animacje wieczorami też były do zniesienia przez pierwsze dni... ale niestety codziennie ta sama muzyka... zmieniał się tylko wieczorny konkurs... aaaa i najważniejsze... najlepsza karta przetargowa to polska wódka - za butelkę załatwisz wszystko... od pięknie przygotowanego stolika w restauracji po karawanę na wielbłądach :) Pokaż »

    2011-08-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.2

    nk_turysta ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Ogród bardzo ładny i jest nie daleko do morza. Plaża też jest fajna tylko za materace trzeba dzień w dzień płacić 3 dinary ale da się z nimi targować w szczególności jak się idzie większą grupą. Co do baru przy basenie to hmm... jak nie dopłacisz do all in clusive to mają cie gdzieś. Stoliki się kleją i jeżeli samemu się do nich nie podejdzie i nie weźmie szmatki do wytarcia to przy takim będzie się siedziało Jeśli włożysz pieniądze do paszportu to dostaniesz w miarę pokój (jeśli dostaniesz zaczynający się od 100 to nie żałuj i walcz o pokój zaczynający się od 400) co do jakości sprzątania to pomimo że sprzątaczki przychodzą codziennie, to i tak nawet podłogi przez tydzień nie zamiotą, jedynie ułożą ręczniki i prześcieradło. Łazienka z grzybkiem ale da się przeżyć choć mogliby to posprżatać raz a dobrze to by to tak nie odstraszało. Ich 4 gwiazdki to nie wiem czy można przyrównać do 1,5 - 2 gwiazdek w Polsce Co do jedzenia to co kto lubi jak usłyszeliśmy od odjeżdżających ze nie ma co jeść to się wystaraszyliśmy ale poszliśmy na śniadanie to wiadomo na śniadaniu jak na śniadaniu, obiad makaron z czymś ogólnie nie doprawiony ale jest sól więc da sie to przerobić, ryż curry, ichniejsza pizza i małże to stwierdziliśmy o co tym ludziom chodziło, kolacja nom hm... prawie taka sama jak obiad, surówek bylo dużo do wyboru... następnego dnia podobnie i ten sam smród chloru i tego jedzenia... jakiś tam gulaż i kurczak z koścmi itp. i tak przez tydzień. na 3 dzień wszyscy mieli dość i sałatek i tego strasznego SMRODU który obrzydzał wszystko dookoła ale co kto lubi myślę że da sie coś wybrać i przeżyć myślami o schabowym :) Warto wybrać sie do portu oddalonego o jakies 6 km. Z taksówkażem oczywiście trzeba się targować zarówno w jedna jak i w drugą stronę bo ceny zawsze zawyżają ale to u nich normalne. Dookoła jest dużo sklepików z pamiątkami wartych odwiedzenia. Tzw. Medina też jest ciekawym miejscem - warto zobaczyć. Pokaż »

    2011-08-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    Sandra ocenił hotel Samara

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel REWELACYJNY i nie rozumiem negatywnych opinii. wieczorne animacje i imprezki świetne, nawet nie myśleliśmy aby szukać jakiś innych dyskotek. Na jedzenie też nie ma co narzekać do wyboru do koloru i każdy znajdzie tu coś dla siebie. Plaża bardo blisko, czysta i śliczna. W hotelu basen bardzo czysty i nie znajdziecie tak czystego nawet w Polsce. Każdego dnia wymieniane ręczniki i pościel. Ogólnie wakacje świetne! Byłam w terminie od 27 lipca 2011 do 3 sierpnia. pozdrawiam ekipę all day all night, bomba do basenu i nocny ostry kebab;) Pokaż »

    2011-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 0.0

    wiesiekturysta ocenił hotel Samara

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Dla nas wszystko było ok, poza obiadami w skwarze słońca , przy basenie. oraz REZYDENTKA. Ją interesuowały wyłącznie wycieczki, z których miała utarg. żadnej pomocy w innych sprawach, nawet porad. do wszystkiego co nie przynosiło jej zysku zniechęcała. My dostaliśmy pokoje o numerach powyżej 1000 i były one naprawdę super. Znajomi mieli pokoje o mniejszych numerach i były to beznadziejne, ciasne klitki. Trzeba mieć szczęście !!! Poza tym hotel w tej cenie w wersji all za 2000 zł ( 2tygodnie). to świetna cena. Polecam samodzielne zwiedzanie Tunezji. Nasza szóstka (wtym dwoje dzieci) objechała Saharę, Tunis, MOnastyr, Ele jem za jedną tzrecią kosztów rezydenta. Wynajmowaliśmy dużą taxówkę z kierowcą.. Tunezja to kraj spokojny i bardzo bezpieczny dla turystów. Nie warto słuchać rezydentki która straszyła nas napadami tubylców i innymi bzdurami. Pokaż »

    2011-08-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    Sarenka7 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Właśnie wróciłam z wakacji w hotelu Samara i muszę powiedzieć, że zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy tak nisko oceniają ten hotel. Przed wyjazdem przeglądając takie opinie byłam pełna obaw, ale wróciłam zaskoczona pozytywnie. Przede wszystkim takie opinie chyba wystawiają osoby, które za niską cenę oczekują wyjazdu za co najmniej 5 tyś. Standardowo, należy włożyć do paszportu przy rejestracji 20 dolarów a dostaje się pokój czysty, z działającymi urządzeniami - bez problemu - taki to kraj i tyle. Jedzenie bez szału, ale głodnym się nie chodzi - no chyba, że ktoś jest francuskim pieskiem i wydziwia. Baseny fajne, zorganizowane atrakcje wieczorami również, plaża troszkę zaśmiecona bo turyści rzucają pety gdzie popadnie, za to obsługa przemiła. Fantastyczni ludzie=) teraz wiem, że nie ma się czego bać i bez obaw można spędzać wakacje w Samarze. Pokaż »

    2011-08-19
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 2.0

    cygan0101 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.7
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    dzis wrocilismy ze znajomymi z tego hotelu. od poczatku sprawna obsluga na lotniskach przez pracownikow OASIS . rezydentka tego hotelu byla w nim codziennie do dyspozycji gosci. nie wiem czy potrafila cos zalatwic bo niczego nie oczekiwalem po tym co zobaczylem ... po kolei : hotel stary , brudny i zaniedbany(karaluchy i mrowki to niestety codziennosc) , fatalna obsluga hotelu zarowno w barze jak i na stolowce, na plazy sporo lepiej.wlasnie plaza jest jedynym plusem tego hotelu, dojscie ok 350m przez ruchliwa ulice. jedzenia brak!! jakosc i smak jedzenia a takze roznorodnosc pozostawie bez komentarza... animacja w ciagu dnia beznadziejna , wieczorem srednia. w basenie zakaz zabaw z pilka!!! .jakosc drinkow fatalna, jedyne do picia to piwo, po daniu dinara dwa trzy drinki byly zawsze ok, pozniej zapominali i czekali na kolejne i tak w kolko... pokoje nie sprzatane jedynie skladana posciel , do tego kradna smiesze rzeczy ale jednak(szampon). jesli ktos chce leciec do tunezji to tylko nie ten hotel , nie oczekiwalismy niczego wielkiego za takie pieniadze ale te warunki przeszly wszelkie negatywne oczekiwania... jesli ktos ma pytania to odpowiem na nie: mily113@o2.pl Pokaż »

    2011-08-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 4.5

    olenkaa ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Polecam ten hotel, za taka kase jest naprawdę super, dalismy w paszport 20$ i dostalismy pokoj w budynku przy glownym basenie 414, bez rewelacji ale czysty, widac bylo ze remontowany, duze lozko bardzo wygodne, lazienka tez czysta,. Z tego co widzialam na zdjeciach inne pokoje wygladaly duuuzo gorzej. Klima dzialala, mielismy duzy balkon na samej gorze, jedyny minus to brak lodowki w pokoju, ale dowiedzielismy sie ze hotel wyznaje zasade " cos za cos", my mielismy nowy tv (chociaz nam nie byl potrzebny), ladny pokoj a syfiaste pokoje za to z lodowkami. Z hotelu wszedzie blisko, nas interesowala glownie plaza ale do centrum na suk warto sie wybrac. Co do plazy to lezaki stare ale mi to w ogole nie przeszkadzalo, plaza nie 1 czystkosci ale to wina naszych rodakow ( sa popielniczki a pety i tak laduja w piasku). Co do jedzenia to nie powalao na kolana ale glodni nie chodzilismy, nie smakowaly mi miesa itd dania na cieplo za to ciasta i owoce pyyycha:) no i slodkie buleczki i rogaliki na sniadanie plus mega slodkie dzemy:) w kazdym razie kazdy powinien znalezc cos dla siebie. Reasumujac, nie wierzcie w negatywne komentarze i jedzcie bez obaw do hotelu Samara na super wakacje. Chyba, ze tak jak co niektore marudy za taka kase spodziewacie sie kawioru, szampana i murzyna z wachlarzem... Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2011-08-09
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 4.9

    andrav ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Niedawno wróciłam z wakacji w hotelu Samara i musze przyznac, że były to najlepsze wakacje jakie mogłam sobie wymarzyć :):) Hotel może nie nalezy do zbyt ekskluzywnych, ale w stosunku do ceny jaką zapłaciłam za wakacje był wporządku. Obsługa starała się jak mogła żeby było schludnie i czystko. Jezleli chodzi o same wakacje to animacje w hotelu i sami animatorzy najlepsi pod słońcem :) w zyciu się tak nie wybawiłam. Blisko hotelu najlepsza ( wg miejscowych ) dyskoteka w mieście. Blisko do plazy. Plaża czysta i zadbana. Z hotelu równiez blisko do centrum. Hotel jest przystosowany raczej dla ludzi młodych, ceniących rozrywke i nocne życie. Na pewno nie można się tam nudzić bo zajęć jest aż zanadto :) Polecam wszystkim wybierającym się do tunezji hotel Samara Pokaż »

    2011-08-08
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.2

    Marzena ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Jestem bardzo zadowolona z pobytu w hotelu Samara. miałam ładny pokój z widokiem na morze i dość dużą łazienką - nr 1306.Obsłuha hotelowa była przyjazna, uczynna, animacje co wieczór odbywały sie przy restauracji- dla niektórych "maruderów" mogły być nudne, ale my bawiłyśmy sie jak nigdy:). Hotel jest najlepszym miejscem dla młodych ludzi chcących sie zabawić..najlepsza dyscokoteka jest praktycznie na terenie hotelu: Living Disco..Polecam fantastyczne miejsce! Podczas mojego pobytu było mnóstwo fantastycznych wesołych gości: w dużej większośći Polaków. Plaża parę kroków od hotelu: czysta, zadbana, prywatna.Morze czyściutkie - parę lat temu byłam w Hammamecie, gdzie brzydziłam sie wejść do wody-tyle glonów i smieci:(( Jedynie do czego mogę sie przyczepić to jedzonko: jak to w Tunezji nie jest najlepsze, niedosmaczone i monotematyczne. Szału nie było ale dało sie przeżyć...głodna nie chodziłam:P Podsumowując: nie polecam tego hotelu marudom, starszym ludziom, głodomorom. Polecam młodym, wesołym imprezowiczom ludziom nastawionym na bezstersowe wakacje przy muzyce czyli: "all day all night"..:)) Gdybym miała wrócić do Tunezji to tylko do Sousse i do hotelu Samara! Pozdrawiam! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (4) »

    2011-08-07
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 4.1

    blonds ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Zacznę od tego,że jak na tunezyjskie warunki ( nie można oczekiwac luksusów bo 4 gwiazdki to tak jak u nas 2!) w Samarze BARDZO MI SIĘ PODOBAŁO! Plusy : bardzo dobre jedzenie i mocne drinki ( bylam w el hana beach - i tam bylo tragicznie dla porównania), pyszne ciasta i owoce, blisko na plażę, bar na plazy - pyszna pizza i makarony, bardzo dobre salatki.Minusy:Animacje - wg mnie beznadziejne, dzień w dzień to samo, mało kreatywni są! W kółko ta sama muzyka.Plus ze Hotel jest polozony w swietnym miejscu- znakomita baza wypadowa. Ogólnie- POLECAM!!!! na pewno za rok wrócę w to samo miejsce:)UWAGA! OASIS TOURS TO JEDNA WIELKA POMYLKA!!!!prawie 1,5 dnia spedzilam na lotnisku bez zadnej informacji od przedstawiciela biura!!!! to bylo nie do pomyslenia! ZERO OPIEKI.Nie jedzcie z tym biurem! Pokaż »

    2011-08-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1027 28 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny