Hotel Tropicana Sea Beach (Sea Gate) Nabq Bay ****

Tropicana Sea Beach (Sea Gate)

Ocena hotelu (71 opinii)

5.1
  • Położenie
    4.9
    • Odległość od plaży / stoku 5.7
    • Plaża / stoki 5.1
    • Cicha i spokojna okolica 5.3
    • Restauracje w okolicy 4.0
    • Atrakcje w okolicy 4.0
    • Komunikacja 5.2
  • Pokoje
    5.3
    • Wielkość 5.5
    • Standard wyposażenia 5.2
    • Czystość 5.4
    • Łazienka 5.0
  • Wyżywienie
    5.2
    • Ilość i dostępność 5.3
    • Smak i jakość potraw 5.2
    • Różnorodność potraw 4.9
    • Obsługa 5.5
  • Hotel
    5.1
    • Basen 5.7
    • Udogodnienia dla dzieci 5.0
    • Animacje i rozrywka 4.7
    • Sport 4.7
    • Obsługa 5.4
    • Czystość 5.3
  • Jakość / cena
    5.2

Rekomendacja

89% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.9

    paulite13 ocenił hotel Tropicana Sea Beach (Sea Gate)

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Mega wypad! Idealnie pod każdym względem, wszędzie blisko, pięknie, sympatycznie, jedzonko super, plaża piękna, baseny super, świetny aqua park!

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2016-04-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.5

    dux1969 ocenił hotel Tropicana Sea Beach (Sea Gate)

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel nie należy już do sieci Tropicana (chyba ze względu na standard).Dlatego nie wpuszczają już na pomost Tropicana Grand Azure,chociaż pani rezydent z Eximu mówi co innego,zresztą pani rezydent to osobny temat,informacje ma chyba z kosmosu np.bankomat w hotelu to automat do gier.Hotel ogólnie ok.Obsługa miła i pomocna.W basenach mimo dużej ilości ludzi nie ma tłoku.Super aquapark.Okolica spokojna,przy hotelu kilkanaście sklepów a do centrum LaStrada ok.2 km(można isć spacerkiem ale po zmroku szczególnie Panią nie polecam).Na koniec o wyżywieniu,niestety według mnie to najsłabszy atut hotelu.Jedzenie strasznie monotonne,praktycznie nie doprawione,dużo mięsa mielonego(wiadomo co się z mielonym robi).Co do alkoholu to wiadomo szału nie ma ale to Egipt.Ogólnie urlop udany i jeżeli ktoś nie przywiązuje wagi do trochę lepszego jedzenia to mogę hotel polecić. Pokaż »

    2013-07-28
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.2

    anula_21 ocenił hotel Tropicana Sea Beach (Sea Gate)

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel jest czysty, personel stara sie zarowno na stolowce jak i na terenie hotelu, nie ma natrectwa w sprawie napiwkow ze trzeba im dac bo i bez tego sa mili. Pokoje codziennie sprzatane, jedzenie dobre kazdy znajdzie cos dla siebie( jedynie nie polecam kurczaka z grilla - szkodzi na zoladek, jest malo dopieczony). Baseny co chwile sa sprzatane. W aqua parku bylismy raz bylo ok, wystarczyly nam baseny na terenie hotelu. Duzy minus - robaki w pokojach, pluskwy. Nie w kazdym sie zdazaja my niestety ich uswiadczylismy, zazadalismy zmiany pokoju i z tego co wiemy byla pelna dezynfekcja tego pokoju. W hotelu wczasuje sie duzo arabow, sa lepiej i szybciej obsugiwani niz pozostali goscie. Pokaż »

    2013-06-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.2

    cezap ocenił hotel Tropicana Sea Beach (Sea Gate)

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel nieduży,godny polecenia dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.Na terenie hotelu bardzo duży basen o zróżnicowanej głębokości,podzielony na dwie części.Cały basen w otoczeniu palm i krzewów,więc jest bardzo przyjemnie.Wokół basenu rozstawione leżaki i parasole,wszystko w bardzo dobrym stanie technicznym.Na basenie wyspa bar z drinkami,piwem i napojami chłodzącymi.Basen regularnie codziennie czyszczony po zachodzie słońca oraz wcześnie rano,łącznie z myciem każdego leżaka z osobna.Odległość do plaży z baseny około 100m.Na plaży bar z napojami i wyżywieniem w typu hot-dog,hamburgery,mini pizza,sklep ze sprzętem wodnym,szkoła kitesurfingu .Plaża długa,szeroka i żwirowa.Dostępne boisko do piłki nożnej,siatkówki,placu zabaw dla maluchów.Morze przy hotelu bardzo płytkie do samego kantu rafy.Pokoje standardowe,wyposażone w lodówkę,prysznic,TV /Polonia.TVP Kultura/,sejf,suszarkę,klimatyzację oraz taras lub balkon.Na meblach widać zużycie,co również dotyczy łazienki.Jeżeli chodzi o wyżywienie oceniam na cztery minus.Głodni nie chodziliśmy ale ilość potraw do wyboru niewielka.Personel hotelowy można ocenić na pięć,a przy niewielkim nakładzie finansowym w postaci dolara na sześć.Kilkanaście metrów od hotelu znajduje się Aqua Park z kilkunastoma zjeżdżalniami oraz wodnym placem zabaw.Stan techniczny parku ok.Na terenie hotelu znajdują się apteka,klinika,SPA,bezpłatna siłownia,sklepiki ze sprzętem wodnym,pamiątkami,biżuterią,galanterią oraz sklepik ze słodyczami i papierosami /Camel 5$,Marlboro 4$,puszka Coli lub Fanty 1$/.Przy głównej ulicy pasaż handlowy ciągnący się wzdłuż całej zatoki,gdzie znajdziecie np:McDonalds,Voodafon.Minusem hotelu są bardzo słabe animacje,brak rozrywek po zmroku,brak bankomatu do wypłaty i wymiany waluty /najbliższy w/w hotelu przy głównej ulicy/. Wzdłuż całej zatoki prowadzi alejka przy plaży,którą można poruszać się wzdłuż innych hoteli.Polecam spacer na molo LTI Tropicana Grand Azure-piękne rybki.Ogólnie hotel jak na kat.4 uważam za godny polecenia. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (22) »

    2013-05-08
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.0

    Ryszard Wichłacz ocenił hotel Tropicana Sea Beach (Sea Gate)

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Wyjazd udany. Nie polecam wszystkim którzy lubią nocne życie. Cisza i spokój po 22.40. Brak muzyki lub zajęć pomiędzy 16.30 a 20.30 .

    2013-04-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (3)
  • 5.7

    mimus6 ocenił hotel Tropicana Sea Beach (Sea Gate)

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byliśmy w tym hotelu w trakcie kategoryzacji z 4*na 5* więc starali sie jak tylko mogli najlepiej. Hotel sam w sobie szału nie robi lecz nie pojechałem tam oceniac go pod względem wyglądu. Pokoje duże i dobrze wyposażone,sprzątanie codziennie i to bez napiwków. Plaża duza ale lipa z rafą,gdyz trzeba dymac do rafy jakies 800m w wodzie po łydki. Opcja all działa super,nie brak jedzenia dla każdego marudy,alkoholu tez pod dostatkiem :-) i to w wielu miejscach terenu hotelu. Kelnerzy ok,ale jak brakuje nad nimi przełożonego to zdziwiają i bez dolara nie ma po co do nich podchodzic. Recepcja bardzo pomocna,usmiechnęta. Duże podziękowania dla Pani z rezerwacji kolacji w restauracjach. Bardzo pomocna i mówi chyba w każdym języku. Rezydentka również pomocna,choc w tym hotelu nie było potrzeby korzystania z jej pomocy. Pokaż »

    2013-02-05
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.2

    karma ocenił hotel Tropicana Sea Beach (Sea Gate)

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Jestem zachwycona. Jedzenie, obsługa, radość życia na najwyższym poziomie. Wszystko czego potrzeba na wczasach. Do tego dużo fakultatywnych wycieczek. Polecam nurkownie. REWELACJA! Do tego duży aquapark, ze zjeżdżalniami i dla młodszych i dla starszych dzieci. Pokaż »

    2013-01-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    michu17 ocenił hotel Tropicana Sea Beach (Sea Gate)

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Bardzo fajny hotel, obsługa na wysokim poziomie,jedzenie i drinki urozmaicone lody dla dzieci fajne baseny oraz aqua park,czysto.W sezonie ciężko o leżak przy głównych basenach lecz można wybrać między aquaparkiem a innymi basenami nie ma tłoku.Minusem tego hotelu może być brak pomostu, morze idealne dla małych dzieci bardzo płytko kilkaset metrów,dla amatorów nurkowania bezpłatny przejazd do hotelu grand azur. Brak animacji po polsku głównie pod włochów gdyż animatorzy włoscy.SUPER FAJNY POBYT Z EXIM TOURS SERDECZNIE POZDRAWIAMY P.REZYDENTKĘ MARTYNĘ BRYZEK FAJNA I SYMPATYCZNA PRZYGOTOWANA DO SWOJEJ PRACY SUPEROWO. Dziękujemy obsłudze hotelu za mile spędzony urlop. Chętnie wrócimy tam jeszcze raz. Pokaż »

    2013-01-04
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.1

    Majunia ocenił hotel Tropicana Sea Beach (Sea Gate)

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Jest to opinia o hotelu więc o biurze podróży Exim Tours nie będę pisała...choć było by o czym...!!! Hotel jest super atrakacją dla rodzin z dziećmi, Aquapark jest fantastycznie, rewelacyjnie przygotowany i dla dzieci i dorosłych...choćby z tego względu warto wybrac ten hotel. Baseny bardzo fajne duże...leżaków nie brakowało, nawet późniejszymi godzinami niestety ręczniki nie prane i brudne...ale jak się poprosi to wybiroą jeszcze coś w miarę. Plaża bardzo zaniedbana..żwirowa...do rafy bardzo bardzo daleko...lecz obok w hotelu jest molo i można tam wejść za niewielką opłatą i popływać przy rafie (Proszę nie słuchac rezydentek, które ostrzegają przed wchodzeniem na ten pomost).Hotel zapenia także dowóz na rafę do bliźniaczego hotelu Tropicana Grand Azure, po wcześniejszym zapisaniu w recepcji. Czystość pokoi...hmmm...panowie sprzątający się starają...niestety stare śmierdzące szmaty, którym wycierają wszystko psują całą ich pracę...Ale nie jest najgorzej...Gorsza dla mnie była stołówka...kelnerzy, którym ciężko przychodziło sprzątanie stolików, pełno muzułmanów, którzy rozwalają jedzenie, zerowy brak kultury....jedzenie w miaręok....choć często brakowało mięsa, napewno jedzenie dużo gorsze niż w Turcji...Animacje bardzo bardzo średnie...nie można się nastawiąć na super rozrywkę. W barach jak nie dasz barmanowi dolara to oczywiście naleje w plastiku a nie w szkle...ale to się da znieść...Myślę że ogólne wrazenia na taką dobrą czwórkę!! Osobą zbyt nie wymagającym mogę polecić...a Aquapark dużo rekompensuje!! ;) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2013-01-04
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.6

    Olimpia Egipska ocenił hotel Tropicana Sea Beach (Sea Gate)

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Witam. Obsługa w hotelu rewelacyjna, co tworzy niezapomnianą atmosferę. sam hotel może nie jest eksluzywny, ma w sumie 4*, ale wymaga remontu, zreszta jak większość hoteli w egipcie. Hotel nie ma własnego pomostu na plaży, można korzystać z sąsiednich za opłatą ok. 5$, jednak w połowie drogi morzem (woda do kolan) są boczne wejścia i można ominąć podatek ;). Jedzenie rewelacyjne. Byłam już kilka razy w Egipcie i pod względem wyżywienia ten hotel jest jak do tej pory najlepszy. Na terenie Sea Beach znajduje się świetny aquapark, można się wyszaleć. Polecam także punkt sprzedaży wycieczek na przeciwko hotelu, w którym pracuje Victor. Bardzo sympatyczny chłopak, a wycieczki o połowę tańsze niż u rezydenta, a jakościowo niczym się nie różnią. W razie pytań piszcie na maila: olimpia80@tlen.pl Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (12) »

    2012-11-29
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny