Hotel Arycanda Okurcalar *****

Arycanda

Ocena hotelu (16 opinii)

5.7
  • Położenie
    5.7
    • Odległość od plaży / stoku 6.0
    • Plaża / stoki 5.7
    • Cicha i spokojna okolica 5.8
    • Restauracje w okolicy 6.0
    • Atrakcje w okolicy 4.7
    • Komunikacja 6.0
  • Pokoje
    5.9
    • Wielkość 6.0
    • Standard wyposażenia 5.7
    • Czystość 5.9
    • Łazienka 6.0
  • Wyżywienie
    5.6
    • Ilość i dostępność 6.0
    • Smak i jakość potraw 5.4
    • Różnorodność potraw 6.0
    • Obsługa 5.0
  • Hotel
    5.6
    • Basen 6.0
    • Udogodnienia dla dzieci 5.7
    • Animacje i rozrywka 5.1
    • Sport 5.7
    • Obsługa 5.4
    • Czystość 6.0
  • Jakość / cena
    5.7

Rekomendacja

100% poleca ten hotel

Ranking

  • 5.0

    MartkaZ ocenił hotel Arycanda

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel bardzo ładny, duży, czysty. Niestety nie w centrum żadnej turystycznej miejscowości więc jeśli ktoś nastawia się na zwiedzanie to wycieczki fakultatywne są wskazane lub indywidualne wybranie się dolmusem do np Side czy Alanyi ( obie miejscowości oddalone ok. 30 km). Pokoje czyste, sprzątane codziennie, dobrze wyposażone - klimatyzacja, tv, suszarka do włosów, balkon. Ręczniki zmieniane co dziennie. Większa część z widokiem na basen i morze - wcale nie wymagało to w naszym przypadku dodatkowej opłaty. Plaża przy hotelu i bezpłatnymi leżakami i baldachimami, czysta, sprzątana i strzeżona. Blisko do centrum sportów wodnych - np. banan, skutery wodne. Dwa czyste baseny ze słodką wodą - trochę jakby chlorowana w tym jeden z zjeżdżalniami czynnymi od 11-13 i 15-17 ( niestety nie są pilnowane - uwaga na dzieci, które często zjeżdżają sobie "na głowy"). Teren wokół hotelu zadbany. Leżaki przy basenie należy zajmować wcześnie rano,bo po śniadaniu nawet wczesnym zwykle wszystkie są zajęte ( inaczej jest na plaży gdzie zawsze jest miejsce). Jeśli chodzi o jedzenie to wędliny bez smaku, mięso czasem również, ale wybór wszystkiego spory i dosyć urozmaicony więc nikt nie chodził głodny. Restauracja i hole słabo klimatyzowane. Wadą hotelu jest brak polskich animatorów jednak obcojęzyczni przykładają się do pracy i organizują rożne rozrywki - aqua aerobik, strzelanie do tarczy czy waterpolo, codziennie wieczorem także jakieś przedstawienie czy coś w tym rodzaju w amfiteatrze dla wszystkich ( po niemiecku, rosyjsku i angielsku). Przewaga gości to Niemcy, Austriacy i Rosjanie ( Ci dosyć głośni i w przeważającej większości) o czym biuro nie informowało. Obsługa hotelowa szczególnie w restauracjach i barach nie zna angielskiego co uważam za duży minus!!! Ogólnie hotel zasługuje na 4 gwiazdki, zgodnie z oceną TUI. Pokaż »

    2011-08-04
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.9

    dommakus ocenił hotel Arycanda

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Najlepszy wyjazd na jakim bylismy! Zrobiłem żonie niepsodzianke i załatwiłem nam wczasy w Turcji, zona byla po prostu zachwycona. Czysto, ejdzenie dobre i w duzych ilosciach (ja jestem na ogół wybredny jezeli chodzi o jedzenie, ale tu nie mialaem sie akurat do czego doczepic) Super widoki z balkonu, super okolica. Naprawde sie opłaca! Pokaż »

    2010-08-11
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 6.0

    Poprostu ja :D ocenił hotel Arycanda

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel cudowny, bardzo miła atmosfera. Wspaniałe widoki, jest bardzo blisko bazar. Wszędzie gdzie jesteś są bary z dobrą obslugą, nawet na plaży przy tym hotelu. Każdy tam znajdzie coś dla siebie. Ogólnie bardzo polecam.

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (5) »

    2010-06-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    Edward ocenił hotel Arycanda

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel był ekstra. Tyle tylko że to dzika Azja. Przyjechaliśmy rodziną z dziećmi w 7 osób. W hotelu zostaliśmy rozdzieleni z winy Turków, bo zabrakło miejsc, pomimo to, że wykupiliśmy wakacje w Arykandzie. Część rodziny z dziećmi (5 osób ) ulokowano w pokoju rodzinnym w Arycandzie, natomiast resztę rodziny - brata z żoną w sąsiednim hotelu Leodikia. Było to dla nas uciążliwe, ponieważ oddzielnie się stołowaliśmy i zawsze musieliśmy umawiać się na spotkania i czasami szukać. Hotel - bardzo czysty, jedzenie dobre - chociaż bardziej nastawione na homo-sovieticus, zbyt ciężkie na nasze żołądki, wspaniały basen - codziennie czyszczony, obsługa kulturalna i zawsze uśmiechnięta. Szkoda, że brak było polskich animatorów dla dzieci. Hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi - posiada sporo pokoji rodzinnych. W sumie godny do polecenia. Woda w morzu czysta i ciepła - polecam zabranie płetw i maski do nurkowania (dużo ryb do oglądania), plaża żwirowa- brak piasku. Pokaż »

    2009-07-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.9

    Monika ocenił hotel Arycanda

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyjazdu.Hotel w pełni zasługuje na swoje 5 gwiazdek.Jedzenie dobre,drinki były ok,basen i zjeżdżalnie super, bardzo czysto.Najmilej wspominamy ANIMATORÓW bardzo dbali o rozrywkę dla gości.Bardzo miło spędziliśmy tam czas,pojedziemy jeszcze raz........... POLECAM Pokaż »

    2009-07-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    sławek ocenił hotel Arycanda

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    wszystko było ok ale uwaga na polskiego rezydenta TRIADY.goście tej pani zdecydowanie przeszkadzają,u nas zjawiła się po 3 dniach mimo tego,że dano mam zamiast 2 pokoi jeden rodzinny(osoba ,polka która nas dowiozła z lotniska stwierdziła,że jeżeli nam nie odpowiada to możemy spać w holu-szok) w innym hotelu .My i tak byliśmy w dobrej sytuacji,w takim samym lokum zakwaterowano 2 obce sobie rodziny,lub jedną rodzinę w 2 różnych hotelach !!! Takich przypadków było wiele,na 30 rodzin tylko jedna nie złożyła reklamacji lub miała taki zamiar.Ja już z TRIADĄ na pewno nie pojadę Pokaż »

    2009-07-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    Aga Nowak ocenił hotel Arycanda

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Suuuuper, jestem zachwycona, było bajecznie!!!!!!! oczywiście najlepiej( tak jak ja) miec pokój po stronie plazy, z drugiej strony jest dość kiepsko. Jeśli komuś przeszkadza towarzystwo Rosjan, to tam jest ich większość, ale mili i w porządku. Jest sklep, fitness, bary, jedzenia nie da się przejeść. Polecam:) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (2) »

    2009-06-16
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.5

    magda ocenił hotel Arycanda

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Piękny duży hotel,oddalony od miasta więc raczej należy nastawić się na pobyt w hotelu ew.wycieczki fakultatywne.Wadą jest brak klimatyzacji w holu i restauracji,niezbyt wydolne windy więc lepsze są pokoje na niższym piętrze-lepiej wtedy chodzić piechotą.Animacje świetne,animatorzy naprawdę nie obijają się.Jedzenie bez żadnych zastrzeżeń-bardzo smaczne,urozmaicone,ne sposób nawet wszystkiego spróbować.Basen fantastyczny-czysty i dostateczna ilość leżaków-żadnej walki ani zajmowania na zapas.Plaża niestety trochę kamienista ale blisko i łagodne zejście.Pokoje niezbyt wielkie(trochę za małe dla 4-osobowej rodziny) ale czyste,codziennie sprzątane,ręczniki codziennie wymieniane,plażowe co 3 dni.Widok z okna paskudny-na plac budowy i jakieś huczące i śmierdzące wyziewy, ale okna szczelne a pokój klimatyzowany wystarczająco. Pokaż »

    2009-06-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    Marta ocenił hotel Arycanda

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Rewelacyjne miejsce nawet dla wymagających. Czysty, elegancki hotel z pokojami z widokiem na morze i baseny (wystarczy się postarać o niego w recepcji:-). Jedzenie różnorodne, dostępne praktycznie non-stop, nie do przejedzenia. Świetne drinki, zwłaszcza \"three color\". Basen czysty, wystarczająca ilość leżaków i parasoli. W 2008 roku zabawna grupa animatorów. Piękny ogród a za nim fotelowa plaża i morze. Oprócz tego siatkówka, skutery wodne itp...Około 30 km do Side w jedną stronę i do Alanii w drugą stronę. Polecam :-) Pokaż »

    2009-05-15
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.6

    Seba ocenił hotel Arycanda

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Moge śmiało polecic , obsługa , czystość, smak potraw bardzo dobrze. Połozony w urokliwej zatoczce. Może trochę mały teren hotelowy w porównaniu do innych \"Gigantów\". Hotel połaczony z sąsiednimi ( jeden własciciel) można korzystać z atrakcji sąsiedniego obiektu ... Zadbany , ładny. wszystko na miejscu. Dla rodzin z dziećmi wart polecenia w 50 % . Miłego pobytu. Pokaż »

    2009-05-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny