Hotel Club Big Blue Alanya ***+

Club Big Blue

Ocena hotelu (27 opinii)

5.2
  • Położenie
    4.6
    • Odległość od plaży / stoku 4.5
    • Plaża / stoki 4.7
    • Cicha i spokojna okolica 5.4
    • Restauracje w okolicy 3.8
    • Atrakcje w okolicy 4.2
    • Komunikacja 5.3
  • Pokoje
    5.3
    • Wielkość 5.2
    • Standard wyposażenia 5.3
    • Czystość 5.5
    • Łazienka 5.4
  • Wyżywienie
    5.6
    • Ilość i dostępność 5.7
    • Smak i jakość potraw 5.7
    • Różnorodność potraw 5.5
    • Obsługa 5.7
  • Hotel
    4.9
    • Basen 5.2
    • Udogodnienia dla dzieci 5.3
    • Animacje i rozrywka 4.7
    • Sport 3.8
    • Obsługa 5.2
    • Czystość 5.3
  • Jakość / cena
    5.7

Rekomendacja

100% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.5

    AngelinaJolie ocenił hotel Club Big Blue

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.3
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    miejsce dla malo wymagających osób, szczegolnie dla rodzin z dziećmi, jedzenie dobre, pokoje czyste byleby nie mieszkać na 7 piętrze, tam Turczynki wykładają sie w czasie przerwy na posadzkach jak foki i trzeba je omijać. Polacy niestety nieco dyskryminowani,dlatego sytuowani są głownie na wyższych piętrach. kelnerzy podczas sezonu mili, natomiast u jego schyłku chodzą zdezelowani i niezadowoleni ze swojej pracy. Dziewczyny uważajcie na kelnerów szczególnie na jednego Mustafę-typowy cwaniaczek, podrywacz udający anioła. ostrzegam to psychopata!!! playboy zaliczający panienki Pokaż »

    2014-09-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    esparto ocenił hotel Club Big Blue

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    W hotelu Club Big Blue przyjechaliśmy z dzieckiem 8 letnim. Wcześniej czytałam opinie na temat tego hotelu i były baaaardzo dobre. Dlatego się zdecydowaliśmy. Przed samym przyjazdem bałam się czy spełni nasze wymagania a w szczególności mojego dziecka, które po raz pierwszy jedzie na wakacje za granicę, zresztą ludzie różne rzeczy wypisują na forach, więc moje obawy były słuszne. Na miejscu bardzo serdecznie nas przyjęli, kelnerzy na każde nasze skinienie przynosili nam drinki oraz napoje. Bardzo sympatyczni, niektórzy rozumieli po polsku. Pokoje zadbane, my jako para z dzieckiem mieliśmy 2 pokoje a nie dostawkę jak to jest w innych hotelach. Dziecko miało swój osobny pokój z aneksem kuchennym i niezbędnymi przyborami kuchennymi mimo iż byliśmy na opcji all inclusive. Jedzenie bardzo dobre, choć ja nie jestem zwolenniczką śródziemnomorskiego jedzenia. Odległość od plaży to ok 500m, trzeba przejść przez ulicę. Plaża nie zrobiła na mnie wrażenia, ale tak podobno jest już w Turcji. Bardzo polecam wycieczki!!! Animacje rewelacyjne, codziennie dzieci miały zabawę z animatorami, którzy byli sympatyczni i zachęcali nie tylko dzieci. Baseny czyste, zjeżdzalnie 4 razy dzienni były uruchamiane. Oczywiście szczerze polecam ten hotel. Pokaż »

    2013-06-27
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (3)
  • 5.1

    jespa73 ocenił hotel Club Big Blue

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Witam, my wrucilismy wczoraj z Big Blue było bardzo fajnie, czysto smakowite jedzenie pyszne sałatki.Suit był codziennie czyszczony, ogólnie bardzo czysto. Obsługa jest pierwszozedna chodzą jak te roboty sa wszędzie nawet napoje przynoszą do leżaka na basen, co tylko by człowiek chcial.Tylko sie opalac, plywac, jeść i niestety Tyc :( Pogoda rewelacyjna ,wieczory bardzo cieple bez komarowego horroru. Polecamy ten Hotel jak najbardzie i milego wypoczynku. Pokaż »

    2012-07-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Klaudia1212 ocenił hotel Club Big Blue

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Szczerze polecam!!!!:) Obsługa świetnie dbająca o gości, pyszne jedzenie, bliskośc plaży, dużo animacji/atrakcji w hotelu. Fanastyczna atmosfera, pokoje bardzo czyste. Komunikacja do centrum bardzo dobra ( spacerkiem ok 30 min , autobusem ok 10 min). Polecam. Kiedyś tam wrócę napewno. Pokaż »

    2011-09-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.8

    weronikazd ocenił hotel Club Big Blue

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Z czystym sercem polecam ten hotel, jedzenie wyśmienite - smaczne, różnorodne, alkohole - piwo, wino, drinki, koktajle za dopłatą. Obsługa sympatyczna, bardzo dbająca o gości. Pokoje sprzątane każdego dnia, duże. Położony niedaleko kamienisto-piaszczystej plaży; kursuje codzienny bus w obie strony na plażę kleopatry (ok. 10 min. jazdy). Niedaleko przystanki autobusowe do centrum miasta. Atrakcje dla dzieci - 2 zjeżdżalnie, mini club, animatorki, wieczorne zabawy. Siatkówka, tenis stołowy, organizowane są za opłatą ok. 5EUR wypady do klubów nocnych. Warto zwrócić na niego uwagę przy wyborze hotelu - stosunkowo nie drogi. Pokaż »

    2011-09-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.8

    Tomasz DADO ocenił hotel Club Big Blue

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Pokoje czyste, sprzątane codziennie. Na wyposażeniu lodówka, telewizor, suszarka sejf (płatny). Darmowa klimatyzacja, która jest wydajna i działa cichutko. Woda ciepła jest do godziny 19-20, potem już tylko letnia,ale jak miło po upalnym dniu umyć się w takiej wodzie :) Wyżywienie różnorodne, smaczne - 5 posiłków dziennie. Często mięsko z rożna albo kebab. Desery bardzo smaczne - nie sposób wszystkiego spróbować - za dużo tego. Napoje (6 smaków) za free - pijesz do oporu ;) Cola, fanta, piwo, drinki za free od godziny 10:30. Są dwa baseny plus brodzik dla dzieci. Do plaży jest około 10 min spacerem - nie polecam z racji tego, że leżaki i parasole płatne (6 lira/2 os). Codziennie o godz. 10:00 bus hotelowy wozi za free na plażę kleopatry, która jest o niebo lepsza, z fajnym piaskiem i drobnym żwirkiem i ten lazurowy kolor wody mmm... Oczywiście leżaki i parasole za free. Spowrotem bus wraca o godzinie 15 i 16. Tak więc załapiemy się na podwieczorek ;) Polecam spacery wieczorne deptakiem wzdłuż plaży. Można też przy deptaku wypożyczyć rowery za 11 lira na cały dzień. Warto też się wybrać do centrum delmuszem za 1 lira, gdzie wieczorem przy porcie odbywają się dyskoteki jedna przy drugiej - kurort żyje do samego rana. Obok hotelu jest carrefour, gdzie można kupić pyszna chałwę firmy KOSKA za 12 lira - polecam smakoszom. Alkohol jest bardzo drogi - np. finlandia 0,7 kosztuje na nasze koło 80 zeta. Inne spożywki w podobnych cenach jak w Polsce. Co niektórym mogą przeszkadzać co jakiś czas nawoływania do modlitwy z pobliskiego meczetu, ale z czasem, tak było w moim przypadku, człowiek się przyzwyczaja. Podsumowując, polecam Big Blue wszystkim niezdecydowanym. Okolica spokojna z klimatem. Dobry dla małżeństw z dziećmi, dla młodych czy dla emerytów. Pozdrawiam wszystkich. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (5) »

    2011-06-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.7

    Gosia2009 ocenił hotel Club Big Blue

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Zdecydowanie polecam ten hotel. Byliśmy tam z 2 dzieci. Obsługa przemiła, urozmaicone jedzenie, wieczorne animacje dla dzieci, czysto, mały plac zabaw na terenie, ale większy w odległości ok. 100m od hotelu. Koniecznie polecam skorzystanie z łaźni tureckiej na terenie hotelu (ok.20E-ale poczujecie się jak nowonarodzeni!). Bardzo dobrze tam wypoczeliśmy. Do plaży ok. 400m spacerkiem po linii prostej. Plaża szeroka. Do centrum kursują często dolmusze (przy ulicy z tyłu hotelu- obok hipermarketu Carefour). Chętnie tam wrócę :) Pokaż »

    2011-01-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.9

    Aleksandra Pietrzak ocenił hotel Club Big Blue

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel oceniam bardzo pozytywnie. Jedzenie przewspaniałe-przez cały tydzień nie udało mi się nawet wszystkiego spróbować, bo było tego tyle.... Każdego dnia każdy znajdzie coś dla siebie, trzy razy dziennie są posiłki gorące i to nie po jednym daniu do wyboru, tylko po kilka, mozna brać dokładki- z tym nie było problemu. Poza tym wieczorami grillik z kebabem i innymi mięskami (to dodatkowo do kolacji). Do każdego posiłku mnóstwo różnych sałatek, warzyw, owoców. Jeśli chodzi o desery to nie spróbowałam żadnego, bo z przejedzenia nie dałam rady ich nawet tknąć:-) Jesli chodzi o napoje to all jest od 10:30 do 23 i mozna wtedy pić do woli wszystkiego. Nawet jak pójdziesz do baru i chcesz sobie wziąść coś samemu to nie pozwalają, tylko każą usiąść i sami Ci przynoszą. W pokojach są reczniki i suszarka, jak tylko ręczniki kladlismy na podlodze w lazience, to je ywmieniano nawet codziennie. Do centrum pieszo jest jakieś 30 minut, ale to do tego właściwego centrum,. Ale już 10 minut od hotelu zaczynają się bary, sklepy, restauracje, wiec nawet nie trzeba iść dalej. My byliśmy 2 razy pieszo w centrum, potem jeżdziliśmy dolmuszem (1 lira za osobe, lub 2 euro za 3 -tak płaciliśmy). Hotelik czysty, pokoje przestronne, obsługa bardzo miła i uczynna. Baseny czyste, animacje interesujące. W razie pytań piszcie na olciap6@wp.pl Dodam jeszcze, że w hotelu byliśmy w czerwcu 2007 (niestety takiej daty nie mozna w oceniaczu ustawic :( ) Pokaż »

    2010-11-07
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.2

    anika1985 ocenił hotel Club Big Blue

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wlasnie wrocilysmy z kolezanka z Turcji.Hotel napewno zasluguje na wiecej gwiazdek niz 3,ale po rozmowie z szefem dowiedzielismy sie dlaczego tylko 3 ma przyznane,dlatego iz nie ma spa,fitness,basen za male wymiary itd.ale hotel rewelacja jak dla osob nie wymagajacych bog wie czego.jesli ktos wymaga luksusow to proponuje naprawde 5 gwiazdek.my osobiscie jestesmy bardzo zadowolone,hotel bardzo zadbany,czysty,czasem spzrataczki sie obijaly ale i tak bylo czysto.\jedzenie rewelacja i pod dostatkiem.kelnerzy wrecz skaczxa i nawet na basen donosza napoje i drinki.hotel blisko centrum ok 1,5 ale spokojnie mozna isc plaza.ogolnie bylo super.napewno kiedys wroce do tego hotelu. Jesli ktos sie tam wybiera to koniecznie pozdrówcie od Ani Fatiego-szef restauracji.naprawde swietny czlowiek. A Mustafe-kelnera utopcie w basenie-zwykly cwaniaczek nic wiecej. Goraco polecam ten hotel Pokaż »

    2010-10-01
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.9

    Piotr1Ku ocenił hotel Club Big Blue

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel godny polecenia. Jedzenie wystarczająco i bardzo smaczne. Kelnerzy super. Zastrzeżenia można mieć jedynie do sprzątaczek, nie wymieniają ręczników tak często jak powinny. Ogólnie bardzo placem rodzinom z dziećmi nie szukających nocnych rozrywek. Pokaż »

    2010-07-26
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny