Hotel Eftalia Village Konakli *****

Ocena hotelu (85 opinii)

4.6
  • Położenie
    3.9
    • Odległość od plaży / stoku 4.7
    • Plaża / stoki 3.2
    • Cicha i spokojna okolica 5.1
    • Restauracje w okolicy 2.5
    • Atrakcje w okolicy 3.0
    • Komunikacja 4.7
  • Pokoje
    4.8
    • Wielkość 4.8
    • Standard wyposażenia 4.6
    • Czystość 5.0
    • Łazienka 4.6
  • Wyżywienie
    5.0
    • Ilość i dostępność 5.4
    • Smak i jakość potraw 5.1
    • Różnorodność potraw 5.0
    • Obsługa 4.7
  • Hotel
    4.6
    • Basen 5.2
    • Udogodnienia dla dzieci 4.8
    • Animacje i rozrywka 3.9
    • Sport 4.2
    • Obsługa 4.6
    • Czystość 4.8
  • Jakość / cena
    4.9

Rekomendacja

81% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.8

    Witalij ocenił hotel Eftalia Village

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Zacznę od tego, że tą miejscowość odwiedziliśmy po raz 3. Pierwszy raz w tym hotelu byliśmy z rodziną i przyjaciółmi 3 lata temu (pobyt super), rok później byliśmy w Aqua (pobyt super) i po raz 3 mogę powiedzieć, że super i do tego dobrze że powstał ten aquapark na plaży, po prostu rewelacja. Ale po kolei. Hotel jak na 4 gwiazdki jest ok, bungalowe budyneczki, piękna roślinność i dobrze zagospodarowany teren, mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych, jak w hotelu tak i na plaży. Do aquaparku trzeba przejść tunelem. Na terenie aquaparku całe mnóstwo barów i snack barów. Nie ma szansy żeby zgłodnieć. Jedzenie pyszne i bardzo urozmaicone nawet wybredni nie będą narzekać. Na plaży również pool bary, i tam możecie dostać gazowane napoje w butelkach (oranżada i lemoniada). Baseny super - przy jednym dużym basenie cały czas muzyka i konkursy, przy drugim relaks i spokój. Obok tego basenu park wodny i baseny dla dzieci. Na terenie aquaparku dyskoteka i amfiteatr gdzie odbywają się wieczorne animacje, dlatego w hotelu spokój. Obsługa hotelu może być. Goście hotelu to Polacy, Niemcy, Turscy i Rosjanie. Poza tym hotel położony stosunkowo blisko Alanii i Konakli. Warto pojechać do Alanii. Dojazd bez żadnych problemów, jeżdżą autobusiki - 2 euro od osoby. W Konakli warto pójść przed opalaniem do tureckiej łaźni. Z wycieczek korzystaliśmy z biura w Alanii, które prowadzi polka, żadnych zastrzeżeń. Polecam dla rodzin z dziećmi. Pokaż »

    2014-09-19
    Opinia pomocna?
    Tak (12) / Nie (0)
  • 4.1

    timur ocenił hotel Eftalia Village

    • Położenie
      2.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    hotel podzielony na tzw wille,duzo zieleni,zadbane pokoję(przynajmiej tez co my mielismy nazwa kiwi-byl to ostatni blok przy zjezdzalniach dla małych dzieci)lobby stare,zaniedbane,brudne fotele,baseny na terenie village jeden duzy nie daleko lobby i basen z zjezdzalniami dla małych dzieci-minus za ślizgie kafelki ,nie raz było słychac placz dzieci) od kwietnia 2014 otwarto dodatkowo eftalia islands-nad morzem caly kompleks zjezdzaln,barów,amfiteatr,dyskoteka,baseny dla małych dzieci- duzo animatorow(chyba z 20,w tym dwie Polki- którzy dbaja o zabawe,urzadzaja rózne konkursy) bardzo dobre jedzenie(duzy wybór mięs,ryb,owoców,pieczywa,słodkości) Pokaż »

    2014-07-21
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.6

    Acezary ocenił hotel Eftalia Village

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Jedyny minus do jakosci plazy ( turcy nie staraja sie o czystosci oraz zagospodarowanie plazy

    2014-06-22
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.6

    Melania Nowakowska ocenił hotel Eftalia Village

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Cześć , w hotelu Eftalia Village byłam w tamtym roku . Bardzo mi i mojej rodzince się podobało :) . Od czego tu by zacząć , hmm ... Może zacznijmy od basenów i zjeżdżalni . Baseny są rewelacyjne . Zjeżdżalni jest tak z 7-8 i są super . Sama z nich korzystałam . Jedyny malutki minus to śliskie kafelki przy basenie . Lepiej pilnować małych dzieci , przy basenach . Bo gdyby taki maluch się poślizgnął , skończyłoby się to złamaniem ręki . Teraz powiedzmy sobie o jedzonku :) . Jedzenie było , również świetne i bardzo różnorodne . Każdy coś znajdzie dla siebie . Dużo makaronów w pysznych sosach . Pokoje są bardzo czyste i zadbane . Plaża nie jakaś bardzo rewelacyjna , ale fajna :) ! Warto pojechać na Plażę Kleopatry i skorzystać z Delfinarium w Alanyi . Byliśmy z biura TUI . Za wycieczkę daliśmy 7350 zł . Mieliśmy bardzo fajną rezydentkę , którą pozdrawiamy . W tym hotelu , zachwyciły nas animacje ! Animatorzy byli fajni i sympatyczni . Bardzo polecam Hotel Eftalia Village . :) Pokaż »

    2013-07-17
    Opinia pomocna?
    Tak (8) / Nie (0)
  • 5.6

    Czekoladka123 ocenił hotel Eftalia Village

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Witam ! Byłam w hotelu Eftalia Village w Czerwcu z moim mężem i córką 14-letnią . Hotel moim zdaniem świetny . Nie można się do niczego przyczepić . Jedzenie świetne , pokoje zadbane i czyste , baseny również fajne :) . Zjeżdżalnie są po prostu rewelacyjne . Obsługa , bardzo miła i fajna . Animacje są super . Jedyny minus to śliskie kafelki przy basenach , więc proszę uważać . Bardzo polecam Delfinarium w Alanyi ! Byliśmy również na Pamukkalach , żadna rewelacja szczerze mówiąc . Większa część jest w remoncie . Na prawdę hotel jest super ! Turcja jest piękna :) ! Polecam ! :) Pokaż »

    2013-07-16
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (4)
  • 4.2

    JolaMi ocenił hotel Eftalia Village

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Drugi raz w Turcji i zupełnie inne odczucia. Hotel nastawiony typowo dla niemców. Można wypocząć. Plaża faktyznie byle jaka. Baseny natomiast ok. Animacje bardzo słabe. Dla dzieci większych mini klub oczywiście animacje po niemiecku. Jedzenie nie do przejedzenia każdy znajdzie coś dla siebie na pewno. Pokoje warte polecenia ale za maleńką opłatą na początku jak komuś pasuje na końcu hotelu przy basenach na parterze 1152,115, 1154. Położenie hotelu nie za specjalne chyba że ktoś chce spędzać czas tylko na terenie hotelu. Do maleńkiego bazaru nie daleko. Ceny niższe niż w Alani. Pokaż »

    2013-05-30
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.4

    Julia XD ocenił hotel Eftalia Village

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Fajny hotel nowe zjeżdżalnie, dużo jedzenia , baseny ze zjeżdżalniami przy budynku głównym dwa brodziki dla dorosłych i kryty . Minusem jest plaża żwirkowa , brak miejsca na lezaku przy basenie jeśli nie wstanie się wcześnie . W hotelu dużo ciast , owoców lodów napoi itp. Pokaż »

    2013-05-17
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  • 4.6

    krys292 ocenił hotel Eftalia Village

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Słaba strona tego hotelu to położenie,więc opiszę jak się z niego wydostać. Wychodzimy z hotelu idziemy do głównej drogi biegnącej wzdłuż morza i skręcamy w prawo po 200m mamy przystanek dolmusza kierunek Managvat-Side. Po drodze zapewne zaczepi nas taksówkarz z propozycją zawiezienia nas do Side za 50euro(w obie strony plus postój ) Przy 4 osobach dolmusz wychodzi o ok. 10 euro taniej i wracamy do hotelu kiedy chcemy,jednak przy dużym upale i małych dzieciach warto przemyśleć wybranie taxi. Dolmuszem do Managvat ok. 8 lirów od osoby. Wysiadamy na przystanku końcowym. Jakieś 150m od dworca na rogu ulicy polecam jadłodajnie (Lokanta) dobre ,świeże jedzenie tureckie. W miare niedrogie w porównaniu z restauracjami. W odległości ok 500m znajduje się piękny meczet. Można go zwiedzić bez problemu pamiętając o zasadach. Następnie polecam supermarket (wchodzi się od drugiej strony),ceny niskie warto kupić kawę,heratę,słodycze. A jeśli śpieszy nam się do Side bez problemu pytając się na dworcu o Side ,zawsze ktoś nam pokaże następnego dolmusza. Droga do Side to ok.2 liry od osoby. Dojeżdżamy do końcowego przystanku w Side ,wysiadamy i już tylko na piechotę główną drogą idziemy i podziwiamy okoliczne bezcenne ruiny. Po pewnym czasie przyjemna droga zamienia się w zatłoczoną pełną sklepów uliczkę. Musimy się przez nią przebić namawiani co chwila przez turków do wejścia do sklepu , aby dojść do morza ,portu a przede wszystkim do świątyni Apolla (piękne miejsce na zdjęcia) Wracamy dolmuszami pamiętając że ok. godziny 23 przestają kursować. Wyjazd do Alanii wychodząc z hotelu przechodzimy przez kładkę na drugą stronę głównej drogi ,przystanek dolmusza tuż obok. Dojazd do Alanii 4 liry od osoby wysiadamy na końcowym przystanku (pętla autobusowa) jeśli chcemy odwiedzić bazar a później wybrać się do portu. Jeśli chcemy się wykąpać na plaży prosimy kierowce aby zatrzymał się jak najbliżej plaży Kleopatry lub jaskini Damlatas. Pokaż »

    2013-05-08
    Opinia pomocna?
    Tak (8) / Nie (0)
  • 3.1

    JOWIS ocenił hotel Eftalia Village

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel na pierwszy rzut oka - bardzo ładny, piękne ogrody, 2 dość duże baseny, 1 z 6 zjeżdżalniami,czysty, jedzenia dużo....ale :w sezonie lipiec-sierpień- walka o leżaki przy basenach od 7 rano(wcześniej ochrona zabrania rezerwacji), Restauracja: jedzenie zabierają na pól godziny przed końcem a i o wodę trzeba się prosić( zapomnijcie o klimie- chyba, że się pod nią siedzi)Brak odpowiedniej ilości klimatyzacji w restauracji- leje się po karku pot i szukanie wolnego miejsca-tak jak przy basenach)!Uwaga:wokół basenów bardzo śliskie kafelki i był incydent wybuchu butli w podziemiach basenu , po której śmierdziało chlorem i wyłączyli część leżaków na basenie. Animacje - ujdą...Za to morze...morze....ma wiele do życzenia-plaża okrutnie brudna a woda zmącona-dopiero pięknie jest na plaży Kleopatry w Alanya .Ogólnie kraj bardzo ładny , ale Turkom daaaleko do jakości Europy-chodzą nie uśmiechnięci, zmęczeni, robią łaskę ze wszystkiego o co się ich poprosi...Osobiści spotkaliśmy się z pogarda dla wczasowiczów w tym hotelu, na co nawet rezydenci nie mieli wpływu...a przecież jedziemy aby wypocząć , o nic nie prosić - płacimy i mamy komfort wypoczynku psychicznego i fizycznego....chyba o to chodzi na wakacjach ?! Poza tym lot opóźniony o 8 h a rezydenci w hotelu nie przychodzili w godzinach grafiku(byli za 1 razem aby zapisać na wycieczki i zebrać pieniądze) !!! Pozytywne były wycieczki fakultatywne(ale uwaga na biuro obok hotelu przez tzw.pole z osiołkiem)- ponieważ sprzedali nam wycieczkę dla Rosjan wmawiając ,że jest dla Polaków! Nie wrócimy do Turcji...nie polecamy! Pokaż »

    2013-05-01
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (3)
  • 5.8

    Ewusia85 ocenił hotel Eftalia Village

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel godny polecenia, sprawdzi się dla rodzin z dziecmi, osob starszych jak i samotnych. Generalnie byl to nasz pierwszy wyjazd zagraniczny. Polecam biuro Wezyr. Skorzystaliśmy z 2 wycieczek fakultatywnych: PAMUKALE oraz DLFINARIUM. Przewodnik ciekawie opowiadajacy, wycieczka warta swojej ceny. Od Hotelu do delfinarium oraz wyspy gdzie można super spędzic czas jest 20-25min na piechotke. Bardzo dobre jedzenie, komunikacja, urozmaicenie wieczorow. WIekszosc gosci Polskich oraz Niemieckich. Animacje prowadzone w kazdym jezyku. W Hotelu dzieci sa bardzo milo widziane. Piekny ogrod oraz terez hotelu. Pokoje czyste wszystko sprawne. Generalnie miejsce ktore spokojnie mozna plecac. Czas jazdy do lotniska 2,5-2:00 godz. w zaleznosci od gosci zbieranych z innych hoteli. POLECAM kazdemu kto boi sie jechac, nie byl albo boi sie z dzieckiem- bez obaw:) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2012-10-15
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny