Hotel Iberostar Founty Beach Agadir ****

Iberostar Founty Beach

Ocena hotelu (38 opinii)

5.0
  • Położenie
    4.9
    • Odległość od plaży / stoku 5.7
    • Plaża / stoki 5.3
    • Cicha i spokojna okolica 5.4
    • Restauracje w okolicy 4.1
    • Atrakcje w okolicy 4.0
    • Komunikacja 4.9
  • Pokoje
    5.2
    • Wielkość 5.4
    • Standard wyposażenia 5.0
    • Czystość 5.2
    • Łazienka 5.0
  • Wyżywienie
    5.3
    • Ilość i dostępność 5.5
    • Smak i jakość potraw 5.0
    • Różnorodność potraw 5.1
    • Obsługa 5.4
  • Hotel
    5.0
    • Basen 5.4
    • Udogodnienia dla dzieci 5.1
    • Animacje i rozrywka 4.5
    • Sport 4.6
    • Obsługa 5.3
    • Czystość 5.1
  • Jakość / cena
    4.9

Rekomendacja

89% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.3

    irenus ocenił hotel Iberostar Founty Beach

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    hotel zadbany i czysty ale swoje najlepsze lata ma za sobą,meble tapicerowane stare i wytarte.W hotelu dużo Francuzów i Polaków a wszystkie informacje po arabsku,francusku,niemiecku i rosyjsku.Animacje słabe nastawione na Francuzów.Baseny ładne ale głębokie,ogród piękny.Jedzenie monotonne,mi nie smakowało,mąż miał zatrucie pokarmowe co uważam za duży minus dla hotelu.Maroko mnie bardzo rozczarowało wszędobylskim brudem i nachalnymi ludżmi ,którzy uważają turystę za idiote Pokaż »

    2014-06-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.2

    bosniak ocenił hotel Iberostar Founty Beach

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.3
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Witam.Właśnie z dziewczyną wróciliśmy z wypoczynku w tym hotelu. Hotel ogólnie czysty i cały czas na bieżąco odnawiany. Malują ściany i łazienki na co my trafiliśmy i 1 dzień było nie do przeżycia w tym zapachu. Jedzenia nie wiem czy to ze względu na czas poza sezonem, ale wybór niewielki jednak smaczny. Najwyższy plus dla obsługi w restauracji Mercury. Po prostu niewiarygodnie mili ludzie i uprzejmi. Obsługa w recepcji tez bardzo miła. Teraz minusy. Animatorzy totalna porażka. Jeden z nich zapatrzony tylko w swoje kręcone włoski i czy dresik dobrze leży, a już wieczorna gra w bingo to już żenada. A teraz deserek. Uwaga Polacy!!! Bardzo prosimy tych co wyjeżdżają nie róbcie wstydu naszemu narodowi. Narzekamy ze Rosjanie robią " siarę" swoim zachowaniem, ale to co teraz pokazała grupa Polaków to szok. Zachowanie w restauracjach jak i w barach takie jakby hotel był ich własnością. Pijaństwo i błazenada, a już jeden "lowelas" który wszedł do Restauracji tematycznej w spodenkach plażowych to już hit. Podsumowując. Hotel godny polecenia, miła atmosfera i miły wypoczynek. Pokaż »

    2013-12-08
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.3

    pumar ocenił hotel Iberostar Founty Beach

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Miłe rozczarowanie, po opiniach jakie czytałam przed wyjazdem. Pobyt, hotel, plaża, wyżywienie, a także przelot tam i z powrotem - bez zarzutu. W tym roku akurat udało mi się, zarówno w lipcu na Istrii w Laguna Park w Porecu jak i ostatnio w Iberostarze w Agadirze ani razu nie zdenerwować , czy chciażby zniechęcić. Po prostu pełny relaks, czysto, potrawy wspaniałe (pieczony prosiak, indyk, tort z płonącymi świecami) jako dodatkowe atrakcje. Było w czym wybierać. Poprzednik narzekał na brak soli, przecież kompleks przypraw, w tym marokańskich był na bocznym stoliczki, a solniczki na każdym stoliku. Soli raczej nie używam:) Polecam tan hotel i Agadir. Rezydent z Neckermana nas trochę wymęczył na wycieczce do Marakeszu, ale warto było jechać i zobaczyć. Możliwe, że w czasie szczytu sezonu - lipiec, a zwłaszcza sierpień jest tam nieco ciasno i stąd niezbyt korzystne opinie z sierpnia. Ja polecam:) Pokaż »

    2013-10-12
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.3

    Pawel_1581 ocenił hotel Iberostar Founty Beach

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Rok 2012 (dwie wycieczki) Ta do Maroko była 7+7 objazd plus pobyt w Agadir.Hotel niewielki ,ale ładny.Zacznę od stołówki- jedzenie różnorodne ,ale zupełnie bez soli (ani krzty!) Plus ciekawostki np cały merlin porcjowany przy gościu i kładziony na grillu. Pokoje- spore, wygodne i czyste. Mieliśmy z widokiem na morze (Rainbow wymusiło zakup takowych twierdząc ,że inne wyprzedane a w hotelu nie było poza nami innych polaków!) WIdok na ocean fajny ,ale nie polecam przepłacać jak my.Obsługa ok, choć lekko lekceważąca.Goście z Wielkiej BRytanii czy Francji o niebo lepiej obsługiwani. Jeden animator podczas wieczornego show pozwolił sobie nawet wyśmiać Polskę a goście arabscy o dziwo wiwatowali mu za to.CHore... Baseny - zimne raczej choć czyste. Nie ma baru przy basenie. Zakąski popołudniowe - bardzo urozmaicone. Plaża - ogromna,publiczna. Czysta. Lekkie zejście do wody. Miejsce na leżaki niewielkie, ogrodzone sznurkiem.Jest strażnik. Napoje wyskokowe - dobre. Animacje - w dzień prawie nic. Głównie dla dzieci.Hotel ogólnie dla rodzin z dziećmi. Codziennie było "disco", ale i tu zaskoczenie dla dzieci.W hotelu pełno arabów z gromadami dzieciaków. COdziennie wieczorem wpadali ponad 100wą i tańczyli do swoich hitów. Reszta gości siedziała i piła drinki ,bo raz ,że muzyka ichnia i bardzo lokalna to jeszcze ten natłok ludzi na parkiecie z dzieciakami. Hotel niezbyt przyjazny Polsce. Jest ładny i zadbany ,ale nie dla młodych ludzi bez dzieci. POza hotelem sporo atrakcji ponieważ można było iść na pieszo na ogromny rynek, który sam w sobie był super atrakcją. Blisko wszędzie były sklepy, apteka. Ładna okolica i nawet bezpieczna. CO do obsługi w hotelu to trzeba dodać ,że słabo z angielskim. Jak ktoś ma rozmówki francuskie to niech zabierze ze sobą. Ogród w hotelu ładny ,można zrobić przyjemne zdjęcia. Czy wrócę do tego hotelu? Nie, ale tylko dlatego ,że Polska jest traktowana tam jako ktoś gorszy ,hotel sam w sobie fajny, dobrze położony i przyjemny. Pokaż »

    2013-10-07
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.3

    ewjab ocenił hotel Iberostar Founty Beach

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Spędziłam w Agadirze 2 przyjemne tygodnie razem z mamą. Na wstępie wspomne o pogodzie dla tych którzy są nieświadomi tak jak my byłyśmy --> na 2 tyogdnie miałyśmy ok. 5-6 dni słonecznych. Miejscowi mówią, że 'turyści przyjeżdżają tylko raz do Agadiru. Był to początek września, 2 razy padało, rano mżawka, słońce wychodziło ok.11-12, czasem nawet o 15. W recepcji 'dopłaciłyśmy' 10 dolarów do ekstra pokoju;), ale jak nam powiedziano miejsca były już full obstawione. Pokoje: Mieszkałyśmy na parterze, koło basenu. Jak się później okazało bardzo przyjemna lokalizacja, bo można było bezpośrednio wyjść na leżaki i nad morze tez było szybciej. Sprzątane codziennie. UWAGA!: Masa komarów! po prostu plaga, trzeba było zamykać balkon,a wieczorem nie zapalać światła. Jedzenie: spory wybór, dużo miejscowych dań, świeże owoce. Kilka razy były owoce morza, a nawet sushi. Największym minusem był ogromne kolejki prawie o każdej godzinie o której by się przyszło. Co do alkoholu, to sporo z drinków, o które prosiłyśmy był 'extra', czyli za dopłatą. Whisky, gin i piwo wystarczały, były znośne. Obsługa w porządku. Animacje też fajne, sporo się działo nad basenem : zumba, tańce, aerobik, gra w rzutki, strzelanie z łuku, bule itd.. Zachęcam do chodzenia na wieczorne animacje w budynku godz. 21:45 (jak dla nas troche za późno) Uogólniając: PLUSY: fajna, koleżeńska atmosfera, dużo polaków, świetne fale, piękna, szeroka plaża, w porzadku jedzenie MINUSY: pogoda, komary, kolejki na stołówce Pokaż »

    2013-10-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 3.8

    efkakonewka ocenił hotel Iberostar Founty Beach

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Jeżeli z rodziną (choćby rodzina to 3 osoby), szczerze ,nie ! Pokoje rodzinne usytułowane są na parterze gdzie panuje stęchlizna i grzyb.Śmierdzi wszystko ! Okna brak a drzwi nie można zostawić na noc otwartych .Odpowiedź rezydentki : proszę państwa ale to jest Agadir ,ocean a więc mgły ,wilgoć ! Ale luksusy ,17 000 ,- za 4 osoby ! Na basenie jak śledzie,na plaży miejsca tylko wczesnym rankiem. Kuchnia-bajka ! Pokaż »

    2013-08-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.4

    Izabela Werwińska ocenił hotel Iberostar Founty Beach

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Pobyt w hotelu był poprzedzony 7 dniami objazdu- Cesarskie Miasta.. Po tych 7 -miu aktywnych dniach, hotel Ibestostar okazał się świetnym miejscem na odpoczynek- lenistwo i błogość, podczas której nie brakowało nam niczego.Oczywiście, marudy zawsze się czego przyczepią, ale chyba nie o to chodzi.Osobiście, jestem pełna podziwu, że przy takim "przerobie ludzi" ( zaraz po ramadamie ) obsługa działała jak należy ( posiłki - OK, kultura obsługi - OK, życzliwość - OK, sprzątanie pokoi - no powiedzmy POPRAWNIE. Podsumowując - chętnie tam bym wróciła Pokaż »

    2013-08-20
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 2.6

    aleksandra ocenił hotel Iberostar Founty Beach

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Wybierając ten Hotel sugerowałam się nazwa renomowanej sicie Iberostar, ale nie brałam pod uwagę, że to Afryka. Po pierwsze Itaka sprzedała nam nie istniejący pokój, miał to być apartament dwu pokojowy dla 3 dorosłych + dziecko. Na miejscu okazało się , że taki pokój nie istnieje. No cóż za bagatel 16.500 kupiłam wczasy w pokoju w którym ledwo co się pomieściliśmy, śmierdzącym stęchlizną, z meblami proszącymi się o wymianę z zagrzybiałą łazienką.Nie było mowy o wymianie na cos większego , bo jak poinformował mnie szef hotelu, dość często się zdaża że Polskie biura podróży oszukują klientów i sprzedają cos czego nie ma!!! A kiedy jest się już na miejscu nie ma odwrotu:(Stołówka brudna, kelnerzy serwety po prostu obracają na druga strone zamiast wymienić na czyste. Naczynia brudne. Akurat trafiliśmy na Ranadan, więc z każdym dniem kelnerzy coraz mniej uprzejmi, talerze wypadały im z rąk, jedzenie coraz gorszej jakości. Jedyne co moim zdaniem zasługuje na duzy plus to ogród hotelowy, bardzo dobrze utrzymany, czysty, zielono i pełno kwiatów. Basen brudny, z zimna wodą, czasem można było wyczuć śliskie dno. Z cała pewnością zdjęcia które np. rozprowadza Itaka dla reklamy tego Hotelu nie są autentycznymi zdjęciami tego Hotelu.W rzeczywistości Hotel robi bardzo ponure wrazenie. I najgorsze co mogło się nam przytrafić w Afryce -To brak pogody. Dlaczego nikt nie wspomina że tam w lipcu nie ma słońca jest za to gęsta mgła, która utrzymuje się przez polowę dnia, słonca w tym roku to więcej było w Polsce. Nie polecam Maroka , a już z cała pewnością nie polecam wakacji z Itaka. Syn nam się rozchorował, przez zimno które doswiadczylismy w Afryce, żadnej pomocy z strony rezydenta Pana Grzegorza. G. Wstyd!!!Nie Polecam-więcej informacji udzielę na meila-olkao1973@wp.pl Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (2) »

    2013-08-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    Jacek Woleński ocenił hotel Iberostar Founty Beach

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Do Iberostaru wybraliśmy się ponownie, zachwyceni ubiegłorocznym pobytem. Ale to już nie to. Wszystko prawda, co piszą poniżej, Agadir tak samo piękny, plaża fenomenalna, Atlantyk, idealna pogoda, hotel w porządku itd. Co się więc zmieniło? Towarzystwo. I nie chodzi o francuski proletariat w kłębach dymu, tylko o nas. W tamtym roku Polaków było śladowo. Dziś zdominowaliśmy Agadir, bo nie tylko sam Iberostar. Tłumy Polaków ze swoją patriotyczną pijacką butą, chamstwem, smarowaniem i drapaniem napisów: Polska gola! Rok temu nie było też aż tak źle ze smrodem machorkowym. W Iberostarze niepalący są wręcz dyskryminowani! Tak, tak, nie ma się gdzie schronić. Do holu i głównej restauracji trzeba przedrzec się przez zasłony dymne na tarasie. A innej drogi nie ma. Palący zapyta, gdzie w takim razie ma palic, ale ja pytam, dlaczego moim problemem ma być czyjeś uzależnienie? Dlaczego nie mogę na chwilę usiąść na powietrzu, żeby nie być trutym? Pokaż »

    2013-07-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    Zdzisław /lesioand/ Leszczyński ocenił hotel Iberostar Founty Beach

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Iberostar Founty Beach to hotel z klasa dla każdego coś miłego. Możesz tam być i czuć się jak w raju, przytulnie i nie można narzekać na nic. Jedzenie bardzo dobre od przysmaków morza do świniaka pieczonego i nie zapominaj o pysznych lodach. Tylko jeść i wypoczywać i czuć się dowartościowanym.Do oceanu bardzo blisko leżaki ale brak budki z napojami, przydała by się ale możne przynosić z basenu ale bez jedzenia. Okolica przepiękna - promenada super można wieczorkiem spacerować, ale bez atrakcji Więc możesz tam być Podziękowanie dla Biura podroży Juventur Bogusia Wiśniewska - Łodź - tylko tam kupować profesjonalizm Pokaż »

    2013-07-28
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny