Hotel Grand Plaza Resort Hurghada ****+

Grand Plaza Resort

Ocena hotelu (54 opinii)

5.0
  • Położenie
    4.7
    • Odległość od plaży / stoku 4.7
    • Plaża / stoki 4.9
    • Cicha i spokojna okolica 5.2
    • Restauracje w okolicy 4.3
    • Atrakcje w okolicy 3.9
    • Komunikacja 5.0
  • Pokoje
    5.4
    • Wielkość 5.6
    • Standard wyposażenia 5.4
    • Czystość 5.5
    • Łazienka 5.2
  • Wyżywienie
    5.0
    • Ilość i dostępność 5.2
    • Smak i jakość potraw 5.0
    • Różnorodność potraw 4.5
    • Obsługa 5.2
  • Hotel
    4.8
    • Basen 5.7
    • Udogodnienia dla dzieci 4.7
    • Animacje i rozrywka 4.3
    • Sport 4.1
    • Obsługa 4.6
    • Czystość 5.3
  • Jakość / cena
    5.0

Rekomendacja

92% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.6

    jarussz ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel przyzwoity, adekwatny do ceny. Wsystkie animacje odbywają się w hotelu po drugiej stronie ulicy.

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (2) »

    2013-05-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.8

    annasz ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel fajny, kameralny, cisza i spokój, jedzenie bardzo smaczne ale mało urozmaicone, przeważnie 1 lub czasami 2 rodzaje mięsa i 1 potrawa rybna, mało surówek i owoców. Byłam z mężem już 8 razy w Egipcie ale takich jaj to nie widziałam, przeważnie ok. godz. 22 (gdzie ALL było do 24,00) brakowało alkoholu, Pan barman mówił że się z kończyło, była tylko czysta wódka, ale zaobserwowałam, że Pan barman nalewa z pod lady dla swoich "Rusków", żałuje tylko jednego że nie zgłosiłam tego do w Hotelu. Pokaż »

    2013-04-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    Agnieszka ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel ( Grand Plaza Resort) zdecydowanie zasługuje na jak najwyższą ocene ze wzgledu na czystość bardzo miłą i fantastyczną obsługe ale po kolei ... Byłam tam z narzeczonym w połowie października i hotel nas niesamowicie urzekł :) idealny spokój przepiekne budownictwo bardzo kameralnie . Rosjanie oczywiście byli ale jak ktos ma z tym problem to juz jego sprawa nam nie przeszkadzali a byli i zachowywali sie jak inni turysci . Pokoje jak w opisie genialne a czajnik do kawy i herbaty w pokoju na prawde super szczególnie rano albo wieczorkiem kiedy mozna usiasc na balkonie i na spokojnie wypic kawke i nacieszac oczy pieknym widokiem na kompleks hotelowy :D Obsługa bardzo życzliwa i miła dla wszystkich bez wyjatków i nie chodzi tu o bakszysz na prawde zasługuja na najwyzszą ocene a w pokoju czyściutko codziennie :) jedyne zastrzeżenia mamy do plazy nie jest za piekna w sumie codziennie przepełniona ale i tak dla odpoczynku jest ok chodź mogla byc ciut lepsza ale to juz zalezy od gusta . Szczerze z całego serca polecam ten hotel i na pewno tam jeszcze wrócimy aaaaaaa a jedzonko pychotka my nie jesteśmy wybredni ale co dziennie co innego no moze czasem sie zdarzały powtórki ale i tak było genialne kazdy na pewno znajdzie cos dla siebie!!! Zatem nic tylko wypoczywac pić drinki i spedzac cudowne wakacje z Grand Plaza Resort w Hurghadzie :D !!!!! Pozdrowienia dla Szefa kuchni , Ahmeda i Moahmouda:D Pokaż »

    2012-11-02
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.4

    megkrawczyk ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Dziś wróciłam z GRAND PLAZA RESORT. Wszystko w porządku, czysto, jedzenie dobre, miła obsługa. Jednak przeszkadzała mi DUŻA ilość Rosjan, którzy myślą że jak wykupili wakacje ALL to złapali Pana Boga za nogi, a po drugie obłsuga nastawiona głównie na nich, nic po polsku ciągle wszędzie słychać RUSKI język, a po paru dniach robi się to drażniące. Kolejna kwestia to animatorzy. KRÓTKO: BEZNADZIEJNI, DO WYMIANY. Poza tym nie ma się do czego przyczepić, ja jestem zadowolona. Pokaż »

    2012-09-28
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    ailatan1987 ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Był to nasz pierwszy pobyt w Egipcie - tygodniowy (byłam z chłopakiem) w tym roku, z Alfa Star, 07.09.2012r wróciliśmy. Bardzo polecam hotel, naprawdę nie mam do czego się przyczepić ;) Może nie jest to jakieś imprezowe miejsce, (w hotelu dyskoteka, z tego co wiem płatna i chyba tylko 2 razy w tyg otwarta, nie byliśmy więc nie wiem jak tam jest :) ) ale dla nas to jeszcze lepiej, pojechaliśmy tam wypocząć i tak było :) (na imprezę to mogę iść codziennie w Warszawie - tu mieszkam ;) ) Jedzenie dobre, może mało owoców, ale za to mega duuuużo ciast różnego rodzaju :) Jak bardzo rzadko jadam ciasta, to tam jadłam prawie do każdego posiłku jakiś kawałek ;) Pokój duży, po przyjeździe był problem z klimą, ale naprawili :) Codziennie sprzątany, nowe czyste ręczniki + 1,5l woda (codziennie napiwek zostawialiśmy - 1 dolar). Dużo basenów, bardzo fajne leżaki w wodzie i bar w basenie. My byliśmy w Grand Plaza Resort, więc do plaży trzeba było przejść tylko przez ulicę i od razu był hotel Grand Plaza. Rano po śniadaniu ok 9:00 trudno było znaleźć na plaży wolne leżaki z drzewkiem, chyba, że na końcu tak jakby plaży, więc ogólnie rano zawsze szliśmy na baseny, a dopiero po lunchu (od 13:00 był tzw. lunch, więc my od razu szliśmy o 13:00) na plażę, wtedy się uluźniało i można było znaleźć leżaki w fajnym miejscu i blisko baru, z którego można było bez problemu korzystać :) Piwo całkiem dobre :) Drinki rzadko piliśmy, ale jak raz wypiłam ze 4 (rum ze spritem i whisky z colą) wieczorem to już mnie zakręciło, więc chyba raczej alkohol nierozcieńczony ;) (albo mam taką słabą głowę :P) Ogólnie oceniam hotel jak najlepiej ;) Raz tylko jakiegoś karaczana widzieliśmy ;) I jaszczurkę ichniejszą jakąś żółtą, chodzącą pionowo po ścianach :P Ale to fajnie nowe atrakcje dla nas były ;) Na plaży duuużo malutkich krabów :) Buty do wody się przydadzą na pewno ;) A i kawałek dalej od plaży, woda jest płytka po kolana, rafa niby zniszczona, ale polecam snurkowanie :) Piękne rybki można zobaczyć :) Pokaż »

    2012-09-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.7

    Magdalena Walczak-Wójcicka ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel w miarę czysty, duże pokoje. Jedzenia w bród, duży wybór i bardzo smaczne jak na Egipt. Niestety nie było praktycznie żadnych przekąsek pomiędzy trzema głównymi posiłkami. Alkohole nie rozcieńczane, co mnie zdziwiło. Zjeżdżalnie nie działały 3 razy. Animacje polegały na tym, że animator serwował muzykę z laptopa przez 4 godziny. Żadnych atrakcji dla dzieci. Koszmar z ciągłym wyłączaniem prądu. Niedaleko do morza przy sąsiednim hotelu, gdzie można było dostać przekąski. Lodów w bród dla dzieciaków. Obsługa w recepcji fatalna, nie wyjaśniała wszystkiego od razu dokładnie, a potem wynikały problemy (nadmieniam, że po angielsku mówimy dobrze),np. ostatniego dnia z dzieckiem braliśmy prysznic na basenie i przebieraliśmy się w toalecie, ponieważ o 12.00 musieliśmy już zwolnić pokój. To samo z posiłkiem - ostatnim posiłkiem był obiad, a lot przesunęli nam na 24.00. Czyli od 12.00 ani picia, ani jedzenia. Dorosły wytrzyma, ale nie dziecko. Nasz rezydent Ayman z Viva Club - beznadziejny, powinni go wywalić. Powiedział, że nikt nie wyjdzie ze spotkania, jeśli nie wykupimy wycieczek. Zaproponowaliśmy mu wszyscy, że wszyscy pojedziemy jak zapłaci nam za przymusowy udział w wycieczce po 100 dolarów od głowy - nie przystał na propozycję. Obraził się i wyszedł. W ogóle rezydent był nieuchwytny. Jak się obraził za wycieczki, tak zniknął na zawsze. Zresztą biuro Viva Club też powinno przestać istnieć. Beznadziejna organizacja biura. Przylot opóźniony wylot opóźniony i do tego bez jedzenia, picia, bez kawałka pomieszczenia, żeby przygotować się do podróży. Na walizkach na basenie od 12.00 - 24.00. Karygodne!!!!!!!!!!!!!! Pokaż »

    2012-09-09
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.6

    Milar ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Hotel nie jest godzien polecenia. Ma duże problemy z prądem. Pierwszego dnie pobytu od 10 do 16 całkowity brak prądu. W pokoju ponad 30 stopni.Później też wyłączali ale nie tak jak 1 dnia pobytu. Jedzenie da się zjeść ale tylko 5 potraf do wyboru ( ryż ziemniaki itp ) Baseny nie czyszczone. Aqua park raz działa a raz nie. Na terenie hotelu znajdują się 2 grzybki z piciem ale jeden tylko jest czynny a drugi nie lecz jest w nim cały potrzebny sprzęt. W hotelu jest bardzo mała pracowników. Plusem jest to że do plaży jest 500m w drugim hotelu ale możemy tam korzystać z baru na plaży. Plaża jest pogłębiona. A drugim plusem jest lokalizacja 5km od lotniska i znajduje się na Promenadzie ( na samym końcu ale zawsze coś :D ) ma ona długość 7km jest gdzie chodzić kiedy nie ma prądu. Hotel nie zasługuje na 4,5 * według mnie tak na 3* lub 3,5* ale jak poprawią parę rzeczy to może mieć 4,5*. W obecnych warunkach nie polecam hotelu. Pokaż »

    2012-07-27
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.3

    Marta ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Grand Plaza Resort dzieli się na dwa odrębne hotele.Jeden przy plaży a drugi po drugiej stronie głównej ulicy.Ja byłam w tym drugim,pokoje przestronne,dobrze wyposażone,bardzo ładne i pachnące świeżością.Chyba balkony wszystkich pokoi wychodzą na duży i piękny kompleks basenów,my mieliśmy pokój w ostatnim skrzydle z pięknym widokiem na te właśnie baseny(2 piętro).Wszędzie blisko,do restauracji,recepcji,itd.Jeżeli chodzi o sam hotel to naprawdę jest super ale sprawa z plażą jest lipa :-( Otóż plaża znajduje się przy tym drugim hotelu,starszym(tam też jest super)leżaki i parasole mamy w cenie,napoje w barze również.Około południa podają obiad-ale nie dla nas :-( Ten obiad mogą jeść tylko ludzie zakwaterowani w tym starszym hotelu,my natomiast musieliśmy się ubierać i na obiad iść te ok.400 metrów do swojego hotelu.Wkurzające to było niestety.Plaża jak na Egipt całkiem ładna,pogłębiona,żeby można było sobie popływać,dalej taki cypelek i tam woda po max.do pasa i rafy.Oczywiście cała plaża ruskich hehe,u nas w hotelu aż tak dużo ich nie było.Ponieważ ja spędzam urlop przede wszystkim na plaży to do tego hotelu nie wrócę już,ale jeśli komuś nie zależy na urokach plaży bo woli baseny to jak najbardziej polecam 10/10!Minusem jest też to,że hotel jest daleko od centrum a i animacje taka kaszanka,że szkoda gadać.Może to się zmieniło,bo ja byłam w 2010 r.Niewątpliwie DUŻYM PLUSEM jest czystość hotelu,zarówno pokoje jak i baseny i restauracja bardzo czyste i nie zniszczone(w 2010 to był nowiutki hotel),fajne ślizgawki,no i ten widok,w dzień kolorowo-jak wstajesz z łóżka i wychodzisz na balkon to aż chce się odrazu żyć tak bajecznie otoczenie wygląda,wieczorem baseny pięknie oświetlone-też robią wrażenie. Pokaż »

    2012-05-22
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.9

    gac ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel & Resort bardzo polecam ! Baseny , zjeżdzalnie ,plaza .Kuchnia bardzo dobra ,szef kuchni wysoka półka. UWAGA !! Niedaleko sklep CLEOPATRA wychodząc z niego trzymajcie się za kieszenie 4 doliniarzy -kieszonkowców pod przykrywką sprzedaży papirusów przetrzepuje kieszenie turystom.Wiedzą gdzie trzymancie kasę płacąc za towar obserwują jak chowacie pieniądze !!! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2012-05-03
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 6.0

    rita_aa ocenił hotel Grand Plaza Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    To mój pierwszy wyjazd do Egiptu! a do Grand Plaza z pewnością wróce za rok!! WSPANIALI LUDZIE,którzy usmiechnieci są na kazdym kroku OBSŁUGA, JEDZENIE I KLIMAT fantastyczny!!! aż sie nie chciało wracać :))) TAKZE POLECAM W 100% ten hotel.. pozdrawiam Rita z Zakopanego Pokaż »

    2011-10-05
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny