Hotel Filerimos Village Ialysos ***

Filerimos Village

Ocena hotelu (72 opinii)

4.3
  • Położenie
    3.9
    • Odległość od plaży / stoku 3.5
    • Plaża / stoki 3.0
    • Cicha i spokojna okolica 4.7
    • Restauracje w okolicy 3.6
    • Atrakcje w okolicy 3.2
    • Komunikacja 5.2
  • Pokoje
    4.1
    • Wielkość 4.5
    • Standard wyposażenia 3.7
    • Czystość 4.6
    • Łazienka 3.7
  • Wyżywienie
    4.5
    • Ilość i dostępność 4.7
    • Smak i jakość potraw 4.5
    • Różnorodność potraw 4.3
    • Obsługa 4.6
  • Hotel
    4.6
    • Basen 5.2
    • Udogodnienia dla dzieci 4.6
    • Animacje i rozrywka 4.5
    • Sport 4.3
    • Obsługa 4.6
    • Czystość 4.3
  • Jakość / cena
    4.6

Rekomendacja

74% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.7

    angelaa91 ocenił hotel Filerimos Village

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Witam, byliśmy w tym hotelu w drugiej połowie sierpnia. Pogoda super, b. gorąco, przyjemny wiaterek. Samolotem z Katowic lecieliśmy ok. 2,2 h. Hotel duży, my mieliśmy pokój w głównym budynku, wraz z aneksem kuchennym, i dużym balkonem.Pokój sprzątany codziennie-wymiana pościeli i ręczników/prócz niedzieli.W okolicy nie ma atrakcji w sumie,do Lalyssos ok.20minut spacerem- tam sklepy,tawerny itp. Przy hotelu minimarket-ale ceny dużo większe niż w mieście.Plaża kamienista,gdzieniegdzie można znaleźć odrobinkę piasku, ale fajna mniej ludzi,woda mega ciepła,można wchodzić daleko do morza i nie jest od razu głęboko(coś jak w Bałtyku),ale da się super wykąpać bo tego się obawiałam też.Oczywiście buty do wody obowiązkowo!Jedzenie dobre,każdy coś dla siebie znajdzie, napoje także, alkohol jak to w allinclusive,trochę trzeba wypić;).Ogólnie 4bary, snackbar przy basenie-tam przekąski(warzywa) i kruche ciastka oraz alkohol i możliwość kupienia jakiegoś fastfoodu. W restauracji gdzie wydawano posiłki w postaci bufetu, samemu można nalać piwo,wino,soki,colę kawe itp.I bar główny jakby w lobby-czynny od 18 do 23 all inclusive-alkohole, i jedzenie za opłatą jak ktoś by zgłodniał;)Polecam wypożyczyć samochód, można objechać sobie wyspę, oczywiście miasto Rodos obowiązkowo.Można skorzystać także z autobusów, koszt 2,2 euro.Ogólnie w hotelu dużo rodzin z dziećmi, animatorzy spoko, nie są natrętni.Dla imprezowiczów polecam Faliraki, ale w Lalyssos także są cluby itp tylko o wiele mniej.Warto wziąć coś na komary. Ogólnie długo zastanawialiśmy się nad tym hotelem, ponieważ niektóre opinie nas przerażały, ale było naprawdę fajnie:) to nie ten standard jak w Egipcie, wszystko pięknie ładnie(hotele 5* w tej samej cenie), ale jak na 3 gwiazdki jest naprawdę spoko:) !Wiadomo, że Rodos nie jest tanią wyspą.Płaciliśmy 2300/ 8dni za osobę. Rodos to piękna wyspa, na pewno kiedyś tam wrócę!:) Pozdrawiam wszystkich myślę że choć trochę pomogłam w podjęciu opinii o tym hotelu. Ogólnie polecam !:) Pokaż »

    2013-09-07
    Opinia pomocna?
    Tak (8) / Nie (0)
  • 4.2

    lilka71 ocenił hotel Filerimos Village

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Byłam wraz z rodziną na przełomie lipca i sierpnia 2013. Jestem zadowolona z pobytu. Ośrodek duży ale z niską zabudową, dużo zieleni. Baseny cztery, codziennie sprzątane. Obsługa miła, przyjaźnie nastawiona do turystów. Jedzenia dużo, duży wybór, jednak warto być wcześniej na stołówce, czyli nie na ostatnią chwilę, ponieważ potrawy pod koniec nie są już dokładane. Picie w automatach zdarzało się , że było bardzo rozcieńczane wodą. Alkohole oczywiście również. Wycieczki drogie - od 43 euro i niestety w szybkim tempie. Autobusy klimatyzowane. Warto wypożyczyć auto w biurze mieszczącym się na miejscu, niekoniecznie przez rezydenta. Jest wtedy możliwość obejrzenia auta i wyboru, ponieważ stoją na parkingu. Otrzymuje się je z prawie pełnym bakiem. Te oferowane przez rezydenta mają prawie pusty bak. Cena od 50 euro ( zależy jakie auto). Blisko lotnisko ale samoloty nisko przelatujące są raczej atrakcją. Hałas nie przeszkadza, bo na basenie jest wystarczająco głośno. Animatorzy nie są upierdliwi. Informują o tym co będzie i o której ale nie namolnie. Za to barfdzo głośne i uciążliwe są cykady, które "świerszczą" od rana do wieczora. W pobliżu jako takich atrakcji nie ma, dużo stacji paliw, salonów fryzjerskich i knajpek. Grecy to bałaganirze - śmieci walają się po bokach ulic, a wraki samochodów stoją przy zejściu na plażę. Jest na przeciwko wyjścia z hotelu. Ale nie polecam jej. Gorąco - ok. 34 stopnie. Nie brać żadnych swetrów!!! Chyba, że do samolotu. W Dolinie 7 źródeł przydadzą się buty do wody, ponieważ jest tam tunel ok 200 m. Słońce parzy już od 9.00. Lepiej jechać tam już opalonym:-) Pokoje skromne, ale tam idzie się tylko przebrać i spać, więc co potrzeba więcej? Klimatyzacja działa. Polecam ten hotel. Pokaż »

    2013-08-11
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 5.0

    gbilas ocenił hotel Filerimos Village

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.6
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłem na początku września, temp. powietrza w południe 30, temp. morza 26. Jestem bardzo zadowolony z pobytu, miałem pokój z widokiem na basen. W hotelu jest kilka basenów pierwszy obok stołówki zwykły prostokątny nie duży ale spokojnie można popływać, nie ma przy nim animacji więc jeśli ktoś chce poćwiczyć technikę pływacką bez świadków to jest idealny :) drugi to praktycznie jest kompleks basenów wśród palm :) Wszystkie pokoje klimatyzowane. Hotelik widać już nie pierwszej młodości ale ciekawie zaprojektowany bo jest to praktycznie wioska małych hotelików i bungalowów jest nawet mała kapliczka. Miła obsługa. Na plaży jest szkółka i wypożyczalnia windSurfingu Meltemi-Power w której jest kilku polskich instruktorów, lekcja 1h kosztowała 25Eu, spory kawałek dalej jest kiteSurfing. Wypożyczenie samochodu w Lalyssos od 35Eu, skuter od 13Eu na dobe. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2012-09-16
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.0

    micwoj90 ocenił hotel Filerimos Village

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Witam Hotel naprawde do polecenia dla mniej wybrednych ludzi i napewno dla osób z dziećmi. Pokoje dosyć duze,dwa łózka, szafa dwie szafki nocne,lodówka,klimatyzacja cały czas chodziła wielki plus.Standard pokoju do przyzwyczajanie (szczypawki w wannie codziennie rano) sprzatane codziennie, Wyżywienie wybitne i bardzo dobre sery ryby naleśniki mieso owoce morza wszystko co sie chciało-Pycha.Drinki i napoje takie sobie ale za to duzo lali do kubka (plastikowy) wiec wybaczało sie jakos alkoholu.Animatorzy super Zabawiali szukali cały czas kogos do zabawy A najlepszy animator Maciek Super facet. Baseny codzienne sprzatane czyste i ciepla woda. Jednyny minus daleko do plazy 500m i KAMIENIE na plazy Morze zupa nie chcial sie wychodzic. Bardzo blisko do sklepów i restauracji.Transfer z lotniska dosłownia 10 minut Do rodos 15 minut autobusem. Nie polecam wycieczek-Jechać na własną ręke samochodem lub skuterem. POLECAM HOTEL Pokaż »

    2012-09-12
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.1

    JOANNA MAZUR ocenił hotel Filerimos Village

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Polecam gorąco ten hotel, pyszne jedzenie ( dzięki temu 4kg przez 7dni przytyłam ) ale było warto, miło obsługa, spokojna okolica, baseny piękne, czyste i zadbane. Byłam ze swoim chłopakiem na all inclusive myślałam że będe miała drinki z palemką ale przeliczyłam się, były w plastikowych kubeczkach, piwo rozwodnione trzeba było wypić dużą ilość żeby coś poczuć, drinki słabe i też chyba rozwodnione, soki rozcieńczane również, ale tak ogólnie było rewelacyjnie Animator polski Maciej genialny :) mimo tych drinków i tak bym wróciłam tam duza przestrzeń leżaki zawsze się znajdowały choć trzeba było przed śniadaniem rezerwowac sobie ręcznikami. Pokoje zadbane czyste cały czas sprzątane.Klimatyzacja cały czas chodziła na full więc nie było duchoty. Kelnerzy uprzejmi lubią polaków. Blisko do rodos miasta, komunikacja cały czas jeździła więc nie było problemu żeby się przemieszczać :) Jeśli ktoś lubi cisze spokój plażę kamienistą i miłą obsługe gorąco polecam :) Pokaż »

    2012-08-28
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 3.0

    lallunia ocenił hotel Filerimos Village

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel jako obiekt nie jest zły. Ilallyssos to chyba najbrzydsza miejscowość na Rodosie z paskudną plażą. Słaby all, mały wybór posiłków i alkoholi, bar główny dodatkowo płatny. UWAGA NA POLSKIEGO ANIMATORA O IMIENIU MACIEK Z TATUAŻEM WOKÓŁ SUTKA. Późnym wieczorem (po 23) wbrew mojej woli wrzucił mnie do basenu wskutek czego doznałam urazu nogi (jak się później okazało zerwane wiązadła). Zamiast "przepraszam" usłyszałam obelgi i wyzwiska. Kiedy mąż stanął w mojej obronie, został przez nie go uderzony w twarz. Rezydentka rainbow tour podaje zły numer telefonu, także na jej pomoc nie macie co liczyć. Pokaż »

    2012-08-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.2

    slavo87 ocenił hotel Filerimos Village

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Opinia o hotelu zależy od kwoty jaką wydaliśmy. My z narzeczoną za dwa tygodnie z last minute zapłaciliśmy niecałe 2400zł stąd ocena wysoka a tak bardziej rzetelnie to pokoje duże ale skromne stare meble mały tv klimatyzacja która działa przecietnie jeśli chodzi o siłę chłodzenia restauracja sztućce nie zawsze czyste(wina zmywarki ale na to się jednak zwraca uwagę) posiłki śniadania skromne monotonne natomiast obiady kolacje bardzo duży wybór i pyszne baseny super animatorzy starają sie zapewnić jak największą rozrywkę dla wczasowiczów i nieżle im to wychodzi bar na all inclusive czynny tylko jeden(niestety) przy basenie i nie zawsze ma np sok czy cole plaża stosunkowo blisko ale typowo kamienista leżaki parasole płatne. Podsumowując hotel wart swych pieniędzy naszym zdaniem do 2700zł na dwa tygodnie powyżej jednak tej kwoty będą rzutowały te rzeczy o których wspomnieliśmy i o których ludzie płacący więcej bardzo narzekali Pokaż »

    2012-08-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.2

    Monisiaaa ocenił hotel Filerimos Village

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel idealny dla mniej wymagających klientów, przepiękny ogród, miła obsługa, jedzenie raczej dobre, pokoje skromne ale czyste, w pokoju klimatyzacja, telewizor, lodówka, taras. Super baseny, dla dzieci i dla dorosłych. Nam ten standart zupełnie wystarczył, jesteśmy bardzo zadowoleni z wakacji. Pokaż »

    2012-08-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    Alicja ocenił hotel Filerimos Village

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wrócilismy z 15dniowego pobytu, było sympatycznie, nam ten standard wystarczał. Atmosfera super! Pięknie, zielono. Animatorzy super: Maciek, Teresa, Jousea, barmanka Jana. Plaza około 500metrów od hotelu, kamienista, ale w butach można sobie poadzić. Klimat fajny, bo wietrznie dzięki czemu łatwiej znosiło się upał. Pokoje czyste. Uwaga na komary, gryzły nocą strasznie! Najlepiej zabrać coś do prądu na noc i będzie dobrze. Hotel połozony na końcu Lalyssos, dzięki czemu spokój, a spacerkiem można dojść do centrum. Niedaleko lotnisko, około 10 km. Auobusy do Rodos jeżdżą co 20-30 minut. warto wynajać samochód i objechać wyspę. Pokaż »

    2012-08-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.2

    Puchacz ocenił hotel Filerimos Village

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      2.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    UWAGA na pokój 790 !!! mieszkanie na strychu z windą w pokoju, brak ciepłej wody rano i wieczorem .(Ciepła woda od 13 do 17 .) Całe szczęście rzadko korzystano z windy ,więc hałas w pokoju nie był zbyt uciążliwy . A nie korzystano , bo połoga się w niej zapadała a ponadto lubiła się zacinać i więzić ludzi ;D jeżdżenie nią to ostateczność . Hotel trzy gwiazdkowy jak dla mnie powinien mieć dwie . Cena nie adekwatna do zakwaterowania. Myślałam że takie biuro jak Rainbow Tours lepiej dobiera hotele. A i zapomniałam o pani rezydentce , która nie wiedziała co mówi i nie była w niczym pomocna . Pokaż »

    2012-07-29
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny