Hotel Samara Sousse ****

Samara

Ocena hotelu (276 opinii)

3.9
  • Położenie
    4.1
    • Odległość od plaży / stoku 4.2
    • Plaża / stoki 4.2
    • Cicha i spokojna okolica 3.6
    • Restauracje w okolicy 4.0
    • Atrakcje w okolicy 4.0
    • Komunikacja 4.6
  • Pokoje
    3.7
    • Wielkość 4.1
    • Standard wyposażenia 3.4
    • Czystość 4.0
    • Łazienka 3.3
  • Wyżywienie
    3.5
    • Ilość i dostępność 3.7
    • Smak i jakość potraw 3.5
    • Różnorodność potraw 3.1
    • Obsługa 3.6
  • Hotel
    4.1
    • Basen 4.5
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.5
    • Sport 3.5
    • Obsługa 4.3
    • Czystość 3.5
  • Jakość / cena
    4.2

Rekomendacja

66% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 1.2

    PARKA ocenił hotel Samara

    • Położenie
      1.8
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.2
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    TRAGEDIA!!!! Samara, najgorszym hotelem jaki mogliśmy spotkać!Nie polecamy nawet najgorszym wrogom.Syf niesamowity, karaluchy w pokojach,jak i na terenie hotelu,żeby dostać dobry pokój, czyli w którym nie śmierdzi i nie ma karaluchów, trzeba w recepcji portierowi dać co najmniej 10euro, lub 10dolarów, wówczas można liczyć na pokój w którym przynajmniej nie śmierdzi i nie ma insektów.Generalnie hotel do bani pod każdym względem, także rozrywki, której tam brak jak i na terenie tak i w okolicy.Napoje jak i alkohole w all in..., podawane są w plastikowych kubkach, które są tam wielokrotnie używane!nie do pomyślenia.Pokojówki mimo brania napiwków,rzadko sprzątają!...Byliśmy tam dwa tygodnie i jednego dnia byśmy tam ponownie nie chcieli spędzić!Animacje w kółko takie jak poprzedniego dnia.O godz.18.00już nie można wchodzić do basenu!Porażka!Jedzenie cały czas to samo i to nie do zjedzenia!Jedynie arbuz jest ok. :/ NIE POLECAMY!!!!!!!!!!!!!!! NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA TE RETUSZOWANE ZDJĘCIA, to nawet nie podobne do tego jak to wszystko tam wygląda!. Pokaż »

    2011-08-05
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 4.9

    wikolek ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel ogólnie ok, pokój dostaliśmy w tej lepszej części, nie musieliśmy nic wsadzać pieniędzy do paszportu, leżaki na plaży płatne, ale jeśli ktoś nie chce to spokojnie może położyć się na własnym ręczniku i nikt nie robi z tego problemu. Wieczorne animacje mogą się wydawać trochę kiczowate, ale przy takiej muzyce najlepiej się ludzie bawią - taka prawda ;) Najprzyjemniejszą częścią pobytu były właśnie animacje. Jedzenie monotonne, lunche lepiej jeść na plaży, obsługa hotelowa miła. Ogólnie uważam, że nie ma co narzekać, a jak ktoś szuka luksusu to chyba nie za taką cenę. Pokaż »

    2011-08-05
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.4

    Moncysia ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Imprezowy hotel! :) Animacje najlepsze z jakim się spotkałam, tańce przy polskiej muzyce gwarantowane (Jesteś szalona rozkręci każdego ;) ), aerobic w basenie i 2 razy dziennie przy, piłka ręczna, zjeżdzalnie, zabawa dla dzieci, pokazy, konkursy, nocne 'bomby' do basenu. Barmani na basenie po konkretnym napiwku rozpieszczają mocnymi trunkami i obsługują z przywilejami, na plaży piwko i lunch. Jedyne do czego można się przyczepić to potrawy i brak ciepłej wody ale nie ma czego oczekiwać po arabskich 4* bo różnie z tym bywa. Pokoje i jedzenie to 3*, wszystko inne zasługuje na 4. Nikt nie chodził głodny jak niektórzy pisali w postach, które czytał przed wyjazdem. Wróciłam dzisiaj i powiem tylko: nigdy wcześniej tak nie imprezowałam! Obok hotelu jest klub Saloon ale polecam Living i Bananas, do Bora bora nie dotarlam ale podobno dobry. Komunikacja ok- za 3 dinary dojazd do centrum na bazar, wokół hotelu sklepiki. Do plaży bliziutko, leżaczki 3 dinary. Super sporty wodne- polecam Flaying fish, spadachron, kanapę. To hotel dla ludzi, dla których wygoda i jedzenie nie są najistotniejsze na wczasach lecz dobra zabawa, życie nocne, sport i relax. Wrócę tam na pewno! :) Pozdrawiam ekipę z turnusu 28.07-4.08. "Bomba" :D Pokaż »

    2011-08-04
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.4

    biolyradom2 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    hotel ogolnie fajny pokoje calkiem ok w miare duze lazienka w miare troche brudna araby z reguły to brudasy jedzienie calkiem przecietne sporo lecz nie za smacznie zjadliwe trzeba patrzec czy talerze sztucce sa czyste bo oni tego nie myja lecz płucza w pokojach klima dobrze chlodzi zdarzaja sie karaluchy i jaszczurki polecam nie otwierac balkonu w poblizu jest niezła dyskoteka bora bora cozzz pogode mielismy 5 dni non stop slonceee 1 dzien byl troche gorszy aha jesli chodzi o animacje to w sumie ciagle jedno i to samo troche to nudne imprezy przy basenie sa do 24 takze jesli ktos lub chodzic wczesnie spac to nie polecam tego hotelu poniewaz wczesniej niz o 24 sie nie usnie bo jest mega glosno lezaki przy basenie sa bezpłatne na plazy leak koztuje 3 dinary a arabami trzeba sie targowac mozna kupic to i owo za 1/3 cenny Araby sa bardzo ale to bardzo upierdliwi wrecz nachalni jak chcemy zeby dali nam spokoj to trzeba mowic BANKRUT STUDENT i jest spokoj do plazy jest 2 minuty uwaga na samochody jezdza jak chca na przejsciu nie puszczaja pieszych ogolnie wakacje w tym hotelu byly zajebiebiste mimo tych mankamentów Pokaż »

    2011-08-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.1

    karaczan ocenił hotel Samara

    • Położenie
      1.2
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.2
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Hotel Samara-Masakra:).To słowa ludzi tam mieszkających.Nikomu nie polecam tego hotelu,chyba że ktoś jedzie dla samej pogody:).Jedzenie-mały wybór,cały czas to samo,a do tego kolejki jak za dawnych czasów:,szczególnie przy wydawaniu napojów.Pracownicy tego hotelu z uśmiechem mówili-Samara-Sahara:).Czystość (hahaha),jeśli można tak nazwać wycieranie stolików szmatą do podłogi to ok:).Animacje dziennie te same,małe zaangażowanie animatorów(z małymi wyjątkami).Na plaży płatne leżaki,sama plaża nie najgorsza.Jeśli kogoś zastanawia mój nick to wyjaśniam,że dobrany jest specjalnie do tego hotelu:).W toaletach koło basenu,można było napotkać ogromne okazy karaczanów-jak mi taki ''mały'' przyjaciel po nodze przeleciał to miałam dosyć:).Największą atrakcję hotelu były wyuzdane Rosjanki,z tyłkiem na wierzchu:):).Hotel na pewno nie zasługuje na 4*,najwyżej na 3. Za cenę do 1500zł za 2 tyg. to można jechać i nie zwracać uwagi na powyższe mankamenty:).Hotel mogę polecić osobom chcącym zrzucić kilka kilogramów:).Pogoda w Tunezji i towarzystwo na szczęście rekompensują częściowo wyżej wymienione niedogodnośći :) Pokaż »

    2011-07-31
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.2

    jmuli ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    nieźle,kawałek do przejścia na plażę,ale poza tym OK,na posiłki dużo ludzi z innych hoteli (???) głównie w porze lunchu,barmani rozrywkowi,obsługa w porzo, przy małych napiwkach można sobie wyrobić dobra pozycję....polecam- za małe pieniądze gwarantowana pogoda i udany wypoczynek raczej nad Bałtykiem bez szans... nie te pieniądze,nie ten standard, no i bez słońca... Pokaż »

    2011-07-31
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.2

    arkadiuszp3 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel generalnie w porzadku,nalezy pamietac,ze jest to Tunezja,a wiecd Afryka. Co mnie naprawde wkurzylo to negatywne opinie o wyzywieniu! Uwazam,ze bylo naprawde swietne, i smaczne i urozmaicone! Bylo to widac po ogromnych porcjach nakladanych na talerze. Naprawde nie rozumiem jak mozna pisac o wyzywieniu w ww hotelu krytycznie?! Jak widac malkontenci znajda kazda okazje do krytykowania wszystkiego i wszedzie.Bardzo ciekawi mnie jaka to kuchnie maja osoby "zniesmaczone" w swoich domach? Pokaż »

    2011-07-29
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.1

    ania_u ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Czytając opinie o tym hotelu trochę się przeraziłam, gdyż już wczasy miałam wykupione. Jednak nawet negatywne opinie pomogły mi bardzo w przygotowaniu do podróży. A więc tak: -Po przyjeździe oczywiście (byliśmy w 2 pary) dostaliśmy paskudne pokoje...ale luzik byliśmy dokładnie na to przygotowani. Marszem do recepcji dałam w "łapkę" i pokoiki od razu o innym standardzie (ładne, czyste i z działającą klimą w przeciwieństwie do tych pierwszych gdzie w jednym czyhał na nas mega karaluch :) ) Więcej już tych żyjątek na szczęście nie widziałam. Więc moja rada jak ktoś się tam wybiera naszykujcie się na notoryczne dawanie w łapę (recepcja, pokojówki, kelnerzy, barmani, i wszyscy inni którzy coś dla was robią gdyż tak jest przyjęte w biednych krajach afrykańskich i nic na to nie poradzimy a za 1 dinara (ok2zł) zmienia im się nastawienie o 180 stopni. - Animacje faktycznie codziennie zaczynały się tak samo (część dla dzieci) ale nie widziałam żeby to im przeszkadzało ostatecznie nikt nie jest tam zamknięty można wyjść do jakiejś z licznych dyskotek czy restauracji. - Jedzenie to kontrowersyjny temat bo ludzie lubią różne rzeczy i ciężko każdemu dogodzić zbiorowym żywieniem. Ale szwedzki stół i nasza 4 zawsze coś dla siebie znalazła (np pyszne pieczywo świeżutkie codziennie na śniadanko, kawka na lunch pizza prosto z pieca na plaży na kolację znów wybór ciepłych dań od makaronów, ziemniaków i ryżu przez różne mięsa i ryby po sałatki i owoce). - rezydentka - p. Renata- cóż.... Kobieta nie chce źle a opierdol zbiera równy od turystów, przed prawie cały wyjazd myślałam o niej dobrze póki nie dopilnowała i rozdzielona nas na na 2 autokary w wycieczce na sahare (osobne wycieczki i osobne hotele!) na szczęście dzięki przewodnikowi i uprzejmości innych turystów udało nam się poprzesiadać. -POLECAM wycieczkę na saharę, statek jak ktoś ma chorobę morską odradzam chyba że ktoś lubi patrzeć jak połowa pasażerów ze 50sobowej grupy wali hafty do morza. HOTEL ZA TE PIENIĄDZE OK. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2011-07-29
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.3

    dawidzior ocenił hotel Samara

    • Położenie
      2.3
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.3
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Hotel Samara jest idealny dla młodzieży, która nie wie co to czasy komunizmu i stania w długich kolejkach. Zaczynając od obiadu poprzez podwieczorek, na którym brakowało rogalików i ciasta. Kelnerzy na śniadaniu i kolacji gdy im upadły sztućce to wkładali je brudne z podłogi między pozostałe. Po co się ma na nowo myć? Wieczorem podczas animacji jeden barman obsługuje 700 gości a trzech barmanów obok kilku tubylców, którzy płaca za drinki oglądając tańczące polskie dziewczyny. Animacje monotonne i bez większego zaangażowania. Stoliki i część restauracyjna brudne. Nikt nie kwapił się do wycierania blatów w trakcie posiłków lub podłogi jak coś spadło z talerza. Jeśli chodzi o personel sprzątający w restauracji to można wyróżnić max 2 osoby jednego Pana, który sam od siebie przynosił serwetki i jako jedyny obserwował gości i wiedział co zaraz będzie potrzebne. Stoliki wycierano brudną szmatą i zostawały ślady. Kelnerzy przy barze przed godz. 0:00 często wychodzili na zaplecze by zminimalizować ilość wydawanych napojów oraz drinków. W toaletach przy basenie można było spotkać dosyć spore KARACZANY. Najgorsze, że wołały przy wejściu 1 Dinar. Obok dyskoteka i nocna odgłosy nie dało się spać od 1 do 4 nad ranem. Ogólnie jeśli ktoś chce wycieczkę za 1500 zł na 2 tyg. to da się wytrzymać. Obok hotelu pizzeria, gdzie podawano w mirę dobre frytki (można było dojeść) :) Do pozytywów można zaliczyć wymianę codziennie ręczników choć czasem zdarzało się ze nowe już miały nieco zżółkniały kolor lub jakieś brudne nie doprane plamy. Racuchy z drożdżowego ciasta smażone na oleju do śniadania i podwieczorka z małą uwagą olej był wymieniany raz na kilka dni i genialnie działało to na zaparcia jeśli ktoś oczywiście takie mógł tam mieć po tym jedzeniu. Na plaży rewelacyjne boisko do siatkówki zaraz obok ogrodzenia z innego hotelu i przy przebiciu piłki trzeba czekać 15 min aż się dogadają czy można ją oddać. Polecam grę w obuwiu z grubą podeszwą bo mnóstwo szkła kości i ostrych śmieci. Pokaż »

    2011-07-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 0.0

    radny1967 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Byłem tam 14 dni z żona i 2 córkami na przełomie 06-07 2011 i piwo nie było rozcieńczane tak samo smakowało z butelki jak sobie kupiłeś. Jedzenie monotonne i nie doprawione ale można było wytrzymać. Denerwowało mnie co innego i dziwię się że o tym nikt nie pisze a mianowicie że obiekt ten nie jest zamkniętą enklawą tylko przychodzą tam ludzie miejscowi z miasta kobiety z dziećmi i kupują sobie w barze piwko lub dwa i siedzą tam przez cały dzień zajmują miejsca przy stołach,leżakach,basenie,zjeżdżalniach itp. z czasem robi się to uciążliwe. Całe szczęście że nie było pełnego obłożenia hotelu bo byłby to horror. Poza tym buło OK. Pokaż »

    2011-07-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1027 28 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny