Hotel Samara Sousse ****

Samara

Ocena hotelu (276 opinii)

3.9
  • Położenie
    4.1
    • Odległość od plaży / stoku 4.2
    • Plaża / stoki 4.2
    • Cicha i spokojna okolica 3.6
    • Restauracje w okolicy 4.0
    • Atrakcje w okolicy 4.0
    • Komunikacja 4.6
  • Pokoje
    3.7
    • Wielkość 4.1
    • Standard wyposażenia 3.4
    • Czystość 4.0
    • Łazienka 3.3
  • Wyżywienie
    3.5
    • Ilość i dostępność 3.7
    • Smak i jakość potraw 3.5
    • Różnorodność potraw 3.1
    • Obsługa 3.6
  • Hotel
    4.1
    • Basen 4.5
    • Udogodnienia dla dzieci 4.0
    • Animacje i rozrywka 4.5
    • Sport 3.5
    • Obsługa 4.3
    • Czystość 3.5
  • Jakość / cena
    4.2

Rekomendacja

66% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.1

    samara ocenił hotel Samara

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.8
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Ewelina Markiewicz co Ty gadasz wspanialy hotel?? co ty gadasz czemu wprowadzasz ludzi w bład byłem w tym hotelu od 7 do 21 lipca,animacje codzienne te same zaczynajace sie od kaczuszki, jedzenie tragiczne,ja pokoj zmienialem 3 razy chociaz dałem dolary,plaze piekna hahah pamietasz jak spadł deszcz,co było w wodzie pampersy kondony.....animatorzy dbali tylko o dzieci to sie zgodze ale dla dorosłych co??? wybory miss mr samary fakir dwa razy taniec brzucha i koniec,jak bys rozmawiala z miejscowymi to by ci powiedzieli na temat tego hotelu w sousse najgorszy,wiekszosc pokoji ze zepsuta klimatyzacja,barmani wporzadku to niepowiem nasri moncef tomek animator ktory sam mowil ze jest nieciekawie wiec jesli piszemy o hotelu to prawde gdyby nie ekipa to wakacje do dupy:) pozdrawiam ludzi wybierajacych sie do samary Pokaż »

    2011-07-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.3

    msmad ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel zdecydowanie nie zasługuje na cztery gwiazdki. Opinie jak widzę są bardzo różne ale wynika to z tego, że standard pokoi jest bardzo zróżnicowany. My mieliśmy np. czarno-biały telewizor, mimo, że daliśmy dodatkowe pieniądze, śmierdziało kanalizacją w ogrodzie, daleko od basenu. Czystość mogła być zarówno w pokojach jak i ogrodzie, ale stoliki przy basenach aż się lepiły (szklane na których brud tylko się rozmazywali). Jedzenie całkiem niezłe, duża stołówka i bar przy plaży, codziennie z pizzą, dzieci były zadowolone. Niestety bardzo duże kolejki do napojów wieczorem i brak wolnych stolików (nalewali do małych jednorazowych kubków). Plaża bardzo ładna, leżaki płatne 3 dinary (ok. 7 zł). za jeden. Dojście do plaży przez ruchliwą ulicę, ale potem ładny i bezpieczny, zacieniony pasaż. Do mediny dość daleko, można przejść, ale taksówki są tanie (3 dinary). Bardzo ładny zadbany ogród z dużymi palmami. Ogólnie wyjazd udany, ale dla osób które znają standardy hoteli czterogwiazdkowych może być rozczarowaniem. Pokaż »

    2011-07-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.4

    Evi M. ocenił hotel Samara

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    W dniu wczorajszym 20.07.2011 wróciliśmy (2 osoby dorosłe i 2 małych dzieciaczków) z 14-dniowych wakacji spędzonych w Sousse hotel Samara. Było WSPANIALE. Przemili ludzie, ładna spokojna okolica, hotel SUPER naprawdę nie ma na co narzekać może jedynie na panią Renatę M., która jest rezydentką, osoba ta nie nadaje się na to stanowisko, Oasis Tour powinni zmienić pracownika (w razie jakicholwiek problemów pani Renata odpowiada np."nie mam teraz czasu" lub "proszę sobie samemu zadzwonić po lekarza" co jest karygodne ponieważ to ona pośredniczy między nami a Tunezją i za to jej płacą). Jedzenie - każdy dla siebie coś znajdzie, a osoby które jadają codziennie pieczoną kaczkę lub kawior (tzw.snoby) zapraszam do hotelu za 3 x taką cenę :) Baseny czyste. Pokój również, panie pokojówki codziennie je sprzątają raz lepiej raz gorzej :) Animatorzy REWELACYJNI: Ali, Alex, Tomek i pozostali są przemili, zawsze serdeczni i uśmiechnięci. Dla dzieciaków mnóstwo atrakcji, tańce, animacje, baseny, zjeżdżalnie. Plaża należąca do hotelu Samara jest śliczna (chyba najładniejszy jej odcinek), morze czyste i bardzo ciepłe. Leżaki wygodne, super parasole. My jesteśmy bardzo zadowoleni, za rok na 100% wybierzemy się do Samary. Proszę nie sugerować się negatywnymi opiniami o tym hotelu. My też obserwowaliśmy forum przed naszym urlopem i trochę byliśmy przerażeni nimi, jednak dziś z pełna odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że były WYOLBRZYMIONE!! Hotel Samara polecam wszystkim tym, którzy chcą miło spędzić czas. Do zobaczenia w Sousse!! Pokaż »

    2011-07-21
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 4.1

    magnolia ocenił hotel Samara

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Niedawno wróciłam z hotelu Samara. Było by bardzo miło gdyby nie te okropne jedzenie! Cały tydzień na chlebie przeżyłam. Ogólnie hotel fajny, pokój dostaliśmy naprawdę super, no ale trzeba było włożyć co nie co. Obsługa miła, animacje bardzo fajnie, było co robić wieczorem. Na basenie leżaki dostępne były cały czas, żadnego głupiego zajmowania o 5 rano. Ale jednak wołałabym dołożyć do tego wyjazdu i mieć hotel z dobrym jedzeniem. Pokaż »

    2011-07-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    slawmm ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Proszę się nie sugerować negatywnymi opiniami! Niedawno z narzeczoną wróciliśmy z tego hotelu. Z czystym sumieniem mogę go polecić każdemu. Pokoje są bardzo ładne, czyste i zadbane (codziennie sprzątanie, codziennie czysta pościel i ręczniki). W recepcji poprostu poprosiliśmy o ładny pokój, nie trzeba było dawać nic w łapę. Dwa duże baseny, 3 bardzo fajne zjeżdżalnie (długo czynne), osobno zjeżdżalnia dla dzieci oraz 2 brodziki. Baseny czyściutkie. Ogólnie cały hotel jest czysty, schludny i przyjemny. Jedzenie praktycznie nigdy nie brakuje (jak jednak zabraknie, to zaraz dokładają), jest na prawdę spory wybór (oczywiście zdarzyło się paru takich, którzy widocznie cały rok byli głodzeni i liczyli, że tu będą mieli tysiąc potraw do wyboru, ale tacy ludzie zawsze się trafiają). Hotel jest bardzo duży, na jego terenie jest dużo alejek, którymi można sobie spacerować oraz dużo zieleni. Obsługa (zarówno barmani, kelnerzy, recepcja, animatorzy) jest bardzo miła, życzliwa, pomocna i zawsze uśmiechnięta. Plaża duża, leżaki są w sumie zbędne (nam wystarczyły ręczniki), woda czysta (jednak czasem zdarzają się natrętne glony, tudzież coś w tym stylu). Plaża piaszczysta, aż miło się po niej spaceruje (od hotelu idzie się do niej ok. 3-4min). W okolicy hotelu: apteka, 2 sklepiki, jedno takie jakby centrum handlowe oraz pizzeria (dobra i niedroga pizza). Obok hotelu jeździ pełno taksówek, które (co wiem od innych turystów) są bardzo tanie. W ciągu dnia sporo atrakcji (ping pong, lotki, piłka wodna, golf, aerobik), wieczorem zawody, konkursy i tańce dla dorosłych i młodzieży oraz tańce dla dzieci. Robactwa w pokoju żadnego nie ma (przez 2 tyg. pojawił się w naszym pokoju jeden pajączek), klima działa cały dzień (samemu można ją łatwo ustawić), jest telewizor LCD na ścianie. Pokoje są na prawdę urządzone w bardzo fajnym (arabskim) stylu. Czuliśmy się, jakbyśmy dostali apartament. Krótko mówiąc - w zupełności polecam ten hotel. Dorzucam link z fotkami z hotelu: Pokaż »

    2011-07-16
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  • 2.4

    Bogusia2 ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Właśnie wróciłam z pobytu w pięknej Tunezji w hotelu Samara.Chcę się podzielić swoimi doświadczeniami z ludźmi zastanawiającymi się nad wyborem tego hotelu.Za taką samą cenę można mieć zupełnie inne warunki pobytowe.Przykro było nam słuchać opowiadań innych rodaków, zachwyconych poziomem ich hoteli,położonych nad samą plażą,z darmowymi leżakami,oczywiście za te same pieniądze w czterogwiazdkowych hotelach.Pokoje obskórne,jedzenie niesmaczne i bez wyboru,codziennie to samo.W moim odczuciu hotel ten powinien mieć najwyżej trzy gwiazdki .Poza tym Tunezja piękna,plaża szeroka,piaszczysta i czyściutkie morze. Pokaż »

    2011-07-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.7

    agaoch ocenił hotel Samara

    • Położenie
      1.8
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.2
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Hotel bardzo kiepski .Animacje nie maja nic wspólnego z kulturą arabską , piosenki jak na weselu np. ,,niech żyje wolność..,, ,, biały miś,, itp przy basenie nie ma parasoli więc w pierwszy dzień można już dostać udaru jak to przydarzyło się jednemu z polskich turystów . Jeżeli chodzi o jedzenie to oprócz śniadania na obiad i kolację serwują makaron i ryż oraz sałatki na mięso nie ma co liczyć więc wersja all inclusive jest zbędna . Stanowczo odradzam picie piwa w tym hotelu ponieważ jest rozcięczane z wodą i można się naprawdę poważnie rozchorować !!!!. Po plaży chodzą młodzi tunezyjczycy z grożnymi psami typu amstaf bez smyczy , więc proszę pilnować szczególnie dzieci .Sytuacja w Tunezji nie jest ciekawa tunezyjczycy chodzący po plaży wyłudzają to papierosy to pieniądze jak im odmówisz to odpowiadają :fuck off to jedyne co mają do powiedzenia :( Bardzo smutne to co zobaczyłam w tym roku w Sousse , byłam tam 5 lat temu i aż nie mogę uwierzyć że tak bardzo zmieniła się Tunezja oczywiście na gorsze :( Pokaż »

    2011-07-02
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.3

    Ela ocenił hotel Samara

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Polecam ten Hotel ludziom, którzy cenią sobie życie nocne i wszelkie wieczorne atrakcje, ale tez tym którzy chcą wypocząć na plaży czy przy hotelowych basenach... Naprawdę spędziłam w tym hotelu cudowny tydzień i wracałam ze łzami w oczach! Blisko centrum, plaża z dobrymi drinkami i niezłym jedzeniem. Czysto, schludnie i bez żadnych rozczarowań. Szczerze Polecam, Pozdrawiam, Ela Pokaż »

    2011-06-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.9

    Ewa Tomczak ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      2.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.5
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    16.06.2011 wróciliśmy z długo oczekiwanego urlopu w Tunezji. Przebywaliśmy w miejscowości Sousse w Hotelu Samara. Cały urlop i pobyt w wyżej wymienionym ośrodku uważamy za wielką porażkę. Począwszy od rezydentki Pani Renaty, która sprawia wrażenie jakby była tam za karę poprzez beznadziejną kuchnię, która serwowała nam ciągle te same dania nie bardzo wyszukane, które Pani rezydentka dumnie nazwała posiłkami kontynentalnymi a składały się one głównie z surowej kapusty, makaronu z dziwnym sosem oraz kilka razy ochłapów prawdopodobnie z wołowiny (dostępnych w trakcie trwania kolacji do godz. 19.30, później kucharze ogłaszali finito), a także zupy o kolorze i konsystencji krochmalu. To wszystko okraszone było cieknącymi w kuwetach lodami. Drink bar zewnętrzny serwował nazwijmy to drinki tak bardzo rozwodnione, że tak naprawdę można by było popijać nimi wódkę. Zwolennikom moli, mrówek faraona i zimnych kąpieli proponujemy kierować się na pokoje usytuowane po lewej stronie po wyjściu z recepcji. Animatorzy przebywający na ośrodku sprawiają wrażenie jakby dopiero pobierali nauki. To wszystko zaserwowaliśmy sobie wykupując wczasy ALL INCLUSIVE. Tak więc jeżeli ktoś chce zgubić co najmniej 3kg na osobie to uzbrajając się w cierpliwość do Pani rezydentki i obsługi pracującej w ośrodku niech podąża naszymi śladami na urlop do Samary!!!!!!!!!!!!!!!!! Pokaż »

    2011-06-20
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (4)
  • 2.2

    Triple_X ocenił hotel Samara

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel dość przyjemny. Obsługa liczy tylko na łapówki najczęściej w postaci wódki szczególnie polskiej. Czystość pokoi względna. Brak atrakcji dla dzieci.Zjeżdżalnia włączana tylko na chwile.Animatorzy zajmują się jedynie podrywaniem dziewczyn. Drinki rozwadniane wodą z kranu. Jedzenie monotonne i niejednokrotnie nieświeże.Dla dzieci totalny brak jedzenia. Rezydentka Pani Renata zachowuje się jakby była w hotelu za karę. Zero pomocy i współpracy z turystami. Jej praca ogranicza się tylko do przyjmowania pieniędzy za wycieczki. Ogólnie nie polecam tego ośrodka zwłaszcza rodziną z małymi dziećmi. Pokaż »

    2011-06-20
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 24 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1427 28 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny